Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דמפינג פקטור מורגש באלמנטים גדולים ובתדרים נמוכים.

כאשר אתה מדבר על מיד באס (הוא ינגן 60HZ ומעלה לרוב זה יהיה מ80HZ) כי מה לעשות ש60HZ קשה לנגן

(אגב בגברות שיש שם אלמנטים של 8 אינטש ו10 ואפילו 15 מתחת ל80HZ הם עושים עבודה חרא.)

כי התיבה לא מתאימה לנגן 60HZ ועד 80HZ מבלי לעוות.

בווליום נמוך. אין בעיה. אין עומס. תעלה ווליום ואז זה יתחיל ואז תגיע למסכנה ש 80 זה בסדר.

וב80HZ. החשיבות של הדמפינג גבוה יורד. וזה כי אלמנט קטן (6.5 ומטה לא יכול ליצר המון חשמל במהלך חזרה שהמגבר צריך להפטר)

אלמנטים גדולים כן יכולים. והם צריכים כוח ממגבר כדי לעצור במקום.

ולכן גישור על סאב פחות מומלץ. אבל על מיד זה הרבה פחות בעייתי. ולרוב יהיה קשה לזהות גישור על מיד בס

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מניסיון מעשי עם גישור על מידבאסים, ובכלל על סטים שלמים אף פעם לא הגעתי למצב שהמידבאס "דופק" כמו שצריך בגישור, תמיד מרגיש לא מספיק פאנצ'י וחסר כוח. אצלי ברכב גישרתי מגבר של אלפיין וגם מגבר שלי אימג' דיינמיקס על שלושה סטים שונים שהיו לי והשבוע גישור של סט krx3 על מגבר ו vrx ואף פעם לא הגעתי לתוצאה שדומה אפילו לזו שהתקבלה כשחיברתי את המידבאסים למגבר שני ערוצים חזק.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

אתה מוזמן לעשות ניסוי עיוור. ולחזור אליי עם התשובה

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

נושא הדאמפינג פקטור מאוד שנוי במחלוקת.

חלק מהצהרות היצרנים הן פשוט מופרכות ואין להן כל קשר למציאות ועד כמה באמת נתון הדאמפינג פקטור שמיע?

אני הולך להעלות בתקווה עוד השבוע מאמר קצר ומאוד מעניין בנושא שמסביר את זה היטב אבל זה לא שחור ולבן.

על מגבר שאין לו מספק טווח דינאמי אל מול הרמקול המוגבר - משקל הדאמפינג פקטור יהיה יותר חמור.

כמה דאמפינג פקטור באמת יש למגבר שלכם?

והאם בעבודה בגישור אובדן הדאמפינג פקטור הוא באמת הנתון היחיד שעובר דגרדציה? באיזו התנגדות פנימית עובדים הערוצים כאשר הם עוברים סכימה לגישור? הרי יש סיבה לכך שפתאום ההתנגדות המינימלית היא 4 אוהם ולא שתיים שלא לדבר על אוהם בודד.

אבל שוב, לא הכל שחור ולבן

מה אם לקחתם רמקול כמו SW6 (מוראל אילייט) ושמתם אותו על ערוץ הגברה של 40 וואט עליו הוא נשמע זוועה אבל בגישור שמוציא פתאום למעלה מ100 וואט - למרות הצניחה בדאמפינג פקטור, למרות הצניחה בהתנגדות הנומינלית שהמגבר מסוגל לטפל בה - היה שיפור אדיר בעבודת המידבאס.

תביטו בנתונים של הרמקול, תביטו בנתונים של המגבר ותראו למשל מה קורה ל

1. THD בגישור

2. דאמפינג פקטור

3. התנגדות

4. הספק

ואחרי שכלול של כל המשתנים אם הTHD עדיין לא בגבול השמיע, יש לכם מספיק דאמפינג פקטור, הרמקול נמצא בהתנגדות בה המגבר יכול לעבוד מולו - אבל ההספק קפץ למעלה - התוצאה דווקא צריכה לפי ההגיון להיות טובה יותר.

