Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פתיחת תיק עוסק קטן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, בעבר הייתי משתמש בשירות כלשהו של חשבוניות כדי לקבל כספים.

היום כשכל העסק הזה נפל, אין לי איך לעשות את זה.

אז השאלות כאלו:

-כיצד אני פותח תיק עוסק מורשה קטן?

-מה זה דורש ממני?

-יש עמלות\מיסים כל חודש או שזה רק % מסויים מהכנסות, ואם כן- כמה?

-מתחת לגיל 18 זו בעיה? אני מעל ל-16.

אם יש עוד פרטים שאני צריך לדעת בנושא, שתפו.

פורסם

מה ההכנסה הצפויה? מתחת ל78 אלף ש"ח בשנה אתה יכול לפתוח עוסק פטור:

לא מתעסק עם מע"מ, כלומר: לא גובה ולא משלם.

לא משלם מס הכנסה.

משלם כל חודש סכום דיי גבוה לביטוח לאומי שמחושב עפ"י מדרגות ולפי אחוז בכל מדרגה (לדוגמה - 8% עד 5000 ש"ח בחודש, 10% על כל סכום בין 5000 ל7000 ש"ח בחודש וכן הלאה*)

מגיש דו"ח פעם בשנה למע"מ ולמס הכנסה על הכנסות והוצאות.

הליך פתיחת התיק הוא דיי פשוט:

1. הולך למע"מ, מראה להם הוכחות על קיום העסק (חשבוניות, הסכם עבודה) או תוכניות ממשיות לתחילת העיסוק (פרסום, כרטיסי ביקור) ומוציא אישור פתיחת תיק.

2. עם הטופס הזה אתה הולך למס הכנסה וממלא עוד איזה טופס.

3. הולך לביטוח לאומי ומסדיר את התשלומים להם (כרטיס אשראי, הוראת קבע או פנקס תשלומים)

* הסכומים שציינתי הם נטו לצורך ההסבר, אני לא יודע מה בדיוק הכמום שתידרש לשלם.

מעל ל78 אלף ש"ח בשנה אתה חייב לפתוח עוסק מורשה:

גובה מע"מ ומשלם מע"מ

משלם את כל מס הכנסה

מגיש דוחות חודשיים.

יש לי נסיון עם עניין העוסק הפטור (יש לי תיק כזה), לגבי עוסק מורשה אני פחות יודע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מה ההכנסה הצפויה? מתחת ל78 אלף ש"ח בשנה אתה יכול לפתוח עוסק פטור:

לא מתעסק עם מע"מ, כלומר: לא גובה ולא משלם.

לא משלם מס הכנסה.

משלם כל חודש סכום דיי גבוה לביטוח לאומי שמחושב עפ"י מדרגות ולפי אחוז בכל מדרגה (לדוגמה - 8% עד 5000 ש"ח בחודש, 10% על כל סכום בין 5000 ל7000 ש"ח בחודש וכן הלאה*)

מגיש דו"ח פעם בשנה למע"מ ולמס הכנסה על הכנסות והוצאות.

הליך פתיחת התיק הוא דיי פשוט:

1. הולך למע"מ, מראה להם הוכחות על קיום העסק (חשבוניות, הסכם עבודה) או תוכניות ממשיות לתחילת העיסוק (פרסום, כרטיסי ביקור) ומוציא אישור פתיחת תיק.

2. עם הטופס הזה אתה הולך למס הכנסה וממלא עוד איזה טופס.

3. הולך לביטוח לאומי ומסדיר את התשלומים להם (כרטיס אשראי, הוראת קבע או פנקס תשלומים)

* הסכומים שציינתי הם נטו לצורך ההסבר, אני לא יודע מה בדיוק הכמום שתידרש לשלם.

מעל ל78 אלף ש"ח בשנה אתה חייב לפתוח עוסק מורשה:

גובה מע"מ ומשלם מע"מ

משלם את כל מס הכנסה

מגיש דוחות חודשיים.

יש לי נסיון עם עניין העוסק הפטור (יש לי תיק כזה), לגבי עוסק מורשה אני פחות יודע.

קודם כל, תודה.

התיק כבר לא יפתח השנה (נשארו רק כמה ימים),

הגובה החדש של שנת 2014 בו אתה פטור ממע"מ הוא 100 אלף.

