Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"סטודנט" יקר (לא יודע באיזה מכללה או אוניברסיטה לימדו אותך לכתוב)

אם אתה הקונה ,זכותך לבקש מהמוכר לחתום על "התחייבות" .מלא או חצי חצי ,הכל נתון למשא ומתן.

מה שאנשים כאן מנסים להסביר לך הוא שלמוכר אין בד"כ אינטרס לחתום על התחייבות כזאת ובכל מקרה מימוש ההתחייבות הזאת בעיתי מאוד במידה והמוכר לא מתנדב בעצמו למלא אותה.

בכל מקרה זה לא סיבה לוותר על רכבים שנראים לך כי זה מובן שהרבה אנשים יסרבו לחתום על כזו התחייבות והסיבות ברורות.

...Our necessities are few but our wants are endless

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהנחה ואתה לא מכונאי ופחח- למה להתחייב על שלדה וכו'?

באף רכב שרכשתי לא ביקשתי התחייבות שכזו מהמוכר וגם ברכבים שמכרתי לא התחייבתי על כלום.

אני כן מספר לרוכש הפוטנציאלי כל הידוע לי על הרכב, טיפולים שעבר ותאונות אם היו ומצפה לדיווח אמין דומה ממוכר רכב שאני מתעניין לגביו.

ההחלטה אם לקחת את הרכב לבדיקה הינה בלעדית לרוכש ולכן לדעתי עליו לשאת בעלות הבדיקה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אז מה עדיף לקנות רכב ככה באוויר ?

ברגע שאני מחתים בנאדם אז זה יצמצם באופן משמעותי מירמה של בנאדם

וברור שזה אינטרס של הקונה לבדוק אם הרכב תקין

כי מה לעשות לא כולם אומרים את האמת .

ואני מאמין שבנאדם שמוכר רכב אז רוב אנשים בדרך כלל עושים בדיקה אז הוא אמור לדעת מהבדיקה האחרונה שהוא עשה על מצבו של הרכב

אז איך אתם קונים רכב בדרך כלל ככה ישר בלי בדיקה בלי כלום ? או שאתם עושים בדיקה אבל לא מחייבים שום בנאדם

(למרות שעדיף קצת לחייב כי זה יוכל לסנן הרבה רמאים )

אז איך אפשר לפחות להעריך רכב אם הוא תקין או לא ?לפי מה ?

פורסם

תקרא כאן http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?260086-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%93%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A9(%D7%9B%D7%9E%D7%A2%D7%98)-%D7%9B%D7%9C-%D7%90%D7%97%D7%93-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C-%D7%9C%D7%91%D7%93%D7%95%D7%A7-%D7%9B%D7%A9%D7%94%D7%95%D7%90-%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%A9-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

asicoc

לא, למה לקנות באוויר. תעשה בדיקה, לשם זה היא נועדה.

מה זה "קצת לחייב"? המוכר לא חייב לך כלום (פרטי לגילוי נאות, למרות שגם זה אספקט מוסרי), חתימה על מסמך זה או אחר תרתיע מוכרים מסויימים. לי לדוגמא יש רכב בן 18, אצלי הוא שנתיים, למה אני חייב לחתום לך שהרכב הוא פיקס? יש לו טסט, יש קבלות על טיפולים. אם זה לא מספיק, קח את הרכב לבדיקה ותשלם עליה, זכותך.

פורסם

בתור מוכר אין שום סיכוי שאני אתחייב על משהו, גם אם אני יד ראשונה, ובטח ובטח אם אני לא יד ראשונה. ראית את הרכב? מצא חן בעיניך? קח לבדיקה על חשבונך. אני לא מכונאי ולא פחח, ולא יודע להגיד אם הפעם ההיא שחניתי קרוב מדי למדרכה נחשבת "קצה שלדה" או לא, או אם הקונה פתאום יחליט שאיזשהו כסת"ח שמופיע בבדיקה זה מנוע שהולך להיגמר.

בינתיים כך מכרתי את כל הרכבים שלי, ולא היו לי חילוקי דעות עם קונים.

פורסם

לפותח הדיון.

למה שאני התחייב על הרכב?

ראית פעם איך נראה טופס בדיקה של רכב תקין?

מי מבטיח לי שאחרי בדיקה כזו לא נפלתי על קונה הזוי שיגיד לי לא רוצה את האוטו התחייבת על מנוע ורשום "רעשים מהמנוע" תחזיר לי את הכסף או שרשום תיקון בדלת והתחייבת על שילדה.

