Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השוטרים לא לוקחים ספריי צבע כדי לתקן אלא מחלקים דוחות.

האם תפקיד משטרת התנועה למנוע תאונות או לחלק דוחות? אם כ"כ חשוב הקו הרציף שם ואם הפער בקו הוא באמת כ"כ שולי - פשוט תתקנו את זה !!!.

ואני שואל: למה אתה לא לוקח ספריי צבע ומתקן את זה!!!

אני מבין את התסכול כשאתה חוטף דו"ח במארב כזה, אבל כך נראית אכיפה של אחת העבירות המסוכנות בכביש.

אילו היית נוסע בנתיב הנגדי ורכב אחר היה חוצה את נתיבך כשהוא עובר קו הפרדה רצוף - היינו מקבלים סיפור קצת שונה.

אתה צודק בדבריך כי החוק נועד להגן עלינו. במקרה זה אנחנו זקוקים להגנה מפניך.

פורסם

תפקיד המשטרה הוא לאכוף את החוק.

המשטרה מביאה לירידה בתאונות דרכים (לשיטתה) על ידי מתן דוחות לנהגים שעברו על החוק.

שוטר לא אמור לקחת ספריי צבע ולתקן את הכביש. הוא עדין לא עובד בנתיבי ישראל (מע"צ).

הדבר היחיד והראוי ששוטר אמור לעשות הוא להציף את הבעיה למעלה על מנת שהגורמים הרלוונטים יתקנו את המפגע.

נהג שחושב שהוא רשאי לחצות קו הפרדה כמו זה שצילמת או שהוא מיתמם או שהוא פשוט לא היה צריך לעבור תיאוריה.

פורסם

אוסיף דבר נוסף שלא יסייע לך.

בד"כ יש שלט הכוונה לכניסה לפארק.

ואולי משהו שאולי יכול לסייע לך

האם יש תמרור שאוסר פניה שמאלה? לא שצריך להיות .

האם יש כזה ?

מניח שלא.

אולי תחשוף לנו את המקום בו נמצא הפארק המדובר

נעזר בגוגל לראות את זירת הפשע.

למה בכלל ציירו שם קו הפרדה רציף?

מסכים איתך בדבר אחד

ששוטרים עומדים במקום בו מבוצעות עבירות תנועה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
ישראל, לא יפה.

ראינו את ההפסקה בקו, אין כניסה אחרת לפארק חשבנו לרגע מה עושים והגענו למסקנה שמותר. למרות אין-ספור עיני חתול בקילומטר שלפני, אין אף הפסקה בסימון (צילמנו) ככה שזה בהחלט משהו חריג ומטעה. "במקרה" דווקא שם מכל הקילומטרים אין סימון ו"במקרה" למרות שהמשטרה יודעת שהמקום מועד לעבירות בגלל שטות של סימון, השוטרים לא לוקחים ספריי צבע כדי לתקן אלא מחלקים דוחות. האם תפקיד משטרת התנועה למנוע תאונות או לחלק דוחות? אם כ"כ חשוב הקו הרציף שם ואם הפער בקו הוא באמת כ"כ שולי - פשוט תתקנו את זה !!! הרי החוקים נועדו להגן עלינו, לא לשם אכיפה.

גם אם טעינו בשיקול הדעת, וגם אם החוק היבש אומר ככה או אחרת, ההנחה שלך שאנחנו סתם מתבכיינים מאפיינת חלק משוטרי התנועה בישראל. לצערי אין לשוטר תנועה יותר אינטיליגנציה מהנהג הישראלי והוא לא תמיד צודק. סימוני התמרורים לא תמיד ברורים ומצריכים שיקול דעת לא פעם. כדאי ששוטרי התנועה יפעלו למניעת תאונות ולא לאכיפה בררנית איפה שקל לתת דוחות. כן, הגישה שלך כלפי "הנהג הישראלי" מאוד מכעיסה כי היא מערפלת את האוביקטיביות שלך. צילמתי כ 20 נהגים חוצים בדיוק באותו המקום תוך 10 דקות שהם וכולם התלוננו על אותו הדבר.