בנוסף, בגלל שאני מתחת ל-18 הבנתי שאני לא צריך להגיש דוחו"ת, לא לשלם ביטוח לאומי

ובקיצור אני לא צריך לעשות כלום, חוץ מלהכניס כסף :wink:

רק הבעיה שקראתי את זה איפשהו ואני לא זוכר איפה, וב-http://taxes.gov.il

אני לא מוצא בכלל משהו שקשור לפתיחת עוסק פטור.

מצאתי במקומות אחרים אבל אף אחד מהם לא מתייחס למצב של קטין.

אגב, חובה להראות הוכחות על הסכם עבודה או חשבונית?

זה בעייתי משום שהפסקתי עם כל ההכנסות בתקופה שעבדתי עם חברות

שמספקות חשבוניות, ועכשיו חזרתי וייקח עוד קצת זמן עד שאני אתחיל לקבל הכנסות.

בינתיים אין לי ממש מה להראות

פורסם
עוסק פטור כן משלם מס הכנסה. רק לא גובה מע"מ ולא משלם למע"מ

את זה אני יודע, רק שאני קטין, ולפי מה שהבנתי בתור קטין לא לוקחים לי כלום.

לא מס הכנסה, לא מע"מ, לא ביטוח לאומי- כלום.

אני רק צריך שמישהו יאמת לי את זה וכמו כן יפרט כיצד אני פותח את התיק.

ניסיתי לאמת את זה באתר של המיסים בארץ, אבל אין שם בכלל משהו שקשור לעוסק פטור.

פורסם

בנוסף, בגלל שאני מתחת ל-18 הבנתי שאני לא צריך להגיש דוחו"ת, לא לשלם ביטוח לאומי

ובקיצור אני לא צריך לעשות כלום, חוץ מלהכניס כסף :wink:

רק הבעיה שקראתי את זה איפשהו ואני לא זוכר איפה, וב-http://taxes.gov.il

אני לא מוצא בכלל משהו שקשור לפתיחת עוסק פטור.

מצאתי במקומות אחרים אבל אף אחד מהם לא מתייחס למצב של קטין.

אגב, חובה להראות הוכחות על הסכם עבודה או חשבונית?

זה בעייתי משום שהפסקתי עם כל ההכנסות בתקופה שעבדתי עם חברות

שמספקות חשבוניות, ועכשיו חזרתי וייקח עוד קצת זמן עד שאני אתחיל לקבל הכנסות.

בינתיים אין לי ממש מה להראות

הבנת לא נכון.

אם אתה קטין אתה פטור מתשלום ביטוח לאומי, שזה נהדר. אבל אתה לא פטור מהגשת דו"ח שנתי למס הכנסה ולא פטור מתשלום מס הכנסה במידה ועברת את רף ההכנסה החייבת על פי מדרגות המס הרגילות. במידה והמחזור הצפוי שלך קטן מ-100 אלף ש"ח אתה יכול לפתוח תיק עוסק פטור ואז אתה פטור מהתעסקות חודשית עם מע"מ, אבל כן חייב להגיש אחת לשנה דו"ח שנתי שמעיד על כך שגובה המחזור שלך לא חרג מהתקרה המותרת לעוסק פטור.

כיוון שאתה קטין למיטב הבנתי אתה צריך אישור של אחד ההורים כדי לפתוח את התיק. גש למשרד מס הכנסה הקרוב לביתך, תגיד שאתה רוצה לפתוח תיק עצמאי ושם ידריכו אותך בדיוק מה צריך לעשות. אחר כך אתה ניגש למע"מ ומבקש לפתוח תיק עוסק פטור. אתה לא צריך להראות חשבוניות או שום הוכחה שיש לך הכנסה, נהפוך הוא. אתה צריך לפתוח את העוסק ברשויות המס לפני שאתה מקבל שקל ואסור לך להוציא להוציא חשבוניות לפני שאתה נרשם כעוסק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הבנת לא נכון.

אם אתה קטין אתה פטור מתשלום ביטוח לאומי, שזה נהדר. אבל אתה לא פטור מהגשת דו"ח שנתי למס הכנסה ולא פטור מתשלום מס הכנסה במידה ועברת את רף ההכנסה החייבת על פי מדרגות המס הרגילות. במידה והמחזור הצפוי שלך קטן מ-100 אלף ש"ח אתה יכול לפתוח תיק עוסק פטור ואז אתה פטור מהתעסקות חודשית עם מע"מ, אבל כן חייב להגיש אחת לשנה דו"ח שנתי שמעיד על כך שגובה המחזור שלך לא חרג מהתקרה המותרת לעוסק פטור.

