Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב מודל 98 מנוע 1600 סמ"ק וגיר ידני, ורוב ימות השנה בצבע כחול מלוכלך. נרכש באוגוסט 2012 עם 143K קילומטר על השעון, היום השעון כבר מראה 175K ואחרי שעברנו טסט ואני חושב שנגמרו ההוצאות עליה עד סוף השנת אחזקה, אפשר לכתוב כמה מילים.

הרכב נקנה ממכר של אבא לאחר שעשה טיפול בידיוק ביום של הטסט, כלומר 3 חודשים לפני הרכישה.

אז מה היה לנו?

מבחינת עלויות:

1) כמה חודשים אחרי הרכישה נתפס מיסב של פולי רצועת אביזרים - אלטרנטור ומזגן (הפנימית יותר), וכתוצאה מכך נקרעה הרצועה. הנזק הסתכם ב250 שקלים. הרצועה החיצונית לא הוחלפה משום שהייתה בת פחות משנה (נבדק מול הבעלים הקודם).

2) אחרי כחצי שנה המצבר החזיר נשמתו לבורא. כ400 שקלים ירדו מהחשבון בנק.

3) הטיפול הראשון שלי היה ביום של הטסט, הוחלפו פילטר שמן+שמן+נוזל קירור+מסנן אויר. המכונאי שם לב שהגרמושקה של ציריה שמאל הייתה קרועה, קיבלתי החלטה אמיצה ושניהן הוחלפו. סה"כ עלות 420 שקלים חדשים.

4) אגרת רישוי לטסט 1083 ש"ח.

5) בטסט הליקוי היחיד שנמצא היה הצמיגים (האירוניה הייתה שזה היה בידיוק יומיים לפני המשכורת שממנה התכוונתי לרכוש צמיגים חדשים). הורכבה רבעיית קלבר HP3 במידה 14*65*175 בעלות של 1,100 ש"ח. לא חויבתי על טסט חוזר.

6) טיפול שני, הוחלפו פילטר שמן+שמן+פילטר מזגן. סה"כ עלות 290 ש"ח.

7) טיפול שלישי, קיבלתי סיבוב והוחלפו כל הנוזלים והמסננים ברכב. בנוסף הוחלף טרמוסטט שנתפס במצב פתוח. סה"כ עלות כ800 ש"ח.

8) אגרת רישוי לטסט 1083 ש"ח.

9) הליקוי היחיד היה חופש במשולש תחתון שמאלי, משולש חדש פלוס כיוון פרונט התסתכמו ב430 ש"ח. הפעם אולצתי לשלם 20 שקלים על טסט חוזר.

סה"כ תחזוקה - טיפולים, ליקויים ותחזוקה הסתכמו בכ3,700 שקלים. 2 טסטים עלו 2,166 שקלים. סה"כ כ5886 ש"ח. את ירידת הערך של רכב שעלה ע"פ מחירון ברגע הרכישה קצת יותר מ12K ש"ח קצת קשה לי לכמת. במיוחד כשקניתי אותו במחיר נמוך משמעותית.

צריכת דלק:

הנסועה שלי היא 90% בין עירונית, והצריכה דלק תלויה בצורה ישירה במהירות נסיעה (כמה שזה מפתיע). (את הצריכה הממוצעת אני בודק בכל תדלוק מיום הרכישה).

במהירות שיוט של 130 הצריכה הממוצעת עומדת על כ1/11.

במהירות שיוט של 110 הצריכה הממוצעת עומדת על כ1/13.

במהירות שיוט של של 80 ו90 כמעט ואין הבדל והממוצע נע באזור של 1/14.5-16, תלוי בעיקר בכמה נסיעה עירונית הייתה באותו תדלוק.

בנסיעה לאילת וחזרה כשיש 4 אנשים ברכב והתא מטען מפוצץ עד אפס מקום(כולל סיבובים בתוך אילת) במהירות קבועה של 90 קמ"ש הצריכה הממוצעת הייתה 1/18.2!!!

חשבתי לכתוב קצת על הנוחות וההתנהגות של הרכב, אבל באמת שאין מה. רכב שנוצר בשביל להוביל בני אדם מנקודה אחת לשניה ולא שום דבר מעבר. הנוחות ממוצעת לחלוטין ולא שונה מכל יפנית אחרת מאותה שנה וההתנהגות כנ"ל, ההבדל היחיד אולי יהיה השרשרת טיימינג שעושה קצת יותר רעש מרצועה, אבל לא ברמה שהייתי שם לב להבדל כשאני יושב בתוך הרכב.

אני חושב שכיסיתי כל מה שחשוב. אם יש שאלות נוספות אני אשמח לענות.

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם

איך חישבת צריכה של 18.2?

מעבר לזה,הוצאות סבירות בהחלט לרכב 98.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בשיטה הרגילה.

תדלקתי פול ואיפסתי טריפ לפני היציאה לדרך, בבוקר אחרי שחזרתי תדלקתי שוב מיכל מלא. את הקילומטרים בטריפ חילקתי בכמות ליטרים שתודלקו.

