Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו בטח שאלה קצת מוזרה אבל נתחיל מהסוף.

לפני כמה שבועות שאלתי כאן איזה רכב קופה ספורטיבי כדאי לקחת בהשכרה בגרמניה. אחרי שהשרשור התפתח למספר עמודים של דיון לפה ולשם, בחרתי באאודי TT ולא הצטערתי לרגע, חוץ מהרגעים שבהם התיישבתי ברכב ונראיתי כמו אידיוט (אין דרך חיננית להיכנס לרכב הזה!) אבל בשאר הזמן - פשוט תענוג. רכב שלא נגמר לו הכח אף פעם, בשום מהירות שהצלחתי להגיע אליה. מרגיש מוצק ויציב וללא דרמות גם כשהמהירות לחלוטין לא תואמת את תנאי הדרך.

בקיצור - אם תרצו (ואולי גם אם לא) אכתוב קצת יותר על החוויה אבל כאן באתי לדון בנושא אחר:

חזרתי לארץ וה 206 XS שלי חיכתה, מאובקת קלות, בחניה, להתחיל שבוע של נסיעות לעבודה כרגיל. וכמו כל פעם אחרי החזרה מחו"ל מצאתי את עצמי מתבאס :| כמה שאני אוהב את הרכב הזה, כמה שהוא מרגיש לי טבעי ו"בבית", אחרי רכב חדש ויוקרתי הוא פשוט מרגיש כמו פחנוע. חלש מידי, עצל מידי, ידית ההילוכים ארוכה מידי ורחוקה מידי ורופפת מידי, בידוד הרעשים לא-קיים מידי, ועוד תלונות. הדבר היחיד שמצאתי לטובתה של ה XS הוא שדה הראיה (שלא קיים ב TT. נוסעים 240 על עיוור, בחיי :shock: )

הרכבים החדשים האלה... :roll: בקרת האקלים המפנקת, הנוחות, הכח, השקט, אין שריטות, אין קרקושים, אין מקומות שצריך להרביץ להם עם הרגל כדי שהנורה תפסיק להבהב... לאט לאט התגנבה בראשי המחשבה - אולי הגיע הזמן לקנות רכב חדש?

שווה עכשיו לציין, שהרכב שלי היום כבר לא שווה הרבה. הוא הרפתקה אחת ארוכה של ביקורים במוסך (ראו את השרשור הזה שפתחתי) וגם כרגע יש לי רשימה של בעיות שאני צריך לתקן ברמות שונות של דחיפות (הקסם ברכב הזה, בינתיים, זה שלא משנה כמה דברים אני יודע שתקולים בו - הוא מניע כל בוקר ונוסע. ועוד אומרים שצרפתיות לא אמינות :lol: ) וכמובן שאצטרך להיכנס איתו לכמה תיקונים בקרוב בכל מקרה - אם לא בשביל למכור אותו במצב ראוי והוגן (אל תעשה לחבריך מה שכבר זיינו אותך איתו בעבר :x ) אז לפחות בשביל הטסט בפברואר.

שווה גם לציין, שמאז השרשור המדובר אני כבר לא בצבא, מרוויח משכורת מצויינת (5 ספרות גם בנטו 8) ) ומקווה לסגור את כל החובות שלי בקרוב.

בקיצור השאלה היא כזו - האם להשקיע כמה אלפים טובים ברכב הזה, שיכללו לא רק תיקונים קריטיים אלא גם שיפוץ קוסמטי, יביאו את הרכב למצב "פיקס" וכמובן יחזירו לי מחדוות הנהיגה בו, או לשפץ במינימום הנדרש, למכור, ולחפש רכב חדש?

אין לי ספק ששיפוץ הרכב יהיה זול יותר, בהוצאה הכוללת, מאשר קנייה של רכב חדש (חדש = לאו דווקא מסוכנות, אלא בן 1-3 שנים מיד ראשונה). אני אשאר עם אותו רכב מוכר ומהנה, שהשקעתי בו הרבה זמן כסף ואהבה. אולי אזכה גם להנות מה"נחלה" שאחרי החלפת כל המכלולים ברכב פחות או יותר. ולהחזיק אותו עכשיו נהיה זול, כי הפסקתי לעשות מקיף.מצד שני, לא משנה כמה הרכב יהיה משופץ לא יהיה בו את הפינוק שברכב חדש, אני לא אקבל חזרה את ההשקעה בו כשאמכור אותו, ושיפוץ כזה יעלה לי גם בהרבה זמן וכאב ראש.