אם הTHD או הדאמפינג פקטור לעומת זאת צנחו בצורה שזה כבר עלול להיות שמיע וההספק עדיין לא מהווה שיפור מספק בעבור האלמנט - אתם צריכים מגבר חזק יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

לדוגמא : לא תחום הרכב. אבל זה היה ההבדל הכי שמיעה שאני זוכר. לדמפינג פקטור

אבל זה השפיע על הוופר בלבד. (וזה וופר של 15" 1000W)

רמקול FULL RANGE (שעבר דרך הקרוס המקורי שלו. שחותך את הנמוכים 80-10HZ ומטה)

רמקול של חברת NEXO דגם PS15. רמקול של 1000W RMS

חיברנו זוג רמקולים לפרוססור המקורי. ומשם למגברים.

מגבר ראשון : קראון 5000V2

מגבר שני : PHONIC XP5000.

נתונים (על הנייר) קראון 1090W ב 20HZ-20KHZ. ו1300W ב 1KHZ. ב 8 אום

PHONIC: הוא 1050W ב 20HZ-20KHZ . ו1100W ב 1KHZ. ב8 אום.

דמפינג פקטור (DAMPING FACTOR)

קראון: 1000 בין 10HZ ל 400HZ.

הפוניק: 250 ב 8 אום.

מצד שני. תסתכל על ההבדל בנתונים. 1000 ב 10HZ מול 250 ב ? (מי יודע)

מעשית הקראון היא עמוק יותר הבאס שלו היה הדוק יותר. והגבוהים פתוחים יותר.

מבחינת דיוק של הגבוהים לא היה הבדל זכור , וזה כי הטוויטר עובר דרך קרוס.

מבחינת כוח. לא היה מורגש הבדל.

ו5 אנשים (סאונדמנים ) הסכימו על זה.

עכשיו נחזור לרכב.

אין לך וופר של 15" יש לך 6.5" והוא לא 1000W RMS. הוא 100W מקסימום 150W אמיתיים.

איפה אתה חושב שתרגיש הבדל עם וופר 6.5. דרך קרוס.

אגב יש לך ערכה איזה דמפינג פקטור יש למגבר לרכב?

רמז...

לאודיסון טסיס HV ונטי הוא 80 על 1KHZ !! ב 4 אום

עריכה אחרונה על ידי Soundman

פורסם

אלי - אני צריך להעלות כאן באמת, אולי היום אם אספיק משהו מאוד מעניין מבית היוצר של סטפן מנץ. (מאנטש)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עוד אחד.

מגבר היפוניקס VVX-קוליסוס הוא 350. אין נתון נוסף.

אדי

אתה אומר לי. תעלה בכבוד

פורסם

Pioneer TS-X150

פורסם

asif25 צודק לא כדי לך לחבר בגישור זה לא אותו הדבר כמו ערוץ רגיל ללא גישור

גישור עם מגבר הרבה יותר איכותי מה srx4 לא נשמע אותו הדבר כמו ערוץ ללא גישור

פורסם

ליאור. תספר לנו מה ההבדל בין מגושר ללא מגושר מבחינת שמיעה ? מה ההבדלים ששמעת?

פורסם
ליאור. תספר לנו מה ההבדל בין מגושר ללא מגושר מבחינת שמיעה ? מה ההבדלים ששמעת?

ההבדלים הם שהרמקולים לא מפורטים כמו שהם אמורים להיות ואתה מרגיש כאילו הם חנוקים ולא נותנים צליל מלא

זה לפחות מה שהיה אצלי

פורסם

זה נשמע יותר לכיוון של בעיות כיוונים ועומס על הרמקולים.

פורסם

זה נשמע יותר כמו הדר להולך אחרי משהו שהם לא יודעים.

הרבה פעמים אומרים ויגידו שהבדלים ענקיים, כמובן כולם שמעו אותם ויכלו בברור להבדיל בין גישור ולא.

אך אף אחד לא עשה בדיקה עיוורת כמה פעמים, כדי לבטל ניחוש.

