Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשיון B עד 4 טון

mlur
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני ברוב טיפשוטי עשיתי רשיון בגיל מאוחר אני עכשיו מוגבל לרכב עד 3.5 טון , ומה לעשות יש לי סיכוי לעבודה ששם דורשים רשיון עד 4 טון לצורך נהיגה בסוואנה וכדומה .

מה אפשר לעשות בשביל לקבל רשיון עד 4 טון ?

פורסם

אני חושב שאין לך ברירה ותאלץ להוציא רישיון C1.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אין לך מה לעשות, חוץ מלהוציא רישיון C1 שיאפשר לך נהיגה בכלי רכב עד 12 טון.

מעבר לכך, עד כמה שזכור לי, גם מי שהוציא רישיון B בתקופה שהוא אפשר נהיגה בכלי רכב עד 4 טון, בשנים הקרובות יעבור לחוק האירופאי שלפיו רישיון B מאפשר נהיגה ברכב של עד 3.5 טון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
תאוריה, 30 שיעורי נהיגה וטסט - ויש לך רישיון עד 12 טון.

למיטב ידיעתי, בעל רישיון b מחוייב ל 20 שיעורי חובה לפני שניגש לטסט לרישיון c1.

פורסם
אין לך מה לעשות, חוץ מלהוציא רישיון C1 שיאפשר לך נהיגה בכלי רכב עד 12 טון.

מעבר לכך, עד כמה שזכור לי, גם מי שהוציא רישיון B בתקופה שהוא אפשר נהיגה בכלי רכב עד 4 טון, בשנים הקרובות יעבור לחוק האירופאי שלפיו רישיון B מאפשר נהיגה ברכב של עד 3.5 טון.

האם יש לך סימוכין לכך?

הרי גם היום אם אני אסע לחו״ל המגבלה כמובן חלה עלי. לגבי הארץ יש הערה ברישיון, הערה הזאת ניתנה מכיון שיודעים שיש הרבה שזקוקים לרישיון לצורך העבודה.

אם ינהגו לפי דבריך, יפגעו בפרנסה של אנשים.

פורסם

זה לא יקרה, כי אם נניח יש בבעלותי פיאט דוקאטו במשקל 3999 קילו ואני נוהג בו כבר כמה שנים עם רישיון B ישן, לא יחייבו אותי לעשות שערים וטסט רק כדי להמשיך לנהוג ברכבי הפרטי.

בדוק בשביל זה ניתן היתר עד 4 טון בשנת 2006 לבעלי רישיונות קיימים וההיתר לא מוגבל בזמן.

פורסם
זה לא יקרה, כי אם נניח יש בבעלותי פיאט דוקאטו במשקל 3999 קילו ואני נוהג בו כבר כמה שנים עם רישיון B ישן, לא יחייבו אותי לעשות שערים וטסט רק כדי להמשיך לנהוג ברכבי הפרטי.

בדוק בשביל זה ניתן היתר עד 4 טון בשנת 2006 לבעלי רישיונות קיימים וההיתר לא מוגבל בזמן.

אנחנו עדיין חיים במדינת ישראל. הם מסוגלים גם לזה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
אנחנו עדיין חיים במדינת ישראל. הם מסוגלים גם לזה.

ישראל או לא ישראל -

היינו כבר בסיפור הזה בשנת 2007, כששינו את דרגות הרישיון לאופנועים.

גם אז היו דיבורים על דיבורים, בסוף ניתנו הייתרים ואף אחד לא היה צריך לשדרג רישיון בשביל להמשיך לרכב על אופנוע שכבר יש לו.

פורסם
20 או 30 שיעורים זה תיאורטי. בפועל אתה משלם קבלנות ואחרי 2-5 שיעורים וטסט אתה בד"כ מסיים עם זה. לא משהו שאמור לחסום אותך מלקבל עבודה שאתה חושק בה.

לא יודע, אני שילמתי ב"קבלנות" אבל קיבלתי את מכסת השיעורים שהובטחה לי.

מה שכן, התפלאתי מאוד לגלות ששיעור על משאית זה 30 דקות, ולא 45-50 דקות כמו שהיה זכור לי מהימים שהוצאתי רישיון נהיגה על מכונית.

ככה שבגדול, אם אתה לוקח את הפרויקט ברצינות, אתה לא אהבל גמור ויודע לנהוג, אין סיבה שתוך שבוע לא תהיה מוכן לטסט.

רישיון מעל ל-12 טון זאת כבר כנראה אופרה אחרת. וחבל, כי ממש ממש ממש בא לי להוציא כזה רישיון :?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פיק, עובד שלי נשלח על ידי להוציא רשיון עד 12 טון והוציא אותו תוך פחות משבוע ועם 2 שיעורים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא יודע, אני שילמתי ב"קבלנות" אבל קיבלתי את מכסת השיעורים שהובטחה לי.

יצאת צדיק.

כל מי שאני מכיר, כולל גיסתי, עבר את התהליך הזה כפי שתיארתי.

אגב, זה נכון גם לC ולE, רק ששם החלק התיאורטי דורש כמה חודשי לימוד, משהו כמו 160-180 שעות אמיתיות, אם זכרוני אינו מטעני.

• תוכן חדש...