קניית רכב חדש יש בה פוטנציאל למצוא הרפתקה מוטורית חדשה, לשפר את הנהיגה שלי, ההנאה שלי מהיום יום, לקבל רכב נקי ומבריק ויפה ומפנק. אך מצד שני, זה לחזור למקיף, וליישור קו, ולחיפוש מוכר הגון יותר מהחלאה שמכר לי את הרכב הנוכחי, ואובדן ערך, והצרה הכי גדולה - שאין לי מושג מה לקנות. לא יודע איזה רכב אני יכול לקנות שלא ירגיש לי כמו צעד אחורה בכיף שאני מפיק מנהיגת היום-יום.

חפרתי, מתנצל. מה אתם אומרים?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

ראשית, אני מתנצל מראש - אגיד בקצר-צרה לעניין הודעתך, בגלל שמסתדר שצריך 25 הודעות כדי לשלוח הודעה פרטית בפורום הזה, לא משנה כמה שנים אתה רשום באתר!!

לדעתי, מבחינת הנוחות - עדיף מכונית "חדשה - לא חדשה", כלומר לאחר שספגה ירידת ערך (לאחר ליסינג 1-3 שנים).

השיקולים שלי היו רכב חסכוני יותר, שלל מערכות בטיחות.

מבחינת הכיס .... בעיה :)

בהצלחה!

בברכה,

מישה

פורסם

לדעתי, אם מסתכלים בצורה מקיפה על הנושא,

השינויים במזדה 3 משנת 2003 לעומת 2013 לא מהותיים.

נכון, היא מבריקה, אולי גם הוסיפו איזה מסך קטן. אבל אנחנו עדיין מדברים על רכב סטנדרטי לחלוטין.

לא נשברו שיאים במהירות, לא בתנהגות, לא בצריכת דלק. כלום.

זה פחות או יותר תקף לכל המשפחתיות האוטומטיות, רכב זה תחום מאד שמרני. מתקדם לאט.

מבחינה הזאת - אם אתה לא שוקל לעבור ל "קבוצת רכב" יותר גבוה, אין כל כך טעם לעבור לרכב אחר. השינויים שאתה מחפש פשוט לא קיימים.

במקומך, הייתי לוקח את ה 206 המזדקנת לטיפול מקיף, פחחות וצבע כללי (בתנאי שאתה מכנה אתה במקום סגור - לצבוע ואז לראות שריטה זה באסה), אין טעם להיכנס לכל מני הרפתקאות. אבל אני מכיר את הרכב היטב, זה רכב לא רע בכלל אם מטפלים בו ודואגים לו היטב.

* הבעיה היחידה עם ה 206 שהוא יחסית עדין. ברגע שמתחילים להזניח בטיפול הכל קורס כמו מגדל קלפים.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

נהגת ברכב חדש כמה ימים ואז חזרת לרכב הותיק שלך שפתאום מרגיש לא מעודכן, "בעיה" מוכרת אבל צריך לשמור על פרופורציות כי אם נהנת מהרכב לפני אותה חוויה עם הרכב החדש, אתה כנראה גם תהנה בהמשך מהרכב הותיק שלך.

מעבר לזה, כל רכב הוא פשרה כזו או אחרת, השאלה על מה אתה מוכן להתפשר ועל מה לא

ידית הילוכים עם מוט ארוך וחופש בתנועה זה לא סיבה להחליף רכב (זה אולי כן סיבה לקצר את המוט ולהחליף שטנגות בלויות, למשל).

בידוד רעשים לקוי זה גם משהו שניתן לתיקון\שיפור, תלוי בכמה כסף אתה מוכן להשקיע בעניין.

לא צריך לתת בעיטות כדי לכבות נורת תקלה, אפשר פשוט לבדוק מה המגע הרופף שגורם לאותה מנורה לדלות ולחזק אותו.

יחד עם זאת, גם אחרי שתתקן את כל הליקויים, הרכב לא יהפוך להיות "עדכני" יותר, הוא רק יהיה תקין יותר, עדיין לא תיהיה לו בקרת אקלים אלקטרונית, מושבים חשמליים ושלל איבזורים אחרים.

זה קריטי לך?

ומה לגבי חוויית הנהיגה, איזה עדיפות היא תופסת אצלך?

מה יותר קריטי לך, רכב חדש יותר או רכב כייפי יותר.

תזכור שחדש יותר זה לאו דווקא מהנה יותר או עונה על הצרכים שלך בצורה טובה יותר.

תעשה לך סדר עדיפויות בו תמנה מה אתה רוצה מהרכב הבא שלך ובאיזו עדיפות.

