Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתה אומר דברים לא נכונים?

קורולה 08' אם היא אוטומט (אם שווק בכלל) הגיר שלהם מצויין והרכב מצוייין (יש שיגידו שהוא קצת משעמם מבחינת אבזור, אבל כל אחד והטעם שלו).

הרובוטי על הפנים ואני לא ממליץ עליו.

הC4 רכב חמוד, אבל מה לעשות, נסעתי באחת מהשנים האחרונות עם 60KKM כולה, של פנסיונר, והגיר דופק, אז מה זה שווה?

לגבי צרפתי או לא.

מבחינת גירים הם הדרדרו עוד מלפני עשור, אין מה לומר, ולכן כדאי להחליף אבל תלוי באיזה מחיר.

אם אתה מוסיף 20K שח, זה לא שווה לך, כי זה 20K שהולכים לפח.

אם תחזיק תC4 בעוד 3 שנים, אולי ילכו לך חלק מה 20K שח.

אם המצב הכלכלי מאפשר (לא ליסינג ולא נעלים, תקציב לרכב מפרטי נטו), תחליף לרכב ממודל גבוה יותר, ורכב שנחשב מוצלח בשוק.

יש לך לא מעט כאלה, תלוי מה הדרישות.

פורסם

מצטרף להמלצה להתרחק מהקרוז והפלואנס (כל עוד מדובר ב1.6 ולא בדיזל), 2 עגלות מהגיהנום.

אמנם הקרוז מאובזרת בכל טוב (יחסית) עוד בגירסא הפשוטה והפלואנס מרווחת מאוד יחסית למתחרותיה, אבל בשביל לשמור על קצב נסיעה סביר תצטרך להיות עם רגל יחסית כבדה על הגז וזה ממש לא כיף.

לא נסעתי בקורולה הרובוטית, אך האוטומטית הרגילה זריזה עם תגובת מצערת טובה לדעתי.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם
למה אתה אומר דברים לא נכונים?

קורולה 08' אם היא אוטומט (אם שווק בכלל) הגיר שלהם מצויין והרכב מצוייין (יש שיגידו שהוא קצת משעמם מבחינת אבזור, אבל כל אחד והטעם שלו).

הרובוטי על הפנים ואני לא ממליץ עליו.

הC4 רכב חמוד, אבל מה לעשות, נסעתי באחת מהשנים האחרונות עם 60KKM כולה, של פנסיונר, והגיר דופק, אז מה זה שווה?

לגבי צרפתי או לא.

מבחינת גירים הם הדרדרו עוד מלפני עשור, אין מה לומר, ולכן כדאי להחליף אבל תלוי באיזה מחיר.

אם אתה מוסיף 20K שח, זה לא שווה לך, כי זה 20K שהולכים לפח.

אם תחזיק תC4 בעוד 3 שנים, אולי ילכו לך חלק מה 20K שח.

אם המצב הכלכלי מאפשר (לא ליסינג ולא נעלים, תקציב לרכב מפרטי נטו), תחליף לרכב ממודל גבוה יותר, ורכב שנחשב מוצלח בשוק.

יש לך לא מעט כאלה, תלוי מה הדרישות.

הרכב עצמו יד ראשונה מאיזה איש עסקים שהשקיע באוטו, הוא מטופל במוסך מורשה ובא עם כל האבזור (גרסאת הדינאמיק באה עם מגנזיום מקורי ועוד מלא שטויות שאין בסאן)

אבל כן, אני צריך להשקיע בערך 25 אלף, תחשוב שהC4 לא שווה הרבה בכלל בעודה רכב לא "רצוי" וגם "ליסינג" ככה שאני מפסיד כאן באופן תמידי, שנת 2014 עוד חצי חודש! זאת אומרת המחירון של הC4 יפול והטויוטה "יעמוד".

זאת אומרת שזה נראה לי סוג של השקעה "חכמה".

מה אתה אומר על זה עדיין?

פורסם

נגיד לך את דעתי וזה התגובה האחרונה שאני נותן בשרשור הזה.

יכול מאוד ליהיות שאני טועה, אבל זה הניסיון שלי:

אתה בעוד כמה שנים, תגיע לרגע שהמאזניים של הכסף יגידו לך, להתפטר מהרכב, וכנראה שברזל תיהיה האופציה הכי טובה, לפחות זה מתמחזר ולא מחליד.

