Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא זאת הכוונה. הרעיון הוא לבנות קו שיאסוף מטען מנמל אילת (ים סוף) יעביר אותו מהר לנמל אשדוד (סתם זורק) ומשם יועמס לספינה (שנמצאת בים התיכון מן הסתם). האינטרס הוא ״לדלג״ על תעלת סואץ ולהוות תחרות למצרים ולהיטלים שלהם (וגם למנוע טרור).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
עזבו תתחילו מתחהורה ציבורית יעילה 24/7 באזורים היותר מיושבים קודם. אמא שלי כבר פסלה הצעות למשרות רק בגלל שאין איך להגיע סצורה סבירה בתח"צ.

זאת הסיבה? אני פסלתי משרות על סף רק בגלל שכל דרכי ההגעה לשם מוגדרים כ"מקום שתמיד יש בו פקק שמאריך את זמן ההגעה לרמות הזויות" (כל דבר במדינת אזור חיוג 03).

אני הייתי ביכלל ממליץ להשקיע חלק מהסכום בשירות הדואר, רק לחשוב כמה כסף היינו חוסכים בשנה דרך הזמנות מחו"ל שמגיעות לארץ גג עד 14 יום :-).

ואת מי בממשלה זה מעניין בדיוק?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין ספק ש-50 מיליארד שקל זה לא מעט, אבל כמו שכבר ציינו הקמת קו רכבת שכזה יהיה מהלך אסטרטגי להחלשת מצרים וחיזוק ישראל על חשבונה.

מצד שני, כשחושבים על הבירוקרטיה וה"זריזות" בה מרימים בישראל פרוייקט תשתית בסדר גודל כזה, יש מצב שיהיה קל\זול יותר לחפור תעלה ימית בין אילת לנניח נמל אשדוד.

מבחינת זמן הקמה יש מצב שזה גם יהיה מהיר יותר מאשר הקמת תשתית לרכבת, מספיק לקחת כמה אסירים ביטחוניים ולצייד אותם בכלי חפירה ייעודיים, משהו בסגנון של כף לשתית מרק....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נראה שקו הרכבת הזה אין לו הצדקה (חוץ מאינטרסים של אנשים מסוימים), 50 מיליארד שקל הללו יתרמו יותר בתחומים אחרים.

העניין של חלופה לתעלת סואץ זה בדיחה לא מצחיקה כאשר עלות למכולה דרך התעלה הוא 80$ וברכבת 800$ אין פה בכלל שאלה מה עדיף.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

מאיפה הבאת את הסכומים האלו? כבר עכשיו אתה יודע שלהעביר מכולה ברכבת תעלה 800$?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
מאיפה הבאת את הסכומים האלו? כבר עכשיו אתה יודע שלהעביר מכולה ברכבת תעלה 800$?

נראה לך שלא עושים בדיקת עלויות לפני שמשקיעים 50 מיליארד בפרוייקט?

הנה קצת אינפורמציה (למרות שאולי מוטה):

http://www.teva.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/brief_train.PDF

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
נראה שקו הרכבת הזה אין לו הצדקה (חוץ מאינטרסים של אנשים מסוימים), 50 מיליארד שקל הללו יתרמו יותר בתחומים אחרים.

העניין של חלופה לתעלת סואץ זה בדיחה לא מצחיקה כאשר עלות למכולה דרך התעלה הוא 80$ וברכבת 800$ אין פה בכלל שאלה מה עדיף.

מאיפה לקחת את העלות של 800$? מחיפה לאשדוד עולה 100$, ובחלק גדול מהמקרים אפשר לגרום לחברת הספנות לספוג את העלות.

למה שיעלה 800$ מאילת לאשדוד?

פורסם
נראה לך שלא עושים בדיקת עלויות לפני שמשקיעים 50 מיליארד בפרוייקט?

הנה קצת אינפורמציה (למרות שאולי מוטה):

http://www.teva.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/brief_train.PDF

מודה שלא קראתי לעומק, אבל נראה שהם שכחו את העובדה שיוקם נמל תעופה חדש (במקום הקיים) ליד אילת והרכבת תעבור גם דרכו.

דבר נוסף, עד כמה שאני יודע, היו עוד חלופות, "ירוקות" פחות ו"ירוקות" יותר, המחירים בהתאמה, התוואי שהוחלט הוא סוג של פשרה.

