Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

יש לי אופל קורסה שנת 2000 נפח מנוע 1400. מחירון 11,000 ש"ח.

לפני 3 חודשים ו-6 ימים ביצעו בראש מנוע של המכונית שלי שיפוץ, עקב העלמות נוזל קירור. הסתבר שהמנוע שרף את נוזל הקירור.

עלות השיפוץ עלתה 4200 ש"ח.

קיבלתי אחריות רק ל-3 חודשים.

מאז, פעם בשבועיים פתחתי את מכסה המנוע לבדוק נוזל קירור ובפעם האחרונה שבדקתי לפני שבועיים הוא היה במפלס הנכון.

עכשיו פתחתי את מכסה המנוע ונשאר לי סנטימטר נוזל קירור במיכל העיבוי.

מה אני אעשה עכשיו??? עברו 6 ימים בסה"כ מיום תום האחריות?

ובסה"כ נסעתי עם האוטו 530 ק"מ מאז השיפוץ.

לא נסעתי כמעט באוטו מפני שרוב הנסיעות שלי מאוד ארוכות ופחדתי להיתקע איתו. ולכן נסעתי איתו רק מרחקים קצרצרים.

הייתם מאמינים? רק 530 ק"מ וראש המנוע שוב הלך :cry:

חשוב לציין, שהאוטו לא עבר שום אירוע התחממות מאז התיקון. אני כל הזמן עם העיניים על מד הטמפ'.

מה אעשה אם המוסך יגיד לי שהאחריות עברה בשבוע ואני שוב צריכה לשלם על שיפוץ או בכלל להחליף מנוע?

אני לא רוצה להשקיע יותר באוטו הזה, אבל גם כואב לי הלב שהשקעתי בו בשנה החולפת כ-10,000 ש"ח תיקונים (עקב רשלנות של מוסך אחר, שסירב לקחת אחריות ולי לא היה כוח וזמן לתבוע).

בבקשה תתנו לי עצה!!!

הרי ברור שלא נעשה כאן באמת תיקון, נכון?

האם זכותו של בעל המוסך לחייב אותי שוב בתשלום עבור תיקון או עבור בדיקה?

תודה

עריכה אחרונה על ידי doritd
פורסם (נערך)

אני בטוחה ב-100% שהבעיה בראש המנוע. בדיוק אותם סימפטומים כמו לפני השיפוץ - היעלמות נוזל קירור וטחינה של השמן.

וכמו קודם, נוזל הקירור לא נעלם לגמרי, אלא נשאר סנטימטר במיכל העיבוי.

עריכה אחרונה על ידי doritd
פורסם

ברור שאני אחזור למוסך.

ממש לא הגיוני שראש מנוע מתקלקל 3 חודשים לאחר השיפוץ.

אבל אני בטוחה שהוא יחייב אותי בכמה מאות או אלפי שקלים טובים.

פורסם

ממש לא הגיוני ואם אכן יש צורך שוב לתקן את ראש המנוע אל תסכימי בשום אופן לשלם פעם נוספת עבור העבודה.

אני מציע לך לבקש חוות דעת ממוסך אחר לפני שאת חוזרת אל המוסך שביצע את העבודה כדי שיהיה לך מידע מה באמת המצב.

אם המוסך יקח אחריות ויבצע את הטעון תיקון, אני מקוה שהעבודה תהיה לשביעות רצונך.

אם הוא ירצה תשלום עבור התיקון החוזר, אל תשאירי אצלו את המכונית ותפני תלונה למוסד הבוררות באיגוד המוסכים , שם יעזרו לך , ובמידה וימצא

שהמוסך פעל שלא כשורה הוא יאלץ להחזיר לך את כספך ותוכלי לתקן במוסך אחר.

פורסם

תודה

דרך אגב, האם יכול להיות שהרס ראש המנוע הוא רק התוצאה ויש איזושהי בעיה שלא תוקנה שהסימפטום שלה זה היעלמות נוזל קירור ממיכל העיבוי ובגלל זה ראש המנוע אולי שוב נהרס?

