Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שום דבר מיוחד. אני מרחיב את הבגרות שלי בהיסטוריה ל-5 יחידות. אחת על ארה"ב, אחת על יהודי קרקוב מהקמתה ועד השמדתה, והאחרונה על מלחמת יום הכיפורים. כעקרון, לומדים על ארה"ב מהקמתה ועד 9/11. יותר חדש מזה כבר לא ממש נקרא היסטוריה. כמובן שכל ההיסטוריה של ארה"ב לפרטי פרטים תדרוש 2500 יחידות לימוד [כמו גם השואה אגב], ולכן מתמקדים בדברים כלליים יותר כמו: תולדות ארה"ב [הגורמים להגירה, מאפייני המושבות שקמו, ההתמודדות עם הספר וכדומה], עקרונות הייסוד של הדמוקרטיה האמריקנית ומבנה המשטר [הכרזת העצמאות, המשבר עם אנגליה, מלחמת האזרחים, החוקה, מערכת הממשל על שלושת הרשויות, שיטות בחירות, מוקדי כוח וכדומה], הדמוקרטיה האמריקנית במבחן הזמן [כל המשברים, העבדות, מאבק השחורים, בעיות כלכליות וכו'..], הקפיטליזם האמריקני מסוף המאה ה-19 [שזה פשוט הכלכלה האמריקאית עם כל המשברים והפתרונות] ולבסוף ארה"ב כמעצמת על במאה ה-20 [המלחמה הקרה וכל המלחמות של ארה"ב: יפן, גרמניה, קוריאה, משבר הטילים, וייטנאם, עיראק, אפגניסטן וכמובן 9/11].

אני יכול להגיד שזה מאוד מעניין. יש המון דברים שאנשים בארץ פשוט לא יודעים כי לא מלמדים את זה. לדעתי זה חור בהשכלה. אנחנו חייבים להכיר את בעלת הברית הגדולה ביותר שלנו, ויותר חשוב מכך את המעצמה, שהיא פחות או יותר, הכי משפיעה בעולם כיום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בהחלט נושאים מעניינים, ונחמד מאוד שבחרת להרחיב דווקא היסטוריה. אני אומנם משוחד, אבל בעייני זה התחום הכי מרתק שיש :) אם ישעמם לך מספיק ותרצה לקרוא גם קצת ספרות יפה על שלהי המאה ה-19, אני מאוד ממליץ לקרוא את סיפוריו של ג'ק לונדון, או. הנרי, ג'ון פסוס וכן גם וויליאים פוקנר (הכתיבה שלו קצת קשה ומסורבלת). לדעתי (ולא רק דעתי) יצירות ספרותיות כאלו יכולות לתת פרספקטיבה מעולה על התקופה ולעזור לנו להבין לפחות קצת מה הרגיש או חשב מי שהיה שם, וגם עיצב את דעת הקהל במידה כזו או אחרת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ספרות [או חפרות] זה מקצוע שאני פחות מתחבר אליו. תנ"ך זו ההרחבה הקלה ביותר, ואמרו לי שזה טיול בדרך ל100. החלטתי להישאר נאמן לעצמי וללמוד היסטוריה. התחלתי ממש ליהנות מלימודי היסטוריה במהלך הצבא. למרות השאיפה ללמוד רפואה [שעדיין בראש סדר העדיפויות שלי] בזבזתי המון זמן בקריאת ספרי היסטוריה. מוקד העניין המרכזי שלי היא מלחמ"ע ה-2 והשואה, אבל אני תמיד שמח לקרוא עוד דברים. הלוואי והייתי יכול לשבת כל היום בבית ולקרוא, אך לצערי צריך גם לעבוד ולהיות מחויב לעוד דברים. לכן, כשאני רואה ספר שיכול לעניין אותי אני קונה אותו, ואיפה שהוא במהלך חיי אשתדל לקרוא אותו. כרגע אני בכלל קורא את הספר של דן אריאלי [לא רציונלי אבל לא נורא]. אחריו יש את הביוגרפיה של היטלר בשני חלקים, מאת איאן קרשו. על אף זאת, אני תמיד לשמוח לקבל המלצות לספרים טובים ואם מדובר בהיסטוריה של ארה"ב אז בכלל יותר טוב, כך שאודה לכל המלצה. תודה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

יש עכשיו הצעה להעלות את שכר המינימום ל-30 ש"ח לשעה.

אני חושב שזו שגיאה שתקשה על בעלי עסקים קטנים ובינוניים.

אני חושב שהפתרון צריך לבוא מהכיוון של הורדת מיסים לחלשים והעלאת מיסים לעשירים.

http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3629841,00.html

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני דווקא חושב שהפתרון הוא הורדת מסים בכלל וקיצוץ במגזר הציבורי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

כל עוד לא ישנו את המדיניות העולמית שגורמת לכך שהעושר מצטבר אצל העשירים בצורה חריגה שום קיצוץ ושום הורדת מיסים לא תעזור.

בכלכלה גלובלית צריכים שיטת מיסוי גלובלית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שכר המינימום הוא מספר ריק מתוכן. מה שחשוב הוא מה כוח הקנייה שאתה נותן למשתכר שכר מינימום.

