Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני סטודנט וברשותי מזה שנה דייהטסו שרייד שנת 2000 ( 70 אלף ק"מ ) גיר אוטומט, הרכב משמש אותי לנסיעות משולבות עירוני ובינעירוני בממוצע של 15K לשנה.

מבחינתו הרכישה הייתה מאוד מוצלחת:

-הרכב קטן ונוח לתמרון בעיר

-אמין בצורה מופתית (לפחות עד עכשיו)

-זול לרכישה ואחזקה (מבטח רק חובה)

החסרון היחידי שבגללו אני חושב להחליף אותו הוא צריכת הדלק הבזבזנית יחסית, 1:11 בממוצע

כאמור אני סטודנט, ואין בידי את הממון לרכישת רכב יקר, ודו גלגלי אינו בא בחשבון, רק בגלל שזה פשוט יותר יקר מלהחזיק רכב, מנסיון.

רציתי להתייעץ איתכם על כדאיות הרכישה של מיני חסכוני, בצורת 107 או C1 או אפילו אלטו (שמרגישה עגלתית יותר מהשרייד שלי)כאשר המחירים נעים באיזור ה-35K לשנתונים הותיקים

המטרה המרכזית שלי היא חסכון בכסף, האם כדאי להתחדש? או שירידת הערך+הביטוח המקיף של החדש, מתקזזים עם הצריכה הבזבזנית של הישן. כמובן שלחדש גם ערך מוסף בצורת בטיחות לנוסע וסביבת נהג נעימה יותר אך בתור אופנוען שלעבר, כל פחית תהיה בטיחותית יותר.

תודה מראש,

RECON

פורסם

חישוב פשוט :

צריכת דלק נוכחית : 1:11 + 15K בשנה = 10.2K ש''ח בשנה הוצאות דלק .

צריכת דלק של רכב חסכוני בתקציב שלך : 1:15 +15K בשנה = 7.5K ש''ח בשנה הוצאות דלק .

כלומר קיבלנו חיסכון של 2800 ש''ח בשנה על הדלק .

אם ברגע הרכישה תחליט להוסיף מקיף זה אומר + 1K בשנה על הוצאות הרכב .

ולכן כרגע נשארנו עם חסכון של 1.8K ש''ח בשנה .

תוסיף לזה ירידת ערך של לפחות 4K בשנה ואתה כבר מבין שחסכון בכסף לא תקבל פה ...

עוד לא הכנסתי למשוואה טיפולים שאולי יהיו יותר יקרים מאשר בשרייד שלך - שלפי מה שאתה מתאר מפגינה אמינות מופתית .

על כל פנים אם חסכון בכסף זה העיקר , תשאר עם מה שיש לך !

אם שיקולי נוחות ובטיחות וסביבת נהג נעימה יותר נכנסים למשוואה אז זה כבר שאלה של כמה אתה מוכן לשלם על זה .

על כל פנים בהצלחה !

פורסם

תשמע, זה ניתן לחישוב מהיר!

קח בחשבון למשל שעם רכב כמו אלטו אוטומטית או 107 רובוטית אתה תשיג 1:15, במקום 1:11. סה"כ עוד 4 ק"מ לליטר - ז"א צריכה של 1000 ליטרים בשנה.

בשרייד אתה משיג צריכה 1363 ליטרים בשנה, ז"א 363 ליטרים עודפים - ז"א 2500 ש"ח חיסכון מדי שנה.

עכשיו תוסיף לזה ביטוח מקיף ועלויות מימון ותגיע למספר מסוים.

אגב, אני אישית לא הייתי מסוגל לנסוע בשרייד שלך, מדובר בפחנוע מזעזע. אני נוסע בפיאט פנדה שבה הנסיעה מאוד נוחה (הרבה יותר נוחה גם מאלטו וחברותיה) ומבחינתי אין מחיר להבדל באיכות הנהיגה - ככה שגם אם יש תוספת בכסף, הייתי מעדיף לנסוע ברכב החדש יותר.

פורסם
חישוב פשוט :

צריכת דלק נוכחית : 1:11 + 15K בשנה = 10.2K ש''ח בשנה הוצאות דלק .

צריכת דלק של רכב חסכוני בתקציב שלך : 1:15 +15K בשנה = 7.5K ש''ח בשנה הוצאות דלק .

כלומר קיבלנו חיסכון של 2800 ש''ח בשנה על הדלק .

אם ברגע הרכישה תחליט להוסיף מקיף זה אומר + 1K בשנה על הוצאות הרכב .

ולכן כרגע נשארנו עם חסכון של 1.8K ש''ח בשנה .

תוסיף לזה ירידת ערך של לפחות 4K בשנה ואתה כבר מבין שחסכון בכסף לא תקבל פה ...

עוד לא הכנסתי למשוואה טיפולים שאולי יהיו יותר יקרים מאשר בשרייד שלך - שלפי מה שאתה מתאר מפגינה אמינות מופתית .

על כל פנים אם חסכון בכסף זה העיקר , תשאר עם מה שיש לך !

אם שיקולי נוחות ובטיחות וסביבת נהג נעימה יותר נכנסים למשוואה אז זה כבר שאלה של כמה אתה מוכן לשלם על זה .

על כל פנים בהצלחה !

+1

אני גם לא הייתי מחליף,אם הרכב אמין,החיסכון לא יהיה משמעותי בכזאת נסועה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השארות עם הרכב הקיים עדיפה כלכלית על פני האלטרנטיבות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...