Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 05.2012_ אחריות צמיגים ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום בבוקר נגשתי למכון טסטים לבצע בדיקה שנתית. הרכב פולו יאנג מסיים את האחריות ב15 למאי.

בבדיקה פסלו לי את שני הצמיגים אחוריים.

סיבה סהוצגה על ידי הבוכן: צמיגים יבשים עומדים להתפוצץ"

נכון ישנם מין סדקים קטנטנים באיזור מעבר בים הצד של הצמיג לאיזור מחורץ (תסלחו לי על העזבר הלא מיקצעי.)

לפי דעתי ולפי איש צמיגים שעליו פניתי בהמשך הקידמיים במצב יותר "גרוע"

פניתי למוסך העוגן בנתניה ואמרו שאחריות על צמיגין היא של האיבואן של הפירמה בארץ וזה לפי הוראות משרד התחבורה..אם זה נכון או לא אינני יודע. הרי אני קניתי מכלול שלם לא בחלקים וגם לא זכור לי שיש לי תעודת אחריות נפרדת לצמיגים.

נשלחתי לתחנת שרות של האיבואן (מכשירי תנועה) של בריג'סטון

הוזבר לי שהפרוצדורה היא כדקלמן:

מפרקים את הצמיגים מעבירים אותם לאיבואן הוא יבדוק ויחלית.

אני בינתיים צריךלקנות 4 צמיגים חדשים על מנת שאעבור את הטסט וגם שהיה לי אפשרות לנשוע.

האיבואן יחלית מהשהוא יחלית ואני אקבל פיצוי פיצוי מלא או חלקי או את הצמיגים בחזרה.

צעד הבא בדיקה אצמעית במכון התקנים

שאלותי הם:

1ץ האם התהליך הוא נכון ?

בסופו של דבר אני יכול לראות את עצמי עם נזק מכל הסיפור (על מנת לעבור את הטסט ולנוע הייב לקנות סט צמיגים)

אם משהו לו תקין מה אלי לעשות ?

תודה

דינו

פורסם

לא הבנתי למה אתה חושב שיפצו אותך על בלאי טבעי של 4 צמיגים ? נניח אם היה קורה משהו חריג לאחד מהם היו מפצים אותך עליו, למה שיפצו אותך על 4 צמיגים ?

למרות שאגב די מוזר לי שתוך 3 שנים הצמיגים התייבשו כל כך שצריך להכשיל טסט, במיוחד שמדובר בצמיגים איכותיים.

פורסם (נערך)

כמה ק"מ עשה האוטו?כל הצמיגים זהים ומקוריים מיום הקניה?

עריכה אחרונה על ידי dts2
פורסם

גם בפלואנס של הוריי היו בריג'סטון שהגיעו עם הרכב. כבר אחרי שנה וחצי-שנתיים נראו רע מאוד.

הרכב חונה בחניה מקורה כל השנה.

צמיג הוא אכן מוצר מתכלה, ואם היה מדובר בצמיג "ללא בשר" כתוצאה מנהיגה מרובה או נהיגה לא נכונה, ברור שאין מקום לבקש החלפה.

אך בגלל שהצמיג נפסל בטסט על סעיף שאינו קשור לנזק שגרם הלקוח, או בלאי שבאחריות הלקוח, לדעתי האישית יש מקום לדרוש החלפה שלהם מהיבואן. כי כמו שאמרת, לא קנית רכב בחלקים.

אם היה מתקלקל חיישן אז היו שולחים אותך לשבור את הראש עם בוש?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

אותה תופעה בכל 4 הצמיגים.

אותו בעוד שלושה ימים שנתיים על הכביש ו 20200 ק"מ

מוזר לא מוזר עובדה נכשלתי בטסט וביקשו להחליף צמיגים.

במכון אלישה א.ת החדש נתניה

התייבשות של מוצר שאמור להיות מותאם לאקלים הישראלי (למרות שהאוטו לא בשמש מלא כל שיום)

לא מדובר בבלאי או שימוש לא נכון. ישנם סדקים שלא אמורים להופיע אחרי זמן כל כח קצר.

