Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים יקרים .

ברשותי שברולט אוויאו 2007 (בסמלון) עם HU פיוניר 8350SD .

לאחרונה רכשתי מגבר מסוג JBL GTO1004 לאחר שקראתי עליו הרבה וקיבלתי רושם טוב ממה שקראתי .הוא עדיין לא מורכב ברכב .

עכשיו אני מעוניין ברכישת קומפוננט שיתאים גם ליחידת הראש וגם למגבר . חשבתי על Morel Dotech Ovation 6 אבל לא יודע אם יתאים בגודל הפיזי שלו בדלת .

אני שומע המון סגנונות בעיקר האוס דאנס אלקטרו ומזרחית . המוזיקה שמתנגנת אצלי ברכב מועברת דרך אייפוד טאצ' 3G עם הכבל USB המקורי שלו , כשרוב השירים באיכות 320 .

בעיקר חסר לי עומק בצליל . אני אוהב לשמוע בווליום גבוה .

רציתי גם לשאול מה גודל הרמקולים ברכב שלי ? גם מקדימה וגם מאחורה .

התקציב שלי לקומפוננט יהיה 800-900 גג . מעוניין בחדש מהחנות , סאב יתווסף בהמשך .

תודה רבה על העזרה !

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מחיפוש זריז בגוגל הבנתי שניתן להתקין סט 6.5" באבאו 07', שווה לוודא מול מתקין.

בחירת סט קדמי היא לא עניין של מה נכנס לי בתקציב וזהו, עם כמה שהדוטק סט מוצלח, יש לו גם מתחרים ושווה לנסות להגיע לאחד המפגשים להתרשמות מכמה סטים, ובהחלט שווה לשקול סט משומש.

לגבי חוסר העומק - סאב (ואתו כנ"ל לגבי הסט, יש מבחר עצום, ובחירות רבות כגון קוטר, סוג תיבה, חברה וכו'), בגדול די חובה.

SCANSPEAK

פורסם

סאב יגיע בהמשך זה בטוח , המגבר כבר אצלי חסר לי רק סט קומפוננט ולגשת להתקנה . האמת שמשומש אני מבין שיש מציאות במחירים מצחיקים אבל זה סט ראשון ככה שאני מעדיף שהכל יהיה חדש מהניילון באחריות ושאני אהיה בראש שקט .

פורסם

מלך השמע תודה על העצה .

מצאתי נתונים על הדוטק ועל הפיוניר אבל על האימג'ין לא מצאתי משום מה . הגעתי לאתר שלהם ושם הסתבכתי . אתה יכול לתת לי הכוונה לנתונים של הקומפוננט הזה ?

אשמח גם לחוות דעת אובייקטיבית מאנשים שבבעלותם ונסיונם עברו הקומפוננטים הנ"ל ואיך הם תחת הגברה של הJBL .

תודה רבה על העזרה והעצות אתם אנשים טובים ואני נהנה לקרוא פה !

פורסם

נתונים זה טוב רק על הנייר, לרוב לא יותר במיוחד בקומפוננט. אופי הצליל לא ידוע בנתונים. זה גם תלוי בהתקנה וכיוונים.

אבל מה שבטוח הווטים לא אומרים כלום!

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם
מלך השמע תודה על העצה .

מצאתי נתונים על הדוטק ועל הפיוניר אבל על האימג'ין לא מצאתי משום מה . הגעתי לאתר שלהם ושם הסתבכתי . אתה יכול לתת לי הכוונה לנתונים של הקומפוננט הזה ?

אשמח גם לחוות דעת אובייקטיבית מאנשים שבבעלותם ונסיונם עברו הקומפוננטים הנ"ל ואיך הם תחת הגברה של הJBL .

תודה רבה על העזרה והעצות אתם אנשים טובים ואני נהנה לקרוא פה !

פה יש לך נתונים

http://hybrid-audio.com/downloads/specification-libraries-and-reference-guides/Imagine_Manual.pdf

היבואן של HAT הוא חבר הפורום בשם אליקו

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=11536

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הקפצת עדכון :

לאחר התלבטות בין 2 זוגות קומפוננטים ( Morel Dotech Ovation 6 ו - Pioneer TSD1720C ) החלטתי לרכוש את הפיוניר .

l5x5.jpg

את ההתקנה ביצעתי בסיוע חבר בעל רקע עשיר בהתקנות ובכלל בנושאי רכב .

