Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

לפני כחודשיים התחלתי לימודי פיתוח תוכנה בסלע, אני עובד משרה מלאה, קם ב 7 לעבודה ופעמיים בשבוע בשיעור משעה 5 עד 9.

בזמנים שעבדתי כברמן עוד יכלתי להחזיק 16 שעות ללא שינה.

היום אחרי יום עבודה ארוך נסיעה ללימודים ועוד 3-4 שעות לימודים דיי קשה לי ואני מוצא את עצמי עייף

אני שותה המון במהלך היום במיוחד תה (שחור ירוק ומה לא), אוכל נורמלי, מגיע לשיעור ונשפך.

אני ישן 6-8 שעות בלילה.

אני בטוח שיש כאן אנשים בעלי נסיון דומה - אז מה הסוד להשאר ערני? קשוב?

חבר שלי משתמש בריטלין כי רק כך הוא קולט, אני אישית גם בחור כזה עם בעיות קשב וריכוז.

מה אתם ממליצים? ריטלין יגרום לי להיות קשוב?

Opel Adam S 2017

פורסם

מניסיון ריטלין יחזיק אותך ערני, אבל הוא לא פתרון לעייפות, גם אני ברמן, והיו משמרות שהיתי מסיים ב2 בלילה וב8 בבוקר היה לי שיעור, אומנם כן היתי מרוכז, אבל העייפות אויי העייפות.

עצה שלי תחפש משרת סטודנט עם משמרות, בודדים אלה שמצליחים לעבוד במשרה מלאה וגם ללמוד, הדבר אומנם אפשרי אבל בוודאות יפגע לך בציונים.

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אתה לא בכיוון. הגוף שלך מאותת לך שהוא עייף, ובמקום לנוח ולטעון מצברים אתה מתעקש להמשיך ללחוץ על הגז. זו לא התנהגות חכמה במיוחד לטווח הרחוק.

כנראה שהמשאבים הטבעיים שלך הם כבר לא מה שהיו פעם - אולי בגלל תזונה לקויה, אולי בגלל לחץ בעבודה ואולי מאלף סיבות אחרות. אז או שתשלים עם זה ותתכנן את חייך בהתאם, או שתפעל למציאת הדרך להרגיש יותר טוב באופן טבעי, אבל אל תבנה על כך שאיזשהי תרופה או פתרון קסם יחזיקו אותך הרבה זמן, כי בסוף הגוף מתרגל להכל וממשיך בשלו.

פורסם

לא חושב שריטלין זה בשביל המקרה שציינת.

אם יש לך אפשרות , לעשות מקלחת מרעננת במקום העבוד (בסיומה) ולהחליף את כל הבגדים (לפני שאתה יוצא ללימודים) - תזכה אולי באפשרות לעוד שעתיים-שלוש של חסד ומעט יותר רעננות (גם לי היתה תקופה של לימודים אחרי העבודה - וזה מה שעשיתי. אינני יודע רק אם זה אפשרי להתקלח במקום עבודתך...).

alfa 156 2.5.

פורסם

סה"כ אתה מנסה לשבת ולהקשיב למישהו אחרי יום עבודה, זה מסובך לכשעצמו במשך 4 שעות,

יצא לי ללמד בקורס באותם שעות, בד"כ ב 18:30 אני כבר שומע נחירות, אין מה לעשות.

מניסיון, לא חושב שריטלין יעזור לך במצב של עייפות, אבל תנסה לשתות כוס קפה שחור בתחילת השיעור, אמור לתת זריקת מרץ.

פורסם

למדתי שלוש שנים במסלול ערב תו״כ עבודה במשרה מלאה, אני מבין אותך לשמור על ריכוז גבוהה אחרי יום עבודה זה מאוד קשה.

היה לי פתרון יחסית פשוט אבל מאוד יעיל לבעייה, זה נקרא coffeine nap.

הרעיון בגדול הוא שלקפה לוקח בסביבות ה30-60 דק להשפיע, ומחקרים הראו שלשתות קפה ומיד אחריו מנוחה של רבע שעה מאוד יעילה לשמור על הערנות והריכוז.

ולכן, הייתי דואג להגיע בערך 20 דק לפני השיעור למכללה, שותה אספרסו כפול, מוריד קצת את הכסא באוטו ועוצם עיניים ל15 דק.

התוצאה הייתה רמת עירנות מפתיעה מאוד לטובה, אני ממליץ לך לפחות לנסות את שה פעם פעמיים ולראות אם זה מתאים ועוזר לך.

פורסם

הרעיון של השינה הקצרה הוא מעולה לדעתי וגם אני הייתי עושה את זה בתקופה מסוימית של חיי,אבל לא כולם מסוגלים לזה .

אני הייתי שותה את הקפה דווקא אחרי השינה לומרות שמה שQIL תיאר גם נשמע הגיוני.

