Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבה לגז בסיטרואן c4 - עזרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שאופציית רכישת רכב היברידי ירדה מהפרק עקב עלות רכב גבוהה, אני שוקל להסב את הרכב שלי לגז.

הרכב הוא c4 שנת 2008 עם 120k ק"מ, אנחנו עושים בממוצע כ 35k-37k ק"מ בשנה, האם הסבה לגז תהיה צעד חכם או שההסבה תפגע ביכולות הרכב ובביצועים?

אשמח לדעת קצת יותר פרטים טכניים על הסבה בגז לרכב פרטי, עלויות, אחזקה, טיפולים וכו' או שמא כדאי להחליף כבר את הרכב - תקציב של 60k למשפחה קטנה.

תודה לעוזרים,

יהונתן

פורסם

ממש לא מומלץ, הביצועים נפגעים, התקנה לקויה יכולה לגרום לסכנות בטיחות וירידה ברמת האמינות.

כך בחשבון גם שעל פי חוק, אין באפשרותך להיכנס לחניונים רבים עם רכב שעבר הסבה לגז.

פורסם

כאחד שגר באיזור הצפון, אי-חנייה בחניונים לא ממש מטריד אותי, מה שחשוב זה כדאיות ההתקנה, כי לפי מאמרים שונים החסכון הוא קרוב ל40%. ואנחנונוסעים הרבה כמו שציינתי. אילו ביצועים נפגעים? אילו עוד חסרונות/יתרונות יש להסבה?

תודה על העזרה,

יהונתן

פורסם
ממש לא מומלץ, הביצועים נפגעים, התקנה לקויה יכולה לגרום לסכנות בטיחות וירידה ברמת האמינות.

כך בחשבון גם שעל פי חוק, אין באפשרותך להיכנס לחניונים רבים עם רכב שעבר הסבה לגז.

ברכב שלי יש גז, ומותר לי להיכנס לחניונים, זה רשום אפילו ברישיון שמותר לי להיכנס לחניון.

ביצועים נפגעים?נכון, אבל אם אתה רוצה לשרוף מסלול פשוט תחליף בלחיצת כפתור לדלק.

היום אם אתה הולך למתקין מקצועי לא תפגע ברמת הבטיחות ואפילו ההפך הוא הנכון.

המיכל של הגז שנמצא ברכב שלי, הרבה יותר אמין ממיכל הדלק שיש ברכב.

החסרון היחיד שאני רואה זה תחנות מועטות שמוכרות גז, אבל יש אפליקציה ובכל עיר יש לפחות 2-1 בכל צד של העיר.

כמובן גם הנסיעה השתפרה פלאים והיא ממש שקטה, תענוג!

פאסאט 2004 נפח מנוע 2000

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

באופן עקרוני ממליץ בחום על הסבה לגז.

ירידה מסוימת בביצועים, חיסכון משמעותי מאוד מאוד בדלק, ולפחות אצלי - אין נזקים נלווים.

החיסרון המשמעותי היחיד - המיכל גוזל חלק גדול מתא המטען.

שווה להתייעץ עם מוסך מתקין מקצועי (אליאנס בנתניה, ניר-גז בכרמיאל, גז-חיש בפ"ת ועוד) לגבי מידת ההתאמה של הדגם המסוים שלך למערכת גפ"מ, כי אין בזה מבחן מדעי מלבד הניסיון המצטבר.

דוד.

• תוכן חדש...