Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין למה ישר לרוץ ולהשחיר חלונות.

יש מדבקה גם שקופה [לא עושה בעיות בטסט] וגם מנטרלת את החום לחלוטין ברכב!

זה עובד כלכך טוב שגם אם החלון זה הדבר היחיד שמפריד ביניכם לבין השמש - לא יהיה לכם חם.

שווה

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אליקו אתה לא צריך שום דבר כזה, אתה נוסע יותר מהר ממה שהשמש מסוגלת לשרוף גם ככה!

וזה עוד על האפניים :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תסלחו לי על ההקפצה - תדביק על החלונות החלונות הקדמיים שלך ציפוי שקוף מוגן UV ותראה מה ההבדל.

אפשר קצת יותר פרטים בבקשה? למשל, לינק למקום מומלץ, כמה עולה וכו'. אפשר בפרטי, תודה. אם ניתן לעשות לבד ולהזמין בזול מאיביי, אז הכי טוב. במקרה כזה אשמח למילת חיפוש מדוייקת שצריך להכניס שם.

פורסם

כל סניף של אוטו דיפו לדעתי עושים את זה, כמעט כל בית עסק לשמשות לרכב, מיגון ומולטימדיה - לא בעיה גדולה ומשנה את החיים.

ברכב הנוכחי שלי נראה שהזכוכיות הגיעו ממוגנות והם גם טיפונת מושחמות כבר מהרגע שהרכב נמכר או לך תדע, יצא ככה ממפעל היצור - זה תענוג!

ברכב שני אני שוקל לעשות זאת בכל השמשות - האחוריות עם השחרה קלה, הקדמיות שקופות מוגנות UV ובאחורית צלון כבר יש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אתם מדברים כאילו שצלון אחורי זה לא חוקי - אני נוסע כבר כמעט שני עשורים עם צלון והיו לי מכל הסוגים.

זה אמנם משפיע קצת על הראות אבל לא בצורה כזו שאני מרגיש שהנסיעה לא בטיחוטית או בכלל בטיחותית פחות ואם החוק קובע את זה אז אנו אמורים לראות בכל מכון רישוי, נהגים מסירים את הצלונים שלהם וזורקים אותם לפח, זה קורה? לא נראה לי.

שאלת החוקיות לא קשורה לכאן כהוא זה. גם אם החוק היה מחייב נסיעה עם צלון, הייתי נוסע בלי. הסיבה היא בטיחותית וזה בא לפני החוק. כמו שאמרת, זה משפיע קצת על הראות וכל השפעה על הראות על כורחך תגרום לנסיעה להיות בטיחותית פחות.

כמו כן, לצלון יש השפעה קריטית יותר על הנראות וזה כבר מגדיל את הסיכון הבטיחותי הלכאורה זניח משמעותית. גם סוגית הבטיחות המשנית (קרי: צמצום נזקי התנגשות שכבר אירעה) חשובה מאוד ויש לתת עליה את הדעת. נכון שאין חוק נגד זה, אבל כל המומחים ממליצים כנגד האמצעים הללו! אני חושב שכדאי להקשיב להם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני חושב שבמקרה הזה של הצלון זה ניפוח מעבר לפרופורציות - מתי בפעם האחרונה יצא לך לשמוע על תאונה בגלל צלון כי מישהו לא ראה מה קורה מאחוריו?

וכן - זה מוריד קצת את הנראות אבל כמו שציינתי לא בצורה שמרגישה לי לא בטיחותית - אני נוהג עם זה כבר שנים על גבי שנים מצויין - הדבר היחיד שזה היה מפריע לי בו זה בחניה בנסיעה לאחור - מצלמת רוורס שינתה לי בזה את החיים ועדיין אני מסובב את הראש אחורה.

בזמנו כשהיה לי רכב האצ'בק עם ווישר על החלון האחורי הייתי באמת מוריד בחורף את הצלון - כי אז עם הווישר יכלתי לראות משהו ברור בגשם אבל מאז שאני נוסע ברכבי סדאן - זה לא משנה, יורד גשם, אתה לא רואה כלום בכל מקרה בחלון האחורי אז מה כבר משנה הצלון הזה?

לקחת את זה עוד צעד קדימה - מה שממש פוגע בראות זה חלון אחורי מלוכלך - האבק מחזיר אור בצורה שאתה לא רואה כלום או הטל בבוקר - בגלל זה אני שומר בתא המטען מגב ובקבוק מים לנקות את החלונות של הרכב!