הבעיה התחילה אחרי שמוסך אחר השאיר לי מסיבה לא ברורה את פקק מיכל העיבוי פתוח במשך דקות ארוכות בזמן שהמנוע עובד ואז נוזל הקירור (המון נוזל קירור) התפרץ החוצה ממיכל העיבוי, שהיה כאמור בלי פקק. כל הבעיה אז היתה פיוז שרוף והם ישר עלו על הבעיה, אז לא הבנתי למה השאירו את פקק מיכל העיבוי פתוח.

אחרי שבועיים הכנסתי את האוטו לתיקון מזגן ואז אחרי שתיקנו לי את המזגן גם אמרו לי שצריך להחליף מיכל עיבוי ואח"כ שגם צריך להחליף רדיאטור ואח"כ שצריך להחליף גם מותחני רצועות. ומאז ורק מאז החלה הבעיה של היעלמות נוזל קירור.

מאז נכנסתי אליהם 6 פעמים עם אותה הבעיה של העלמות נוזל קירור, והם התחמקו ממני ואמרו לי שכל פעם שנעלם נוזל קירור שאעצור בצד ואמלא מים, ומנהל המוסך צעק שאלך למוסך אחר. וכך המשכתי לנסוע, כל הזמן דאגתי למלא עוד ועוד ועוד נוזל קירור, עד שעלה מהאוטו עשן לבן והלכתי לבצע את שיפוץ הראש במוסך הנוכחי (המנוע לא התחמם).

האם יכול להיות שהוא שיפץ את הראש אבל לא פתר את הבעיה שהובילה לנזק לראש המנוע? איזו בעיה יכולה לגרום להיעלמות נוזל קירור?

תודה

פורסם

אחרי שעושים ראש מנוע אחרי מספר קילומטרים מסויים צריך לעשות חיזוק לברגים אם אני לא טועה.

פורסם

שוב חוזר על מה שאמרתי... לא מחייב ששוב ראש. יכול להיות ששרידי הטחינה שאת רואה נשארו מהשיפוץ הקודם. תחזרי למוסך המטפל לבדיקה ויזואלית ובדיקה בלחץ של נזילות.

פורסם

תודה

אבל מה יכול להיות גורם להיעלמות נוזל קירור חוץ מנזילה ואטם ראש מנוע שנפרץ?

הרי המוסך הקודם חיבר לי מספר פעמים למד לחץ ולא גילה שום נזילה ונוזל הקירור המשיך פעם אחר פעם להיעלם, עד שיצא עשן לבן כבד ונאלצתי לגרור את האוטו למוסך ששיפץ את הראש.

פורסם

בפעם הקודמת זה כנראה היה אטם שנפרץ. הפעם יכול להיות שמדובר במשהו אחר.

האם האוטו נתחמם לאחרונה? האם יש סיכוי שהאוטו התחמם עד כדי עיוות ופריצה של אטם?

פורסם

האוטו לא התחמם מאז השיפוץ אפילו פעם אחת (ורק אני נוהגת עליו, כך שאני יודעת). טמפרטורת העבודה שלו היא כ-90 מעלות ובמצב עמידה ממושכת הוא מגיע ל-97 מעלות ואז מתחיל לרדת. אני כל הזמן עוקבת אחרי מד הטמפרטורה.

גם לא היתה לו סיבה להתחמם. כי נוזל קירור עד היום היה לו (ועדיין יש. במיכל העיבוי נשאר ס"מ ואני מניחה שעדיין הרדיאטור מלא בנוזל) והונטה מתפקדת - נכנסת לפעולה כאשר המנוע מגיע ל-97 מעלות ואז מורידה את הטמפ'.

אני מאזור הקריות.

תודה לכם

וערב טוב

• תוכן חדש...