Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קנה את הדגם הפשוט שים כיסויי מושבים מבד או מעור (למעשה מדובר בדמויי עור, חבר שלי שם כאלו בצבע קרם וזה נראה כמו אורגינלי).

כך בחשבון שמבצע ״חבר״ הסתיים לפני כמה ימים והיו שם הנחות יפות של כ- 14 אלף ש״ח לדגם הפשוט מולטמידיה ואבזור.

נסה לקבל הנחה דומה.

אם לא תקבל הנחה דומה, חכה לחודש 03,04/2013 שאז צריך להגיע הדגם ההיברידי הנטען.

צפוי לעלות סביב 200 אלף ש״ח אבל יחסוך הרבה כסף על דלק. הטכנולוגיה שלו מדהימה פשוט.

הדגם מגיע רק עם חמישה מושבים ולא עם שבעה.

זה דגם שאני אישית שוקל לרכוש, אבל רק במבצע חבר הבא שיהיה ב- 01/2015.

קבל קישורים לכתבות עליו:

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2714565

http://www.mako.co.il/cars

אבל אם יש לך שלושה ילדים, לא הייתי ממליץ לך על האאוטלנדר בכלל, אלא רק על מיניוואן בעל שלושה מושבים נפרדים.

יהיה לילדים הרבה יותר מקום ויותר שימושיות.

אני מציע לך לחכות לסיטרואן c4 פיקאסו החדש שצפוי להגיע בחודש הבא, לפי כתבה אחת או לקראת מחצית השנה לפי כתבה אחרת.

הוא צפוי להגיע עם מנוע 2 ליטר דיזל, עם גיר 6 הילוכים ועם תצרוכת דלק של כ- 22 ק״מ לליטר, יימכר ב- 180 אלף ש״ח לפני הנחות ו/או הטבות.

http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-a6f9585fd20c341006.htm?sCh=cf404569c706a210&pId=786102762

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני מציע לך לחכות לסיטרואן c4 פיקאסו החדש שצפוי להגיע בחודש הבא, לפי כתבה אחת או לקראת מחצית השנה לפי כתבה אחרת.

הוא צפוי להגיע עם מנוע 2 ליטר דיזל, עם גיר 6 הילוכים ועם תצרוכת דלק של כ- 22 ק״מ לליטר, יימכר ב- 180 אלף ש״ח לפני הנחות ו/או הטבות.

http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-a6f9585fd20c341006.htm?sCh=cf404569c706a210&pId=786102762

תודה רבה!

האמת שאני בעיקר חושש מהאמינות של פיקאסו. עלויות האחזקה משחקות תפקיד, עקב קילומטראז' גבוה שאני הולך לעשות בשנה (28,000 בערך), רוצה להחזיק בערך ל-5-6 שנים.

לגבי מבצע חבר - שריינתי שם רכב, במחירי המבצע. ולכן אני מתלבט בין גרסת הבסיס, לסופרים עם 4 על 4, שהיא יותר זולה לאחר הנחת חבר.

תודה!

פורסם

לדעתי תחסוך את ה30 אלף, ב 1500 תתקין וו גרירה, ב 3500 תרכוש נגרר משומש פשוט סרן אחד. שים עליו טרקטורון משומש או אופנוע ים ותהנה באמת

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני הייתי הולך דווקא על התוספת של 4X4 והסנרוף (שאולי לא תשתמש בו הרבה) שנותן הרגשה פחות קלסטרופובית ברכבים באופן כללי (ככה אני מרגיש לפחות).

ה-4X4 הוא דווקא שימושי אבל בשבילי עפר לא בדיונות, הוא יניע אותך במקומות שפרייבט רגיל אינו יכול.

אבל אתה חייב לזכור שהרכב הזה לא גבוה כמו ג'יפ ועלול לחטוף חזק!

20,000 זה המון,

תחשוב אולי לקנות טרקטורון משומש עם עגלה?

אולי אופנוע ים..

אני הייתי משלם את הסכום הזה.

מה גם שתקבל אותו בקנייה...

אני נוכחתי לדעת שדווקא הדגמים היותר מדוגמים הולכים יותר בקלות (כשמצבם טוב).

לדוגמא יש לי חברים עם לנדקרוזרים (כסוף ולבן) שניהם עם קילומטראז' דומה באיזור ה-130,000..

הכסוף שהיה ללא סנרוף וריפודי ועור נאלץ למכור במחירון ואילו הלבנה בדגם הפרימיום מכר אותה ב-10,000 מעל..