פורסם

מוזר,רכב עמוס ועוד נסיעה עירונית וקיבלת צריכה של רכב דיזל.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם לי עלתה הגבה כשראיתי את זה, אבל יצא לי לחזור על הנסיעה אחרי שבועיים כשהיינו רק 2 נוסעים ופחות ציוד, כמעט חצי מהדרך חזור נסעתי 110 ועדיין הצריכת דלק הייתה 1/17.5. אז אני מניח שזה אמיתי.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

היות שהיום עברתי טסט (במכה ראשונה - לדעתי די מרשים לרכב בן 17) ונסיעה ארוכה, ובמיוחד בגלל שאין לי מה לעשות במשמרת לילה, אסכם שנה שלישית עם האלמרה. המד אוץ מצביע על 189K קילומטר, אופי הנסיעות עדיין ברובו בין עירוני ולכן צריכת הדלק הממוצעת לא השתנתה.

עוד שנה משעממת יחסית - נרשמו רק 2 תקלות.

1) כמה שבועות אחרי הטסט הרגשתי שהרכב מתנהג מוזר ומושך לצד, התברר שגם המשולש הימני החזיר נשמתו לבורא. החלפה, כיוון פרונט וישור בית מיסב סה"כ התסכמו בכ300-400 שקלים. (אין לי כח לחפש את החשבוניות).

2) דליפת גז מאוד רצינית במזגן (חצי שעה אחרי מילוי כבר לא מקרר בכלל), התבררה בתור גומיה קרועה בברך מדחס. החלפת גומיה, פילטר מזגן חדש ומילוי גז הסתכמו בכשעת עבודה והנזק לכיס 550 שקלים.

דברים מרגיזים שאני רוצה לקטר עליהם:

1) אישור בלמים זאת פשוט גניבה של כסף. כבר פעם שניה שאני משלם 100 שקלים על חתיכת נייר שלא ברור לי מה המטרה שלה. הרי אם הרכב נוסע דרך קבע ועובר טיפולים, גם המערכת בלמים נבדקת בטיפול!

2) פעם ראשונה שנתקלתי בתופעה כזאת, קירקושים מהראש של הידית הילוכים. התוצאה, אני נוסע כבר כמעט שנה בלי הראש. בהתחלה לא נח אבל מתרגלים.

3) קירקושים מהסוכך שמש נוסע כשהוא מקופל, בגלל זה הוא תמיד פתוח.

4) אני חושד שיש פאק בתכנון של השמשות ברכב. הרכב מטגן כל דבר חשוף שמשאירים בסלון, עד עכשיו יש לי ברזומה מיליון מצתים מפוצצים, כמה מטענים שהתעוותו וכפית מנה חמה שקיבלה צורה של פסטה. אני מוכן להשבע שלא קרו לי דברים כאלה באף רכב אחר.

5) איך למען השם, רכב שנת 98 יכול להיות בלי ABS ועם כרית אויר אחת???

6) המתלה האחורי, הו מתלה אחורי מקולל, פאקינג סרן אחוד.

פורסם

תקלות סבירות לגמרי,תודה על העידכון.

מעננין לשמעו עלות טיפול ומה בוצע בו.

פורסם
האם משתלם להחזיק רכב כזה?

אני לא הייתי מוותר על ABS.

שאלת השאלות, האם משתלם להחזיק רכב "כזה" :)

לדעתי כן. מדובר על רכב שמציג אמינות וצריכת דלק מצוינת ככה שאין שום הצדקה בהחלפת הרכב.

[ אלא אם חשוב לו שיהיה לו בלוטוט' ברכב :) ].

יש לא מעט רכבים חדישים [150,000 אלף שקל, הלוואה לכמה שנים טובות] שנכנסים מספר לא מועט של פעמים למוסך.

מכיוון שרכב הוא לא השקעה, לדעתי אין שום הצדקה בקניה של רכב לא "כזה".

פורסם

המשפחתיות היפאניות של שנות ה-90 פשוט מדהימות באמינותן המופתית. מכוניות שפשוט לא עוצרות, לא מתקלקלות ובאמת לא רואות מוסך.

לא נדיר למצוא כאלן עם 250 ו-300 אלף קילומטרים שעדיין עומדות לידכם בפקקים.

איזה מנוע יש אצל פות״ש? 1.6 ליטר או 1.8?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב מודל 98 מנוע 1600 סמ"ק וגיר ידני,

.....

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

סיכום מעניין מאוד.

אני יכול להצטרף לדבריו של צביקה. אמינות מופתית של היפניות המזדקנות (סופר לנסר בחנייה).

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

מצטער אבל אני לא מאמין לצריכת הדלק. (לא שאתה משקר, אלא פשוט יש איזה פאק במדידה)

עם ניסאן מיקרה 2015, עם מנוע מודרני שיועד לחיסכון, ותיבה רציפה שמשאירה את הסל"ד ב-110 על סביבות ה-1500 סיבובים, בנסיעה לאילת הוצאתי צריכה של 18.5 לליטר.

פשוט אין סיכוי שאלמרה 1.6 בת 17 עם 200K קילומטרים תשיג באותם תנאים 1 ל-17.5. לצורך העניין לחבר שלי יש אלמרה 2003 1.8 אוטומט, והוא לא הצליח להשיג תוצאה טובה יותר מ-1 ל-13 בנסיעה כזאת.

פורסם

מדובר בגיר ידני וברכב קל יחסית. היתה לי סאני 93 שחולקת הרבה DNA משותף וגם את האמינות המופתית (החזקתי אותה מ 200K עד שנמכרה עם 330K ואני יודע שהיא עדיין בשימוש). אני מדדתי לאילת וחזרה כ-15 קמ"ל (לא לאט, ועם מזגן).

:turn-l:
  • תוכן חדש...