Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, hans כתב:

אז מה אתה מציע, ברווז? להתקשר ליבואן של רייבאן ולשאול אותו "'שלוווום וברכה, אפשר לקהל את המספר של הבדיקה שביצעם?" :-)

לא צריך, יש באתר משרד התקשורת רשימת כל הפריטים המאושרים ליבוא מסחרי ואישי 

https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/approved-items-by-personal-import?skip=0

יבוא מסחרי שאישורם תקף - 

https://data.gov.il/dataset/items-appproved-by-personal-import

בקשה שנדחתה יש להגיש מחדש.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

הגעתי לקבוצת נפגעי דואר ישראל בפייסבוק 

סיפורים מסמרי שיער 

לא מעט תלונות זהות לשלי

אז קודם כל יש שם מייל של לשכת המנכ"ל... כדאי שתכירו [email protected]

שנית אפשר לפנות גם לממונה על הדואר במשרד התקשורת 

[email protected]

פשוט יושבים בדואר קבוצה של הזויים אוכלי חינם, תוסיפו את לעובדה שיש ממש מגמה של משרד התחבורה והתקשורת להחמיר את הבדיקות.

צריך לקחת את זה בחשבון שמזמינים מוצרים יקרים.

נחכה לתשובתם (אם בכלל תגיע אי פעם)

יש כאלו שדיווחו שאחרי שבועיים פתאום המוצר השתחרר... אז אולי יש ניסים.

נחיה ונראה ואם לא, אני לא אוותר ואקח אותם לתביעות קטנות 

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

כמקובל בפורום, העלה את הדו"ח בהשמטת פרטים מזהים.

מה המוצר, מה מחירו ומחיר השילוח, האם הם נפרדים בחשבונית, מה מקורו, מה דרך השילוח?

שילמתי כבר אבל מעניין לדעת אם אבקש מהמוכר נגיד לרשום בחשבונית 75 דולר על המוצר ו25 דולר על המשלוח האם זה משנה את המשחק?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כן, כי עד 75 דולר אין מיסים, ואז גם המשלוח פטור. מ-75.01 דולר המוצר חייב במס, ואז גם דמי המשלוח.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

תוסיפו את לעובדה שיש ממש מגמה של משרד התחבורה והתקשורת להחמיר את הבדיקות.

לא, אין שום החמרה, יש הקפדה במיוחד לאור ההצפה ונסיונות ההתחכמות של יבואנים, קטנים וגדולים, שקשה להם לעמוד בתנאים או לקרוא את התקנות.

מנסיוני, כיבואן קטן של מוצרי תקשורת, נדחייתי לא פעם והגשתי בקשות חוזרות עד שקיבלתי אישורים , שגם אלה אינם בלתי מוגבלים.

למשל אישורי בטיחות cb תקפים ל 5 שנים, כלאמר מוצר שנבדק לפני 4 שנים ויש לו אישור cb יכנס, אבל בשנה הבאה יהיה צורך להשיג מסמכי cb חדשים עדכניים מהיצרן. מן הסתם כי דרישות הבטיחות התעדכנו.

אם כתוב לך, לשימוש indoor הכוונה היא לשימוש בתוך מבנה ולא מחוצה לו למרות שאפשר להתקין גם חיצונית. 

לגבי משרד התקשורת :

https://www.gov.il/he/departments/topics/import_communications_equipment/govil-landing-page

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

שילמתי כבר אבל מעניין לדעת אם אבקש מהמוכר נגיד לרשום בחשבונית 75 דולר על המוצר ו25 דולר על המשלוח האם זה משנה את המשחק?

לנסות אתה יכול הכול אבל תאמין לי שאתה ממש, אבל ממש לא הראשון שינסה את זה... 

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתם באמת חושבים שמערכות המידע במכס/דאר/משרד התחבורה הן כל כך עתיקות שלא ניתן לדעת מה ערכו של מוצר וכמה עולה הובלה/שילוח?

למזלנו, מוצר מיובא או שנחסם במכס ולפעמים מושמד,  או מוחזר לשולח. לפעמים בתקופות עומס, עובר ״תחת הרדאר״ . למזלנו אין סנקציה על ניסיונות התחמקות מקבלת אישור או הטעייה מכוונת של המכס. שלא כמו במדינות מסוימות ששם זה נרשם ניסיון הברחה, על כל המשתמע מכך. 

בכמה מדינות באירופה למשל, מוצר מזויף שנתפס במכס, מושמד מיד, ומי שמייבא כזה צפוי לקנס. 

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

לא, אין שום החמרה, יש הקפדה במיוחד לאור ההצפה ונסיונות ההתחכמות של יבואנים, קטנים וגדולים, שקשה להם לעמוד בתנאים או לקרוא את התקנות.