ייתכן בהחלט שעין החתול הייתה במקום החסר צבע, הזיזו את עין החתול ומילאו אספלט, ולא חיכו שהאספלט יתייבש על מנת לצבוע את הקטע הזה.

מכאן ועד קו מקווקוו המרחק עצום, אבל גם אם נלך איתך ונניח שמדובר על קו מקווקוו בדיוק בקטע הזה, ונניח שהוא 50 ס"מ ולא 20. האם אתה יכול לעבור שם מבלי לחצות קו הפרדה רצוף? לא. Case Closed, וזה בדיוק מה שיגיד התובע המשטרתי לשופט.

ואם תביא את הצילום הזה גם לבית המשפט בעזרתו אתה גם תורשע.

לפני שאתה מחליט לערער (לא יקבלו את הערעור, זו נחשבת עבירה קשה מדי) או להישפט (לא מציע לך וההסבר תכף), אולי יסכימו להמיר באזהרה אם אתה זכאי (10 שנים רשיון, 5 שנים ללא עבירות תנועה, לא בטוח אם ניתן להמיר חציית קו הפרדה רצוף).

למה אין לך סיכוי במשפט?

היסוד העובדתי - היית במקום העבירה, נהגת ברכב המדובר? כן כן.

פנית במקום המצולם שמאלה? כן לפי דבריך

האם בזמן פנייתך זו שמאלה עברת על אחד הקווים הלבנים הרצופים שיש בתמונה, אחד נמשך מ"עין החתול" שמאלה והשני מ"עין החתול" ימינה? בוודאי שעברת לפחות על אחד מהם! אף רכב לא יכול לעבור בין שני הקווים.

=> המערער נמצא אשם בעבירה של חציית קו הפרדה רצוף.

לקחת ספריי צבע ולרסס על המקום זה חוסר אחריות משווע, צביעה על אספלט נעשית בהתאם לתקנים, כך שהצבע לא יהיה חלקלק, כך שצמיג שיעבור על הצבע לא יאבד אחיזה, וזה כמובן לא תפקידם של השוטרים כפי שציין אייל מעליי, זה תפקיד של מע"צ.

התקנה הזו נועדה למנוע מצב שבו נהג לא מציית לתמרור עצור כי מישהו ריסס עליו קצת צבע, ולא יחצה קו לבן כי חסרים בו 5 ס"מ של צבע בדיוק במקום שנוח לו לפנות.

+1 ואוסיף ואומר על כך שזוהי בדיוק המטרה שלשמה תמרור "עצור ותן זכות קדימה" הוא בעל צורה ייחודית (משושה), ותמרור "תן זכות קדימה" גם בעל צורה ייחודית (משולש שעומד על הקודקוד), כך שגם אם ריססו אותם ואינך יכול לראות את צבעי התמרור, אתה עדיין צריך להבין את המשמעות שלו, כמו כן שתוכל לדעת בבואך לצומת למי יש תמרור כזה או אחר הרלוונטיים לצומת (עצור, תן זכות קדימה).

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תרגיעו.

אני מעריך את כל הדעות כאן עד כדי כך שביקשתי אותן...כמישהו עם +20 שנה על הכביש ורקורד כמעט נקי (עבירה אחת, מהירות 120 בכביש ירושלים-ת"א במקום 90) אני מסתכל במראה ואומר לעצמי בכנות שאני לא פורע חוק ולא מזלזל בשאר שוכני הכביש. גם אם עשיתי עבירת תנועה, וגם אם טעיתי בשיקול הדעת והבנת החוק הספציפי זה לא עושה מסוכן כמו אותו "ישראלי מצוי" שעוקף בקו הפרדה.

הבנתי את הדעות ותודה לכולכם. מישהו יודע האם/איפה יש רשימה של עבירות שניתן בגינן להמיר באזהרה? (כאמור, הרקורד נקי ב 5 שנים האחרונות).

פורסם
תרגיעו.