תאריך ייצור של הצמיגים בערך אוגוסט 2011. אני קבלתי את האותו ב 16 מאי 2012.

או שהצמיגים לא מתאימים לאקלים הישראלי וזה לא בהשמתי, איבואן הרכב לא שאל מה אני רוצה, או שישנו פגם בייצור וגם זה לא בהשמתי.

כנראה סגה ארוכה אבל לא אבתר.

עריכה אחרונה על ידי DinoSlmn
פורסם

ואו תוך שנתיים התייבש למצב שנכשלת בטסט ? יש מצב לתמונה שרואים בה את הסדקים וגם את הדגם של הצמיג אם כתוב ?

פורסם

למרות שזה מעצבן- הסיכוי שתקבל פיצוי על צמיגים שהתייבשו אחרי שנתיים שואף לאפס.

פורסם (נערך)

אצלם שאגיע הביתה

צלצתי לשורת לקוחות של ק'ימפיון....כפי שצ'מפיון מתנהרים מאחריות והפנו אותי לאיבואן הצמיגים

לא משנה מה עשית כמה נסעת הם לא הם נותנים אחריות לצמיגים. מבחינתם קונים אותו+צמיגים..

עריכה אחרונה על ידי DinoSlmn
פורסם

אחריות לצמיגים היא פיקציה, היא מכסה החלפה רק במקרה והוכח פגם בייצור הצמיג, בטח ובטח שלא בלאי טבעי.

(וזה ממש לא משנה אם זה הצמיגים שקנית עם הרכב או כאלה שקנית בנפרד)

ה20K שנסעת עליהם לא אומר כלום. יש אנשים שעושים 60K על סט ויש כאלה שיכולים לגמור רביעייה אחרי 5K.

לך תוכיח שאתה נסעת כמו סבתא ולא זרקת תחת עם ESP מכובה ובלם יד מורם בכל כיכר?

בקיצור עזוב שטויות, למען הבטיחות שלך והבטיחות של כל מי שמסביבך, לך תחליף 4 צמיגים וסגור סיפור.

חפש כאן, ויפה שעה אחת קודם:

http://tires4u.co.il

http://www.tiredeal.co.il

http://www.tireclub.co.il

http://checkup.co.il

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בוא נתחיל מהסוף- אתה לא הולך לסיים את הסיפור בנזק כי במקרה הכי גרוע החלפת רביעית צמיגים שהפכה את הרכב שלך לבטיחותי יותר.

הסבירות שצ׳מפיון תפצה אותך על הצמיגים נמוכה בערך כמו הסבירות שרכב עם DSG יגיע ל-50k קילומטר בלי לבצע טיפול כלשהו בגיר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

קודם כל האחריות היא של יבואן הרכב ולא של הצמיגים

הרי הרכב יוצר באירופה ושם הורכבו הצמיגים

לכן אין קשר ליבואן צמיגים בארץ

דבר שני אחרי שנתיים וק״מ נמוך כמו אצלך אין סיבה שהצמיגים יהיו פסולים

אלה אם השתנו הזוויות היגוי (כיוון פרונט)

ויש שחיקה רק בצד אחד של הצמיג

או שנסעת עם לחץ אוויר לא תקין

ויש שחיקה בשני צידי הצמיג.

ואתה טוען שהם נפסלו בגלל יובש

לפי דעתי אתה צריך להילחם קצת עם היבואן רכב שידאג לפצות אותך

כי צמיג שהוא הרכבה ראשונית צריך להחזיק לפחות 3 שנים

צמיג איכותי כמו קונטיננטל לדוגמה יכול להחזיק בשקט בין 3 ל 4 שנים בתנאי שאתה לא מורח עליו חומרים (סקאי)

ודואג פעם בחודש לבדוק לחץ אוויר.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מצד אחד אכן רואים סדקים באיזור החיבור בין דופן הצמיג לסולייה, מצד שני אלה סדקים מאוד דומים לסדקים שניתן לראות בצמיגים של לא מעט רכבים כולל חדשים.