כולם שכחו על אפקט הפסיכולוגי ושהמון דברים הם דמיון שלנו וזה שמיע, כי אנחנו רוצים לשמוע את זה.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אצלי ברכב הקודם היו מידבאסים של mlk165 שגישרתי על מגבר id , אחרי שכמה חברים (שגם הם חברי פורום ותיקים) המליצו לי להוריד את הגישור החלטתי לחבר את המידבאסים לערוץ בודד, ההספק ירד בהרבה אבל המידבאסים נשמעו טוב הרבה יותר. בהמשך השתדרגתי ורכשתי מגבר עבור המידבאסים בוסטון gt28, עוד לפני כיוונים ומשחקים התוצאה הייתה מעולה וטובה יותר מכל מה שהגעתי אליו עד אותו רגע. אגב זה לא רק לדעתי אלא לדעת הרבה אנשים שהכירו מעולה את המערכת שלי ונמצאים הרבה שנים בתחום. וזו דוגמא אחת מתוך כמה.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

לפי מה שאני יודע\מבין הסיבות העיקריות לכך שבגישור למרות העליה הדרמטית בהספק המגבר, עדיין הרמקול, ישמע יותר גרוע (בחלק מהמקרים) הן בגלל הדברים הבאים:

ניקח כנתון מגבר שיש לו שני ערוצים - כל ערוץ יכול לעבוד בהתנגדות 4 אוהם או 2 אוהם (לא מדבר על התנגדויות גבוהות יותר אלא רק על נמוכות מזו המתוכננת במקור לנתוני המגבר)

עכשיו - המגברים האלה, הערוצים הבודדים שלהם לא מסוגלים לרדת ל1 אוהם התנגדות.

מה קורה כשאנחנו עובדים בגישור?

כל ערוץ בפני עצמו יורד ל2 אוהם התנגדות והסכימה שלהם היא 4 אוהם - זו גם הסיבה לכך שאי אפשר (לא רצוי ואף מסוכן למגבר) להגביר סליל שעובד ב2 אוהם על מגבר מגושר.

אבל מה עוד קורה הודות לכך?

1. נכון, ההספק עולה כי אנחנו סוכמים שני ערוצים ב2 אוהם ומחברים את ההנגדות שלהם - למשל

כל ערוץ במגבר ב4 אוהם הוא 50 וואט אבל ב2 אוהם 75 וואט - מסביר לכם עכשיו למה בגישור זה פתאום 150 וואט במקום 100? מסביר בהחלט.

2. למרות שההספק עכשיו הוא 150 וואט ההתנגדות של כל ערוץ בפני עצמו הינה 2 אוהם וכאן מתחילות הבעיות האמיתיות.

נפילה ביעילות המגבר נתחיל בכך.

למרות הירידה מ4 אוהם על כל ערוץ לשני אוהם - הגידול בעוצמת השמע נמדד בערך על כ2 פסיק משהו דציבל - אוזן אנושית לא ממש מבחינה בכך.

הTHD עולה

הDF יורד

אמנם ההספק של המגבר עולה ויש לו עתודות כוח לספק לרמקול אבל בפועל היכולת שלו לשלוט על הרמקול ועל האות הנכנסת רק נפגעו.

אז איפה קבור הכלב?

1. בנקודה בה המגבר נכנס לרוויה בלי גישור לעומת עם גישור.

2. בתחום התדר אותו אתם מגבירים ועד כמה הגריעה בנתונים יהיו שמיעים בו - בייחוד THD ויעילות המגבר.

הסברה שלי לפחות הינה כי לעבוד על מגבר בגישור תהיה יעילה בעיקר על וופרים שעובדים כוופרים ומנגנים בטווח תדרים של וופרים או על סאב וופרים צנועי הספק שכן בכל שאר המקרים אתם תיתקלו בבעיות מצד אחד של הקשת או אף יותר גרוע - שני צידיה

THD שמיע בתחום הגבוה של התדרים.

DF נמוך מידי בתחום הנמוך של התדרים.

כל עוד תמנעו מהשניים האלה וההספק של המגבר יהיה מתאים בגישור - כנראה שלא תבחינו בגריעה בתוצאה אלא רק תרגישו כי קיבלתם שיפור - הרמקול נשמע נקי כי המגבר פשוט לא מגיע לרוויה בזמן שהTHD והDF לא שמיעים.

לדעתי - פשוט תקנו מגבר חזק יותר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...