Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אני עומד בפני שני רכבים שכנראה אחד מהם הולך להיות שלי,

יונדאי ולוסטר 2013 יד ראשונה מפרטי 15 אלף ק"מ אינספייר 140 כ"ס

או אלפא רומיאו ג'ולייטה 2011 פרוגרשן (?) טורבו 120 כ"ס

הלב אומר ג'ולייטה, הספקתי לנהוג היום עליה וזה באמת הרגיש משהו מיוחד, הראש אומר ולוסטר בגלל האמינות של יונדאי, האחריות יצרן לעוד שנתיים והסחירות לאחר מכן,

שני הרכבים מבחינתי כרגע באותה עלות של 100 אל"ש לקנייה.

רציתי לשאול יותר לגבי האלפא, איך היא מבחינת אמינות תחזוקה ירידת ערך והכי חשוב סחירות?

אשמח לתגובות רציניות מנסיון של החברים כאן!

תודה.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
כרגע אני עומד בפני שני רכבים שכנראה אחד מהם הולך להיות שלי,

יונדאי ולוסטר 2013 יד ראשונה מפרטי 15 אלף ק"מ אינספייר 140 כ"ס

או אלפא רומיאו ג'ולייטה 2011 פרוגרשן (?) טורבו 120 כ"ס

הלב אומר ג'ולייטה, הספקתי לנהוג היום עליה וזה באמת הרגיש משהו מיוחד, הראש אומר ולוסטר בגלל האמינות של יונדאי, האחריות יצרן לעוד שנתיים והסחירות לאחר מכן,

שני הרכבים מבחינתי כרגע באותה עלות של 100 אל"ש לקנייה.

רציתי לשאול יותר לגבי האלפא, איך היא מבחינת אמינות תחזוקה ירידת ערך והכי חשוב סחירות?

אשמח לתגובות רציניות מנסיון של החברים כאן!

תודה.

האם אתה בטוח שהאלפא היא גירסאת 120?

אם כן, כל מכולולי מנוע (מנוע, טורבו וגיר) הם פיאט בראבו.

המנוע אותו מקט של הבראבו 198A4000

יפעע..

פורסם

ומה הבעיה בזה?

אגב, את הגולייטה תוכל לשפר באם חפצה נפשך בעוד כח, בעוד שבוולוסטר תהיה מאוד מוגבל (מה גם שהגולייטה כסטנדרטית יותר חזקה מהוולוסטר).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בתור אחד שמכיר את הג'ולייטה על בוריה וכן ביום יום עוסק בתחום הרכב אוכל לתרום לך כמה טיפים:

1. הג'ולייטה אמינה למדי ואין לה שום תקלה כרונית למעט תפוח ידית ההילוכים שנוטה להתפרק.

2. ירידת הערך של הג'ולייטה (אחוזית) תהיה מעט גבוהה יותר מזו של הוולוסטר בשל הסגמנט השונה ודעת השוק

3. סחירותית לא תהיה לך בעיה למכור את הג'ולייטה, היא נהנית מביקוש גבוה בשוק המשומשות ובניגוד לוולסטר ההיצע לא רב.

4. יהיו לך עוד כל כך הרבה החלטות בחיים שתצטרך להחליט עם הראש, את ההחלטה הזו אני לפחות הייתי עושה עם הלב.

בהצלחה,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

יוסי, אמרתי לך עוד אתמול - זאת התלבטות מעט הזויה. במידה ואלה שתי האופציות בלבד - ג'ולייטה. בלי לחשוב פעמיים. מאוד נאה למראה, גם בתא הנוסעים. מרווחת ופרקטית יותר מהולוסטר, גם איכותית ממנה (ורק האיבזור לא מלהיב במיוחד - בעיקר בפרוגרשן, שהיא רמת הגימור הבסיסית למיטב זכרוני) וכמובן חזקה ומהנה ממנה לנהיגה - ותמיד תוכל לחזק אותה במידה ותרצה (אי שם בעתיד).