כמובן שאאוטלנדר זה לא לנדקרוזר אבל הנקודה היא שהרכב עם התוספות יותר מפתה... מגוש מתכת עם מנוע :).

בכל מקרה אחלה בחירה עם שלושה ילדים גם אני הייתי רוכש את הרכב הזה!.

פורסם

אני יכול לומר, שראיתי כמה וכמה מבדקי רכב בחו"ל, שבודקים את יכולות 4 על 4 של האווטלנדר, וכולם ציינו לחיוב את היכולת הטובה שלו (מעל הממוצע, בסגמנט זה), בהגבלות מרווח הגחון כמובן.

העבירות בתנאי חול, בוץ, שלג וכן עליות וירידות הייתה מרשימה יחסית.

פורסם (נערך)
תודה רבה!

האמת שאני בעיקר חושש מהאמינות של פיקאסו. עלויות האחזקה משחקות תפקיד, עקב קילומטראז' גבוה שאני הולך לעשות בשנה (28,000 בערך), רוצה להחזיק בערך ל-5-6 שנים.

תודה!

לגבח אמינות הפיקאסו, יש אולי סיבה לחשוש יותר מהאאוטלנדר ואולם סיטרואן מציעים 5 שנות אחריות (3 מלאות + 2 על המנוע והגיר) בעוד במיצובישי רק 3 שנים.

כמו כן לפחות לגבי האאוטלנדר הדור הקודם ירידת הערך שלו היתה כ - 15% לשנה בעוד הפיקאסו הקודם (שנמכר עדיין בארץ) ירידת הערך היתה רק 10% לשנה. ייתכן שלגבי הדגמים החדשים יחול שינוי בשיעור ירידת הערך, אבל בדרך כלל, אצל יצחק לוי מה שהיה או שיהיה.

תעשה את החישוב ותגיע להפרש של 25,000 ש״ח עד 30,000 ש״ח בירידת ערך לטובת הפיקאסו בחמש שנים, בהנחה שגם לגבי הפיקאסו תקבל הנחה דומה למבצע חבר (וסיטרואן נותנים הנחות דומות).

זה רק מידע שמצאתי להביא לידיעתך, למען שלמות התמונה, אם הסיבה לפסילת הפיקאסו היא בסופו של דבר מחישובים כספיים.

בסופו של דבר האאוטלנדר היא גם בחירה טובה בהיבטים מסויימים ובהיבטים אחרים פחות (קרא מבחני רכב).

פורסם
אני הייתי הולך דווקא על התוספת של 4X4 והסנרוף (שאולי לא תשתמש בו הרבה) שנותן הרגשה פחות קלסטרופובית ברכבים באופן כללי (ככה אני מרגיש לפחות).

ה-4X4 הוא דווקא שימושי אבל בשבילי עפר לא בדיונות, הוא יניע אותך במקומות שפרייבט רגיל אינו יכול.

אבל אתה חייב לזכור שהרכב הזה לא גבוה כמו ג'יפ ועלול לחטוף חזק!

20,000 זה המון,

תחשוב אולי לקנות טרקטורון משומש עם עגלה?

אולי אופנוע ים..

אני הייתי משלם את הסכום הזה.

מה גם שתקבל אותו בקנייה...

אני נוכחתי לדעת שדווקא הדגמים היותר מדוגמים הולכים יותר בקלות (כשמצבם טוב).

לדוגמא יש לי חברים עם לנדקרוזרים (כסוף ולבן) שניהם עם קילומטראז' דומה באיזור ה-130,000..

הכסוף שהיה ללא סנרוף וריפודי ועור נאלץ למכור במחירון ואילו הלבנה בדגם הפרימיום מכר אותה ב-10,000 מעל..

כמובן שאאוטלנדר זה לא לנדקרוזר אבל הנקודה היא שהרכב עם התוספות יותר מפתה... מגוש מתכת עם מנוע :).

בכל מקרה אחלה בחירה עם שלושה ילדים גם אני הייתי רוכש את הרכב הזה!.

אני יכול לספר שלא מזמן חיפשתי וקניתי לנד קרוזר לי דווקא היה חשוב שהוא היה בדגם הפשוט, ללא מושבי עור וללא סאנרוף עם עדיפות ללבן.

ושילמתי מעל מחירון, יותר מ 10.

אין פה שחור או לבן, יש עוד המון משתנים.

