Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שידרג ציוד צילום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והפעם על הכוונת - D7100.

הציוד של היום:

D90

17-50 F/2.8 של טמרון

90 F/2.8 MACRO של טמרון

70-300VR

סיגמא 10-20 F/4-5.6

פלאש מץ 50 AF-1

מה אני רוצה מהשדרוג?

שיפור איכות התמונה, שיפור ביצועים בISO גבוה, קצת יותר FPSים, תמיכה בעדשות AI-S וAI עם מדידת אור שאין לי כרגע בD90, שיפור איכות הוידאו, שיפור דיוק במערכת הפוקוס.

מגה פיקסלים לא מרגשים אותי. אם כי הם לא מזיקים כי אני צריך לקרופ בשביל צילומי המטוסים. לD7100 גם יש מצב קרופ שעל הקרופ פקטור 1.5X, מוסיף עוד קרופ של 1.3X, ככה שיוצא שבעצם מקבלים קרופ פקטור 1.95X.

מה דעתכם?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הD90 נפלאה.

אבל ההבדל בינה לבין ה7100 הוא ניכר.

בעיקר אם אתה צריך לקרופ תמונות, המגה פיקסלים משחקים לטובתך.

אני חושב שכמו תמיד במה שקשור לשדרוגים, זה עלות מול תועלת. יש לך דברים יותר טובים לעשות עם ה(הרבה) כסף הזה?

כן - כן

לא -לא.

אני אומר שתלך על זה :)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
הD90 נפלאה.

אבל ההבדל בינה לבין ה7100 הוא ניכר.

בעיקר אם אתה צריך לקרופ תמונות, המגה פיקסלים משחקים לטובתך.

אני חושב שכמו תמיד במה שקשור לשדרוגים, זה עלות מול תועלת. יש לך דברים יותר טובים לעשות עם ה(הרבה) כסף הזה?

כן - כן

לא -לא.

אני אומר שתלך על זה :)

אני רוצה שיפור באיכות התמונה,

אבל באמת שחשוב מאוד שיהיה שיפור בISO גבוה. כרגע הסף הנורמלי של הD90 זה 1600, ב3200 עוד שימושי אבל לא וואו.

אני לא מצפה לתוצאות של D4/1DX, אבל אני כן מצפה לראות שיפור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

יש לי מעט מאוד ניסיון עם שני הגופים האלו. ממה שראיתי איכות התמונה משתפרת משמעותית, אבל גם העדשה הייתה יותר טובה, אז אני לא יודע מה מידת ההשפעה של הגוף.

ביצועי איזו אני לא מכיר, אבל דווקא פה לא בעיה למצוא ברשת, זה נתון מספרי יבש ומדויק. יש טבלאות עם מידת רעש, יש השוואה של פריימים זהים באיזו שונה, ועוד.

פער הדורות מסמן שכנראה יש הבדל רציני, אבל אני לא יודע.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ברור שיש הבדל,

אמנם אף מצלמה לא תשחזר את הקפיצה שהייתה משני דורות שהיו לפני הD90. ההבדל בין חיישן CCD עתיק לבין חיישן CMOS חדש וכו'.

הD7100 גם מתעלה על הD90 בהרבה דברים, השאלה אם היא עונה על מה שאני צריך.

פורסם

אני נמצא בדיוק באותה התלבטות!

גם לי יש D90 כבר יותר מ3 שנים, אך לאחרונה עלו מחשבות לשדרוג. (גם עם טמרון 17-50. כנראה אקנה 70-300 משומשת לפני הטיסה לארה"ב ואני עדיין שוקל אם לקנות 10-20 של סיגמא. מכרתי לפני כחודשיים טוקינה 11-16 F2.8)

די ברור לי שאשדרג בסופו של דבר, אך השאלה היא איפה לשדרג? (ופה אני אנצל את השרשור)

באפריל אני טס לארה"ב.

בדקתי מחירים ב B&H וראיתי שגוף בלבד, עולה שם 4000 ש"ח, אך בארליך (עם אחריות שלהם לשנה. ובכל מקרה אוסיף MACK), המחיר עומד על 4300 ש"ח + אפשרות לטרייד אין (מזכים אותי בכ1200 ש"ח על הD90 שלי).

הבעיה שלי היא, שלניו יורק אגיע רק בסוף הטיול. מה שאומר שאת כל החוף המערבי, אני אעשה עם הD90. (לא שיש לי בעיה איתה, אך הייתי שמח לצלם שם עם מצלמה חדשה ואולי, לקבל תוצאות מעט טובות יותר).

האם זהו אכן פער המחירים בין ארה"ב לישראל? 300 ש"ח? :shock:

יש חנויות זולות יותר מ B&H בחוף המערבי?

תודה,

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אני חושב שעל D90 במצב טוב אפשר להוציא יותר מ1200₪,

BH יעשו בדיקה מקיפה שמי שירכוש ממך ביד השניה ככל הנראה לא יבצע.

זה גם לא שווה את החסכון של ה300₪, אפילו אם מקבלים שם את הבאנדל הנחמד עם כרטיס זכרון מהיר, תיק וכו'.

פורסם

הייתי מציע לחכות ולבדוק אם יש סיכוי לראות מחליפה בקרוב. ניקון שחררו 5300 ו- 810 דיי מהר בגלל שהתגלו בעיות באיזה משהו שם. חפשו בפורומים או יוטיוב לראות לאן נושבות הרוחות.