ואם אתה כבר מחפש משהו עם יותר פלפל ומראה, הייתי בודק את השירוקו 1.4TSI122 הידנית - גם היא שומרת על הכיף שטמון באחיות החזקות שלה (רק עם פחות כוח - כמובן) ולטעמי (למרות שהיא נפוצה) היא עדיין נאה מאוד (בעיני נאה לא פחות מהג'ולייטה ובוודאי נאה יותר מהולוסטר). צרף לזה גם תא נוסעים איכותי משתי האופציות האחרות. בנוסף, גם כא - במידה ותרצה לשפר, ישנן מספיק אופציות לחיזוק הביצועים ושדרוג ההתנהגות. בכל הנוגע לאפטר מרקט - ההיצע שלה גדול מהותית מהשאר. החסרונות - צ'מפיון (מצד שני, תמיד יש את "רון") והמחסור בדלתות אחוריות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עקרונית, האלפא תספק יותר "ריגושים" (כמה ש 120 כ"ס יכולים כבר לספק), אבל הריגושים האלה יבואו על חשבון אחזקה יקרה יותר וירידת ערך גדולה יותר.

אם הכיס שלך מוכן ומסוגל למממן את ה"ריגושים" האלה (שכאמור, רובם וירטואלים), לך על האלפא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמי שעוקב אחרי שוק הג'ולייטה כבר כמה חודשים, ה 120 ממש לא נהנית "מביקוש גבוה בשוק המשומשות".

בנוסף הרכב לא מאובזר ב-כ-ל-ל, לא חיישני חניה לא USB לא גג נפתח לא בקרת שיוט לא חיישני גשם ותאורה, כלום!

שים לב גם שמבחינת איכות התא נוסעים הג'ולייטה מרגישה נחותה מהגולף MK5 (אבל לפחות אין קילופים).

בקיצור אם כבר ג'ולייטה אז רק בגירסאות הבכירות, אם הולכים על 120 כבר עדיף לקנות פיאט בראבו.

שיקול נוסף, היונדאי עדיין באחריות לעוד שנתיים, הג'ולייטה כבר מחוץ לאחריות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

ברור לי, לא התכוונתי חלילה לזלזל, להיפך אני מאוד מעריך את הניסיון שלך.

אבל מה שלכם בתור טרייד אין רשמי קל למכור, לא תמיד יהיה רלוונטי למוכר הפרטי.

כמו לדוגמא התילתן השחורה שעמדה חודשים ארוכים ביד2, תחילה אצל מוכר פרטי אחרי זה אצל סוחר ואחרי זה הגיעה אליכם ותוך זמן קצר נמכרה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

תודה לכל המגיבים,

ללא ספק אני מודע לכך שהג'ולייטה תהיה מהנה יותר לנהיגה, אבל גם במוו סדרה 5 וגם מרצדס כזו או אחרת בסדר גודל של 100 אל"ש.

אין מה לעשות והראש צריך להיכנס, אני לא רוצה שהרכב יחנוק אותי, אני רוצה שהוא יעבוד בשבילי ולא אני בשבילו.

הלכתי עם הראש ובחרתי בוולסטר, אמנם מרגישה אנמית ליד הג'ולייטה, אבל יש לה כמה יתרונות שהטו את הקו.

היתרונות הם:

* שנתון גבוה יותר (2013 מול 2011 של האלפא) .

* אחריות יצרו לעוד שנתיים.

* סחירות וירידת ערך מופחתת (תתפלאו אבל נוהגים לדרוש נכון להיום מעל המחירון לוולסטר לעומת האלפא ששם אני בטוח שהשוק נמוך - הלכתי על "חכמת ההמונים" בעניין הזה והתייעצתי עם כ 7 חברים שונים ממקומות שונים (ז"א שאין קשר ביניהם כלל) ושאלתי לגבי האלפא, כולם פה אחד אמרו "אלפא זה אלפא, אבל למה אתה רוצה להיכנס להרפתקה הזאת?" הרפתקה במילים אחרות זה העניין של הסחירות והאמינות. עיקר הוא שגם אם היא באמת תהיה אמינה בשבילי, יהיה לי מאוד קשה למכור אותה בעתיד - אין מה לעשות לצערי זו הדעה על אלפא בחוץ, נקודה.

*למרות זה שהיא בדגם הבסיסי בסדרה, היא הרבה יותר מאובזרת מהאלפא.

*מרגישה הרבה יותר מודרנית מהאלפא, מצועצעת יחסית אליה, אבל מודרנית.

תודה לכל המגיבים.

פורסם

כן בהחלט, ידני, החלטתי לחזור למוטב, ואחרי שני רכבים אוטומטיים הגיע הזמן להרגיש שוב נהג.

אני אשמח לעשות השוואה בקרוב לבין שני הרכבים.

הולוסטר קודם כל יפה, מעט מאובזרת, לגבי הנהיגה? אשמח לדווח בקרוב.

• תוכן חדש...