Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חתול משוגע: רבים יגידו לך שיש להשוות תפוחים לתפוחים. אך אני נוטה להסכים, שניהם כלי תחבורה בהינתן אופציית הידנית.

דוקטור סלואו, ציינת מספר אפשרויות.

מרצדס דיזל- מניח שמשלבת אצלך אלמנט של רצון למרצדס יחד עם חיסכון דיזל. יישנו מישהו בפורום המחזיק שני מרצדסים ומתלבט כיצד להמשיך, לא זוכר אם דיזל, מישהו זוכר מי זה?שווה לבחון ולשאול בשרשור יעודי על אמינות מונית לשעבר.[לא אתפלא אם נידון בעבר]

רכב גדול וזול- כאן אינך נעול על דגם כך שאני תוהה מה אתה מחפש חוץ ממחיר, מרחב? בטיחות יחסית לרכב ישן? קח בחשבון הוצאות אחזקה קשות לחיזוי.

רנו חדשה חסכונית-רק כאן אתה נכנס להלוואה גדולה הכרוכה באי ודאות כלכלית.

אמנם ימצאו כאן מי שיתנו לך תשובות פסקניות וחד משמעיות, אך בפועל אתה יודע טוב מאתנו על צרכיך, יכולת ואילוציך.

וכעת לירייה באפלה: אולי עוד בראבו?

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שהנושא יהיה רלוונטי אני אעלה אותו לדיון בפורום המיועד לכך. היה סמוך ובטוח שקראתי את כל השרשורים לגבי מרצדסים דיזל ועוד רבים אחרים על רכבים גדולים ישנים, אני מתכוון גם "להעסיק" חבר טוב שלי שהוא אספן ומשפץ רכבי אספנות בחיפושים, מדובר בפרויקט לא קטן וזה ממש לא נושא לשרשור חולין שכזה.

עוד בראבו? מספיקה לנו בראבו אחת על שלל יתרונותיה וחסרונותיה.

אבל לא על זה פתחתי את השרשור הזה, פשוט עשיתי גילוי נאות מצידי.

את הדיון פתחתי לאחר שראיתי 2-3 שרשורים שדי הדאיגו אותי בפורום הייעוצים. הדהים אותי איך אנשים שמודים שהם במצב כלכלי לא מבריק קופצים ראש וקונים רכב מהניילונים. מי המשוגע - כולם או אני?

פורסם
לקוח שהבנק לא יתן לו הלוואה של עשרות אלפי ש"ח מסיבות של הכנסה לא מספקת או לא יציבה או יותר מדי חריגות בחשבון בתקופה האחרונה.

דוגמא ממש לא קיצונית - זוג של טכנאי כבלים ומנהלת איזור של רשת בגדים שמכניסים ביחד 15 נטו ומשלמים מזה משכנתא על שני שליש מהנכס שלהם בסך של 4 לחודש (לא תופעה נדירה בישראל היום) ועוד 2.5 למעון של הילד, עם מסגרות בעו"ש ובכרטיסי האשראי מתוחות עד הקצה ועוד איזה הלוואת גישור קטנה "שאוטוטו סוגרים" יתקשו מאוד לקבל מהבנק הלוואה של 80 אלף ש"ח, אבל לא יתקשו להכנס לחברת ליסינג ולצאת משם עם רכב משפחתי בעסקת מימון שמגלמת סכום הלוואה דומה.

תתפלא לשמוע, אבל הזוג הנ"ל יקבל 80 אלף הלוואה מהבנק לרכישת רכב בלי קושי.

פורסם

אכן, לגבי שרשורים יעודיים- אם וכאשר.

באשר לנושא המקורי, כפי שחשבתי הוא יותר"אקדמי" כרגע מבחינתך. כפי שראית בשרשור שצירפתי, גם אני הסתקרנתי וגם אני קראתי לכך סאב פריים.

כפי שציינתי, להבנתי ישנו שילוב בין מעט מן הרציונלי והרבה מן הלא רציונלי.

לגבי "משוגע": נדמה לי שההגדרה של נורמלי ולא נורמלי היא במידה רבה חברתית ותלוית הקשר. לכן אני מעדיף לציין שאתה כנראה שקול ואחרים אולי לא.

זה לא ימנע מאחרים לראות בך"משוגע"[אולי גם בתחומים נוספים]וזה לא אמור להזיז מדי למי שאינו עלה נידף.

פורסם

אני לא בטוח שאני שקול - הקניה של הבראבו הייתה די אימפולסיבית וב-30K יותר מהתקציב המקורי שנקבע אז.

אני לא חושב שרוב רוכשי הרכב בכלל הם שקולים ואכן יש משהו מפתה בריח של מכונית חדשה, בניילונים הנקרעים ובמבטי הקנאה של השכנים ("מאיפה הכסף? קיבל ירושה או בונוס?")

העניין הוא - האם יש דברים בגו? האם החגיגה היא אמיתית והתנאים במשק של תחרות למעשה בין יבואנים לחברות ליסינג בשילוב תנאי ריבית נוחים, מאפשרים לרבים לקנות מכונית חדשה בלי למעשה סיכון רציני (ז"א הצעקות על "סאב-פריים" הם מבחינת "זאב-זאב").

וכן, זה דיון אקדמאי.

פורסם

אנשים מרוקנים את החסכונות של ההורים ושל עצמם כדי לרכוש דירה אז מה זה עוד 80 אלף הלוואה בשביל רכב חדש. רוב תושבי המדינה משועבדים להלוואות עתק.

פורסם

[פנדוב, אתה מדבר עלי? אם כן אז אני ממש לא דוגמה מייצגת.

