Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי בטוח שאתה יכול להחליף בחנות שקניתה ויש לך אפשרות להחליף למשהו אחר.

אם כך. לא הייתי ממהר לקנות . לקנות אתה תמיד יכול . יש מבחר של מגברים שונים ומצויינים בפורום יד שנייה.

תנסה בינתים לשמוע כמה שיותר ולקבל כיוון. אולי סאב כמו ES250 או 300 יספיק לך. אולי תרגיש שהוא חלש וזה יתן לך כיוון לשדרוג ומה אתה רוצה לקבל.

300 וואט שיש לך בגישור זה לא מעט ויש מבחר של דברים שכן מתאימים. רק שים לב להתנגדות של סאבים. מגבר שלך יכול לעבוד רק ב 4 אוהם.

פה יהיה יתרון גדול למונו שיתן לך מרווח נשימה ומגוון אפשריות גדול. אך ל SQ רצוי התנגדות כמה שיותר גבוה. כך למגבר יהיה שליטה טובה יותר על סאב.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם (נערך)

הלוואי הייתה לי את האפשרות , זה מגבר שעבר מהרכב הקודם והותקן פה כי חשבתי להגביר גם סט אחורי שבסוף לא הותקן בכלל וכרגע אני בכלל לא רואה בכך צורך.

השאלה היא למה אני מקבל תחושה של חוסר כוח מצד הסאב , יכל היות שזה הסאב עצמו ואין קשר למגבר ?

נ.ב ראיתי למשל את המגבר שאודי מוכר הסלסטרה fa1.6K אני מבין שהוא מוציא 500 rms , זה יספיק ?

מה למשל ההבדלים בינו לבין מגבר כמו rockford p1000-1db שאמור להוציא כ 1000 rms ?

איך בכלל מחליטים לגבי הספקים ?

כמו כן אשמח להמלצות לגבי מגברים באזור ה 3000 ש״ח חדשים.

ברור שזה תלוי בסאב , אבל באופן כללי כדי לקבל כיוון , עדיף שהמגבר יוציא יותר ? עם כן בכמה וכו...

עריכה אחרונה על ידי Jeka.E

2017 Type R

פורסם

תמיד עדיף שלמגבר יהיה יותר כח, כיוון שכך הוא "יתאמץ" פחות ולכן יעווט פחות.

ההבדלים בין המגברים הם בהספקים בהתנגדויות השונות ולכן כפי שאמרתי מקודם עדיף לפני המגבר לבחור סאב.

פורסם

תמיד עדיף לקחת מגבר שיכול להפיק יותר הספק ממה שאתה צריך, על מנת להוריד את ההספק לכמות הרצויה מורידים את הגיין, אבל לעלות אי אפשר.

הרוקפורד פאנץ' 1000 הוא מגבר טוב, מוציא קצת יותר מהמוצהר. השאלה באיזו התנגדות אתה עובד?

המגבר של אודי מוציא 500 וואט ב4 אוהם, הפאנץ' לעומת זאת מוציא כ250 וואט אם אני לא טועה ב4 אוהם.

במקומך הייתי קונה מגבר מונו שישרת אותי גם לעתיד הרחוק (כמו המגברים שציינתי עכשיו) ונשאר עם הסאב הנוכחי, עובד על 4 או 2 אוהם. מכיוון שאתה לא אוהב צליל מרוח ואתה מחפש פאנצ'יות - עדיפות לתיבה אטומה.

פורסם

+1

לפני הכל, אל תרוץ. יש לך מערכת שעובדת כרגע וזה צריך להוריד לחץ. עכשיו בסבלנות תבדוק אפשרויות של סאבים.

לגבי תיבה שיש לך. אולי אפילו החלת תיבה לאתומה תתן לך תוצעה טובה יותר. זה יתן יותר פאנץ' ויותר דיות. כעיקרון פחוט עוצמה. אבל אם היא לא מתאימה, אז זה יכול לעזור.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אוקי , תודה רבה רועי ו rezo מתחיל עט עט להיות ברור יותר :)

אז נכון מאוד אתמול לקחתי לחבר סאב של מגנאט בתיבה אטומה , על הסאב רשום 800 וואט לצערי אין לי מוסג איזה דגם זה בדיוק , הצליל נעים יותר פאנצי יותר אך עדיין מרוח לטעמי ולא חזק מספיק.

מה שכן חד משמעית יש שידרוג מהסאב הקודם.

אז לפי המצב הנוכחי איזה המלצות תוכלו לתת למגברים מומלצים ?

אם זאת יד שנייה אוכל להשקיע באזור ה 1500 ש״ח או באזור ה 3000 ש״ח לחדש (אפשר לחרוג במידת ההגיון)

כמובן שאשמח להמלצות לדגמים ספציפים ובמידה ויש לכם כוח לתת גם טיפה הסבר למה דווקה דגם זה.

ושוב תודה רבה רבה לכם בעיקר למפיסטו שעדיין לא התייאש ועונה לי :)

2017 Type R

פורסם

ג'קה

לפי מה שהבנתי אתה מחפש כוח ודיוק - ההמלצה שלי תהיה

מוראל אולטימו SC - נכנס חדש בתקציב בסביבות ה1500 אם אני זוכר נכון ומוצהר לספוג 600 וואט

אני מעדיף קטרים קטנים יותר כמו 8 או 10 אינטש מאשר 12

תבדוק עם מוראל אולטימו (ללא הSC) נכנס לך בתקציב כחדש - אני חושב שכן, אם אני זוכר נכון המחיר הוא 2500 שקלים בערך - יש גם 8 אינטש כשמדובר באולטימו - ה10 וה12 מוצהרים לספוג קילו וואט וכאן כבר ההגברה נהיית קשה וגם הדרישות ממערכת החשמל לכן הייתי דווקא מכוון לSC.

