Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה רכב השכרה?

לא ראיתי כאן שום התייחסות לרכב מהשכרה אלא רכב של אלדן שבעקבות הבדיקה יעבור להשכרה.

וכשכתבתי בעלים - התכוונתי לנהג הליסינג שהרכב אצלו בפועל.

אם זה השכרה זה הרבה פחות רלוונטי. לשלם על תיקון כזה יעלה יותר מהשתתפות עצמית.

יש לא מעט נהגי ליסינג שלא רוצים לשלם השתתפות עצמית מטורפת ולאבד את הנחת העדר התביעות (כן היום כל חברת ביטוח תבקש העדר תביעות גם אם הנהג בליסינג) ובוחרים לתקן ויזואלית את הטעון תיקון באיזה חאפריאדה.

למיטב ידיעתי שום חברת ליסינג לא לוקחת את הרכב שלה לבדיקות מכונים לאחר החזרת הרכב מהליסינג אלא מסתפקת בבדיקה ויזואלית.

(לפחות כך היה ב3 הרכבים האחרונים שהחזרתי. הרכב צולם, סומנו הנזקים שהיו, חתמתי על טופס החזרה וכאן נסתיים העניין)

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם הבחור לפחות קיבל החזר על הבדיקה ששילם עליה מכיסו? במיוחד לאור העובדה שהממצאים אינם תואמים את מה שסיפרו באלדן.

זהו שיעור חשוב לחיים )שוב( - לא לסמוך על אף אחד ולבצע בדיקה עצמאית.

פורסם

בואו נעשה סדר:

1. הרכב הוא רכב השכרה. הוא חוזר להשכרה כרגע בגלל שלא משתלם להם למכור אותו.

2. הרכב הוא יד 1 והוא בן שנה וחצי. לא הגיע בעסקת טרייד אלא נמצא מיומו הראשון בארץ בבעלות אלדן.

3. ספר טיפולים אמור לכלול גם תיקון של תאונות, שלא יספרו לי סיפורי פוגי. בכל חברת ליסינג הוגנת אומרים מראש "הרכב קיבל מכה ותוקן" ואפילו מראים מתי עשו תיקוני צבע\פח\שלדה - והרכב מתומחר בהתאם.

4. אנחנו עכשיו בערב יום שני ועדיין לא נוצר קשר טלפוני עם הגברת הנחמדה מאלדן שהייתה להוטה לעזור.

פורסם

3. ספר טיפולים אמור לכלול גם תיקון של תאונות, שלא יספרו לי סיפורי פוגי.זה לא נכון. בספר טיפולים מצויינים טיפולים וזהו בכל חברת ליסינג הוגנת אומרים מראש "הרכב קיבל מכה ותוקן" ואפילו מראים מתי עשו תיקוני צבע\פח\שלדה - והרכב מתומחר בהתאם. אולי. אבל למה לצאת מנק' הנחה שחברת הליסינכ הגונה בהתחשב בכל המקרים/תחקירים/עובדה/כלבוטק שהראו בדיוק ההפך?

חמשה-שה תווים

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בכל חברה שקניתי ממנה היו ספרי טיפולים מסודרים שכללו טיפולי תאונות\תיקוני צבע.

בכל מקרה תמיד הוצג בפני הרישום המדויק של התאונות\פגיעות, אם היו - ותמיד בחרתי להתקדם על פי זה ועל פי זה בלבד.

פורסם

סתם רעיון (קצת קרימינלי...) שעלה לי.

תאר לך שמישהו שכר את הרכב, עשה איתו תאונה, תיקן אותו במוסך "מוחמד, דוד ושות'" והחזיר אותו לאלדן ללא שהם ידעו על התיקון. הזוי, תלוש מהמציאות, אבל גם יכול להיות...

בעיקרון, לפי חוק גילוי נאות, חייבים לספר לקונה על על תקלה רצינית בממכר (דירה או רכב או כל דבר אחר). זה מה שנקרא "תום לב". אני רוצה להאמים שחברה כמו אלדן לא תסתבך עם כאלו שטויות. יכול להיות שזו הסיבה שתיארתי למעלה, או יוזמה של איש המכירות.

פורסם
חמשה-שה תווים

ממש לא נכון מה שכתבת. (בתגובות באדום)

בספר רכב של הרכב שקנינו לפני חודשיים כתוב גם החלפת פנס אחורי,צביעת דלת אחורית וצביעת פגוש קדמי.

כמו כן כתוב שם על כל החלפת נורה או בדיקה שגרתית, זאת אומרת פרטי פרטים.

עצם העובדה ששיקרו לו בפנים מעצבנת, לא יכול להיות שלקוח יגיע לקנות רכב ויגידו לו לא קיבל שריטה בחיים ובבדיקה תגלה שהרכב בכלל מורכב משני רכבים אחרים (אני מגזים כמובן אבל עדיין...)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני חושב שאם הם היו מאוד מופתעים, הם לא היו ישר אומרים "טוב נחזיר להשכרה". לכן השאלה היא, שוב, מי בשרשרת בתוך אלדן הופתע ומי לא.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
סתם רעיון (קצת קרימינלי...) שעלה לי.

תאר לך שמישהו שכר את הרכב, עשה איתו תאונה, תיקן אותו במוסך "מוחמד, דוד ושות'" והחזיר אותו לאלדן ללא שהם ידעו על התיקון. הזוי, תלוש מהמציאות, אבל גם יכול להיות...