אני לא יבואן ולא נעלי פילה

סה"כ אזרח ישר שמבצע יבוא אישי לאיזה טרלול שאין בו שם בעייתיות מלבד דווקנות ורוע לב של כולם. החל מאלי אקספרס, אטימות הדואר ומשרד התקשורת שאשכרה ממרר את חיי האזרחים. הרי אם זה מוצר פטור מה היה כל כך חשוב לקבל את התדרים של ה wifi? ואם זה לא פטור היה נותן אישור. אבל אישור הוא לא נתן... כי אין בו צורך.

פשוט סתם חוסר אכפתיות של אף אחד.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מה שתיסכל אותי בכל הסיפור שלא יכולתי לשלם דרך הטלפון מבלי להירשם באתר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

אם זה מוצר פטור מה היה כל כך חשוב לקבל את התדרים של ה wifi

המוצר פטור עבור תדרים מוגדרים. 

המוצר המדובר פועל גם בתדרים שאינם מורשים ולכן אינו פטור. אתה יכול להיות בטוח שהדברים נבדקים פרטנית לכל דגם ודגם , ולכן דגם עם שם אחד/דומה יהיה פטור ואחר לא. 

תקנות הספקטרום כאן ובכל מקום בעולם מוגדרות ומוסדרות. אכן ליבוא מזדמן למי שאינו מכיר את ההליך הנדרש, זה תמיד יהיה טרטור. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אז מה היה לנו היום

מסתבר שדרך האתר myimport.taxes.gov.il אפשר לראות את כל פריטי הדואר ואף להגיש עבורם הצהרת מכס... ואני חשבתי שניצחתי את גברת אלינור אברהם מעמילות הדואר ואגיש את הבקשה לבד. אז זהו... שלא. לפריטים שמגיעים בדואר (בניגוד למה?) האפשרות מוחשכת.
אז פניתי למכס... די פשוט [email protected]   והאמת שהם עונים די מהר אבל תכלס הם לא יכולים לעזור כי הפריט לא בחזקתם, אני חולק על דעתם, שאם הייתי משלם ישירות מולם, הם היו מסירים את דרישת המכס מהדואר, אבל כנראה שאם אתה לא מקורב, אף אחד לא יעשה שום דבר עבורך.

בצר לי פניתי לממונה על הדואר במשרד התקשורת להתלונן על תפקוד הדואר, וגם פה ענו יחסית מהר, בעיקר כי לא קראו את התלונה שלי והפנו אותי לדואר. זה לכשעצמו העלה לי ת'סעיף עד כדי שציטטתי להם את תפקידי היחידה " מניעת פעילות בלתי מורשית בתחום "השמור", הקפדה על מילוי התחייבויות בעלי הרישיון הכללי (חברת דואר ישראל בע"מ), הגנה על הציבור וטיפול בפניות הציבור שעניינן שירותי הדואר."

ביקשתי אותם שלא להפנות אותי שוב לדואר או לגברת אלינור אברהם, אלא שיוציאו את האצבע מהעכוז וידברו עם הדואר בעצמם ויסבירו לי את מקור הסמכות לסירוב לטפל בחבילה אחרי 30 יום וכנראה גם שלחתי להם איזה סעיף או שתיים מחוק הדואר. התשובה שלהם "לא יכול לעזור לך, תתלונן בדוברות" אם זה לא היה הזוי זה היה מצחיק. למה אתה לא יכול לעזור לי? זה התפקיד שלך, בשביל זה אתם מקבלים משכורת!
בלי קשר שהמייל הבא יהיה למבקר המדינה על תפקוד משרד הממונה על הדואר במשרד התקשורת.
מסתבר שגם לפניות הציבור – הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן יש אפשרות להתלונן על הדואר, אז גם שם פתחתי פניה, אבל זה יכול לקחת די הרבה זמן עד שיטפלו אם בכלל
המון תסכול שאף אחד לא רוצה לעזור!

אגב, מלשכת מנכ"ל הדואר חזרו שהנושא בבדיקה.

בואו נפתח הימור האם אני אצליח או מלחמתי בתחנות רוח 😂

IMG_0345.jpeg

IMG_0346.jpeg

• אהבתי 1
פורסם
לפני 35 דקות, סולל הדרך כתב:

בואו נפתח הימור האם אני אצליח או מלחמתי בתחנות רוח 😂

יותר כמו מלחמה בתחנות חלוקה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אתה נלחם בטחנות רוח. גם אם תגיע לבוס של אותה אחת, יפנו אותך אחר כבוד לתקנות.

עריכה אחרונה על ידי zaf

פורסם

אתה כמו משרדי הממשלה לא קורא!

יש לי אישור של משרד התקשורת 

הדואר לא מוכן להמשיך את הטיפול בשחרור הפריט מהמכס כי חלפו 30 יום מהגעתו

פורסם (נערך)

נמחק,

עריכה אחרונה על ידי zaf

• תוכן חדש...