היה ולא צפויה מחליפה כי ל-7100 אין את הבעיות שהיו לאחרות

דור - קח את המצלמה שלך עם עדשה, גש לחנות צילום ובקש לבדוק את ה-7100, תראה אם ביצועי ה-ISO שלה עונים על הדרישות שלך. מצב הקרופ הוא באמת תוספת מבורכת שתועיל לך עם צילומי מטוסים. לגבי איכות תמונה אני לא יודע כי לא התנסתי עם D90 אבל הגיוני שיהיה שיפור. אני מאמין שאין צורך להגיד לך שרוב האיכות תלויה בעדשה ולאו דווקא בגוף.

עודד - בשביל 300 שקל B&H יכולים ללכת לחפש. כשגרתי בקנדה בדקתי אצלם לא פעם באתר והמחירים שלהם לא נמוכים יותר מחנויות אחרות (לפחות מחנויות בעיר שבה גרתי). יש להם אמנם מבחר עצום, אבל אם אתה מחפש משהו סטנדרטי (לא איזה לייקה פסיכית עם עדשה של זייס ב-35 מליון דולר) אז אין באמת הצדקה "להתקע" כל הטיול עם ה-D90.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

D610 שוחררה, על D810 לא שמעתי.

הD610 פותרת איזו בעיה שהייתה בחיישן של D600, עם משהו שקשור לשמן, אין לי מושג אפילו במה מדובר.

הצצתי בDXO, ויש שם איזשהו פירוט על תכונות המצלמה, עושה רושם הD7100 לא הרבה יותר טובה בISO גבוה. האם אני טועה?

הצצתי גם בתוצאות ברשת, והיא לא הרשימה אותי במיוחד בISO הגבוה.

פורסם

לטעמי D7100 היא מצלמת הקרופ הטובה ביותר כיום.

שילוב תכונות מצויינות במחיר לא גבוה יחסית.

יש לה מערכת פוקוס מדהימה ומתוחכמת מאוד מפקסת טוב גם בתנאי תאורה חשוכים, חיישן אדיר ביותר 24MP עם טווח דינמי אליפות וחדות מרשימה אין על החיישן פילטר AA, גוף טוב עם שליטה נוחה.

הביצועים ברגישויות גבוהות פר פיקסל טוב משמעותית מה-D90 ומהדורות הקודמים של מצלמות החובבים של ניקון, רק כמות הפיקסלים הגבוה על חיישן ה-APS-C גורמת לכך לא לצעוק את זה החוצה.

אבל בכל מקרה אם מאוד חשוב לך תמונה כמה שיותר שקטה ברגישויות גבוהות תבדוק אולי מצלמת-FF ביד השניה.

וכן מצב הקרופ X2 של המצלמה שימושי מאוד, חוסך לך זמן ופשוט גורם למצלמה לטוס, משיג 7FPS, נותן טווח רחוק יותר בעדשה, ממלא פחות את כרטיס הזכרון והבאפר לא מפסיק את החגיגה מהר כמו שמצלמים איתה רגיל.

ד.א חשוב במצלמות אלו לעבוד עם עדשות טובות אחרת לא תממש פוטנציאל.

גילוי נאות ברשותי D7100, 35 1.8G, 85 1.8G, 16-85, 80-400G AF-S:-D

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

את האמת שהצצתי מה נמצא בתחום היד השניה,

D600 וD700 מאוד יקרות, ואלו הזולות שחוטות וזקנות.

אנשים דורשים על D700 יותר מאשר על D600. :roll:

לגביי עדשות ציינתי מה יש לי.

FF מאוד קורץ לי, אבל אני נכנס להשקעה ענקית, כי אני צריך גם להחליף שתי עדשות, ואת ה70-300VR אצטרך להחליף בהמשך כי היא תהיה קצרה עוד יותר ממה שהיא מרגישה על קרופ.

אני תוהה לעצמי לנוכח התמונות ברשת אם D7100 באמת תתן לי את הקפיצה שאני מחפש.

פורסם

היא תיתן קפיצה גדולה בהרבה תחומים, ספציפית לגבי ניקיון ברגישויות גבוהות ההבדל הוא גם באיכות הרעש.

החיישן של ה-D90 מייצר רעש שהוא יותר צבעוני עם פגיעה בצבעים ובזליגות הצבע.

אצל ה-D7100 אין כמעט פגיעה בצבעים (פרט לבנדינג סגול שנהיה בהבהרה מסיבית של איזורים חשוכים) הרעש הוא יותר גרעיני נטו.

בדרך-כלל לא יוצא לי לצלם ברגישויות גבוהות מ-1600, ושם התוצרת נקייה ושמישה, וכמובן יש לזכור שאם מצלמים ב-RAW הקובץ מגיע רועש יותר מ-JPEG.

אני לרוב מצלם-RAW, מגדיר-ISO בין ערך תחתון של-100 ומגביל אותו לערך עליון של-1600 ומהירות מינימלית על אוטומט עם סטופ אחד לכיוון עדיפות למהירות בסרגל ה-fine tune.

בנוסף יש היום לדעתי מנגנוני הסרות רעשים יעילים בתוכנות העריכה.

תעבוד עם סרגל ה-COLOR, ורק אם אתה עדיין לא מרוצה תעבור לסרגל ה-luminance שמגהץ ופוגע בפרטים, אז לעבוד בזהירות :-D

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...