תנסה לברר על סדרת הW6 של JL אודיו - מומלץ בחום רב.

אני אפילו חושב שראיתי כאן IDMAX למכירה (שוב, הגברה תובענית משהו) רק צריך לבדוק שהוא עבר RECONE

אודיסון VOCE 12 אינטש - הייתי מברר כמה עולה.

תנסה לשמוע את השלושה האלו ותראה אם זה הכוון שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אכן , יש לי מגבר של הרץ שאין בעיה להחליף למונו , העניין הוא שאין מונו , זה צריך לקנות ופה שוב פעם אני עבוד , מה לקנות , איזה הספקים לחפש וכו...

הבחירה של הסאב צריכה להיות בחירה מושכלת בכל הקשור לגודל תיבה מתאימה התנגדות סופית

יכולת מערכת החשמל לשאת בעומס ,הסאב GZ שציינתה הוא סאב שידרוש ממך הרבה מעבר לעלות הרכישה שלו.

פורסם

גקה

לא ביצעתי שינוי בחשמל של הרכב הכל מקורי, על מצבר 45 אמפר.לפי בדיקה של נפילת מתח יצא לי בסדר ירידה קטנה.אבל כרגע המונו עובד ב4 אום ונותן באיזור ה500 רמס .שאני יעבור ל1 אום ל1000+רמס זה נראה מה יהיה עם החשמל .לפי מה שאני מכיר בהספקים כאלה לא חיייב שדרוג תשתית חשמל .

המלצה שלי חפש לך משהו חזק עם הספקים מונו וסאב כי בעתיד אם אחד מהם יחסר לך זה יעלה כפול.

Hu: pioneer prs80 Comp: Hertz Hsk165XL Amp:phoenix gold xsenon200X2

amp:massive audio bx4 Mono:DC audio 3.5: Sub: DC audio 15xl

CAR: mazda 2 demio pure black

פורסם

הורדת התנגדות מ4 ל1 אוהם תגרום לעליית צריכה פי 3 לפחות. אם ב500 וואט הצריכה היא כ625 וואט (כ44 אמפר ב14 וולט ביעילות של 75 אחוז)

אז בהפקת הספק של 1500 וואט ב1 אוהם הצריכה תעמוד על2025 וואט. עכשיו בגלל הירידה בהתנגדות, יעילות המגבר תיפול בכ10 אחוז לכל הפחות.

אז ב1 אוהם הצריכה תעלה ל144 אמפר ב14 וולט ביעילות של65 אחוז. עכשיו זה הכל בגדר תיאוריה פשוטה. יש פה המון משתנים אבל הסתייה בפועל תואמת למספרים.

שדרוג חשמל יהיה הכרחי על מנת למנוע נזקים עתידיים ובלאי מואץ.

לפני כמה חודשים בדקתי צריכת חשמל על המונו שלי:

מונו גראונד זירו 1.2500

זוג מצברים של XS Power עם קיבולת כוללת של 175 אמפר שעה והספק פריקה של 7 אלף וואט+

אלטרנטור משופץ שמפיק 110 אמפר

שלושת הגדולים וזוג הרצות 0 גייג׳

סאב 15״ עם יכולת ספיגה 3 אלף וואט מחווט בהתנגדות סופית של 0.7 אוהם.

בדקתי צריכה על מוזיקה עם תדרים שתואמים את נקודת הטיונינג של התיבה - הנקודה הכי יעילה של התיבה, ז״א שצריכה תהיה במינימום.

מדדתי 190 אמפר ב14 וולט. כ2600 וואט צריכה וזה המינימום. תחשוב כמה הספק נצרך בשאר התדרים (לרפרנס הגעתי לנפילות של 12 וולט בתדרים אחרים)

אסור להתעלם מתשתית חשמל, גם במגברים שאינם נחשבים מטורפים, וגם במערכות שאינם נחשבות לSPL.

חשמל בריא זו מערכת בריאה וסאונד בריא.

אני לא אומר שצריך להשתגע אבל במינימום לשדרג את שלושת הגדולים ולנסות להתקין מצבר קצת יותר גדול או פריקה עמוקה באותו הגודל.

פורסם

לגבי האולטימו

המונו שלי הפעיל בעבר אולטימו בכיף (;

1000 ארמס ב2 אוהם

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

אוקי אז כרגע אני מבין שאין צורך ממשי לשדרג את מע החשמל.

אם יש למישהו מהחברים פה את אחד הסבים המדוברים וגר במרחק סביר מאשדוד אשמח אם תצרו קשר כדי שאוכל להתרשם.

תודה

2017 Type R

פורסם

קטגוריית הSQL אתה אומר

W7 של JL אודיו - אוסיף לרשימה

FI Q - אוסיף לרשימה

AA - האבוק - אוסיף לרשימה וגם הכאוס

ואם נרד קטגוריה

אני לא יודע איך הDC L2 מבחינת SQ

סאנדון סדרת SA

כמובן - הכל המלצות על בסיס שמיעה ונסיון למעט הDC שאותו לא יצא לי להכיר ולהתרשם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...