פורסם
לדעתי תחסוך את ה30 אלף, ב 1500 תתקין וו גרירה, ב 3500 תרכוש נגרר משומש פשוט סרן אחד. שים עליו טרקטורון משומש או אופנוע ים ותהנה באמת

רעיון מצוין.

פורסם
קנה את הדגם הפשוט שים כיסויי מושבים מבד או מעור (למעשה מדובר בדמויי עור, חבר שלי שם כאלו בצבע קרם וזה נראה כמו אורגינלי).

כך בחשבון שמבצע ״חבר״ הסתיים לפני כמה ימים והיו שם הנחות יפות של כ- 14 אלף ש״ח לדגם הפשוט מולטמידיה ואבזור.

נסה לקבל הנחה דומה.

אם לא תקבל הנחה דומה, חכה לחודש 03,04/2013 שאז צריך להגיע הדגם ההיברידי הנטען.

צפוי לעלות סביב 200 אלף ש״ח אבל יחסוך הרבה כסף על דלק. הטכנולוגיה שלו מדהימה פשוט.

הדגם מגיע רק עם חמישה מושבים ולא עם שבעה.

זה דגם שאני אישית שוקל לרכוש, אבל רק במבצע חבר הבא שיהיה ב- 01/2015.

קבל קישורים לכתבות עליו:

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2714565

http://www.mako.co.il/cars

אבל אם יש לך שלושה ילדים, לא הייתי ממליץ לך על האאוטלנדר בכלל, אלא רק על מיניוואן בעל שלושה מושבים נפרדים.

יהיה לילדים הרבה יותר מקום ויותר שימושיות.

אין לי מושג איך הגעת למחיר הזה עבור ההיברידי, אבל זה לא הגיוני.

ההיברידי יגיע ככל הנראה ברמת הגימור הגבוהה שדם הבנזין שלה היום עולה 205K, לכן צריך לצפות למחיר גבוה משמעותית לדגם ההיברידי.

לא הבנתי למה רכב עם 7 מושבים שאפשר לקפל את חלק מהמושב האחורי לא מתאים למשפחה בעלת 5 נפשות.

לגבח אמינות הפיקאסו, יש אולי סיבה לחשוש יותר מהאאוטלנדר ואולם סיטרואן מציעים 5 שנות אחריות (3 מלאות + 2 על המנוע והגיר) בעוד במיצובישי רק 3 שנים.

כמו כן לפחות לגבי האאוטלנדר הדור הקודם ירידת הערך שלו היתה כ - 15% לשנה בעוד הפיקאסו הקודם (שנמכר עדיין בארץ) ירידת הערך היתה רק 10% לשנה. ייתכן שלגבי הדגמים החדשים יחול שינוי בשיעור ירידת הערך, אבל בדרך כלל, אצל יצחק לוי מה שהיה או שיהיה.

תעשה את החישוב ותגיע להפרש של 25,000 ש״ח עד 30,000 ש״ח בירידת ערך לטובת הפיקאסו בחמש שנים, בהנחה שגם לגבי הפיקאסו תקבל הנחה דומה למבצע חבר (וסיטרואן נותנים הנחות דומות).

זה רק מידע שמצאתי להביא לידיעתך, למען שלמות התמונה, אם הסיבה לפסילת הפיקאסו היא בסופו של דבר מחישובים כספיים.

בסופו של דבר האאוטלנדר היא גם בחירה טובה בהיבטים מסויימים ובהיבטים אחרים פחות (קרא מבחני רכב).

אם אני מבין אותך נכון, אתה אומר שרכב יראה יותר אמינות בגלל תקופת האחריות שלו?

זה שלסיטרואן יש 5 שנות אחריות הופך אותה לאמינה יותר מרכב יפני לו רק 3 שנות אחריות?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם (נערך)
אין לי מושג איך הגעת למחיר הזה עבור ההיברידי, אבל זה לא הגיוני.

ההיברידי יגיע ככל הנראה ברמת הגימור הגבוהה שדם הבנזין שלה היום עולה 205K, לכן צריך לצפות למחיר גבוה משמעותית לדגם ההיברידי.

לא הבנתי למה רכב עם 7 מושבים שאפשר לקפל את חלק מהמושב האחורי לא מתאים למשפחה בעלת 5 נפשות.

אם אני מבין אותך נכון, אתה אומר שרכב יראה יותר אמינות בגלל תקופת האחריות שלו?

זה שלסיטרואן יש 5 שנות אחריות הופך אותה לאמינה יותר מרכב יפני לו רק 3 שנות אחריות?

