Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלה האנשים שקונים פיאט.

הצרכנים של מאזדה 3 וטויוטה קורולה הם בד"כ הסוג המושפע ביותר מאפקט העדר, אלה ששמעו לפני 15 שנה שטויוטה זה הכי אמין והכי טוב ולא טרחו לבדוק מעולם אופציות אחרות.

חמי היה כזה עד לא מזמן. הייתה לו קורולה ישנה שהחזיק כ-12 שנה בתור יד ראשונה. תוך כדי שהייתה לו אותה קורולה, מרוב שהיה מרוצה מהמותג, רכשו יאריס ורסו בתור רכב שני.

שלושה חודשים לפני תום האחריות ביאריס ורסו נדרשה ברכב החלפת גיר. על סיפורים כאלה מוציאים צו איסור פרסום בחברה הישראלית.

אושריקו אני יודע שקשה לך. אבל כן, טויוטה כלשהי התקלקלה.

אז התקלקלה, אחת מתוך כמה?

לכולם יש פאקים ותאמין לי שהסטיגמה של אמינות לקורולה היא לא סתם, הרכב הרוויח את התואר.

במשפחה יש לי קורולה 09' עם 130 אלף קילומטר שמלבד טיפולים לא נכנסה למוסך, אפילו המצבר המקורי עוד תקין, מגבים רק השבוע החלפתי( למקוריים)

הרכב נוסע טוב והצריכת דלק טובה.

מה צריך יותר מזה?

נכון זה פורום של חובבי רכב אבל לא כולם מחפשים להתגרזן עם הרכב, יש גם כאלו שרוצים להגיע מנקודה א' לנקודה ב' במינימום תקלות ובכיף, והקורולה מספקת בדיוק את זה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משפחתיות יפניות עונות טוב מאד על המאפיינים של בעל רכב ממוצע בארץ וגם חברות ליסינג,

הנהג הממוצע לא כל כך דובק בהוראות היצרן,בחברות השכרה גם קורעים את הרכב וקורה הרבה שלקוח לא מוסר רכב לטיפול וקורה מצב שרכב מפספס כמה טיפולים שגרתיים מה שיכול לגרור לנזק\בלאי.

היות ורכבים אירופאיים רגישים יותר להזנחה כגון משיכת טיפולים ומילוי מי ברז ברדיאטור

אז נוצר מצב שבו הרכב ששורד הכי הרבה הזנחה מנצח.

לדעתי לאופי התחזוקה השוטפת של רכבים בארץ יש גורם ישיר על סטיגמות של רכבים,

רובן הן סטיגמות שעוברות בדורות מהאבא לבן,

סביר להניח שאם נעשה סקר על האמינות של WV נשמע רק שבחים על אופי הייצור הגרמני "האיכותי"

בודדים יזכירו את השרשראות טיימינג שעפות באוויר וגירי ה DSG המתפרקים.

כפי שצויין אלו הם רכבים כדאיים לרכישה אין פסול בהם ממשפחתית ממוצעת והן מהוות אפילו בחירה טובה וגם שומרות מחירון,

ירידת הערך זהו גם גורם חשוב למי שבתכנון מחליף רכב לאחר 3-5 שנים כי בסופו של דבר עדיף שתישאר עם סכום נחמד לרכש הבא ביד ולא עם ה**ן ביד.

פורסם

יש לנו במשפחה מזדה 3 5 דלתות בצבע תכלת (ראיתי רק 1-2 נוספות בתצורה הזו במשך השנים:-P) שנקנתה חדשה מהחברה, שנת 2008.

לאחר 160K ק"מ היא נוסעת טוב, ללא ציוץ מהפלסטיקה, היא מעולם לא עשתה בעיות ולי לפחות היא נוחה באופן סביר בהחלט. המושב מתכוונן לגובה ומאפשר התאמה טובה, המזגן לא רע בכלל (אני מבין שיש בהדל במזגן בין אלו בנקנו כפרטיות לליסינג) והתנהגות הכביש טובה למדי.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אז מה?

אני גרטתי לפני שלוש שנים פיאט טמפרה שנת 91' עם 160K קילומטר שגם לא עשתה בעיות וחוץ מטיפולים לא היו עליה הוצאות גדולות.

כיום אתה יכול גם לשמוע על רכבים מכל מוצא שהוא שהם אמינים מאוד.

זה גם פונקציה של צורת הנהיגה ושל התחזוקה. רכב בתחזוקת שבר יהיה פחות אמין.

פורסם

תחושות הדז'ה-וו מלוות אותי בכל שרשור יפניות וצרפתיות. כל מי שיש לו יפנית, אץ להגן עליה. כל מי שאין לו יפנית וחש רגשי נחיתות, מנסה לשכנע עצמו שעשה בחירה נכונה ע"י כך שמדכא את היפניות. ישנם גם כמה אנשים שפויים:

כמו שקונים I30, אימפרזה, אסטרה, גולף וכו', ככה קונים גם קורולה ו-3. מה הבעיה עוד לא הבנתי... כל אחד והצרכים שלו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין מה "להגן", ואני לא מבין את ה"אז מה".

