Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי אתם יכולים להניע רכב בדחיפה בלי שום בעייה, אבל אני חושב שזה אירוני בתור פורום שמעריץ את הספרון שמגיע עם הרכב. הספרון שאומר במפורש לא לעשות את זה. אני לא סומך על עצמי שאני אעשה את זה נכון ללא נזק. אני לא סומך על עצמי שאני לא בטעות אכנס באיזה עץ או אעלה על מדרכה.

במיוחד כשכתוב שלהניע את הרכב בדחיפה יכול להוביל לביטול האחריות, כי זה בדיוק נופל בהגדרה של שימוש לא רגיל.

אם אתה לא סומך על עצמך שתוכל להתניע בלי נזק, הבעיה היא בך ולא ברכב - לרכב לא יקרה שום דבר בהתנעה בדחיפה. אני עשיתי את זה כמה וכמה פעמים (לא בנוכחי, זה אוט'). חוץ מזה איך אפשר להיכנס בעץ או במדרכה אם יושב מישהו בתוך הרכב?! :-o

אם מומלץ בספר לא להתניע בדחיפה כי זה "יכול" לבטל אחריות אז אל תתניע, רק תדע שאין שום בעיה לעשות זאת, במידה ואתה יודע מה שאתה עושה. כנראה מדובר בכיסוי תחת של היבואן מפני נהגים שלא יודעים מה הם עושים ועלולים להיכנס בעץ או במדרכה בעת ההתנעה... או להרוס את המצמד.

אגב, "יכול" זה לא בהכרח ביטול אחריות.

פורסם

אוקי חברים. בסוף טוב מאוד שלא הנעתי בדחיפה. כי האוטו לא היה מניע. ממה שהמוסך אומר, זה נראה באמת כמו בעייה בטיימינג. כאילו הסטרטר מסובב רק את הקראנק, אבל הקרנאק לא מסובב כלום. ברכב שלי יש שרשרת. לא אמור להקרע, ולא דורש החלפה. (עד כמה שאני מבין)

אז הרכב מאושפז כרגע במוסך מורשה יבואן. הבטיחו ליצור איתי קשר אחרי שיעשו בדיקות ויגלו מה הבעייה וידעו מה צריך לעשות.

נאמר לי שלא לדאוג, שזה מכוסה באחריות. (אבל אני תמיד חשדן. זה לא מוסך זול)

מה שכן, אותרה שם עוד "תקלה" פוטנציאלית. המפלס בנוזל הקירור קצת מתחת לחצי בין מקסימום למינימום. יכול להיות שיש נזילה, והם יבדקו. (וחסר שאני אגלה שזה חתול שחתך צינור!)

נקווה לטוב. ואני ממש מקווה שהם ירכיבו את השרשת החדשה (אם צריך) נכון ויישרו את הכל כמו שצריך. (טיימינג לא מכוייל טוב? אבוי למנוע)

פורסם

תרגע, תנשום עמוק, הכל בסדר...

יש לך 7 שנות אחריות על המנוע, מה הפאניקה? טבעי שברכב חדש יהיה איבוד קל של נוזל קירור וכל זמן שלא היית מתחת למינימום זה לא משהו חריג.

אתה מחפש דברים לדאוג לגביהם? יש בארץ עשרות אלפי פליטים מאפריקה, ילדים רעבים, מלחמה בסוריה, אירגוני ג'יאהד איסלמי בסיני. נמצא לך דברים אחרים לדאוג לגביהם, אל דאגה :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי הנעת רכב בדחיפה:

אכן מופיע איסור להניע בדחיפה בספר נהג, למייטב ידיעתי בכל הרכבים המודרניים.

האיסור הוא עקב הסיבה הבאה:

בהתנעה בדחיפה התנעת המנוע אינה מיידית כמו בהתנעה עם סטרטור, ועלול להגיע דלק לא שרוף לממיר הקטליטי, מה שמקצר את חיי הממיר.

