Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה קצת לא קשורה!

האם ניתן להעביר ל N בתיבה אוטומטית, כדי לחסוך בדלק. או שזה מזיק לתיבה להעביר בזמן נסיעה ל N ובחזרה ל D?

אני לא מתכוון למרחקים קצרים, אלה כמו הירידה מירושלים לת"א.

בטח שאפשר... רק תודיע לנו לפני שאתה הולך לעשות את זה, כדי שלא נהיה באזור.

ובמילים אחרות, לא, לא ולא!!! אתה יכול להביא על עצמך ועל אחרים סכנות רבות.

המנוע משמש לבלימה בירידה לא פחות מהבלמים וכמו כן מאפשר לך שליטה טובה יותר ברכב בסיבובים (כמו שיש בירידות מירושלים לתל-אביב). במקומך (אם אני מבין, אתה נהג צעיר) הייתי משלב להילוך נמוך יותר ויורד את הירידות של ירושלים בזהירות ובבטחה.

ואם אתה רוצה לחסוך, אז תחשוב על החסכון הרב בחיים, בפציעות ובכסף לתיקון הרכב שיעלה לך תעלול שכזה. גם אם תצא מזה בשלום הרי שרפידות הבלמים שלך יישחקו מאוד. החיסכון בדלק הוא ממש לא משמעותי.

ועוד דבר, שילוב חזרה ל D בזמן נסיעה מהירה עלול לגרום לנזק לגיר שיעלה לך בערך כמו תצרוכת הדלק החצי-שנתית שלך...

ברכב שלי מותקן "פריילוף", מנגנון שמאפשר החלפת הילוכים בלי מצמד. המנגנון הזה מנטרל את יכולת הבלימה של המנוע. זה מנגנון שאני משתמש בו אך ורק בשטח מישורי למרות החיסכון בדלק ולמרות שהרכב, לכאורה, בנוי לכך.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

וואוו!!!!! איזה רעיון מגניב, איך לא חשבתי על זה לבד. יש לי רעיון שיחסוך אפילו הרבה הרבה יותר דלק, אל תתניע בכלל, פשוט תידרדר בניוטרל מגינות סחרוב עד חוף שרתון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שאלה קצת לא קשורה!

האם ניתן להעביר ל N בתיבה אוטומטית, כדי לחסוך בדלק. או שזה מזיק לתיבה להעביר בזמן נסיעה ל N ובחזרה ל D?

להיפך, תצרוכת הדלק עולה! מה שקורה זה שהרכב ב - N, מחשב ניהול המנוע מזרים יותר דלק למנוע כדי שלא יכבה (לשמור אותו בסל"ד מסויים), מה שאומר שכשאתה ב - D והרגל לא על דוושת הגז צריכת הדלק יורדת.

פורסם
וואוו!!!!! איזה רעיון מגניב, איך לא חשבתי על זה לבד. יש לי רעיון שיחסוך אפילו הרבה הרבה יותר דלק, אל תתניע בכלל, פשוט תידרדר בניוטרל מגינות סחרוב עד חוף שרתון.

ואם תחליט לעשות כך, אל תשכח להודיע לי כדי שאוכל לבוא לעזור לך בדחיפות ולהצטייד במצלמת ווידיאו:twisted:

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
תודה רבה על התשובות שלכם, הלוואי שכל החיים שלכם גם אתם תקבלו תשובות כאלה.

מה כבר שאלתי?!

אני מאוד אשמח לקבל תשובות שכאלו שיכולות להציל את חיי וחיי אחרים, גם אם במחיר העלבות קלה...

לא שאלת שום דבר רע, אבל עצם המחשבה שאתה, או מישהו אחר עלולים לעשות משהו שכזה מעוררת בחלקנו צמרמורת...

גם אני עשיתי (ועדיין עושה) שטויות לא מעטות (גם בזמן נהיגה), אבל אני משתדל ללמוד. גם מטעויות שלי וגם מטעויות של אחרים.

גם אני קיבלתי כאן תגובות "לא נעימות" כשהפגנתי חוסר ידע. בהתחלה נעלבתי, אבל אח"כ למדתי.

כולנו פה בסך הכל כדי ללמוד ולקרוא על נושא שאנו אוהבים.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם
תודה רבה על התשובות שלכם, הלוואי שכל החיים שלכם גם אתם תקבלו תשובות כאלה.

מה כבר שאלתי?!

יש משהו לא בסדר בתשובה שלי?

אני שואל ברצינות.

פורסם
שאלה קצת לא קשורה!

אם אתה חושב אפילו על ליסוע בלי הילוך משולב בירידות (בכלל ושל ירושלים בפרט) אז אולי עדיף שתחסוך המון כסף על דלק ותיסע באגד...

פורסם

נגד החוק??? אתה כנראה מתבלבל. החוק היבש אומר שאסור ליסוע לאחור (כן לאחור!), אלא אם אין לך אפשרות אחרת (אני לא זוכר את הנוסח המלא, אבל יש לזה הסבר בחוק). מטומטם עד כמה שזה נשמע, זה כתוב שחור על גבי לבן בחוקי התעבורה.

אז לידיעתך - קיים חוק שאוסר נסיעה ואף עמידה בהילוך סרק(אין לי את ספר החוקים).

הרכב חייב להיות משולב בהילוך תמיד, אגב גם בחניה.

החוק לגבי נסיעה אחורנית מדבר על צורך תעבורתי.

עמית

(די עם ההתנצחויות)

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית

(די עם ההתנצחויות)

אז למה לא קיבלתי דו"ח או משהו כששוטרים אמרו לי לעמוד בצד (בערך 3 או 4 פעמים במהלך הזמן שיש לי רשיון) ושמתי ניוטרל+ הנדברייק ?

ומה בקשר לזה שמסיימים טסט צריך לשלב לניוטרל+הנדברייק לפני כיבוי המנוע?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

עמית

(די עם ההתנצחויות)

אז את החוק הזה פיספסתי. אבל יכול להיות.

• תוכן חדש...