כשאתה מסתכל מנקודת הראות של המעסיק, המעסיק עושה חשבון מתימטי פשוט. אם עובד בשכר מינימום עולה X ורובוט עולה X מינוס אז העובד ילך הביתה. בשורה התחתונה צריך למכור את המוצר הלאה וכדי לעשות את זה צריך להיות בעל עלויות יותר נמוכות מהמתחרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין כמעט מיסוי ישיר על השכבות הנמוכות, כך שאין ממה להוריד, והורדת מיסוי עקיף באופן סלקטיבי היא לא מעשית. בכל אופן, בעיית יוקר המחיה נמשכת לכל רוחב המשק, בין העשירונים הנמוכים ביותר ועד הקצה הנמוך של עשירון 10. למעט עובדי מדינה (שבעקיפין נהנים מהביורוקרטיה העודפת ומהמיסים שנגבים כתוצאה מיוקר המחיה, ובמישרין מקבלים הטבות רבות כמו חשמל חינם, פנסיות תקציביות, מועדון "חבר" וכן הלאה) ולמעט בעלי עסקי היבוא, המונופולים והמקורבים לשלטון, כולם מפסידים מיוקר המחיה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הסטוריה של ארה"ב בחירה מעולה, כל הכבוד. ודן אריאלי נהדר.

אני ממליץ על שתי קלאסיקות גדולות- "ענבי זעם" של ג'ון סטיינבק שהוא גם תאור וגם ביקורת על השפל הגדול. ו"הערומים והמתים" של נורמן מיילר שהוא רומן מלחמה חזק על הלחימה באי באוקינוס השקט במלחמת העולם השניה. שניהם ספרים שדורשים תשומת לב ומתפתחים לאט, אבל מכניסים אותך לעומק העולם של הדמויות.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

איזה עולם קטן [על ענבי זעם המורה שלי המליץ לי, הוא קורא אותו עכשיו], ועל הערומים המתים לא שמעתי מעולם. תודה רבה על ההמלצה.

פורסם

אדם עובד חייב להתאוורר בבילוי מדי פעם! אחרת החיים מתמצים בלשבת במשרד ולחזור הביתה לטלוויזיה. לא גנבנו כסף מאף אחד וזכותנו לשבת בפאב וללכת לקולנוע מדי פעם.

החיים פה מכריחים אותנו לעבוד במשרה מלאה ושוחקת רק כדי להתקיים, וזה הפיצוי היחיד שנשאר לנו- מסעדה טובה פעם בחודש. בלעדי זה אנחנו לא יותר מזומבים משועבדים.

ברור שחייבים להתנהל נכון וחכם עם הכסף שמרוויחים ולוודא שגובה ההוצאות לא יעלה על ההכנסות. ברור שאסור לנהוג בזבזנות ופזרנות. אבל בשום מדינה נורמלית כמה יציאות צנועות לבילויים אמורות להיות הדבר שימנע ממך לרכוש דירה בסופו של דבר.

בכל העולם הנורמלי המחייה והשכירות זולות מספיק כדי לאפשר לאדם עובד לחיות בכבוד ובכיף, להתבסס, וכעבור כמה שנים לרכוש לעצמו בית אם יבחר לעשות כן.

תפנימו שהכסף שלנו פשוט קונה פחות, במקביל החשבונות השוטפים מתייקרים, המשכורת לא עולה,

ומה שנשאר לנו זה רק להתקיים באופן בסיסי מהכסף שאנחנו מרוויחים. חייבים לחדש את המחאה. :evil:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

דיברו פה על בועה:

http://www.themarker.com/wallstreet/1.2308694

השגשוג של כלכלת ישראל אינו אלא בועה שעומדת להתפוצץ, כך מזהיר הפרשן ג'סי קולומבו באתר המגזין "פורבס".

"בשנים האחרונות זכתה כלכלת ישראל לשבחים על יציבותה וביצועיה החזקים במהלך המשבר הכלכלי העולמי ואחריו. היא זכתה לכינוי אומת הסטארט-אפ, משקיעים מכל העולם השקיעו בה ומחירי הנדל"ן זינקו והפכו ספקולנטים לעשירים. למרבה הצער, השגשוג הכלכלי של ישראל אינו הנס שנדמה שהוא, אלא עוד בועה שדומה לאלה שגרמו למשבר הכלכלי", הוא כותב.

פורסם

בדיוק יש תוכנית בערוץ 10 שמסבירה למה מחירי הדירות כ"כ יקרים.

בשורה אחת - מנהל מקרקעי ישראל מעריך קרקע מסויימת בX, מציע אותה למכרז מסוג המחיר הגבוה זוכה, ואם לא מגיעים לסכום מינימום שכל הנראה גבוה יותר ממחיר השמאות, פשוט מקפיאים את הקרקע ואין בנייה. וככה הביקוש גובר...

בנוסף - לפני חמש שנים ממשלת אולמרט החליטה להקפיא לחלוטין את הבנייה במרכז מתוך מחשבה שחוסר היצע ידחוף את האנים לפריפריה. מה שקרה היה בדיוק ההיפך, הביקוש במרכז רק גדל, ואלו שרצו לצאת לפריפריה גרמו להעלאת המחירים שם כיוון שלא היו מספיק דירות.

אך הסיבה הראשונה היא העיקרית לעליית המחירים. בכתבה הוא נתן דוגמא לקרקרע ששוערכה במחיר של כ 2 מיליון, יזם הציע עליה 4, ובסוף היא הלכה ליזם שהציע 18 מיליון. כמובן שכל ההפרש מגולגל לצרכן..

פורסם

זה מזכיר את הבדיחה על הקבלן היהודי שזכה במכרז כי הצעתו הייתה יקרה משל קבלן ערבי - וההפרש הלך לכיס מוציא המכרז.

אבל הבדיחה על חשבוננו.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...