התקנתי את המגבר לבדי , תהליך שלקח לי שעה וחצי מתחילתו ועד סופו . נעזרתי בנושא הFAQ פה בראש הפורום ע"מ להתקין את המגבר ולהבין מי נגד מי .

מצאתי בבית פלטת MDF ארוכה שפעם הייתה מיטה ,לקחתי מידות לפני המגבר וסימנתי על הפלטה , חיברתי את הג'קסון וניסרתי .

s209.jpg

dmdn.jpg

קניתי חיווט 8G ועוד זוג RCA והתחלתי להעביר את כבל ה + ממכסה המנוע דרך קיר האש עד לתא המטען דרך הפנלים בצד הנהג . לאחר מכן הרצתי שני זוגות כבלים RCA (זוג לקומפוננט וזוג הכנה לסאב ) וכבל רימוט שהיה מחובר לאחד מהם . חיברתי את הRCA ליחידת הראש והרצתי אותם לתא המטען דרך הפנאלים בצדו הימני של הרכב .

קיבעתי את הפלטה שתומכת במגבר לגב הכסאות ואחר מכן קדחתי את המגבר אל הפלטה .

5ez4.jpg

ככה זה נראה מרחוק

4f0p.jpg

בהתקנה נתקלתי בקושי משמעותי . החלונות בדלתות הקדמיות יורדים על המגנט של הוופרים למרות ההגבהה של טבעות הMDF .

הוחלט בלית ברירה לחתוך בעזרת סכין יפני את רשת הרמקול שקיימת בדיפון ולהתקין את הרמקול על הדיפון . פעם הבאה את השיעורי בית אני אכין טוב יותר :roll:

ככה נראה הרמקול המקורי שבא עם הרכב וכבר עשה את שלו לעומת החדש :evil:

8189.jpg

תמונות של הוופרים בדלתות

דלת ימין

6w19.jpg

דלת נהג

0kxh.jpg

את הטווטרים מיקמתי על הדש בורד צמוד לקורות ולשמשה הקדמית וקיבעתי אותם בעזרת ריבוע של דבק M3 דו"צ ( לא הכי אסטתי ויעבור מקצה שיפורים ) .

טוויטר שמאל

awm1.jpg

טוויטר ימין

ttli.jpg

המגבר מוכן וכבר נמצא בשימוש

c2ut.jpg

ואלו הכיוונים שלו

jci4.jpg

את הקומפוננטים אני חותך ב80 הרץ דרך הפאנל , LOUD על HIGH ועם האיקיולייזר אני אתעסק בסופ"ש הקרוב אחרי שהרמקולים יסיימו את ההרצה .

לסיום , ההתקנה הייתה פשוטה אך ארכה זמן בגלל התעסקות עם פלסטיקים עדינים שעדיין לא החזרתי למקום ונראים פה בתמונות .

את הקרוסים מיקמתי תחת הדש בורד , אחד מימין לתא הכפפות והשמאלי מתחת להגה . כל הכבלים קובעו בעזרת אזיקונים ולא יפריעו לרגליים.אני מרוצה מאוד מהמערכת ואוטוטו אוסיף גם סאב להשלמת הסאונד .

תודה לכל מי שייעץ לי , נמצאים כאן המון אנשים בעלי ידע מטורף ורצון לעזור בלעדיכם לא הייתי עושה כלום בנוגע לסאונד ברכב :-D

תותחים שמחתי ללמוד תמשיכו כך !

אם יש שאלות או פרטים בהם לא נגעתי או לא הרחבתי מספיק אשמח לענות :)

אבירן .

פורסם
בוקר טוב חברים יקרים .

ברשותי שברולט אוויאו 2007 (בסמלון)

עכשיו אני מעוניין ברכישת קומפוננט שיתאים גם ליחידת הראש וגם למגבר . חשבתי על Morel Dotech Ovation 6 אבל לא יודע אם יתאים בגודל הפיזי שלו בדלת .

תודה רבה על העזרה !

הייתי בטוח שאתה מודע לעובדה הזאת ,וזה לא שיש לך ממש ברירה

ברכב הנ"ל יש קומפוננט 4 מקדימה וקוואסלי 6X4 מאחורה.

אני דווקא חושב שההתקנה של המידבאסים יצאה יפה

אבל אתה חייב לסדר את הטווטרים באופן קצת יותר דקורטיבי.