בידוד טוב יותר, איכות חומרים טובה יותר, ביצועים טובים יותר והתנהגות טובה יותר כולל בקרת אקלים תוכל למצוא גם בסדרה 3 מאותו שנתון של ה-206 שלך, גם המחיר לא יהיה בשמיים, יישור קו מקיף יתן לך שקט ובשקלול העלות הסופית (רכישה+יישור קו מקיף) אתה תקבל רכב שנותן יותר פאן מכל רכב חדש "עממי".

בקיצור, יש לך קצת שיעורי בית לעשות חבר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ההתלבטות שלך מובנת-הפתרון לא.

הצבת את הרף מאוד גבוה עם הרכב ששכרת ונראה לי שהוא "תקוע" לך בראש בתור "דוגמה" ובשל כך כל רכב שתקנה(במחיר סביר)לא ייתן לך את שאתה מחפש(אלא אם כן תקנה TT..)

רכב חדש ואמין במחיר סביר לא נראה/מתנהג כמו הTT ורכב בתקציב סביר שנותן לך את שאתה מבקש לא יהיה צעיר וחף מבעיות.

אתה חייב לבחור על איזה חלק מהעוגה אתה מוותר.

נראה לי שגם אם תוסיף כמה עשרות אלפי שקלים ותקנה רכב חדש יותר,מהיר יותר ויפה יותר עדיין לא תתרצה.

"תצטנן" קצת ורק אז תחליט באופן שקול יותר.

(מצטער אם אני Dreamkiller )

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

לא נראה לי שהבנתם את הראש.

...השינויים במזדה 3 משנת 2003 לעומת 2013 לא מהותיים.

נכון, היא מבריקה, אולי גם הוסיפו איזה מסך קטן. אבל אנחנו עדיין מדברים על רכב סטנדרטי לחלוטין.

לא נשברו שיאים במהירות, לא בתנהגות, לא בצריכת דלק. כלום.

זה פחות או יותר תקף לכל המשפחתיות האוטומטיות, רכב זה תחום מאד שמרני. מתקדם לאט.

מבחינה הזאת - אם אתה לא שוקל לעבור ל "קבוצת רכב" יותר גבוה, אין כל כך טעם לעבור לרכב אחר. השינויים שאתה מחפש פשוט לא קיימים....

מעולם לא דובר על מאזדה 3 או משפחתומטית. קצת פרופורציה - ה 206 XS אחת החזקות, המהנות והנוחות בקטגוריה\שנתון שלה. אני לא מתכוון לעבור לרכב של אנשים בלי שמחת חיים (סדאן 1.6 אוטומט :-P ) - אם ההחלטה תהיה להחליף, היא תהיה להחליף לרכב עם ביצועים והתנהגות כמו שלה ומעלה, ידני, ומהנה.

נהגת ברכב חדש כמה ימים ואז חזרת לרכב הותיק שלך שפתאום מרגיש לא מעודכן, "בעיה" מוכרת אבל צריך לשמור על פרופורציות כי אם נהנת מהרכב לפני אותה חוויה עם הרכב החדש, אתה כנראה גם תהנה בהמשך מהרכב הותיק שלך.

מעבר לזה, כל רכב הוא פשרה כזו או אחרת, השאלה על מה אתה מוכן להתפשר ועל מה לא

ידית הילוכים עם מוט ארוך וחופש בתנועה זה לא סיבה להחליף רכב (זה אולי כן סיבה לקצר את המוט ולהחליף שטנגות בלויות, למשל).

בידוד רעשים לקוי זה גם משהו שניתן לתיקון\שיפור, תלוי בכמה כסף אתה מוכן להשקיע בעניין.

לא צריך לתת בעיטות כדי לכבות נורת תקלה, אפשר פשוט לבדוק מה המגע הרופף שגורם לאותה מנורה לדלות ולחזק אותו.

יחד עם זאת, גם אחרי שתתקן את כל הליקויים, הרכב לא יהפוך להיות "עדכני" יותר, הוא רק יהיה תקין יותר, עדיין לא תיהיה לו בקרת אקלים אלקטרונית, מושבים חשמליים ושלל איבזורים אחרים.

זה קריטי לך?

ומה לגבי חוויית הנהיגה, איזה עדיפות היא תופסת אצלך?

מה יותר קריטי לך, רכב חדש יותר או רכב כייפי יותר.

תזכור שחדש יותר זה לאו דווקא מהנה יותר או עונה על הצרכים שלך בצורה טובה יותר.

תעשה לך סדר עדיפויות בו תמנה מה אתה רוצה מהרכב הבא שלך ובאיזו עדיפות.

