Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בקניית אלפא 164

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי. השתגעתי. אני ממש רוצה לקנות אלפא 164 (אני אלפיסט שרוצה לחזור בתשובה...) ה-164 נראית לי אופציה מענינת - בהתחשב במגבלות תקציב רציניות. יש עיצות? סעד, מין, כלכלה?

תודה

פורסם
הייתה כזו בבעלותי (164 סופר) במשך שלש שנים.

אתה מוזמן לפנות אלי בה"פ אשמח לענות על כל שאלה

בברכה נדב

עדיף לשאול על גבי הפורום לא בה"פ, זה כל הרעיון של הפורום.... אם יהיה מידע אישי שלא תרצה לחלוק עם כולם שלח בה"פ, אבל מידע כללי על הרכב עדיף לרשום כאן.

בנוסף אם יש לך כוח וזמן, תרשום כמה מילים מההתרשמות שלך מהרכב במשך שלוש שנים.

גיא

פורסם

טוב אני עייף ועומד לישון אבל קיבלתי על הראש אז אכתוב כמה מילים :wink:

קודם כל הרכב היה של אבי, ואני נהגתי עליו כמחצית מהק"מ שהיו עליו (אבי עובד חצי מהזמן באירופה).

אז כך: הדגם שהיה לנו היה 164 סופר V6 24V שנת 94.

הרכב נקנה על ידנו בשנת 99 במחיר של 60,000 ש"ח כתחליף ל פיזו 406 חדשה שני ליטר במחיר של 120,000 ש"ח בערך.

אני אישית מאוד נהנתי מהרכב הזה!!! למדתי ממנו המון, הוא אומנם גדול וכבד אבל מהיר מאוד... למען האמת, בתאוצות ביניים הוא יכול להיות מהיר יותר מקליאו ספורט. הילוך שלישי נגמר אצלו ב180 קמ"ש ומשם הוא ממשיך וממשיך וממשיך (מהירות סופית 237 קמ"ש באוטומאט).

ההתנהגות שלו למרות הגודל טובה מאוד, הרכב מתקשר, ניתן מאוד בקלות ובהנאה להחליק איתו בסיבובים בכיף או סתאם לקחת אותם מהר. חשוב לציין שזה רכב מתגמל מאוד למי שיודע לנהוג, אבל למי שלא הוא יכול להיות מסוכן. אם נכנסים ניטרליים לסיבוב אז הוא יכול להפגין תת היגויי עצבני, עם מעברים מעט משקל קדימה, אפשר לשלוט בו יפה מאוד אבל לא להגזים, גם זה יכול להיות מסוכן באוטו הזה!

עוד יתרונות, מושבים חשמליים עם חימום, הגה מעור (מתקלף) מתכונן לכל הכיוונים (פנימה החוצה למעלה למטה), מושבים אחוריים מרווחים ונוחים מעוד (לשניים האמצעי יסבול!) תא כפפות גדול, שפע תאי אכסון, שפע שעונים, שפע פנסי ערפל והרבה תאורה פנימית.

נוסף לכל זה יש לו מראה מרשים מאוד (עניין של טעם אבל בכל זאת) גלגלים יפים של אלפא (שוב טעם) סך הכל נראה מפואר בפנים ובחוץ.

עכשיו הדברים הרעים:

היו לנו הרבה בעיות, יכול להיות שבגלל שטיפלנו באוטו במוסך המרכזי הטיפולים היו כל כך יקרים. כל פעם שנכנסו למוסך יצאנו עם חשבון של אלפי שקלים. הם גם לא מכירים טוב את האוטו. היו לנו בעיות עם כל מיני דברים, אין לי ממש כוח לפרט אבל היו בעיות. חשוב לציין שחוץ ממחשב שהלך (לא תיקנו אותו אף פעם (עלות של 10,000 ש"ח או 1,500 שיפוץ). לא היו לנו בעיות חשמל בכלל, היו בעיות אבל רק כתוצעה מהתקנות מקומיות לא מקצועיות של אימובוליזר ונועל מכסה מנוע.

היו לנו הרבה צינורות מתפוצצים (של הרדיאטור).

הדבר שהכי הפריע לי היה שאחרי תאונה קטנה שאבי עשה, אף פעם לא הצליחו לתקן את האוטו כמו שצריך, הוא עשה משהו לפרונט (עד היום אני לא ממש יודע) ומאז האוטו התחיל להתנהג ממש גרוע, ההגה לא חזר לאמצע האוטו סבל מתת היגויי היסטרי חוסר תקשורות בהגה ושאר ירקות. כדי להביא את האוטו למצב טוב במוסך המרכזי היה צריך להשקיע 15 אלף ש"ח

אני מאוד אהבתי את האוטו נהנתי ממנו מאוד (חוץ מהמזגן הבעיתי) ורדיוס הסיבוב הענקי (משאית +).