פורסם
הקפצת עדכון :

את הקומפוננטים אני חותך ב80 הרץ דרך הפאנל , LOUD על HIGH ועם האיקיולייזר אני אתעסק בסופ"ש הקרוב אחרי שהרמקולים יסיימו את ההרצה .

אבירן .

ההתקנה נראת טוב.

תתן חוות דעת על הסט, לא הרבה שמעו עליו בפורום,

איך המידבאס? איך הטוויטר?

איך אתה מתכוון לכוון את האקולייזר? סתם ככה לפי האוזן?

בקשר לאופצית Loud אני אישית הייתי מציע לך לכבות אותו לגמריי, הפעלת האופציה מוסיפה עיוות ולא מומלצת כלל,

כנ"ל לגביי bass boost במגבר.

פורסם

בהחלט הייתי מודע לעובדה שהקדמיים המקוריים בגודל 4 " . קראתי בהרבה מאוד מקומות וראיתי המון סרטונים ותמונות של החלפה מ4" מקורי ל6.5" . אפילו בפורום אוויאו קראתי המון וביררתי,

לכן חתכתי לעצמי טבעות הגבהה MDF שיתאימו למשימה (אגב אם מישהו מעוניין בהם אני אשמח למסור אותם) . מסתבר שבפיוניר מפרגנים במגנטים :lol:

האמת אני מאוד אוהב את העובדה שהרמקול בולט החוצה , סה"כ עניין של טעם . את הלקח בהחלט למדתי לפעם הבאה .

עם הדבק דו"צ אני מתלבט מה לעשות . או לחתוך אותו בזהירות כמו שצריך או לצבוע אותו בצבע הדשבורד עם איזה טוש שפחות יבלוט.

יש למישהו רעיונות אחרים שלא חשבתי עליהם ? בהחלט אשמח לפתרונות יצירתיים :)

ההתקנה נראת טוב.

תתן חוות דעת על הסט, לא הרבה שמעו עליו בפורום,

איך המידבאס? איך הטוויטר?

איך אתה מתכוון לכוון את האקולייזר? סתם ככה לפי האוזן?

בקשר לאופצית Loud אני אישית הייתי מציע לך לכבות אותו לגמריי, הפעלת האופציה מוסיפה עיוות ולא מומלצת כלל,

כנ"ל לגביי bass boost במגבר.

תודה על המחמאות :)

אז קודם כל לשמוע קומפוננטים אחרים עדיין לא יצא לי , ככה שחוות הדעת שלי בנוגע לסט הזה היא דיי חיובית .

המידבאס עושה את העבודה שלו , מאוד אהבתי את החלוקה בינו לבין הטוויטרים . הוא עוצמתי מאוד ,בועט בלי רעשי לוואי ולא גונב את ההצגה .

לגבי הטוויטרים , מאוד הופתעתי שלא צרמו לי בצורה מחרידה . שמעתי פעם טוויטרים ברכב של חבר שהיו מודבקים לדיפון בחלק העליון וזה היה פשוט זוועה . נסיעה עם מוזיקה בווליום סביר הייתה פשוט סיוט והייתי צריך להניח את היד על הטוויטר הסורר . כנראה היה טוויטר מחברת מדבקה כלשהי שלא עלה יותר מדי.

יום לאחר ההתקנה ישבתי על הכיוונים דרך המערכת באיקיולייזר וכיוונתי לפי האוזן שלי שצרימה קטנטנה תהיה ( ככה אני אוהב לשמוע ) אבל לא בצורה מוגזמת . גם חברים שישבו איתי ברכב ושמעו את המערכת היו מופתעים וחילקו מחמאות על הטוויטרים .

שורה תחתונה אני מאוד מרוצה מהקומפוננט .

מחר אני אני אשב על הכיוונים עוד טיפה בהתאם להמלצה שלך בנוגע ללאוד ולבאס בוסט ואנסה להגיע לתוצאה טובה יותר .

בגלל שכרגע אין סאב ברכב הבאס במגבר מכוון לFLAT ובמערכת הוא על 0 .

שכחתי להתייחס לשאלה בנוגע לכיוון האיקיולייזר . אני אוהב לכוון כל פרמטר לפי איך שנשמע לי ולא לפי התבניות שבאות כאפשרויות עם הHU . לא מבין כל כך גדול בפרטים שאני משנה שם ( כל מיני 300K וכאלה ) אז אני מכוון לפי האוזן ומה שנשמע לי הכי טוב .

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מזמן לא הקפצתי פה .

