Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

כמה צריכה לעלות האוקטביה RS החדשה (גירסת הבנזין).  

185 הצבעות

1. 1. כמה צריכה לעלות האוקטביה RS החדשה (גירסת הבנזין).

• 190-200 אלף ש"ח
      71
    • 200-210 אלף ש"ח
      19
    • 210-220 אלף ש"ח
      8
    • 220-230 אלף ש"ח
      5
    • פחות מ-180 אלף ש"ח זה מחיר הגיוני.
      82

פוסטים מומלצים

• תגובות 340
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יפה, מותג שאני מאוד מעריך (וולוו), סוף סוף מקבל מחיר הגיוני בארץ. עכשיו צריך שזה יחלחל ל-V40, שיורידו אותה לאיזור 150K. במחיר הזה S60 מבטלת הרבה מאוד מתחרות ישירות ולא ישירות. מעניין האם מותגים אחרים יגיבו למהלך הזה.

פורסם

נהגתי ב-S60 R Design (הגרסה היותר ספורטיבית), והיא לא מתחרה באוקטביה RS או בגולף GTI. אם האוקטביה דומה במשהו לגולף (שעליה כן נהגתי, על האוקטביה טרם) אזהיא הרבה יותר קיצונית מהוולוו. הוולוו ממש (אבל ממש) לא מרגישה כאילו יש לה 245 כ"ס מתחת למכסה המנוע. היא מרגישה אמנם מאוד בשרנית, אבל מעודנת מדי כדי להתחרות בואגיות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם כבר רכבים שאין בהם שום דבר ספורטיבי חוץ מנתון 0-100 נמוך - יש מאליבו ב₪175K עם 259כ"ס/40.8קגמ/6.3ש/249קמש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הביצועים של הוולוו מרשימים, והמחיר מעניין. יתכן ותתחרה יפה על חלק מהלקוחות הפוטנציאלים של ה RS. אלו שמחפשים ביצועים, פונקציונאליות וייחוד. מה שאותי מעניין לגבי השתיים, זה איך הן בכביש מפותל, שילדה ודיאלוג עם הנהג. למישהו יש תשובה מניסיון?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
רכב נוסף שמציע ביצועים טובים יותר מהאוקטביה rs ועולה פחות ממנה (ולצורך העניין היתרונות הללו תקפים גם כלפי שאר המתחרות ״הספורטיביות״ מקטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות): וולוו s60.

מנוע 2 ליטר 245 כ״ס, גיר אוטומטי פלנטרי 8 הילוכים, תאוצה של 6.3 שניות בלבד, מחיר של 200 אלף ש״ח, לפני הנחות והטבות נדיבות שולוו נותנים מעת לעת.

בהחלט נראית אופציה אטרקטיבית, למי שרוצה ביצועים חזקים ויחד עם זאת נוחות ופינוקים.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3627272,00.html

הביצועים של הוולוו מרשימים, והמחיר מעניין. יתכן ותתחרה יפה על חלק מהלקוחות הפוטנציאלים של ה RS. אלו שמחפשים ביצועים, פונקציונאליות וייחוד. מה שאותי מעניין לגבי השתיים, זה איך הן בכביש מפותל, שילדה ודיאלוג עם הנהג. למישהו יש תשובה מניסיון?

אני לא באמת חושב שה-S60 (טובה ועם תמורה למחיר ככל שתהיה) תדבר אל רוכשים פוטנציאליים של ה-ST / קופרה או אפילו ה-RS ולו רק בגלל הסטיגמה שיש לוולו בישראל - מבוגרים / בטיחות.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אמנם בקטגוריה הזו יש משקל עצום לאמוציות ולכן לתדמית יש משקל. אבל נדמה לי שהאוקטביה לא מגיעה עם יתרונות תדמיתיים כה מוחצים על הוולוו.

פורסם

מסכים, בגלל זה כתבתי או אפילו ה-RS.

אני למשל לא יפזול ל-S60.

אגב,

ממש עוד כמה ימים אני אנהג על ה-RS הודות לפורום, או אז נראה אולי עוד נפזול לכיוונה, מי יודע ;)

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
נהגתי ב-S60 R Design (הגרסה היותר ספורטיבית), והיא לא מתחרה באוקטביה RS או בגולף GTI. אם האוקטביה דומה במשהו לגולף (שעליה כן נהגתי, על האוקטביה טרם) אזהיא הרבה יותר קיצונית מהוולוו. הוולוו ממש (אבל ממש) לא מרגישה כאילו יש לה 245 כ"ס מתחת למכסה המנוע. היא מרגישה אמנם מאוד בשרנית, אבל מעודנת מדי כדי להתחרות בואגיות.

בוולוו מדובר כעת על מנוע חדש לחלוטין (ההספק דומה 245 כ״ס בחדש לעומת 240 כ״ס בישן) וגיר חדש לחלוטין (8הילוכים לעומת 6 הילוכים).