אני לא בטוח כמה חברים פה בפורום מבינים מספיק מבחינה מקצועית כדי לומר לך אם הסדקים הנ"ל אכן פוסלים את הצמיגים או שפשוט נפלת על בוחן עם מוטיבציית יתר.

כמו שאתה מבין, צ'מפיון תגלגל אותך מכל המדרגות ותתנער ממך, אם תתעקש יותר הם אולי יהיו מוכנים לבדוק את העניין אבל בכפוף לכך שתקבל אישור של מכון התקנים שהצמיגים אכן פסולים לשימוש (תיהיה בטוח שאישור מ"יוסי הפאנצ'רמעכר" לא יספק אותם) וגם אחרי שתמציא אישור שכזה (כמובן בתשלום)- רוב הסיכויים שהם עדיין יגלגלו אותך מהמדרגות ויאלצו אותך לפנות לבית משפט ושם הם יאשימו אותך שהצמיגים נסדקו בגלל שימוש לא נכון.

בקיצור ידידי, אתה תאכל את הלב ותקבל חתיכת כאב ראש לפני שתגיע למצב שאולי יהיה לך סיכוי לקבל פיצוי על הצמיגים האלה- זו האמת.

עצתי אלייך- למרות שנתון של 20K קילומטר הוא נמוך לכל הדעות מבחינת פרק זמן שימוש לצמיג כזה ועל רכב כזה, הנתון של שנתיים אינו נוראי.

עזוב עכשיו כן חנית בחנייה מקורה או לא- גומי מתבלה ומתייבש ככל שעובר הזמן ומאבד מתכונותיו.

את הרכב שלי קניתי עם צמיגים בני 4 כשעל השעון יש 40K קילומטרים (רכב בן 10, כלומר לא סט ראשון), הרכב הרגיש בנסיעת המבחן כאילו אני נוסע על אגם קפוא...צמיגים עם המון בשר ויבשים כמו פלסטיק- והרכב חנה תמיד בתת קרקעי.

חוזר על דבריי שוב- תגיד תודה לבוחן בטסט שעזר לך להפוך את הרכב לבטיחותי יותר והמשך הלאה.

למען הסר ספק, אני דווקא טיפוס שכן "אוהב" להלחם מלחמות כאלה אבל בסיטואציות שבהם מדובר בעניין בטיחותי אני דווקא נוטה להתעלם מחצי הכוס הריקה ולהתמקד בחצי המלא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

צר לי לאכזב אותך אבל הכשילו אותך ללא סיבה מוצדקת

הסדקים הקטנים זה סביר בהחלט

אין שום הצדקה להחליף את הצמיגים

ובוודאי שאין שום ליקוי בטיחותי

הבוחן סתם חיפש על מה להכשיל לך את הרכב

בכל מקרה אני הייתי מציע לך לקנות צמיגים של חברת קונטיננטל

עדיף על המישלין

הם מאוד עדינים וצריך להיזהר כשמתקנים תקר

בניגוד לקונטיננטל

תשמור את הצמיגים שלך ואל תשאיר אותם לפאנצ׳רמאכר

הם שווים לפחות 400 שקלים

רק על מנת להסיר ספק

אני בעל מקצוע בפנצ׳ריה וכיוון פרונט באיזור הדרום

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
קודם כל האחריות היא של יבואן הרכב ולא של הצמיגים

הרי הרכב יוצר באירופה ושם הורכבו הצמיגים

לכן אין קשר ליבואן צמיגים בארץ

לפי דעתי אתה צריך להילחם קצת עם היבואן רכב שידאג לפצות אותך

.

למה להטעות את הבנאדם ועוד בתור איש מקצוע?

במיוחד בשבילך, צירפתי את סעיף הצמיגים בחוברת שירות ואחריות של הרכב שלי. y8u8aruq.jpg

• תוכן חדש...