המחיר של האאוטלנדר ההיברידי משוער מאד כרגע, בשלוש כתבות שקראתי עליו, ציינו טווח מחיר מסכום של כ- 180-190 א' ש"ח בתרחיש האופטימי ועד 250 א' ש"ח בתרחיש הפסימי.

נחכה ונראה.

למרות שמקריאה של כתבה נוספת עליו, הבנתי שעיקר החסוכן נובע מטווח הנסיעה החשמלי הראשוני של כ- 30-40 ק"מ בפועל, לאחר מכן צריכת הדלק יורדת לממוצע של אאוטלנדר רגיל ואפילו פחות מכך (אבל כנראה שנסעו עליו חזק במבחן, אבל בכל זאת לא מדובר בתוצאה מזהירה).

לי זה יכול להתאים מאחר ואנחנו נוסעים בעיקר בעיר ובטווח נסיעה התואם את הנ"ל, למרות שהכל תלוי במחיר שבו הוא יימכר.

לגבי נושא אמינות הפיקאסו- מדובר בסופו של דבר בפרמטר כספי, עלות התיקונים, לאחר סיום האחריות. מדובר ברכב מודרני בכל זאת וגם אם האמינות שלו תהיה פחות טובה משל האאוטלנדר, לא מדבר עדיין ברכב שיתקלקל כל יום, לכל היותר פעם, פעמיים בשנה. כלומר נושא הטרחה שתיגרם מהתקלות אם תיקרה היא די זניחה ולא סיבה לדעתי לפסול את הרכב. מה גם שבנוסף למה שציינתי יהיה חסכון ניכר בצריכת הדלק לעומת האאוטלנדר ואולי גם בפרמטר של ירידת הערך, שיקזזו כל טרחה.

לגבי התאמה לשלושה ילדים, באאוטלנדר מדובר במושב אחורי רגיל ובמקרה של האאוטלנדר הוא עוד "ננגס" ע"י בתי הגלגלים בצורה די גדולה, לאור בסיס גלגלים קטן אשר הצריך את דחיקת המושב האחורי לבין בתי הגלגלים.

בפיקאסו מדובר בבסיס גלגלים גדול בהרבה ובמושב הממקום לפני הציר האחורי, ולכן בתי הגלגלים לא גוזלים מקום מרוחב המושב. בנוסף מדובר במושב המחולק לשלושה כסאות נפרדים, שמאפשרים ישיבה הרבה יותר נוחה לשלושה אנשים/ ילדים.

בשימוש רגיל לא נוח להשתמש במושבים בשורה השלישית. אלה מושבים שמיועדים רק "לעתות מצוקה" כאשר אין ברירה ומסיעים ברכב יותר מחמישה אנשים ושימוש בהם גם גוזל מגודל תא המטען.

פורסם
שלום חברים,

קונה אאוטלנדר מהיבואן.

זקוק ל-7 מקומות. שיאוכלסו על 3 ילדים קטנים שעושים בלאגן.

אני מתלבט בין שני דגמים - ה-Instyle 7 מקומות, או הElite (שהוא גם 7 מקומות).

ההפרש בינהם עבורי הוא כ-30,000. הפרש משמעותי, אך ייתכן ואוכל לסחוב אותו. וכאן עולה השאלה - האם שווה את המאמץ?

למה בכלל אני מתלבט?

- הרכב הוא לפחות ל-5 שנים, וישרת את המשפחה ביום יום

בגרסת העילית, מעבר לבגרסה האינסטייל:

- מושבי עור (אני רוצה ריפוד לבן, והריפוד הלבן בעל סיכוי גבוה להתג'יייף במהירות. בעור יהיה קל יותר לנקות)

- 4X4 - אמנם הרכב אינו מציג יכולות גבוהות בתחום (תקנו אותי אם אני טועה), אבל נראה שיהיה נחמד יותר לעשות איתו שבילים וטיולי שטח (תדירות של פעם בחודש).

- צריכת הדלק קצת פחות טובה

שאר הדברים שמגיעים:

- סאן רוף, וג'נטים 18" - זה נחמד, ובמיוחד הג'נטים מוסיפים מראה יותר בוגר לרכב

- חשמול תא המטען, הנעה ללא מפתח, חימום מושבים קדמיים וכד' - ממש לא אכפת לי.

לצערי, אין רמת גימור נמוכה יותר שמכילה מושבי עור.

ועוד פרט שולי - העלית זמין במלאי מיידי. האינסטייל - מגיע רק באפריל.