לפני עידן הממירים וההזרקות לא היה איסור כזה בספר נהג.

בפועל, התנעה בדחיפה פעם בכמה שנים לא תגרום להרס הממיר. אלא אם המנוע מניע מאוד קשה, נדרשת דחיפה ארוכה עם הרבה ניסיונות ו/או עושים את זה על בסיס קבוע.

פורסם
אוקי חברים. בסוף טוב מאוד שלא הנעתי בדחיפה. כי האוטו לא היה מניע. ממה שהמוסך אומר, זה נראה באמת כמו בעייה בטיימינג. כאילו הסטרטר מסובב רק את הקראנק, אבל הקרנאק לא מסובב כלום. ברכב שלי יש שרשרת. לא אמור להקרע, ולא דורש החלפה. (עד כמה שאני מבין)

בספרי הרכב של הרכבים החדשים מופיעות הרבה אזהרות והמלצות שבעיקרן הם כיסוי תחת של הייצרן.

אם שרשרת הטיימניג הייתה נקרעת היית שומע רעש מאוד לא נעים לאוזן...

איזה כייף לי :)

פורסם

עוד עדכון. אחרי שעשו קצת בדיקות הם אומרים שמרימי השסתומים נשברו. אין להם שמץ של מושג איך או למה, והם לא רואים סימנים אחרים של בלאי או של שימוש לא תקין. לדעת מנהל העבודה שם, זה באמת פגם בייצור. קיבלו אישור של היבואן להחליף את כל מרימי השסתומים, באחריות כמובן. האוטו צריך להיות מוכן מחר. (סעמק, בול בזמן בשביל לא לקבל רכב חליפי. :lol:)

אמרו שאין שום בעייה בטיימינג, ושהשרשת בסדר.

יש לי הרגשה שזה לא סוף הסיפור אבל. יש עוד תובנות? :lol:

פורסם

גם לי יש תחושה שזה לא כל הסיפור. הרי ברגע שמרים אחד היה נשבר המנוע היה מגמגם בצורה חריפה ואתה כבר היית רץ למוסך, אז איך יכול להיות שכמה מרימים נשברו בדיוק באותו רגע?

מדבריך אני מבין ששטפת את המנוע?

יריה רחוקה: נעילה הידרוסטטית.

אם היריה הזו פגעה, אני מעריך שמסיבות מובנות אתה תבקש למחוק את השרשור הזה.

פורסם
גם לי יש תחושה שזה לא כל הסיפור. הרי ברגע שמרים אחד היה נשבר המנוע היה מגמגם בצורה חריפה ואתה כבר היית רץ למוסך, אז איך יכול להיות שכמה מרימים נשברו בדיוק באותו רגע?

מדבריך אני מבין ששטפת את המנוע?

יריה רחוקה: נעילה הידרוסטטית.

אם היריה הזו פגעה, אני מעריך שמסיבות מובנות אתה תבקש למחוק את השרשור הזה.

לא ולא. אולי אם הוא היה נשבר בנסיעה, הייתי שם לב לגמגומים. אבל לא. זה קרה בבוקר אחד בהיר שניסיתי להתניע את האוטו.

ולא, לא שטפתי את המנוע. שטפתי את הרכב עצמו. אני לא משוגע מספיק או בעל מספיק ביצים בשביל לשטוף את המנוע עצמו. הסיבה שהזכרתי ששטפתי את הרכב זה כי רכב הוא לא חסין מים לגמרי. יש קצת מים בתא המנוע אחרי שטיפה, זה נורמלי. זה לא יותר גרוע מלשטוף במשרטה השכונתית או לנהוג בגשם.

אני לא יודע אם כמה מרימים נשברו בדיוק באותו הרגע, או בכלל מה הולך שם.

אבל תודה שאתה מנסה. אני מאוד מעריך את העזרה של כל הפורום הזה.

• תוכן חדש...