הצלון מעולם לא הפריע לי לנהיגה ברמה שמורגשת כבטיחותית ואם זה באמת היה נכון - אתה יודע טוב מאוד שכמעט אף אחד כאן לא היה נוהג עם צלון.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא שמעתי על התנגשות בגלל הצלון, אבל התנגשויות של פגיעה מאחור יש המון ואני לא בטוח שקיומו של צלון לא היה גורם תורם לחלק מהתנגשויות אלו. למרבית ההתנגשויות אין גורם אחד אלא הרבה גורמים תורמים ויש גורמים (כמו צלונים) שכמעט בלתי אפשרי להוכיח או להפריך את הקשר שלהם להתנגשות. לכן, עניין ההתנגשויות לא רלוונטי. גם העובדה שאני לא התנגשתי בגלל היעדר צלון אמורה, לשיטתך, להוות נימוק בעד הסרתו.

ההרגשה הפרטית של נהג לגבי מה בטיחותי ומה לא עשויה להיות מוטעה, וזו גם התשובה המוחצת לקושיה שלך לגבי העובדה שהרבה אנשים כן נוהגים עם צלון. הרבה (המון) אנשים גם לא שומרים רווח ומרגישים בטוחים, נוסעים מהר ממה ששדה הראיה מאפשר ומרגישים בטוחים וכיוצא בכך. כדי להבין מה באמת משפיע על הבטיחות, יש לחשוב על ההשפעה על פרמטרים ממשיים (כמו ראות ונראות) בעלי קשר מוכח לבטיחות (נעשה), וכן להיוועץ בדעת המומחים (נעשה).

פורסם

חן - אם מישהו התנגש בך מאחור ולך יש צלון - מה זה קשור אליך? עצירת חירום כי לא ראית אותו? - אתה צריך לבדוק את הראיה שלך אם זה המצב כי גם עם צלון מזהים בצורה ברורה ביותר גופים - אז אתה לא רואה אותו ברזולוציה מלאה - אבל אתה רואה אותו.

אם זה המצב - תבדוק את הראיה שלך.

נסיעה לאחור? - אצלי הנושא נפתר עם מצלמת רוורס - לא רק שאני רואה טוב אחורה ויש צלון ברכב - אני רואה מעבר לגבולות הרכב - יותר טוב מזה?

אני שומר על רווחים ואני נוסע מאוד רגוע.

נושא הצלון הוא פשוט ניפוח, תסלח לי אבל זו הגזמה פראית.

זו דעתי - כמובן - אתה תנהג בלי צלון ותמשיך לייעץ לאנשים להסירו כי באמת - אם לדעתך זה לא בטיחותי - אז תפעל נגד זה.

Pioneer TS-X150

פורסם

בעיני, בפגיעה מאחור גם הנהג מלפנים מעורב. אולי בלי הצלון הראות שלו היתה טובה יותר והוא היה מעריך בצורה טובה יותר את מהירות הרכב המתקרב מאחור (למשל, בזמן שהוא עומד ברמזור או בזמן האטה חריפה) ומגיב מהר יותר בהאצה לפנים וסטיה הצדה? אני יודע שזה מה שאני חונכתי לעשות כדי לשמור על הזנב. עם צלון אני עדיין רואה את הרכב מאחור, אבל פחות טוב. רואה פחות טוב, האמדן נפגע. האמדן נפגע, זמן התגובה מתארך. פשוט.

לגבי ניפוח: לא אמרתי שמדובר באסון המאה, אבל בהחלט מדובר בסיכון בטיחותי שיש לו גם היבט פסיבי: בזמן התנגשות מתקן הגלילה של הצלון יהפוך לחנית שנמצאת בגובה הראשים של היושבים מאחור ומלפנים - לא כיף!

פורסם

הצילון מסתיר מהנהג שמאחור את השדה הראייה קדימה (אפשר לראות דרך הרכב שלפניך את המצב התנועה קדימה יותר). נכון שצריך לדעת להסתכל רחוק ולא להינעל על הרכב שמלפנים, אבל הבעיה היא שמרבית הנהגים תקועים על הרכב שמלפנים, ופה הצילון ישפיע על זמן התגובה שבהשפעת תשומת הלב למתרחש בכביש.

רוצה הוכחה? תאמר לי איך יותר נוח לך לנהוג מאחורי מישהו על הכביש, בתנועה עמוסה:

1. מאחורי טנדר ארגז סגור (שמסתיר את המתרחש מלפני הטנדר).

2. רכב עם צילון אטום.

רכב עם שמשה נקייה.