המכירות.

בדיוק מה שעבר לי בראש...

יצא לי לראות בירושלים (ב-ואדי ג'וז) רכב של חברת השכרה ששני חרדים צעירים הביאו אותו וביקשו לתקן בזריזות. יחסית לא מזמן.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

זה לא משנה,

אלדן בעלת הרכב, גם אם תוקן ללא ידיעתם לא אומר שלא מחובתם לבדוק לפני שהרכב נמכר לשוק הפרטי,

וגם אם קרתה טעות במינימום לתת הסבר מסודר ללקוח ולהתנצל ולא להתנער מאחריות.

פורסם

סיכוי קלוש, עד בלתי קיים שניסו לרמות אותו ביודעין.

זאת מהסיבה הפשוטה, שאם העסקה הייתה מתבצעת אזי אלדן היו חייבים

לחתום על מסמך גילוי נאות שאין לרכב תאונות ואין סיכוי

שחברה מכובדת, תחתום ביודעין על שקר גס כזה שיוכל לשמש את הלקוח

לקרוע להם את הצורה בביהמ"ש.

פות"ש, להבנתי העסקה לא התבצעה ואתה אמור לקבל את דמי הבדיקה בחזרה.

משמע, לא נגרם לך כל נזק אז למה אתה בדיוק מצפה מאלדן?

פורסם

אהמממ

סיכוי קלוש, עד בלתי קיים שניסו לרמות אותו ביודעין.

על סמך מה אתה אומר? אתה מכיר את ה- SOP של אלדן, את המוכר הספציפי ואת המנהל שלו? את המכסות שלהם?

זאת מהסיבה הפשוטה, שאם העסקה הייתה מתבצעת אזי אלדן היו חייבים

לחתום על מסמך גילוי נאות שאין לרכב תאונות ואין סיכוי

שחברה מכובדת, תחתום ביודעין על שקר גס כזה שיוכל לשמש את הלקוח

לקרוע להם את הצורה בביהמ"ש.

מכובדת מאיזו נקודת מבט? נניח מכובדת כמו דסק"ש או IDB? אולי מכובדת כמו מוטי זיסר?

לא, רק נניח בזבוז של שעתיים, שוות גם משהו. אני הייתי מצפה מאלדן החזר מיידי של הבדיקה + פיצוי עץ ריח. טוב לך? כאן התנערו ממנו. טוב היו עושים אלדן אם מייד כשעלה הנושא בפורום היו מוציאים תגובה. כעת זה גרר 4 עמודים של תגובות. אני מניח שמחר כבר נשמע שהכל הסתדר. אבל בעולם של היום, מחרתיים זה מחר אחד יותר מידי. לא שזה יפגע בשורת הרווח של אלדן חו"ח.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

א. אני מצפה להתנצלות על המקום.

ב. אני מצפה לפיצוי הולם על הזמן האבוד. להזכירך - זמן=כסף.

הבחור הלך לקראת עסקה בסכום מכובד, שלא היה ניגש אליה מלכתחילה אם היה ידוע לו שהרכב עבר תאונה.

הוצגו בפניו 3 אופציות, כאשר האופציה היקרה ביותר הייתה הרכב הספציפי הנ"ל, מתוך אמירה ברורה של סוכן המכירות, שהייתה מגובה ביומן טיפולים - שאין לרכב תאונות כלל, אפילו לא מעיכה קטנה בכנף.

לכן - אני מאוד מופתע מהזלזול הזה בלקוח, שמחזיר בדיקה שחורה ומקבל נפנוף. זה הכל.

אני מחכה לראות מה קורה מחר - בינתיים אני בהחלט שוקל לקחת את זה הלאה לכתבי הרכב. אולי יהיה מישהו שיתעניין בסיפור.

פורסם
4 לא שזה יפגע בשורת הרווח של אלדן חו"ח.

מה עניין שמיטה להר סיני .

בכל שרשור, כואב לך על שורת הרווח של גוף אחר .

(ע"ע השרשור אודות היבואנים שדופקים את העם).

מספיק כבר, עם כל תאוריות הקונספירציה שכולם מנסים לדפוק אתכם.

טעויות קרו ויקרו אצל כולם, מדוע להתלהם ולנפח את העניין מעבר לממדיו הטבעיים.

פורסם
מה עניין שמיטה להר סיני .

בכל שרשור, כואב לך על שורת הרווח של גוף אחר .

(ע"ע השרשור אודות היבואנים שדופקים את העם).

מספיק כבר, עם כל תאוריות הקונספירציה שכולם מנסים לדפוק אתכם.

טעויות קרו ויקרו אצל כולם, מדוע להתלהם ולנפח את העניין מעבר לממדיו הטבעיים.

אף אחד לא מתלהם. רק מבקשים הבהרות איך מקרה כזה מתרחש שבו מספרים שקר מוחלט ללקוח.

באחד השלבים בשרשרת - מסתתר שקרן שהסתיר תאונה. מבחינת הלקוח זה כבר לא משנה - רק רוצים פיצוי הולם על עוגמת הנפש הזו והתנצלות מינימלית. ולא, החזר הוצאות הבדיקה זה אפילו לא המינימום כאן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...