כיוון שאתה קטין למיטב הבנתי אתה צריך אישור של אחד ההורים כדי לפתוח את התיק. גש למשרד מס הכנסה הקרוב לביתך, תגיד שאתה רוצה לפתוח תיק עצמאי ושם ידריכו אותך בדיוק מה צריך לעשות. אחר כך אתה ניגש למע"מ ומבקש לפתוח תיק עוסק פטור. אתה לא צריך להראות חשבוניות או שום הוכחה שיש לך הכנסה, נהפוך הוא. אתה צריך לפתוח את העוסק ברשויות המס לפני שאתה מקבל שקל ואסור לך להוציא להוציא חשבוניות לפני שאתה נרשם כעוסק.

אוקיי, איך הולך הגשת דוח? אני מצרף את כל החשבוניות שהוצאתי וממלא באינטרנט?

כי נאמר לי שזה לוקח זמן ועדיף לקחת רואה חשבון.

וכשאתה אומר "לא פטור מתשלום מס הכנסה במידה ועברת את רף ההכנסה החייבת על פי מדרגות המס הרגילות."

כלומר אם אני לא עובר 100 אלף בשנה אני לא משלם מס הכנסה?

אגב, בדקתי נקודות זיכוי במס הכנסה ויצא לי 3.25, מה זה נותן לי?

פורסם
גש למשרד מס הכנסה הקרוב לביתך, תגיד שאתה רוצה לפתוח תיק עצמאי ושם ידריכו אותך בדיוק מה צריך לעשות. אחר כך אתה ניגש למע"מ ומבקש לפתוח תיק עוסק פטור.

קודם מע"מ ורק לאחר מכן מס הכנסה.

אופיר - לי נאמר אחרת כשפתחתי תיק עוסק פטור, אמרו לי שעד גובה 78 אש"ח בשנה אני לא משלם מס הכנסה. זה נכון ללפני חצי שנה.

אתה לא צריך הוכחות על שהעסק קיים, נהפוכו, בדיוק כמו שצביקה פיק ציין, אסור לעסק "לעבוד" לפני שיש תיק במע"מ. אתה צריך להראות שיש בסיס לבקשה ואתה לא סתם משועמם שבא לפתוח תיק כי אין לו מה לעשות. כשאמרתי חשבוניות, התכוונתי לפנקס חשבוניות מוכן שהודפס עבור העסק, לא כזה שכבר נתלשו ממנו חשבוניות. אני מניח שאם תסביר לפקיד את הסיפור על השירות שלך ותראה הוכחות לכך שהעסק עבד בזמנו לא תהיה לך בעיה.

אני מציע לך פשוט לגשת למשרד המע"מ בעיר שלך ולשאול שם את כל השאלות. לי הם מאוד עזרו ונתנו תשובות מפורטות לכל השאלות שלי. למעשה הם היו הפקידים הממשלתיים הכי נחמדים שאי פעם נתקלתי בהם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
קודם מע"מ ורק לאחר מכן מס הכנסה.

אופיר - לי נאמר אחרת כשפתחתי תיק עוסק פטור, אמרו לי שעד גובה 78 אש"ח בשנה אני לא משלם מס הכנסה. זה נכון ללפני חצי שנה.

אתה לא צריך הוכחות על שהעסק קיים, נהפוכו, בדיוק כמו שצביקה פיק ציין, אסור לעסק "לעבוד" לפני שיש תיק במע"מ. אתה צריך להראות שיש בסיס לבקשה ואתה לא סתם משועמם שבא לפתוח תיק כי אין לו מה לעשות. כשאמרתי חשבוניות, התכוונתי לפנקס חשבוניות מוכן שהודפס עבור העסק, לא כזה שכבר נתלשו ממנו חשבוניות. אני מניח שאם תסביר לפקיד את הסיפור על השירות שלך ותראה הוכחות לכך שהעסק עבד בזמנו לא תהיה לך בעיה.

אני מציע לך פשוט לגשת למשרד המע"מ בעיר שלך ולשאול שם את כל השאלות. לי הם מאוד עזרו ונתנו תשובות מפורטות לכל השאלות שלי. למעשה הם היו הפקידים הממשלתיים הכי נחמדים שאי פעם נתקלתי בהם.