אני מהמר שבמודע או שלא במודע, אתה לא אוהב להישאר מאחורי רכבים ש"הורגים" לך חלק מהשדה הראייה (כמו שלא מעט לא אוהבים את הרעיון של ליסוע מאחורי משאית/ אוטובוס).

שוב, המצב האידיאלי הוא שמירת מרחק והסתכלות לרחוק, אבל אנחנו משתמשים בכל מידע שיכול לעזור לנו בתנועה על הכביש ומעבר לכך הרבה נהגים פשוט לא מסתכלים לרחוק אלא על הרכב שמלפנים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

זה עובד כלכך טוב שגם אם החלון זה הדבר היחיד שמפריד ביניכם לבין השמש - לא יהיה לכם חם.

שווה

המחירים מאוד גבוהים, יחסית להשחרה פשוטה.

כפי שנכתב פה בעבר ולמרות שזה יכול להוות מקור ללא מעט צרות, שווה לנסות לנעול את המכונית, כאשר החלונות לא סגורים עד הסוף.

השארת פתחים קטנים, גורמת לירידה משמעותית בחום. כזו ירידה, ששום השחרה לא מהוות תחרות עבורה :).

פורסם

בתור רוכב אופנוע, תרשה לי... אתה מפונק!

למה?

סדר הפעולה שלי:

שם מעיל עור (כדי להיות ממוגן כמה שאפשר), כפפות עור (כנ"ל), קסדה מלאה (כנ"ל!!!).

חובה מכנס ארוך, שבמידה וחס וחלילה התרסקות שלפחות בנגיעה הראשונה באספלט לא תהיה עם עור חשוף.

מגף עבודה עבה וממוגן עם גרביים ארוכות.

מגיע לאופנוע שלעיתים עומד בשמש והוא עצמו לוהט, עולה עליו ומתחיל לרכב שכל אותו זמן - לי אין את המזגן שיש לך, יש לי רוח רותחת בפנים וכלי רותח בין הרגליים (שהמנוע בדיוק איפה שהוובוס מצביע על 100 מעלות חום).

כולי לבוש מכף רגל ועד ראש, החריצון הקטן שנכנס דרכו עבור זה בין הקסדה למעיל יש חלקיק של צוואר שמקבל טיפוח של רוח לוהטת.

התחת מלא בזיעה? הגב? כולי! אין חלק בגוף שלא נאבק לנשום ומזיעה את נשמתו, הזיעה שנאגרת על הפנים בתוך הקסדה בקלות יכולה למלא את החסר בכנרת תוך כמה עונות.

אז... בוא נכנס לפרופורציות?

Seat Mii 3Doors

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

פרופורציות זה חשוב, אבל גם צריך להיות קשר לנושא. הוא מדבר על מכוניות ומזגנים ואתה מתפאר בזה שאתה רוכב עם חליפת רכיבה בחום הזה. אחלה, אבל מה הקשר?

אחת הסיבות שמעדיפים לקנות מכונית על אופנוע היא שיש בין היתר גם מיזוג אויר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שווה

יש למישהו קישור למדבקה כזאת? איפה ניתן לקנות באופן עצמאי?

פורסם
בתור רוכב אופנוע, תרשה לי... אתה מפונק!

למה?

סדר הפעולה שלי:

שם מעיל עור (כדי להיות ממוגן כמה שאפשר), כפפות עור (כנ"ל), קסדה מלאה (כנ"ל!!!).

חובה מכנס ארוך, שבמידה וחס וחלילה התרסקות שלפחות בנגיעה הראשונה באספלט לא תהיה עם עור חשוף.

מגף עבודה עבה וממוגן עם גרביים ארוכות.

מגיע לאופנוע שלעיתים עומד בשמש והוא עצמו לוהט, עולה עליו ומתחיל לרכב שכל אותו זמן - לי אין את המזגן שיש לך, יש לי רוח רותחת בפנים וכלי רותח בין הרגליים (שהמנוע בדיוק איפה שהוובוס מצביע על 100 מעלות חום).

כולי לבוש מכף רגל ועד ראש, החריצון הקטן שנכנס דרכו עבור זה בין הקסדה למעיל יש חלקיק של צוואר שמקבל טיפוח של רוח לוהטת.

התחת מלא בזיעה? הגב? כולי! אין חלק בגוף שלא נאבק לנשום ומזיעה את נשמתו, הזיעה שנאגרת על הפנים בתוך הקסדה בקלות יכולה למלא את החסר בכנרת תוך כמה עונות.

אז... בוא נכנס לפרופורציות?

אחת מהסיבות העיקריות שאני מעדיף מכונית עם מזגן גם על חשבון פקקים...

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תוכן חדש...