אני מעריך את כל הדעות כאן עד כדי כך שביקשתי אותן...כמישהו עם +20 שנה על הכביש ורקורד כמעט נקי (עבירה אחת, מהירות 120 בכביש ירושלים-ת"א במקום 90) אני מסתכל במראה ואומר לעצמי בכנות שאני לא פורע חוק ולא מזלזל בשאר שוכני הכביש. גם אם עשיתי עבירת תנועה, וגם אם טעיתי בשיקול הדעת והבנת החוק הספציפי זה לא עושה מסוכן כמו אותו "ישראלי מצוי" שעוקף בקו הפרדה.

הבנתי את הדעות ותודה לכולכם. מישהו יודע האם/איפה יש רשימה של עבירות שניתן בגינן להמיר באזהרה? (כאמור, הרקורד נקי ב 5 שנים האחרונות).

אם אתה עומד בקריטוריון ולפי מה שכתבת אתה עומד , בעבירה שביצעת אתה יכול לקבל דוח אזהרה, ישנם 6 עברות שבגינן לא ניתן לתת דוח אזהרה : שימוש בטלפון נייד, אי ציות לאור אדום, עקיפות למיניהם, חניית נכים, תמרור 302( עצור).

פורסם
אם אתה עומד בקריטוריון ולפי מה שכתבת אתה עומד , בעבירה שביצעת אתה יכול לקבל דוח אזהרה, ישנם 6 עברות שבגינן לא ניתן לתת דוח אזהרה : שימוש בטלפון נייד, אי ציות לאור אדום, עקיפות למיניהם, חניית נכים, תמרור 302( עצור).
וזאת בהקשר רק בעבירות ברירת משפט בלבד.
פורסם

מעניין למה השוטר לא נתן לו דו"ח אזהרה במקום!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אייל מה שכתבת ברור

ולכן שאלתי למה הוא החליט מקצועית בנסיבות לא לתת דו"ח אזהרה,

כי אם אני מבין נכון השוטר עושה בדיקה במסוף כדי לראות איזה "עבריין" הוא עצר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לעניין האזהרה - השוטר אמר שיבדוק במסוף ושמחמה בפארק בינתיים. עד שהגענו אליו (פחות מ 2 דקות) הדוח כבר היה רשום והוא לא הסכים לומר לנו איזה עבירות הוא מצא במסוף אלא רק אמר שהדוח כבר רשום ושאין לו מה לעשות בנדון. או שהוא לא בדק, או שהיתה בעיה במסוף או משהו אחר. ביקשנו שישלחו לנו את גליון ההרשעות הביתה כדי לראות אם יש שם דברים שאנחנו לא יודעים.

אגב התנהגות והתנהלות השוטרים במקום, אדם אחר שהיה שם וגם קיבל דוח שאל את השוטר אם הוא לא היה צריך לחבוש כובע בזמן שסימן לו לעצור. התגובה המיידית של השוטר היתה להוציא אזיקים ולאיים על אותו אדם במעצר אם לא יפסיק לדבר אליו. סתם, ככה. זה לא ממש הוסיף לכבוד שמי שהיה שם רוחש למשטרה וחבל.

פורסם

אני כל כך מבין שוטרי תנועה שמתעצבנים כששואלים אותם לגבי כובע.

זה אחד הדברים הכי מטומטמים ששמעתי עליהם בחיי, ושוטר תנועה בטח שומע את זה אלף פעמים ביום.

זה שהשוטר במקום נתן דו"ח ולא אזהרה לא מוריד מהאפשרות שלך לבקש המרה לאזהרה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני כל כך מבין שוטרי תנועה שמתעצבנים כששואלים אותם לגבי כובע.

המרחק בין להתעצבן לבין לאיים במעצר הוא עצום. זו תגובה בריונית חסרת פרופורציה שמהווה דוגמה נהדרת לכך שהחומר האנושי שמרכיב את המשטרה לא שונה מזה של אלה שאותם היא אמורה לעצור.

פורסם

מן הסתם שהתפקיד מחייב (כמעט noblesse oblige) והשוטר צריך להשאיר את העצבים בפנים.

גם אני במקומם הייתי מתעצבן (אבל Suck it in מה שנקרא).

אם זה לא היה ברור אז אני מקווה שהפעם זה הובהר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...