Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש רכב מיני חסכוני בדלק

משנה 2011 והלאה או חדש עד 80K

הנסיעות באיזור ירושלים-גוש עציון (הררי)

כרגע מתלבט בין פיקנטו, יאריס,ספלאש וספייס סטאר(בעקבות המלצה פה)

אני גבוה וחשוב לי גם שהמושבים יהיו גבוהים יחסית ולא שקועים

המלצות?

תודה (:

פורסם

הפיקנטו היא מכונית מיני.

טויוטה יאריס היא מכונית סופר-מיני.

כוכב החלל והספלאש הן מכוניות שנמצאות בתפר שבין לבין.

כך שאתה בעצם לא מחפש מכונית מיני, אלא מכונית קטנה שהיא מיני או סופר-מיני או מה שביניהם.

כוכב החלל היא המכונית החסכונית ביותר מבין הרכבים שציינת. היא גם די זולה, כך שבתקציבך תוכל למצוא אחת חדשה או לקנות אחת מ-״0 קילומטר״ ולהישאר עם עודף בכיס: http://motori.co.il/mobile/car.php?camp=111

אבל, קח בחשבון שזאת מכונית די פשוטה מבפנים ודי מיושנת בתחושה שלה. לגבי המושבים השקועים - זה משהו שאתה צריך לבדוק בנסיעת מבחן. זה מאוד אינדיבידואלי ובדיוק כמו שאתה לוקח נעליים חדשות ב-300₪ לנסיעת מבחן, אתה צריך לקחת מכונית חדשה ב-80 אלף ₪ לנסיעת מבחן ולראות אם היא נוחה לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אה שכחתי לציין שכרגע ההעדפה היא אוטומטית

בעיקר כי המיני הידניות הן בנפח 1.0 וזה נראה לי זעום

am i right?

פורסם

לכאלה אזורים באמת עדיף מנוע יותר גדול כמו שיש ברכבים הללו עם גיר אוטומטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אה שכחתי לציין שכרגע ההעדפה היא אוטומטית

בעיקר כי המיני הידניות הן בנפח 1.0 וזה נראה לי זעום

am i right?

אתה צודק ולא צודק.

למשל במקרה של הפיקנטו וה-i10, הגרסאות האוטומטיות אכן מגיעות עם מנוע חזק יותר אבל גם עם גיר אוטומטי מיושן שמסרס בצורה משמעותית את ביצועיו.

במקרה של הפיקנטו תוכל לבחור בדגם הפיקנטו ספורט, שמציע שילוב טוב יותר של מנוע-גיר עבורך, כלומר מנוע 1.2 ליטר עם גיר ידני.

אבל האמת היא שאף אחת ממכוניות המיני לא ממש מתאימה לנסיעות האלו, לא עם גיר ידני ולא עם גיר אוטומטי. תתמקד במכוניות הסופר-מיני או לכל הפחות בקטגוריית הביניים, ואל תתפתה לאופנת מכוניות המיני החדשות שפשוט לא מתאימה לנסיעות שלך.

פורסם

תודה על התגובה.

כשאתה אומר שהן לא מצאימות, הכוונה היא שאסבול מאיטיות וקושי בסחיבה או גם בלאי ושחיקה חדים יותר?

פורסם

המושבים של הספייס סטאר שטוחים כמו ספסל עם כרית.

כתבתי עליה חוות דעת קצרה אחרי נסיעת מבחן שערכתי בשרשור שנפתח פה לא מזמן.

פורסם
תודה על התגובה.

כשאתה אומר שהן לא מצאימות, הכוונה היא שאסבול מאיטיות וקושי בסחיבה או גם בלאי ושחיקה חדים יותר?

גם לא מספיק חזקות (ולכן סובלות מאיטיות), גם בלאי ושחיקה גדולים יותר (מנוע קטן שנדרש לעבוד בסל"ד גבוה למשך זמנים ארוכים יותר) אבל גם מבנה פיזי קטן שאומר שאתה רגיש לרוחות צד כשאתה עוקף משאיות וגורם לנוחות נסיעה טובה פחות.

פורסם

נשמע שסוויפט ידנית יכולה להתאים, היא תהיה זריזה וחסכונית, וקצת יותר גדולה מפיקנטו, ספארק ושות'.

מבחינת נוחות ישיבה, תיאלץ לראות בעצמך.

ג'אז ידנית (2011-12) אמנם קצת יקרה ונדירה, אבל תנוחה הישיבה שם מצויינת ואני חושב שמתאימה לאנשים גבוהים, באופן כללי המרחב הפנימי והבגאז' מצויינים לרכב בגודל כזה, היא חסכונית מאוד ולא חסר לה כוח (מגיעה עם מנוע 1.2).

בנוסף היא גם שומרת על מחיר, מאובזרת בסדר (איבזור בטיחותי מלא), אוחזת בסדר.

הגירסא ההיברידית (מגיעה רק באוטומט), פחות נוחה (מתלים ומושבים פחות מוצלחים) ובעלת תא מטען מעט קטן יותר, כמו כן בהרבה תנאים (במיוחד עליות) אני לא חושב שהיא תהיה חסכונית יותר ובחלק מהזמן גם מעט חלשה יותר (הבטריה נגמרת דיי מהר בתנאים תובעניים, ואתה נשאר רק עם כוח מנוע בנזין קצת חלש, ויותר מ100 ק"ג תוספת משקל מול הגירסא הלא היברידית).

לטובה היא מאובזרת יותר ובתנאים עירוניים זריזה וחסכונית יותר.

אני הייתי מוותר על התענוג שבנהיגת מכונית מיני (פיקנטו וכו') בתנאים שאתה מתאר, אמנם הן יעמדו בזה, אבל זה יהיה פחות נוח, בטוח ונעים.

• תוכן חדש...