Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתבה מקיפה בנוגע למהירות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחלה כתבה.

אני מצפה לסיכום ומסקנות שלך על שולחן הפורום עד הערב...

ובבקשה, לא להפוך את זה לעוד שרשור קיטורי מצלמות. יש לנו מספיק.

מי שרוצה, שייקרא את הכתבה וייתייחס לתוכן.

מבטיח לעשות אותו הדבר, מתישהו שיהיה זמן...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני יכול לסכם רק אין לי זמן, יש לי ממ"ן על הראש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הצלחתי בינתיים לקרוא רק חצי, נראית כתבה מעניינת אבל דיי לועסת את כל מה שכבר ידענו, הפעם עם "שאלנו" ו"דיברנו" במקום "נשאל" ו"פורסם" שנותנים נופח קצת יותר אישי לטקסט הכתוב.

האכיפה ובטיחות הדרכים במדינה אמונות בידיים של אנשים שלא יודעים את הנתונים (או לא רוצים לדעת) או מעדיפים לא לעשות את הדברים הנכונים על מנת באמת למנוע תאונות דרכים אלא לדחוף לנו לפה את המנטרה של "מהירות הורגת" כדי שיוכלו להמשיך ולאכוף את העבירה המאוד אמפירית וקלה לאכיפה.

תכל'ס? לפחות את השוטרים אני דיי מבין, תחשבו איזה קוץ בגרון זה יהיה בשבילם לאכוף עבירות "אמיתיות". כל היום הם ירגישו כמו גננות "עשיתי לא עשיתי" "חתכתי לא חתכתי" (פס הפרדה רצוף/אי תנועה/סטיה מנתיב). ככה הם באים מראים לך כמה נסעת ושלום על ישראל.יש פה למעלה קצת ציניות, טיפה, לא הרבה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

קראתי את הכל, למרות שהכתיבה קצת מייגעת.

מה שהכי הלהיב אותי, זה הציטוט הזה:

כאשר עימתנו את ‘אור ירוק' עם העובדה שהנתון שהציגה בועדת הכלכלה אודות

האפקטיביות לכאורה של מצלמות מהירות בהפחתת מספר התאונות אינו נכון, ובפרט לגבי

הטענה שמצלמות הפחיתו ב-75% את תאונות הדרכים הקטלניות בצרפת,

קיבלנו מהם בתגובה מכתב מעורך-דין ובו איום מרומז בתביעת

לשון-הרע

משמח אותי לגלות כל פעם מחדש שהחיים שלנו מופקדים בידי אנשים דורסנים, צינים ואגרסיביים, שלא נבחרו על ידי אף אחד מאיתנו.

אני לא רוצה לקטר על מצלמות מהירות. אני רוצה לקטר על אנשי המשטרה שהם "אנשי אכיפה" (כפי שטוען אחד מהם בועידה), אך יום אחרי יום אני רואה אותם מבצעים עבירות אגרסיביות בכל הזדמנות אפשרית, ועל אנשי "אור ירוק", שמתיימרים לתמוך במחקר, אך בפועל מקדמים מדיניות לא מבוססת רק כי היא משתלמת כלכלית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני דווקא התעניינתי יותר ב-2 הפסקאות הללו...

העניין הוא שההיגיון מחייב שכדי שאכיפה תועיל למניעת תאונות צריכות התאונות להיגרם בגלל העבירה שנאכפת. מנתוני הלמ"ס עולה שמתוך 6,501 תאונות עם נפגעים בשנת 2011 נגרמו 465 (כ-7.15%) בגלל סטיה מנתיב ופניה לא נכונה.

עבירת נהיגה במהירות מעל הקבוע בחוק, לעומת זאת, גרמה באותה שנה רק לחמש (5) תאונות עם נפגעים, כלומר פחות מ- 0.1% מכלל העבירות שגרמו לתאונות דרכים עם נפגעים. לעומת זאת, אכיפת עבירת המהירות המופרזת מעל הקבוע בחוק הניבה 126,869 הרשעות, שהן כ-15.5% מכלל ההרשעות. לפי נתונים אלה, גם אם אף אחד לא היה נוסע מהר מן הקבוע בחוק, היו נחסכות רק 5 תאונות...

פורסם

Freeze, הדברים מאוד מחוברים.

יש טורים של מר אבואב (אני כל פעם שוכח את השם הפרטי שלו), בהם הוא טוען ש"אכיפה זה משתלם כלכלית" ושיש להפנות את כל הרווחים מהדוחות לארגונים העוסקים בבטיחות בדרכים (כלומר "אור ירוק" שבראשה הוא עומד).

בגלל זה אני חושב שמדובר בציניות קיצונית, לפחות במקרה שלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הכתבה מספרת לנו את מה שכבר ידענו: המהירות היא הגורם הזעיר לתאונות הדרכים, עם זאת מושקעת בו תשומת לב רבה ומיותרת.

למה? כי זה כ ל כ ל י ומס לגיטימי.

כאדם בר דעת וכנהג עם נסועה שנתית של מעל ל40 אלף קליומטר, הנה לכם מר אבואב, "חוקרים" נכבדים, חברי הכנסת, ומשטרת ישראל, כמה אפשרויות מעשיות לצמצום תאונות הדרכים בצורה ניכרת משמעותית.

1. לימוד נהיגה: כל נהג יעבור קורס נהיגה אמיתי הכולל היכרות עם מערכות הרכב ומגבלותיו במסלול סגור, מגרש החלקה, כניסה נכונה לפנייה וניצולה, תחזוקת הרכב (כגון: החלפת גלגל) וזיהוי תקלות בטיחותיות.