ובנושא השירשור, שני דברים:

-אני לא מת על עיסקאות המימון האלה באופן אישי אך מוצא להן הצדקה בהנחה כי כבר ישנו הסכום לכיסוי הלוואת הבלון בסוף התקופה (הווה אומר, קרן השתלמות). בצורה זו ניתן להקדים את רכישת הרכב לפני שהכסף משתחרר בסוף התקופה ועדיין העלות הכוללת תהייה נמוכה.

-אופצייה נוספת ממנה התעלמו היא רכישת רכב יקר משומש במחיר של המשפחתית החדשה. זה אמנם לא נפוץ במיוחד אך תנאי המימון שמציעים היום סוכנויות ליסינג/מגרשים/בנקים הופכים זאת לאפשרי יותר מאשר בעבר.

פורסם
אנשים מרוקנים את החסכונות של ההורים ושל עצמם כדי לרכוש דירה .

בהנחה והיה להם מאיפה לחסוך. אני אישית רואה את עצמי קונה דירה, בערך כמו שאני רואה את עצמי טס לירח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
סאב פריים. ברור.

מחלה ממארת.

לא מדובר בעולם הרכב אלא בתרבות צריכה מקולקלת.

אשראי שניתן לצריכה שוטפת זה כמו חלוקת סמים.

לגמרי לגמרי.

ורואים את זה גם בתחומים נוספים.

לא מזמן שאלה אותי מישהי בפורום אחר כל מיני שאלות לגבי תשלום על חופשה בחו"ל (כולה יוון) ואם אפשר לשלם בכרטיס אשראי מקומי וכו' וכו'.

מסתבר שהיא כבר עם הלוואות ומסגרת האשראי שלה בכרטיס מפוצצת לגמרי אחרי שהבנק הקטין אותה אחרי ש"חגגה על הויזה" (ציטוט שלה. לא נגעתי) והיא לא בטוחה שהבנק יאשר לה הלוואה נוספת.

והיא עוד מחפשת מאיפה להמציא את הכסף לנסיעה הזו.

הכוונה (שלי לפחות) היתה לעסקה שבה אתה לא חייב להתגלגל לרכב אחר בכלל, פשוט מחזיר את הרכב.

כלומר עסקה בה אתה שם מקדמה של ~20-30 אלף שקל, משלם תשלומים חודשיים, ובסיום מחזיר את הרכב?

ואז מה, מוציא רב-קו ונוסע באוטובוס?

אה, לא?

אז מה תעשה?

המקדמה התאדתה...

כל העסקאות האלו מכוונות לכך שכל כמה שנים תשלם סכום של כמה עשרות אלפים בנוסף לתשלומים החודשיים היחסית נוחים.

לא יעזור איך מסובבים את זה.

אני חושב שבנאדם פרטי שלוקח עסקאות עם כאלו בלונים עושה טעות.

מוצרי צריכה, לדעתי, קונים עם כסף שיש ולא כסף שאין.

חופשה בחו"ל היא מוצר צריכה.

רכב הוא מוצר צריכה.

דירת מגורים היא סיפור קצת שונה בגלל כמה מאפיינים שלה ששונים מהנ"ל (חייבים לגור איפשהו, הסכום גבוה בסדרי גודל, ושווי הנכס בד"כ לפחות נשמר ולא נשחק באופן אכזרי כמו רכב או טיסה להודו)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לגמרי לגמרי.

כלומר עסקה בה אתה שם מקדמה של ~20-30 אלף שקל, משלם תשלומים חודשיים, ובסיום מחזיר את הרכב?

ואז מה, מוציא רב-קו ונוסע באוטובוס?

אה, לא?

אז מה תעשה?

המקדמה התאדתה...

חבל שאתה כותב בלי להבין על מה אתה מדבר במקרה זה. תראה את הבחור שמבקש לשכור כך רכב מהי-טק זון בפורום ייעוץ, תראה עסקאות של אוויס אקספרס ודומיהם. לרכבים הנפוצים אפשר בכיף לעשות עסקת 7K מקדמה+1.5K לחודש ואחרי שנתיים וחצי תחזיר ותשכח.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

1. 1500 שקל לחודש זה סכום די נכבד. (ראיתי עכשיו בהייטק זון - פוקוס סטיישן ב 1458 לחודש עם מקדמה 7K והעסקה ל30 חודשים)

העסקאות שאני מכיר עם העוקץ הן עם תשלום חודשי נמוך יותר.

2. "תחזיר ותשכח" כמובן בניכוי קנס על חריגת ק"מ ו/או ירידת ערך על תאונות ו/או חיוב מופקע על כל שריטה ומכה שיש על הרכב (ואין רכב בתל אביב שאין לו שריטות כאלו ואחרות)

רק הקנסות האלו יכולים להיות כמה אלפים טובים.

פורסם
חבל שאתה כותב בלי להבין על מה אתה מדבר במקרה זה. תראה את הבחור שמבקש לשכור כך רכב מהי-טק זון בפורום ייעוץ, תראה עסקאות של אוויס אקספרס ודומיהם. לרכבים הנפוצים אפשר בכיף לעשות עסקת 7K מקדמה+1.5K לחודש ואחרי שנתיים וחצי תחזיר ותשכח.

בעצם זאת עסקת השכרה ארוכת טווח. 52K לתקופה של שנתיים וחצי.

רק הקנסות האלו יכולים להיות כמה אלפים טובים.

כמו בכל עסקת השכרה.

פורסם

זו לא עסקת השכרה כי היא לא כוללת טיפולים, תיקונים, ביטוח, צמיגים, אגרות רישוי...

פורסם

טוב שהגעת. רציני.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...