ההורים קנו אוטו, הם מרוצים ממנו, אני מרוצה ממנו בפעמים המועטות שאני נוהג בו, זה הכל.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
אם כבר בכסאות צרפתיים עסקינן,

אני מאמין שרוב הכסאות בעולם לא תוכננו עבור ישיבת בני אדם.

יש רק כסא אחד שהיה נוח לי בשנים האחרונות, יותר מאשר ספות מפוארות בסלונים, יותר מאשר כסאות משרדיים מפוארים ויותר מכל כסא אחר, וזה הכסא שבפלואנס של ההורים שלי.

צריך לעשות סלונים שעשויים מכסאות נהג של פלואנס.

אני מזמין אותך לשבת בכורסא שלי (ניסאן מקסימה 05 - מושבי עור חשמליים) - זאת נוחות אמיתית! ובחיי שאמרתי לאשתי לא מזמן שחבל שאין לנו סלון נוח כל כך כמו המושבים האחוריים של המקסימה

פורסם

לצערי בדרך כלל מה שמעניין אותנו זה ירידת ערך.

פעם זה היה נכון לגבי היפניות,היום גם קשה למכור יפניות.

יש עוד כמה דברים לפני ירידת ערך,כמו בטיחות,נוחות,איבזור.

אם אני מוכר צרפתיה משומשת בגרוש ורבע אז אני גם אקנה צרפתייה משומשת בגרוש ורבע

פורסם

בגלל שהן מכוניות פשוטות שנראות לא רע ועונות על הדרישות.

אני לא חושב שב אם וו סדרה 3 תהיה פחות אמינה,זה רכב יקר שהושקעה בו המון השקעה והוא גם מרגיש מעולה ונוסע ונוסע רק שזה יוקרה אז מפחדים.

הייתי בעלים של אינפיניטי שנתיים וחוץ מטיפול שוטפים ודלק לא היה איתה כלום.פשוט כלום.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

לפותח השרשור,

אתה נכנס לגלידריה ובוחר 2 טעמים, וניל ותות.

למה לא בחרת גלידה בטעם פיסטוק? שוקולד? בייליס? לימון? רום צימוקים?

הרי כל הכדורים עולים אותו דבר אבל עובדתית- בחרת 2 טעמים ספציפיים למרות שיכולת לבחור בכל טעם אחר באותה עלות.

עכשיו הגיע העת שלך להתחדש בטלוויזיה 65׳ אינץ׳, למה אתה בוחר פנסוניק? מה רע בשארפ? סוני? סמסונג? פיליפס?

כולן עולות פחות או יותר אותו דבר אבל בחרת דווקא פנסוניק.

למה?

לאחד המושבים של המאזדה 3 אינם נוחים, עבור האחר הם בסדר גמור, עבור אחד ההגה של הקורולה בסדר גמור ועבור אחר הוא קל מדי, לאחד המגן מרווחת מספיק ולאחר צפופה, לאחד המאזדה 3 אינה פרקטית בכלל ולאחר היא דווקא פרקטית די והותר.

לכל אחד טעם שונה, צרכים ורצונות שונים.

נ.ב

ליגלגו פה הרבה על הנוחות של הצרפתיות ואף הגדילו לעשות ולציין שפרט ל-C5 אף צרפתיה לא היתה נוחה במיוחד אז אני רק אזרוק את זה באויר-

הרבה לפני ה-C5 הצרפתיות, כמעט כולן ללא יוצא מן הכלל, עשו בית ספר לשאר היצרנים לאיך מייצרים רכב שהוא גם נוח מאוד וגם מהנה לנהיגה בו זמנית.

עד תחילת שנות ה-2000 היו לצרפתיות עליונות התחום הזה, הן הציעו נוחות מצויינת ללא ניתוק הנהג מהכביש (להבדיל למשל מהאמריקאיות שהיו נוחות אבל חסרות כל פידבק), דוגמה מצויינת לכך היא ה-306 ואחותה, ה-ZX.

אחרי החלפת הדור של הדגמים בתחילת שנות ה-2000 (המעבר ל-307 וכן הלאה) הנוחות נשמרה אך ההנאה ירדה ובדגמים החדשים יותר יש גם ירידה מסויימת בנוחות אם כי לטעמי הן עדיין מתעלות על היפניות\קוריאניות.

הבעיה המרכזית היא ששמירת הערך של הצרפתיות אינה טובה בין היתר בגלל סטיגמות שחלקן כבר אינן רלוונטיות כיום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לפותח השרשור,

אתה נכנס לגלידריה ובוחר 2 טעמים, וניל ותות.

למה לא בחרת גלידה בטעם פיסטוק? שוקולד? בייליס? לימון? רום צימוקים?