2. אמצעי בטיחות טכנלוגיים כגון זה שהציע השר ארדן:

"הציגו לי טכנולוגיה שעובדת היום בארצות הברית", אמר כבר ב-2006 יו"ר ועדת הכלכלה באותה עת, ח"כ גלעד ארדן. "המטרה שלה היא לא רק לתפוס עבריינים, (אלא) גם לנסות לחסוך במוות... יש היום מערכות שיודעות לזהות לפי מהירות ההגעה של הרכב לצומת שהוא עומד לחצות באדום. לא רק שהמערכת תתפוס ותשלח את הפרטים שלו, אלא שכדי לחסוך בתאונה... היא תגרום לרמזור השני (בצומת) להישאר על אדום".

המערכת שתיאר ארדן לפני שבע שנים מיועדת למקרים נפוצים יחסית של חציית צומת באור אדום, בעיקר על ידי נהגים נורמטיביים שלא מבצעים עבירה במודע (למשל, נהגים רדומים, מוסחי דעת או שיכורים). מערכת כזאת לא רק מתעדת את הנהג העבריין אלא יכולה למנוע תאונה חמורה על ידי הארכת משך הופעת האור האדום לנהגים שמגיעים מכיוונים אחרים.

עוד אמצעי טכנלוגי שקיים בהרבה מאוד מדינות: נורות או שלטים אלקטרוניים הפזורים בכל מקטעי הכבישים הבינעירוניים המתריעים על סכנות בדרך כגון קרח על הכביש / תאונה / תנועה נעצרת בפתאומיות / רוח צד וכדו'.

3. שיפור תשתיות כללי: כיסוי בורות, הרחבת נתיבים, הארכת נתיבי השתלבות/האטה ועוד, הדגשת מחזירי אור, חומת הפרדה בכביש דו סיטרי. ועוד...

ליישום האמורים לעיל אני מתנדב לתרום בכל חודש סך של 250 שקלים. או לחלופין לשלוח לכם תמונה של אחוריי רכבי בצירוף שובר תשלום שינוע בין 250 ש"ח ל 750 ש"ח

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
תכל'ס? לפחות את השוטרים אני דיי מבין, תחשבו איזה קוץ בגרון זה יהיה בשבילם לאכוף עבירות "אמיתיות". כל היום הם ירגישו כמו גננות "עשיתי לא עשיתי" "חתכתי לא חתכתי" (פס הפרדה רצוף/אי תנועה/סטיה מנתיב). ככה הם באים מראים לך כמה נסעת ושלום על ישראל.יש פה למעלה קצת ציניות, טיפה, לא הרבה.

ברור שהם לא מגיעים מתוך שליחות, הם מגיעים כי זאת פאקינג עבודה פשוטה וקלה, הם יכולים לעשות כלום ושום דבר ובמקסימום לממל"ז כמה רכבים ולקרוא לזה יום עבודה.

ביום שיהיו בניידות מצלמות וידאו שיצלמו את כל העבירות, וצילום הוידאו יהיה הבסיס להרשעה (ולא כמו היום שהדו"ח הוא הבסיס להרשעה אלא אם כן הצלחת למצוא חורים בעדות השוטר).

הכל יהיה הרבה יותר טוב, העבירות המשמעותיות והמסוכנות באמת יאכפו כי זה יהיה פשוט וקל, הצילום כבר בוצע ונשאר להם לכרוז "מאזדה כסופה, עצור בצד" ולתת את הדו"ח, ההוכחה כבר מצולמת.

אגב מעניין - מי שזילזל בי בנושא שהיה על המהירות בזמנו, רוצים לאכול את הכובע? אלה בדיוק הנתונים שאני כתבתי בזמנו בכל הנוגע לנתונים המקומיים של "אור ירוק".

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
קראתי את הכל, למרות שהכתיבה קצת מייגעת.

מה שהכי הלהיב אותי, זה הציטוט הזה:

משמח אותי לגלות כל פעם מחדש שהחיים שלנו מופקדים בידי אנשים דורסנים, צינים ואגרסיביים, שלא נבחרו על ידי אף אחד מאיתנו.

אני לא רוצה לקטר על מצלמות מהירות. אני רוצה לקטר על אנשי המשטרה שהם "אנשי אכיפה" (כפי שטוען אחד מהם בועידה), אך יום אחרי יום אני רואה אותם מבצעים עבירות אגרסיביות בכל הזדמנות אפשרית, ועל אנשי "אור ירוק", שמתיימרים לתמוך במחקר, אך בפועל מקדמים מדיניות לא מבוססת רק כי היא משתלמת כלכלית.

רמת השחיתות המוסרית בענף פשוט מקוממת, זה מראה שהם מודעים למעשיהם ולא פועלים בתום לב אלא בציניות חסרת לב,

"אם אחזור על שקר מספיק פעמים ואפריח את האמת פעם אחר פעם אקבל כסף לכיס".

את אור ירוק יש לפרק ולשפוט על סילוף נתונים שעלו בחיי אדם. את מתנ"א יש לפרק ולהרכיב מחדש בתור גוף שבראש מעייניו הצלת חיים ולא הגדלת קופת המדינה.

תאונות הדרכים הם סכנה המרחפת מעל ראשי כלל האוכלוסיה, בלי יוצא דופן. כל אזרח יכול למצוא את עצמו מעורב בתאונה בין אם בתור נהג, מלווה או הולך רגל, עד שלא תהיה קריאה לתקן את המצב מדינת ישראל תמשיך בהתנהגות הבזויה והצינית כלפי הנושא.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...