פורסם

יש יתרונות לפרוייקט ויש חסרונות. כאמור צריך להסתכל קדימה שהאוכלוסיה גודלת. אי אפשר להתלונן שהמדינה לא משקיעה בתשתיות מצד אחד ומצד שני להתלונן שההשקעה יקרה. YNET מחפשים כותרות, נקודה.

תחשבו על כמה כלי רכב עולים לכביש כל שנה וכמה יורדים ותבינו לבד שחייב לשפר כאן את התחבורה הציבורית כי האוכלוסיה גם גודלת.

הפרוייקט הזה אולי יביא למצב של אבטלה בקרב נהגי משאיות אבל בהחלט יכול להוריד את מספר ההרוגים והנפגעים בתאונות דרכים (שזה כשלעצמו חסכון בכסף למדינה).

פורסם

לא קראתי לעומק, רק רפרפתי. הבאת סקר שהזמינה החברה להגנת הטבע - לא הכי אובייקטיבים בנושא.

כמו כן הם טוענים שדרך היבשה המכולה תשונע במעל מ 50 ימים(?) לעומת 30 בתעלה.

אין לי עוד דעה לגבי הפרוייקט הזה, אבל נראה לי במקרה של המסמך שהבאת, הוא שעל התוצאה החליטו עוד לפני שהזמינו את הסקר.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני חושב שהבעיה העיקרית, כמו גם גורם שמעלה עלויות, במעבר יבשתי, היא נקודות העליה/ירידה מהיבשה.

כמה פעמים קרה שמכולות נתקעו שבועות בנמל מסיבות כאלו ואחרות? כמה עלויות יגבו על לעגון-לאחסן-לפרוק-לשנע-לאחסן-להעמיס? בנוסף, זה כרוך במעבר במכס? הרי הסחורות נכנסות לארץ.

מלא כסף.

אני לא מכיר את המספרים.

ההנחה הראשונית שלי היא שמי שהחליט על הפרויקטים מכיר אותם.

מקווה שאני לא נאיבי.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
נכון, אבל זו הדרך היחידה להוריד לכל הטיקונים את האף למטה, רק ככה נעודד תחרות והשוקולד של עלית שמיוצר בארץ לא יעלה רבע מחיר בארה"ב אחרי שנישלח כל הדרך לארה"ב עם כול הוצעות המישלוח/מיסים מקומיים ורווח החנויות שם.

יש פו מונופולים חזיריים- רק ליראות את מה מחאת הפילפלים בשבל לדעת עד כמה דופקים אותנו כי אן פה תחרות ואך אחד לא צריך להיתחרות על הצרכן, כולם בקטע של "זה המחיר-לא מתאים אל תיקנה- גם ככה אין לך ברירה".

הייתי חייב להוסיף, עלית מוכרת בארה"ב תחת המותג "מגדים" שיש לו אפילו כשרות של בד"צ.

אז אם מוצר עם כשרות יקרה יותר אפילו נמכר בחו"ל במחיר יותר זול מהארץ (אחרי עלויות שילוח) - זה כבר אומר דרשני.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לו היה לנו שכל במדינה הזו (ואני גונב פה חופשי מגיא בכור למרות שאני לא ממש בדעותיו) היינו נותנים לסינים להקים ולתפעל את הקו הזה ב BOT ל 20-25 שנה.

כתוצאה מזה היה לסינים אינטרס כלכלי ראשון במעלה שבאיזור שלנו יהיה שקט בטחוני, מה שהיו מעניין אותם רק באופן עקיף ביותר. לעניות דעתי הם המעצמה המשמעותית בשנים הקרובות, ובכל מקרה לא כוח שיש מה להתעלם ממנו, אם כבר - כדאי להיות איתם באותו צד ופחות להשען רק על אמריקה. נראה לכם שאיזה קסאם היה עף מסיני לכיוון המסילה הסינית ומסכן את הסחר שלה ? כל חישובי הכדאיות פחות רלוונטיים כשתעלת סואץ בידיים של אל-קאעידה וזה לא תסריט דמיוני בכלל.

זה לעולם לא יקרה כי ככה לא יהיו ג'ובים למקורבים ברכבת, בנמלים ובכל שכבות השומן הרקוב שיש פה, וגם כי רוה"מ לא ירצה לעצבן את המצרים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...