הרי כל הכדורים עולים אותו דבר אבל עובדתית- בחרת 2 טעמים ספציפיים למרות שיכולת לבחור בכל טעם אחר באותה עלות.

עכשיו הגיע העת שלך להתחדש בטלוויזיה 65׳ אינץ׳, למה אתה בוחר פנסוניק? מה רע בשארפ? סוני? סמסונג? פיליפס?

כולן עולות פחות או יותר אותו דבר אבל בחרת דווקא פנסוניק.

למה?

לאחד המושבים של המאזדה 3 אינם נוחים, עבור האחר הם בסדר גמור, עבור אחד ההגה של הקורולה בסדר גמור ועבור אחר הוא קל מדי, לאחד המגן מרווחת מספיק ולאחר צפופה, לאחד המאזדה 3 אינה פרקטית בכלל ולאחר היא דווקא פרקטית די והותר.

לכל אחד טעם שונה, צרכים ורצונות שונים.

נ.ב

ליגלגו פה הרבה על הנוחות של הצרפתיות ואף הגדילו לעשות ולציין שפרט ל-C5 אף צרפתיה לא היתה נוחה במיוחד אז אני רק אזרוק את זה באויר-

הרבה לפני ה-C5 הצרפתיות, כמעט כולן ללא יוצא מן הכלל, עשו בית ספר לשאר היצרנים לאיך מייצרים רכב שהוא גם נוח מאוד וגם מהנה לנהיגה בו זמנית.

עד תחילת שנות ה-2000 היו לצרפתיות עליונות התחום הזה, הן הציעו נוחות מצויינת ללא ניתוק הנהג מהכביש (להבדיל למשל מהאמריקאיות שהיו נוחות אבל חסרות כל פידבק), דוגמה מצויינת לכך היא ה-306 ואחותה, ה-ZX.

אחרי החלפת הדור של הדגמים בתחילת שנות ה-2000 (המעבר ל-307 וכן הלאה) הנוחות נשמרה אך ההנאה ירדה ובדגמים החדשים יותר יש גם ירידה מסויימת בנוחות אם כי לטעמי הן עדיין מתעלות על היפניות\קוריאניות.

הבעיה המרכזית היא ששמירת הערך של הצרפתיות אינה טובה בין היתר בגלל סטיגמות שחלקן כבר אינן רלוונטיות כיום.

העניין הוא שמעריצי הקורולה כלל לא בוחנים את הטעמים האחרים.

וזה כדור שלג, כולם לא קונים כי זה "לא סחיר", בלי לבחון אולי זה בכלל הרכב המתאים ביותר עבורם, ואז זה באמת לא סחיר.

אותו הדבר עם VAGיות למיניהן. יש סמל נחשק, ושום דבר אחר לא מעניין את הלקוח.

אותו דבר גם היה עם אייפונים עד לא מזמן.

ולדעתי גם מתרחשת תופעה דומה בתחום הבניה, בכך שכמעט כל מי שבונה בית פרטי עושה זאת מבטון, רק בגלל שהוא מפחד ממה שיגידו השכנים ובגלל שכולם עושים כך.

ישראל היא מעצמה בכל מה שקשור לתופעת העדר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש פה סלט של צרכים שונים ודעות קדומות. לא נכון להשוות את זה שקונה קורולה במקום c4 לזה שמעדיף אייגו על c1. לפעמים המניע להעדפת x הוא רציונלי לחלוטין ולפעמים נובע מבורות ודעה קדומה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יתכן מאוד שלמי שמעדיף את האייגו על פני C1 יש רציונל - או העדפת היבואן\רשת מוסכים, או מחשבה על סחירות עתידית בגלל תופעת העדר!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פותח השרשור, האם ישבת ב-C6 שישיבה במאזדה 3 גרמה לך לכזאת טראומה?

כי אחרת, אני לא מבין במה סיטרואן סי 4 או פיזו 307 כול כך מראות עליונות?

נהפוכו, אני מעדיף עשרות מונים את הגיר ה"טיפש" של המאזדה, ואת יחידת הכוח שלו. וכבונוס , אני מקבל מוניטין אמינות , ושמירת ערך טובה יותר.

הצרפתיות האלה לחלוטין מיועדות לאנשים עם תקציב מוגבל, שמרשים לעצמם להתעלם מהמכירה העתידית(ה"יהיה בסדר" המפורסם) ולקוות שהם לא יצטרכו לבדוק אם המוניטין האמינות מוצדק או לא.

ולמקרה שאתה תוהה, הייתה לי פיזו' 307 בעבר, שלא עשתה לי יותר מדי בעיות. אבל הגיר היה מחורבן מההתחלה, לקראת 160 אלף הוא כבר הראה "כשל", וכניראה שעוד מעט ימות. והרכב נקנה מיד 1, פרטית לפני כ-3 שנים ב-36 אלף,והיום לא מקבל טלפונים כשמציעים אותו למכירה ב-13 אלף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...