Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'טה 2008 חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

מעונין לרכוש ג'טה 2008 1.6

מבקש לקבל חוות דעת על רכב, מחלות אופייניות, דברים שכאי לשים דגש לפני קנייה.

תודה מראש!

פורסם (נערך)

אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים / ידני / DSG ? (באחרון - לא הייתי נוגע גם עם מקל עטוף בכפפה. ידני איני כ"כ בטוח שיש, למעט בשילוב מנוע דיזל).

ברשותי ג'טה אוטומטית (גיר פלנטרי 6 הילוכים) מנוע 1.6. 2009.

סה"כ - אין בעיות מיוחדות. רכב דיי פשוט מכאנית.

אין גם איבזור מיוחד (לא שזה חשוב לי, כי אני רואה רכב כ"רכב" ולא גם כמשהו שאמור לספק לך מולטימדיה) - רדיו דיסק מובנה RCD הכי פשוט (לא דאבל דין אפילו), מזגן - הפעלה מכאנית (אין מה שיתקלקל) מקפיא, תא מטען גדול מאוד שיוכל להכיל כבודה רבה. קצת נוקשה על הכביש ומאחור יש גם כמה מרווחות ממנה.

כ"כ - בהשוואה לגולף - בידוד רעשים לוקה בחסר (היא מעט יותר רועשת אפילו מהגולף 1.6 סימן 4 מודל 2001 שאותה החליפה).

מנוע 1.6 אמין, אבל אל תצפה בכלל לביצועים או סחיבה גרנדיוזית.

הרכב דיי "כבד על המנוע". 6 הילוכים בגיר - גוררים החלפות הילוכים תכופות ורבות מאוד (לחיסכון אופטימלי, כאילו שזה מושג אבל ניחא...). זה משתפר אם תשים את ההילוכים במצב sport ע"ח צריכת הדלק כמובן.

צריחת דלק (לא טעות כתיב) - בעיר (בקיץ, עם מזגן, רגל "כבדה" על הדוושה - 1:7.5 לערך.

אם תתאמץ - גם 1:7. אני הצלחתי :lol:). מחוץ לעיר - לא זוכר (הרכב "אוהב" את העיר...).

עוד משהו ?

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם

קודם כל תודה

לי מה שאתה אומר אז עדיף האוטומט, DSG מגיע ב1.6? הייתי בטוח שהוא מגיע רק בדגם של 1.4

תוכל אולי לתת לי תשובה בנושא, מדוע הDSG לא מומלץ?

פורסם

אין גיר DGG בשילוב עם מנוע 1.6 בנזין בג'טה, יש גיר אוטומטי "רגיל" 6 הילוכים שלטעמי עובד פי 100 יותר טוב מ DSG. בלי רעידות ובלי טלטולים.

מצטרף לכל מה שחוגלי כתב. אומנם לא היה בבעלותי רכב כזה, אבל נהגתי קצת וזה בדיוק הרושם שקיבלתי.

פורסם

אני רואה כעת ביד 2 גם ג'טות 1.6 עם גיר DSG, ככה שאני מניח שיש (בנפח 1400 יש באמת יותר) אבל רק משנת 2009 (ב-2008 - אין 1.6 גיר DSGׂׂ אם לדייק, לפי המצאי למכירה)

לפי דעתי, גיר DSG היו בו יותר מדיי בעיות ו"מחלות ילדות", כך שצריך לבדוק שבעתיים אם הגיר עבר עדכוני תוכנה / החלפת מצמדים (חפש את הערך הזה בפורום ותמצא עליו הרבה מידע). כשקניתי את הרכב הנוכחי (כחדש מהיבואן) שמחתי מאוד שיש גירסה אוטומטית רגילה.

היום - אני מניח שלא הייתי קונה פולקסווגן חדשה (גם אם הייתי יכול) גם בגלל הגיר וגם בגלל סיבות אחרות.

alfa 156 2.5.

פורסם

ביד 2 אפשר לפעמים לראות יונדאי גטס רובוטית או פיאט פונטו עם מנוע חשמלי.

אנשים לפעמים טועים או פשוט לא יודעים מה יש להם ורושמים סתם.

אני לא בקיא יותר מידי בדגמי פולקסווגן, אבל לפי מה שאני זוכר כמעט בוודאות מלאה לא הוצע גיר DSG עם מנוע 1.6.

פורסם

בוקי - במחשבה שניה, אחרי הרהור נוסף - אני חושב שאולי הצדק בכל זאת איתך.

אני אנסה למצוא את הפרוספקטים של הרכב (בזמן הקנייה) כדי להיות בטוח בזה (אילו דגמים שווקו אז ועם אילו מנועים).

alfa 156 2.5.

פורסם

הג'טה כן נמכרה עם השילוב 1.6 בנזין + DSG.

הרכבים האלה נמכרו ממתיחת הפנים הקלילה שעברה הג'טה בסוף 2009 בה היא קיבלה מבחוץ עיצוב חדש לטאסות (כמו של הפולו) ובפנים קיבלה הגה וקונסולה בעיצוב חדש.

הרכבים הגיעו כולם ברמת גימור מנג'ר. נמכרו לא מעט כאלה לליסינג אך גם כמות לא מבוטלת ללקוחות פרטיים.

אני אישית הזמנתי אחת כזאת בסוף שנת 2011 וביטלתי לאחר שבועיים.

ב-2008 נמכרה הג'טה 1.6 עם גיר אוטומטי 6 הילוכים וברמת גימור טרנדליין ואקונומי מעט פשוטה יותר.

הבדל המורגש ביותר בין הגירים בג'טה (מעבר להתנהגות השונה של ה-DSG) הוא הרעש. בגיר הפלנטארי הרכב רועש יותר ומגיע לעיתים תכופות לסל"ד גבוה.

ה-DSG שואף להעלות כמה שיותר מהר הילוכים ולכן הרכב כמעט ולא מגיע לסל"ד גבוה אלא אם ממש דוחקים בדוושה.

פורסם

גם הגיר הפלנטרי האוטומטי אוהב (אבל אוהב מאוד) להעלות הילוכים מהר מאוד בסל"ד (לטעמי - לפעמים ללא טעם...).

איני חושב שהרכב רועש בגלל הגיר (ההעברות בין ההילוכים הן דווקא בסל"ד כמוך ככל שניתן, זו לפחות השאיפה של המתכננים בפועל) כי אם בגלל בידוד רעשים לקוי משהו.

alfa 156 2.5.

פורסם

הייתה לי בעבודה ג'טה 2009 1.6 DSG7.

במילים עדינות אומר שהרכב לא מרשים במיוחד (אולי במראה ובדימוי כן, אך מעבר לזה...)

בינו לבין הקורולה הייתי מעדיף את הקורולה (לא שזה רכב מדהים).

ציפיתי לאיכות, עידון ופעולת מנוע ברמה גבוהה יותר והתבדיתי.

השילוב של המנוע-גיר הזה עם המשקל של הג'טה לא עושה לו טוב והוא עסוק מידי באופן קבוע ומעביר הילוכים בלי סוף.

כפועל יוצא מזה הנסיעה הופכת ללא נעימה במיוחד.

זאת בנוסף לאמינות הגיר שלא גבוהה במיוחד.

אומנם הרכב שלנו לא נתקע בצד הדרך במהלך שלושת השנים ו-100K ק"מ שעבר (וזה השג דיי טוב ל-DSG), אך הפעולה שלו הייתה רחוקה מלהיות תקינה.

• תוכן חדש...