האם לדעתכם ההשקעה שווה?

כמה ההפרש הזה יחזיק במחירון הרכב בעתיד?

ומה אתם חושבים בכלל על השיקולים, האם הם נכונים?

תודה רבה!

התלבטנו על אותו דבר, לקחת במבצע חבר דגם 4X4 בכ-180 אש''ח או דגם 7 מקומות 4X2 בכמעת 30 אלף פחות. לקחנו את האופציה השניה.

למה ? יכולות 4X4 של ג'יפונים בארץ לא תבוא לידי ביטוי , אין פה שלג , אין פה בוץ וכמעת אין פה שבילי אפר ארוכים עמוסים בבוץ. רכבים אלה תוכננו למדינות כמו קנדה/ארה''ב ואירופה, שם בחורף כביש עירוני הופך לאתגר לא קטן וכאשר יוצאים מהעיר - אתגר זה מהתעצם עוד יותר.

''שטח'' בארץ זה או חולות או בולדרים. נתחיל מהסוף - אין לג'יפונים מרכיב חוזק משמעותי ביותר שיש ברכבי שטח אמיתיים - Body on Frame - דהיינו עלייה לא מוצלחת על בולדרים עתידה להסתיים בפגיעה קשה בשלדה. לגבי חולות - תראו בדואים בנגב נוסעים בסבבה עם סובארו פשע במקומות בהם גי'פים של מגב נתקעים. שורה תחתונה - גם לשלג באזור רמת הגולן וירושלים של פעם בשנה - תקנה שרשראות שלג של THULE ב100 יורו וסע איתם בסבבה על כביש הכי קפוא ומושלג.

בשורה תחתומה - הפרש של 30 אלף שח זה המון כסף , זה גם חופשה באירופה לכל המשפחה, זה גם טרקטורון ועוד הרבה דברים אחרים (גם 3 שנות לימוד באוניברסיטה )

פורסם
לפני כשבועיים ביקרתי באוטואלגנס עם חבר שהתעניין, הותירו בי רושם מאוד חיובי, הצעות המחיר הינן באזור ה8-10 אלף ש''ח, ראיתי עבודות שנעשו על רכבים יוקרתיים וגם עממיים וזה נראה מצויין.

אם ריפודי העור הם מה שייטה את הכף בבחירת רמת הגימור ברכב, בהחלט הייתי חוסך את התוספת האסטרונומית של היבואן ופונה לאוטואלגנס.

בהצלחה!

כיצד בדיוק יתקינו כיסויי עור - במושבים קדמיים ממוקמות 2 כריות אוויר נוספות. כיסוי עלול לחסום את פתיחתם ?

פורסם

כפי שציינתי בהודעה שלי בשרשור לי יצא לבקר באוטו-אלגנס, ששאלתי לפשר כ''א במושבים הוסבר לי ואף הודגם לי בפס הייצור שלהם ,מכונה ייעודית לתפירת אזורים בהם ישנה כ''א , תפקידה בעצם לפקח על עובי החוט איתו עובדים ע''מ שימנע בעיה שכזאת בעת חלילה תאונה, למרות שהם ציינו כי מדובר במקדם בטיחות בלבד וכי לרוב אפילו חלקי פלסטיק מתעופפים מעוצמת הפיצוץ של הכרית.

באשר לאאוטלנדר ההיבריידי ייתכן ומחירו בהחלט יהיה נמוך יותר עקב מיסוי נמוך יותר ממנו נהנים הרכבים ההייברידים.

פורסם

שלום.

לטעמי הגרסה האטרקטיבית ביותר היא גרסת 7 המושבים הזולה.

הרכב גבוה סה"כ ומתאים לשבילים.

אין רלוונטיות כמעט להנעה הכפולה.

לגבי מושבי עור בהירים - הם בהחלט נהרסים תוך שנתיים ומעלה ולא נראים חדשים לאורך זמן.

אם הילדים מלכלכים, הייתי שוקל ללכת על הגרסה הרגילה עם מושבי הבד השחורים.

הם סה"כ נעימים לעין ונוחים.

התוספת במחיר גבוהה כשלעצמה ובמיוחד לעומת מחיר הרכב.

נקודה נוספת שחשתי בה - הנוחות בגרסה עם הגלגלים הקטנים יותר והצמיגים עם החתך הגבוה, טובה יותר מאשר בגרסה הבכירה, שם החתך נמוך והמהמורות מורגשות יותר.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

• תוכן חדש...