אחלה, קיבלתי את כל מה שהייתי צריך.

הייתי ניגש אליהם מיד מבלי לשאול שאלות כאן, רק שאני מתחת ל-18 ורציתי לשאול מה נדרש

בשביל לפתוח תיק כדי להכין את ההורים למהלך.

תודה לעוזרים :-D

פורסם
אוקיי, איך הולך הגשת דוח? אני מצרף את כל החשבוניות שהוצאתי וממלא באינטרנט?

כי נאמר לי שזה לוקח זמן ועדיף לקחת רואה חשבון.

וכשאתה אומר "לא פטור מתשלום מס הכנסה במידה ועברת את רף ההכנסה החייבת על פי מדרגות המס הרגילות."

כלומר אם אני לא עובר 100 אלף בשנה אני לא משלם מס הכנסה?

אגב, בדקתי נקודות זיכוי במס הכנסה ויצא לי 3.25, מה זה נותן לי?

אם אתה עסק קטן אתה ממש לא חייב רואה חשבון. בכל לשכת מס הכנסה יש צוות שמדריך אותך ללא תשלום לקראת הגשת הדוח ומסביר לך מה לעשות ואיך. רואה חשבון יוכל לעזור לך לנהל את ההוצאות שלך טוב יותר במידה ותצטרך גם לשלם מיסים. אחרי הכל, המס הוא לא מדע מדויק ורואה חשבון טוב ידע להסביר לך את כל הזכויות שלך למיצוי טוב יותר. אבל כאמור, אם אתה לא משלם מס אז אתה לא משלם מס ואין הרבה משחק מלבד העובדה שהם מכירים טוב יותר את המערכת ואת הפרוצדורות.

נקודות הזיכוי מעלות את רף ההכנסה השנתי ממנו אתה צריך להתחיל לשלם מס. באתר רשות המיסים כתוב כמה שקלים שווה כל נקודת זיכוי לחודש, משהו כמו 325₪ אם אני זוכר נכון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כל נק' זיכוי שווה כיום 2,616 ש"ח- כלומר יש לך זיכוי של 8,502 ש"ח שנתי.

זה אומר שכל עוד לא תעבור הכנסה של 73,674 ש"ח בשנה שחבות המס בגינה היא 8,502 ש"ח לא תשלם מס.

אתה ממש לא צריך רו"ח בשביל להגיש דו"ח שנתי - ההגשה באינטרנט היא די פשוטה.

תקפיד לשמור את כל החשבוניות שאתה מוציא/מקבל.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

מתעלק על השרשור, בתור שכיר, אני יכול לפתוח עסק צדדי עם מחזור מכירות לא גבוה שיהיה עוסק פטור?

או שאני צריך להצהיר שאין לי הכנסה נוספת מעבר לתקרה של עוסק פטור?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
מתעלק על השרשור, בתור שכיר, אני יכול לפתוח עסק צדדי עם מחזור מכירות לא גבוה שיהיה עוסק פטור?

או שאני צריך להצהיר שאין לי הכנסה נוספת מעבר לתקרה של עוסק פטור?

יכול בוודאי - כל עוד לא תעבור את התקרה השנתית של חבות המס (בהתאם לנק' זיכוי שלך) לא תשלם מס.

בדו"ח השנתי שאתה תגיש אתה תמלא גם את ההכנסה ממשכורת שיש לך.

את המעסיק זה לא מעניין שאתה גם עוסק - אם צריך הוא ינכה לך מס ואם לא אז לא.

פורסם

גם אני מתעלק-

פתחתי את העוסק פטור לפני כשנה. (חודש ינואר). רציתי למלא טופס מס הכנסה עכשיו אבל קראתי שצריך להגיש רק עד 30 לאפריל (או 31 למאי. לא הבנתי למה זה שונה עם מישהו יכול להסביר לי אשמח).

אז בעצם יש לי עוד 4 חודשים להגיש אותם? או שאני מגיש עכשיו?

תודה לכל עזרה!

פורסם

דוח מגישים כ 4 חודשים לאחר תום השנה על השנה הקודמת, מס הכנסה מאריך לעתים את התקופה.

תוכל למצוא פרטים מדויקים באתר מס הכנסה http://taxes.gov.il/IncomeTax/Pages/Itc1301Mekuvan.aspx

• תוכן חדש...