בקיצור אוטו בעייתי מהרבה בחינות, אני יכול לכתוב המון (טוב ורע ועוד)... אשמח לענות על שאלות ספציפיות כשאהיה פחות עייף

מתנצל מראש על שגיאות כתיב

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אלפא 164 מה נגיד ומה נספר

יתרונות: מיכיוון שה164 נימכרה במקור כרכב יוקרה היא נישחטה פחות ותוחזקה יותר

עדיין נראית טוב(על טעם וריח אין להיתווכח) היתנהגות כביש טובה מקום רחב מאחורה

שילדה טובה ומהנה אבל מתאימה יותר לחובבי פאן עים ילדיםא.....ושכחתי מנוע מעולה וצליל

איטלקי

חסרונות: איכות הרכבה מחפירה צריכת דלק שיכולה לגרום משבר במיפרץ הפרסי בעיות מציקות בחשמל ובעיות מכניות מוזרות

סיכום: מומלצת אבל רק אים אתה כבר לא ילד ויש לך מישפחה והכי בריא אים מישהו מהמישפחה

הוא בעל מוסך

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם
- בהתחשב במגבלות תקציב רציניות. יש עיצות? סעד, מין, כלכלה?

תודה

בהתחשב במגבלות התקציב, פשוט לא הייתי קונה אלפא, ובטח לא את ה-164. כפי שנדב הזכיר כל כניסה למוסך היא שחיטה.

אם אתה מוגבל בתקציב חבל שתכנס להרפתקה - זה יגמר לא טוב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עלי לחלוק על חברי הפורום, ברכב שלי (שנת 94 דגם חדש יותר שהוחלף בסוף 93) לא היו כלל בעיות של איכות הרכבה! ההפך הוא הנכון! אין קיקושים ושום דבר לא נופל על הראש בבמפרים הגדולים :wink: . נכון, ידית ההילוכים התפוררה (ממש) ונשבר פתח האוורור של השמשה הקדמית, אבל את שני החלקים האלו הבאנו מחו"ל בעלות נמוכה והחלפנו לבד בקלות רבה!

הרכב שלנו הוא רכב שעמד הרבה בשמש... ואלו היו הנזקים היחידים (חוץ מצבע מתקלף בצורה מזוויעה)

בברכה נדב

פורסם

לפי הכתוב ניתן להבין שאלפא 164 בעצם ,מדובר ברכב אמין מאוד,זול להחזקה,ממש מציאה...לרוץ ולקנות.

פורסם

איפה הבנת את זה???

מה שהאוטו הזה צריך יותר מכל דבר אחר, זה סבלנות ותשומת לב!

ברגע שאין לך את זה, הלך האוטו!

אני מאמין שאם מוצאים מוסך מתאים אמין וטוב אפשר להחזיק את הרכב בעלות סבירה, בשילוב עם יבוא אישי של חלקי חילוף מחו"ל בתוך מזוודה.

אני אתן דוגמא: אני הייתי צריך להחליף מנגנון של חלון. במוסך רצו 1300 ש"ח על המנגנון ועוד 500 ש"ח עבודה (!) 1800 ש"ח להחלפת מנגנון. אבי הביא מפולין מנגנון ב 750 ש"ח, אני הרכבתי תוך שעתיים שלש לערך (אין לי נסיון אחרי הכל, היום הייתי עושה את זה בשעה או פחות). כך נחסכו 1000 ש"ח... מבינים

כך גם במקום לשלם 450 ש"ח על סמל אחורי חדש + הרכבה, קניתי בחו"ל ב150 והרכבתי לבד ב5 דקות.

הבעייה זה עם דברים גדולים יותר כמו ברקסים (דיסקים ודיסקיות), מנגנון הגה שהיה צריך להחליף (בערך 4000 ש"ח!!!) ותיקונים אחרים, שאני לפחות לא יכולתי לעשות.

בברכה נדב

פורסם

חברים: היו לי שתי אלפות. GT שנת 72 וברלינה שנת 73. נסעו ונסעו ונסעו. (הברלינה עומדת כיום במוזאון של איתן ורטיהמר) אז היו בעיות חלודה אבל לא אמינות מעולם לא נתקעתי עם האלפות. ובמוסך אלכס (כיום רק להונדה ווולוו) לא שחטו אותי.

לא לייאש אותי. קראתי חומר מהעולם וחוץ מבגיר האוטומאטי וכל מיני חשמלים קטנים - לא מתלוננים שם על הרבה בעיות כרוניות. אז כנראה זה באמת ענין של רגש באחזקה. תשומת לב ו... זמן פנוי. מי שמחזיק אלפא - זה גם תחביב - ואז זה ענין מובנה. לא?

לגבי הגב הכלכלי: אם קצת תושיה ואילתור אפשר להתגבר על "שוחטים". למעט נושאים כמו קלאצ' שפשוט אי אפשר לעשות אלא במוסך.

אבל אשמח לשמוע עוד.

פורסם

הגיר הוא טוב מאוד וחזק!

לאחר שרכשנו את הרכב והתוודאנו לשמועות בנוגע לגיר, חיפשנו באינטרנט ומצאנו הרבה אתרים וכתבות שאומרות שהכל שטוייות (!) ושהגירים האוטומאטים חזקים מאוד.

יתרה על כך זהו אחד הגירים החלקים ביותר שאי פעם פגשתי. פשוט לא מרגישים שעבר הילוך!

ההילוכים עוברים מהר וממש לא מרגישים.

בברכה נדב

• תוכן חדש...