לגבי הריטלין אני דווקא כן ממליץ במיוחד לאור זה שכתבת שכנראה יש לך בעות של קשב וריכוז כלומר הבעיה היא לא רק עייפות. תבקש מרשם לריטלין רגיל(קצר טווח) ותנסה אותו לכמה שבועות כדור לפני הלימודים. מקסימום זה לא יעזור -נזק לטווח ארוך זה כנראה לא יעשה.

הייתי ממליץ לך להפחית את צריכת הקפאין שלך במשל היום (תה ירוק שחור,קפה) כי בשלב מסוים הוא מפסיק לעורר ולעיתים אף גורם לתפעה הפוכה. הייתי ממליץ לא יותר מ ל4-3 כוסות במשך היום.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

תודה רבה על התשובות חברים יקרים.

לגבי תה, אני שותה המון אכן, האם יש תה נורמלי שלא יגרום לכך, או האם תה ללא קפאין לא משפיע על כך? לא חסרים תיונים של תה ללא קפאין ככה שאני יכול לעבור לזה במקום.

לגבי הריטלין אני אבקש באמת מרשם לטווח קצר, לראות איך ההשפעה תהיה עלי.

אבל לגבי שינוי מקום העבודה לא אפשרי לי כרגע לצערי, זה עבודה עם משכורת בגובה ממוצע השוק היום, שזה מחזיק אותי, את הרכב שלי, ואת ההוצאות והלימודים. (וגם עם אופציה של אולי מעבר לתכנות במפעל בו אני עובד לאחר סיום הלימודים).

אם אני אחזור לעבוד במועדונים בלילות אני אמנם יוכל לעבוד פחות בכסף דומה, אבל איפה נמצא דבר שכזה עכשיו :p

Opel Adam S 2017

פורסם

ריטלין זה לא תרופת פלא שאתה לוקח כי אתה עייף.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אם קפה אז - http://www.nespresso.com/ultimate-coffee-creations/INT/en/intenso חוזק 11 / 12 8)

כושר גופני עוזר לשמירה על ערנות. לא דווקא אימון מעייף בדיוק לפני השיעור... אבל באופן כללי, אולי דווקא בימים אחרים בשבוע, קצת לעבוד על סיבולת - בהחלט עוזר.

קצת אדרנלין. גם לא יזיק. אולי בדרך לשיעור תעבור ליד תחנה מרכזית הישנה בתל אביב בבגדי קו קלוקס קלן, ומשם תגיע לשיעור - ערני ונמרץ.

אם לא עוזר - אולי השיעור פשוט משעמם?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

עשיתי את זה 4 שנים...

אני לא ממליץ להתחיל להתמכר לריטלין, זה לא הפתרון.

הפתרון היחידי הוא לישון טוב בלילה, להגיע לשיעור ופשוט לתת לגוף להתרגל.

כמו כן במקום לשבת ולשמוע הרצאה נסה לכתוב קוד תוך כדי ולהעסיק את עצמך, ככה לא תתאפץ.

פורסם

קפה, והרבה.

בשנתיים האחרונות יש לי במהלך השבוע מספר ימים שבהם אני צריך להיות ערני בין 12-18 שעות ביום (עבודה + לימודים).

אי אפשר לנהל ככה חיים רצופים, צריך לפחות פעם פעמיים בשבוע לעשות יום "מנוחה" של עבודה רגילה של 8 שעות.

לא שקלתי אפילו לשנייה לקחת ריטלין, חברים שלי לוקחים את זה ואני יודע בדיוק מה ההשפעות של זה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מאיפה משיגים ריטלין ?

בכל מכללה/אוניברסיטה תמיד יהיה מי שמוכר "מתחת לשולחן" אם אתה רוצה לעשות את זה מסודר, אז אפשר דרך רופא המשפחה לקבל הפניה לרופא אם זכרוני אינו מטעה אותי הרופא הוא נירולוג, והוא נותן לך מרשם

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אם יש אפשרות לנמנם אפילו 20 דקות ולהתעורר שניה לפני השיעור זה מצוין.

הייתי אינספור פעמים באותה סיטואציה, כולל, אלא מה, לימודי ערב בתוכנה

אחרי עבודה בעיר אחרת (סהכ 120 קמ לפני השיעור).

כמו שכתבו לפניי, אתה חייב להיות עם היד על המקלדת כל השיעור - כשצריך לבהות

במישהו אחר שמקליד אני נרדם גם בעשר בבוקר...

אם לוקחים לך את הפיקוד על המחשב במכללה, קח אתך מחשב נייד

ותעבוד עליו תוך כדי השיעור.

אם זה לא עוזר, אז תתחיל לשתות קפה בכמויות שגורמות לשלשול, ואז תפחית קצת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...