עכשיו אני יפתח לך את המשפט הזה.

הייתה לי 406 במשפחה, לא צריך לספר כמה שהגיר דפוק, שיפוץ לא החזיק (הרכבים אצלנו נוסעים הרבה מעל הממוצע), היה צריך רכב במשפחה שיעבוד חזק ובשיא האמינות, לפיג'ו בידיוק נשבר הגיר (יום אחד כל השמן נזל בחניה).

רכב ששוה מחירון 10K, בפועל הייתי מקבל עליו אולי 7K (לפני שהלך הגיר). > אחרי שהלך הגיר:תיקון=6K הגענו למסקנה שלא כדאי להחזיק בה ומכרתי אותה כמה שיותר מהר וקיבלתי סכום שאפילו אייפון אי אפשר לקנות בו. (2K).

(שים לב שאתה הצעד הזה עשיתי כי היה לי 70K להוציא על רכב חדש, וגם הדרישות שלי דרשו רכב אמין וחסכוני עם נוחות אירופאית, מה גם שהדרישות מבחינת מרווח ירדו והחלטנו שסופר מיני היא הבחירה הכי אידיאלית!).

איך אני מקביל את זה לעניין הC4.

השוק בארץ במצב אכזרי, חוק העדר עובד וימשיך לעבוד. (גם אני מחשיב את עצמי הולך אחרי העדר, קניתי פאביה ידנית).

אני לא יתקרב יותר לצרפתיות, לא בגלל שאני לא אוהב אותם, אלה בגלל שלא כלכלי להחזיק אותם.

כבר הרכב שלך בן 6, ושווה אולי 50K מחירון, שבפועל תקבל עליה אולי חצי מזה (ואני לא מגזים בכלל).

בקיצור השנים הללו לא רחוקות.

לדעתי במקום שתוציא מהכיס עוד 25K בשביל קורולה באותה שנה.

כל עוד הC4 נוסעת טוב, תשאר עם הC4 עד שהיא לא תיהיה שווה הרבה, ולאחר כמה שנים תעשה "חושבים גדול", ואם כבר לא יהיה כלכלי להחזיק אותה, תקנה רכב שנחשב מוצלח בסכום שאתה יכול להרשות לעצמך.

אל תשכח שיכול ליהיות שאני טועה בראייה שלי.

מי שחושב שאני טועה, שיסביר לי למה בבקשה. (בגישה של לתקן טעויות :wink:)

פורסם

ברצוני לחזק את דבריהם של קודמי בשירשור הנ"ל. כבעל VTR מספר 2, הרכב אמין! חוץ מטיפולים במשך תקופה בת 3 שנים עם C4 לא הייתה תקלה אחת.

תהנה מהC4 אולי אם ולא עשית זאת עד עכשיו תחליף לה את הרדיו דיסק ותכניס בה קצת חיוניות דרך הסאונד, בהצלחה:wink:

פורסם

מוריסון, אל תילחץ מכך שמתחלפת שנה, זה לא ממש משמעותי, ירידת הערך עובדת במדרגות קטנות כל חודש, לא במצוק פעם בשנה, מה גם שקורולה רובוטית היא גם לא בדיוק דירה במרכז ת"א בנושא שמירת ערך.

ככל שהזמן עובר וערך הרכב יורד כך ההפסד הכספי שלך הוא פחות גרוע, ז"א קנית אוטו ב60 א' ש"ח, נגיד שב3 שנים הוא הפסיד חצי מערכו, הפסדת 30 א' ש"ח, אם תמשיך להחזיק בו תפסיק ב3 שנים שלאחר מכן 15 א' ש"ח, אם תחליף אותו שוב למכונית ב60 א' ש"ח, שוב תפסיד הרבה גם אם היא מכונית "שומרת מחיר".

עוד דבר, אל תשכח שנושא אמינות הוא סטטיסטי, ז"א גם בסיטרואן וגם בטויוטה יש סיכוי לתקלה. בסיטרואן יותר סביר, זה לא אומר שבטויוטה לא תהיה תקלה...

אתה מעוניין להוציא 25 א' ש"ח בשביל אולי?

במיוחד שעכשיו יש לך מכונית שהיא בטוח יותר נוחה ובטוחה ממכונית שאולי תעשה פחות בעיות?

• תוכן חדש...