יש שלל רמאים, אבל יש גם שלל אנשים הזויים שיטרטרו אותך ויבזבזו את הזמן שלך לחינם. אם אני אתחיל להתחייב לכל אחד מההזויים במדינה הזאת אני עלול להפסיד את התחתונים בסוף, ולהישאר עם הרכב.

אם הבדיקות היו הוגנות, כלומר רכב במצב תקין, ובלי מכות היה יוצא נקי מהבדיקה, והייתי יד ראשונה, וכל האנשים במדינה היו מחוברים למציאות אולי הייתי שוקל להתחייב.

במצב הנוכחי אין סיכוי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

עכשיו הלכתי לראות רכב... ואם חבר שלי לא הייה בא לעזור לי הייתי נופל בפח...

אם הייתי עכשיו עושה בדיקה הייתי מפסיד 500 שקל כי לבנאדם השני לא אכפת בכלל אם אני יפסיד או לא .......

הבנאדם הייה ממשש מומחה ניראה תמים עושה לי הכול פיקס.. ואז הייתה בעיה כולכך רצינית שעוד שניייה נפלתי בפח.

אני חושב בנאדם צריך להתחייב על דברים בססים לא אמרתי הכול .... אולי חלק ממכם בסדר אבל יש רמאים

אז מה נתחיל להאמין לכול רמאי ?

פורסם

עכשיו... סיימתי לקרוא ... תגובה ... עם הרבה מדי ... .... ... .... ....

ללכת עם מישהו שמבין זה המתכון להימנעות מבדיקות מיותרות ויקרות.

לגבי דעתי - אני גם כן בגישה שאין לצפות מאף אחד להתחייב על שום דבר. והמסקנה היא בדיוק ההיפך ממה שרשמת. אם בנאדם מבטיח ומתחייב ומתפאר ומיתמם - אל תאמין. בדוק בעיניים, חשוד, תתיעץ. אל תראה חתיכת פח עם גלגלים ותגיד "יאללה, לבדיקה". בדיקה עושים בסוף. אחרי דיבור, אחרי הסתכלות בהיסטוריה, אחרי מחשבה.

פורסם
עכשיו הלכתי לראות רכב... ואם חבר שלי לא הייה בא לעזור לי הייתי נופל בפח...

אם הייתי עכשיו עושה בדיקה הייתי מפסיד 500 שקל כי לבנאדם השני לא אכפת בכלל אם אני יפסיד או לא .......

הבנאדם הייה ממשש מומחה ניראה תמים עושה לי הכול פיקס.. ואז הייתה בעיה כולכך רצינית שעוד שניייה נפלתי בפח.

אני חושב בנאדם צריך להתחייב על דברים בססים לא אמרתי הכול .... אולי חלק ממכם בסדר אבל יש רמאים

אז מה נתחיל להאמין לכול רמאי ?

אם כבר העלית את זה, אל תשאיר אותנו במתח, תשתף מה הבעיה הרצינית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הנושא של ה"סינון הראשוני" (עוד לפני ששמת בכלל את הרכב ברשימה של "מועמדים לבדיקת מכון/מוסך") חשובה לכן ביותר.

קח איתך גם להבא מישהו שיש לו נסיון עם זה.

alfa 156 2.5.

פורסם

לדעתי רכב של 20-30 אלף שח אין מה לקחת לבדיקה.

את המכלולים העיקריים כל אחד יכול לבדוק לבד.

ואם צריך להשקיע 3-4 בדיקות עד לרכישה משמעות היא כ 2000 שח . לי נכון יותר להשקיע בתיקונים וישור קו.

פורסם
אם אני אתחיל להתחייב לכל אחד מההזויים במדינה הזאת אני עלול להפסיד את התחתונים בסוף, ולהישאר עם הרכב.

אתה תישאר בלי הרכב, כי תצטרך למכור אותו כדי לממן את כל הבדיקות שתתחייב אליהן.

אבל בעצם כדי למכור את הרכב, צריך להתחייב בבדיקה, אז תפסיד עוד יותר.

בקיצור, להתחייב בבדיקה זה מטומטם. רוצה את הרכב? קח אותו לבדיקה על חשבונך. לא רוצה? תעבור הלאה.

יותר מזה, כדי שלא תגיע למצב שבו הקונה עוד יבקש ממך להשתתף איתו בתיקונים (עוד מטרד בפני עצמו), בעת העסקה תחתמו על זכרון דברים, שבו רשום שהקונה מרוצה מהמצב של הרכב, ומקבל אותו AS IS (כמובן אחרי שהוא בודק את הרכב), ככה שיהיה לך כסת"ח חוקי למקרה שתיפול על אחד שירצה שתשתתף איתו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...