כתוצאה מכך גם הביצועים השתפרו משמעותית, כאמור 6.3 שניות בגירסה החדשה לעומת 7.5 שניות בישנה.

בנסיבות אלו אני מאמין שתרגיש גם תרגיש 245 כ״ס בועטים.

דרך אגב ה- t5 בגירסה הקודמת נמכרה בדגם הבסיס החל בסך של 250 אלף ש״ח וכעת כאמור גירסה זו נמכרת החל מסך של 199 אלף ש״ח בלבד.

51 אלף ש״ח פחות וגם ביצועים חזקים משמעותית (ובוודאי גם חסכונית יותר בדלק).

מדובר גם על מותג פרימיום עם איכויות בהתאם.

ככל שאני חושב על כך מדובר פשוט בעיסקה מצויינת.

אם רק הייתה נמכרת גירסת סטיישן ... (שלוש נקודות בניגוד לכללי הפורום :-) אבל איזה תחליף יש להן?)

מראו מבחן וידאו לגירסה הקודמת (איזה פנים ברמה):

http://www.turbomagazine.co.il/category/וולוו-s60-t5-במבחן-שמעתם-פעם-על-סולידיות-ספורטיבית

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

שכחתי לציין, נהגתי בגרסה החדשה.

אל תבין אותי לא נכון. הוולוו מכונית מצויינת. איכות החומרים ברמה של שלוש הגרמניות, המושבים מצויינים, מספיק מקום במושב האחורי לשלושה מבוגרים, מערכות טכנולוגיות מכאן ועד הודעה חדשה. היא באמת מעולה (אני אישית הייתי הולך דווקא על הרגילה ולא על ה- R design כי משהו שם מרגיש לא טבעי), אבל היא בשום צורה לא מתחרה באוקטביה (שוב, אם היא דומה לגולף באיזשהי צורה).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הייתה לי הרגשה שתאהב את הרכב הזה :-) בכל זאת וולוו זה מותג פרימיום אירופאי בעל מסורת.

לגבי התכונות ששאלת לגביהן, הבנתי ממבחנים לגביה, שהיא לא ספורטיבית, מדובר ברכב מנהלים חזק ואיכותי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הנחות בערמות זאת לא מילה גסה בוולוו. עם תוכנית מימון טובה והנחה משמעות הS60 הנ"ל יכולה להיות אופציה מצויינת לקהל יעד רחב משל הRS.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם (נערך)

הוולוו בהחלט מעניינת, בייחוד על רקע העובדה שוולוו באופן מסורתי נמצאת בראש טבלאות האמינות למיניהן מבין מותגי היוקרה האירופאים. בנוסף, מדובר כאמור במותג יוקרה על כל המשתמע מכך, בניגוד לסקודה. התכנון הסקנדינבי, ששם דגש על ארגונומיות, ידידותיות למשתמש ואלגנטיות פשוט עושה לי את זה.

וולוו נחשבת ליצרנית המושבים הנוחים בתעשייה - אחד האספקטים החשובים ברכב. הגוף שלנו חבוק בכסא כל העת וכסא לא נוח מסוגל לפסול מכונית במקום, מבחינתי. גם נוחות הנסיעה תופסת מקום חשוב אצל היצרן הזה, כמו גם נינוחות (שקט, עידון וכו'). באשר להיבטים הספורטיביים, ממילא ה-RS לא חדה ומחודדת כמו ה-GTI, אז היא נשמעת לי כמו מתכון שנופל בין הכיסאות..

חבל שוולוו לא מייצרת רכב קטן יותר להתחרות ב-A1 ושות'. נניח, V30 קטנטונת שתוכל לתת לאודי בראש מן הבחינות שחשובות לי. בכל אופן, אם היו לי 200 אלף זוזים, I'd be all over that..

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

הגיעו לפני המתיחת פנים כמה V60 עם מנוע T5.

אולי שווה לבדוק אופציה של הזמנה מיוחדת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
הייתה לי הרגשה שתאהב את הרכב הזה :-) בכל זאת וולוו זה מותג פרימיום אירופאי בעל מסורת.

לגבי התכונות ששאלת לגביהן, הבנתי ממבחנים לגביה, שהיא לא ספורטיבית, מדובר ברכב מנהלים חזק ואיכותי.

לא. אני לא אוהב אותו. הוא מעניין.

נכון שיש לי נטיה להעדיף אירופאיות על אחרות אבל זה חייב להיות מגובה ביכולת.

אישית לא תפור עלי הסטטוס שהיא משדרת.

ההתייחסות שלי נובעת מנושא השרשור אשר בהחלט הוולוו נכנסה לאיזור חפיפה איתה.

• תוכן חדש...