אז מישהו הביא לי סאב , עלום שם משהו , גם שפתחתי אותו לא הייתה מדבקה לא כיתוב שום דבר שיתן לי מידע על הסאב.

חיברתי אותו בגישור בערוצי הREAR במגבר , והתחלתי לכוון את המערכת בצורה שראיתי שממליצים ביוטיוב .

כיבוי כל הפילטרים והנמכה של הגיין לקומפוננט , מגביר ווליום עד שהצליל מתחיל לקבל עיוות קל ומנמיך מעט .

מגביר גיין לקומפוננט עד שהוא מקבל עיוות ומנמיך מעט .

איפסתי את האיקיולייזר וכיוונתי אותו מחדש בהתאם לסאב .

את הסאב חתכתי מהמגבר ב80 הרץ ושמתי על LPF .

קומפוננט חתכתי מהמגבר גם שמתי על HPF וחתכתי ב80 הרץ גם .

עכשיו לאחרונה שמתי לב שבווליום נמוך אני שומע גרגור מנוע מהקומפוננט .

בררתי קצת מסתבר שזה קורה או מהארקה לא טובה של המגבר או מגיין גבוה מדי לקומפוננט .

ההארקה נראית לי בסדר , ושהנמכתי גיין הרעש נעלם . מה ניתן לעשות עם זה ? זה מציק לי .

אבקש גם את עזרתכם בזיהוי הסאב . אין לי מושג אפילו מה הגודל שלו . תמונות אעלה עוד מעט

תודה ושבת שלום

פורסם (נערך)

תמונות רבותיי תמונות

בתמונה פה רואים שהסאב על מצב On דרך המערכת עצמה . ראיתי גם שאפשר לעבור למצב Reverse בו הסאב מוצג הפוך . מה זה אומר ? למה זה טוב ?

7zie.jpg

זה החיתוך של הסאב דרך המערכת . עדיין לא סגור עליו כי לא בדקתי את כל האפשרויות שמוצעות לי כאן ויש מלא .

9gp1.jpg

האיקיולייזר מכוון מחדש

m760.jpg

זה הסאב מי שמצליח לזהות אודה לו מאוד

psjy.jpg

e8bs.jpg

כיוונים מהמגבר .אשמח לשמוע עצות לשיפור פה

szvg.jpg

התרשמות שלי אחרי כיוונים ראשוניים ביותר :

ההוספה של הסאב בהחלט מבורכת ועונה לי על הדרישה ל"עומק" בצליל .

אבל נשארו לי עוד כיוונים לעשות ועוד אפשרויות שונות לבדוק ולנסות להגיע למצב בו הכל ישמע לי טוב יותר .

הסאב עונה על הדרישה לעומק , אבל נשמע מרוח מעט ומבחינתי באזור הקדמי של הרכב לוקה בחוסר ווליום .

שישבתי מאחורה הסאב נשמע חזק יותר אבל כמו שאמרתי חסר לי החוזק הזה מקדימה .

בעיקרון זה כל מה שיש לי עד עכשיו , הייתי רוצה לשמוע עוד עצות לשיפור בעיקר בתחום הכיוונים יכול להיות שאני מפספס משהו .

עריכה אחרונה על ידי V*I*P
פורסם

1)להפוך פאזה להפוכה.

2)שים ברדיו דיסק על 80HZ,במגבר שים על FLAT.

ב FRONT במגבר תנסה להרים את החיתוכים עד לנקודה הלבנה (מתחת לכיתוב FREQ),לדעתי אתה חותך את הרמקולים נמוך מדי,הדלת שלך לא מקרקשת ?

האופציה השניה שהייתי ממליץ לך לנסות עם הסאב היא:

ברדיו דיסק לבטל את הכיוון ל OFF ובמגבר בחיתוך להרים עד לאותה נקודה שאמרתי לך להרים את הרמקולים(נקודה לבנה)

תנסה תחזור אלינו עם חוות דעת.

Scan Speak

פורסם (נערך)

תודה על העצות חבר אבל חצי ג'יבריש בשבילי .

לגבי פלאט במגבר ובמערכת הרץ על מה מדובר ?? לא הצלחתי להבין למה התכוונת ..

הדלתות מקרקשות מעט .

איך אני מכבה את הכיוון המדובר של הסאב לאוף ? לא הצלחתי מצאתי חיתוך 0 והשאלה אם זה האוף .

עריכה אחרונה על ידי V*I*P

• תוכן חדש...