Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתניע אסטרה 1995 מאוטו אחר, אני יודע איפה לחבר הכל חוץ מהכבל השחור באופל

ראיתי שלא כדאי לחבר אותו למינוס אז רציתי לדעת מה המקום הטוב ביותר לחבר אותו

untitled (2).jpg

אם מישהו יכול להגיד לי או לסמן בתמונה איפה לחבר את הכבל זה יעזור מאוד

תודה

פורסם

פלוס (אדום) - בין מצבר למצבר

מינוס (שחור) - בניגוד לנכתב מעלי וכמו שהבנת - לא בין מצבר למצבר.

ברכב המניע לחבר למצבר הרכב כרגיל וברכב המונע תמצא חתיכת פח חשופה שניתן לתפוס עליה בצורה טובה את הכבל.

לפי התמונה אתה יכול לנסות במתכת מצד ימין או מעל הרדיאטור אם זה לא פלסטיק, איפה שייתפס טוב יותר ועדיף להרחיק קצת מהמצבר (למנוע ניצוץ)

שים לב שאם ברכב המניע יש מערכת start&stop אז גם בו לא לחבר למצבר אלא לגוף הרכב.

בהצלחה

פורסם

מה הסיבה שאתה ממליץ לחבר מינוס לגוף הרכב?

חוץ מהסיבה שזה ימנע יותר טוב סיכוי לקצר.

כי בתאכלס אתה צריך לחזק את המצבר בכך שאתה מחבר לו מצבר נוסף, וסגירת מעגל על גוף המנוע תייצר מפל מתח, קטן ולא קריטי אבל עדיין יש.

פורסם

יש לי טעות קלה בתחביר בהודעה שאשמח לערוך אם אחד המנהלים יתן לי (מוסף במודגש):

ב

רכב המניע לחבר למצבר הרכב כרגיל וברכב המונע תמצא חתיכת פח חשופה שניתן לתפוס עליה בצורה טובה את הכבל.

תיקנתי לך בהודעה המקורית, זה נכון וזו גם הוראת יצרנים שמופיעה בספרי הדרכה. בוקי.

ניר, חוץ ממניעת הסיכוי לקצר הוא חיבור לגוף הרכב (שמוארק גם כך ובעצם "חלק" מהמינוס בכל מקרה) אתה מונע בכך את האפשרות שהמצבר יתלקח עקב הניצוץ שנוצר בחיבור, בדרך כלל הוא קטן אבל אין לדעת. יש סיבות נוספות שאני מכיר אבל מכיוון שהן לא ממקורות מהימנים מספיק אני מעדיף להשאיר את זה לבעלי הידע המקצועי כאן.

כמובן שהחיבור נעשה שהרכבים אינם מונעים ואם אפשר להימנע מצרכני חשמל גדולים ברכב. אני מכיר גם המלצה (בחלק מספרי הרכב) של הפעלת צרכני חשמל גדולים (מפשירי שמשות למשל) ברכב המרוקן לאחר ההנעה כדי למנוע קפיצת מתח שמנתקים את הכבל.

בכל מקרה, ישנם בפורום דיונים עשירים במידע רב בעניין החיבור לבלוק המנוע במקום למצבר.

• תוכן חדש...