בידוד טוב יותר, איכות חומרים טובה יותר, ביצועים טובים יותר והתנהגות טובה יותר כולל בקרת אקלים תוכל למצוא גם בסדרה 3 מאותו שנתון של ה-206 שלך, גם המחיר לא יהיה בשמיים, יישור קו מקיף יתן לך שקט ובשקלול העלות הסופית (רכישה+יישור קו מקיף) אתה תקבל רכב שנותן יותר פאן מכל רכב חדש "עממי".

בקיצור, יש לך קצת שיעורי בית לעשות חבר.

...הצבת את הרף מאוד גבוה עם הרכב ששכרת ונראה לי שהוא "תקוע" לך בראש בתור "דוגמה" ובשל כך כל רכב שתקנה(במחיר סביר)לא ייתן לך את שאתה מחפש(אלא אם כן תקנה TT..)

רכב חדש ואמין במחיר סביר לא נראה/מתנהג כמו הTT ורכב בתקציב סביר שנותן לך את שאתה מבקש לא יהיה צעיר וחף מבעיות.

אתה חייב לבחור על איזה חלק מהעוגה אתה מוותר.

נראה לי שגם אם תוסיף כמה עשרות אלפי שקלים ותקנה רכב חדש יותר,מהיר יותר ויפה יותר עדיין לא תתרצה...

תומר

זו לא פעם ראשונה שאני שוכר רכב יוקרתי בחו"ל. יודע למה לצפות, ויודע למה אני חוזר. לא הצבתי שום רף עם ה TT - ברור לי שזה גם לא רכב שאני רוצה להשתמש בו כל יום, או למלא את הרעב הפסיכי שלו לדלק (על האוטוסטרדה עשה משהו כמו 6 ק"מ לליטר אם לא פחות). מה שהיה הטריגר לא היה ההנאה מהנהיגה בTT אלא ההבנה שאני באמת נהנה מהפינוקים הקטנים - בקרת אקלים, הגה מתכוונן ליותר מכיוון אחד, מושבים מתחממים, מערכת built in, בקרת שיוט וכו', ומהשלמות שמרגישים ברכב חדש - לא משנה כמה אני אשפץ את הרכב שלי בגבול הסביר זה לא יפתור את הפלסטיקים המרשרשים והתחושה הזולה שלהם, לא יוסיף עוד כריות אוויר, וכו'. כמו שאמרת בעצמך.

אז האם יש רכב שכן יתן לי את הדברים האלה, בלי להתפשר על הנאת הנהיגה שלה אני רגיל מהXS, ולא יעלה לי יד ורגל? אני לא מוצא כזה כרגע, אולי לפני שאני ניגש לעשות שיעורי בית אני צריך להיות נוכח בהרצאה. :roll:

פורסם

אני מבין לגמרי את השיקולים שלך. אני אפילו מתכנן כזו רכישה בעצמי. הוא לא חייב להיות חדש ממש או בעל גאדג'טים מתוחכמים (אני מבטיח לחמם את המושב לבד :-P ) אבל הבידוד רעשים, איכות ההרכבה ועוד כהנה וכהנה הם דברים שהרכבים הזקנים לא מתחרים בהם.

אם יש לך את התקציב ואתה לא מבצע איזה תמרון יוצא דופן כדי לקנות, קנה.

הכי חשוב לא להתפשר בקניה ולמצוא רכב שיתן מענה לרוב מה שביקשת.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הכי חשוב לא להתפשר בקניה ולמצוא רכב שיתן מענה לרוב מה שביקשת.

נכון, רק שבינתיים אני לא מצליח. יש הצעות?

פורסם

כמו שכתבו לך כאן, תתרחק מהטיול, תחזור קצת לקרקע המציאות הישראלית ואז תתקוף את הבעיה מחדש בצורה רציונלית יותר.

בארץ יש לנו בראבו 2009 שהיא בסך הכל מכונית חביבה ומאובזרת, אבל בקיץ בילינו חודש עם מכונית אמריקאית גדולה הכוללת כל-טוב (הרבה יותר מה-TT), שקטה כמו גוויה במהירות עד 130-140 (כנראה גם מעבר, לא ניסיתי) ועם ביצועים משברי אספלט (0-100 ב-6.1 שניות לעומת 9.6 בבראבו).

ברור שמדובר בסוג של הלם שחוזרים מאחורי ההגה של האיטלקיה המשפחתית, אבל ככל שמתרחקים מהטיול ככה מבינים שסך הכל הרכב הנוכחי הוא בסדר גמור.

אמנם הרכב שלך מיושן יותר משלנו, אבל מדובר באחת הסופרמיני המוצלחות של תחילת העשור הקודם ובטח חזקה ומהנה יחסית למחיר שלה ובכלל. קפיצת מדרגה משמעותית בנוחות, איבזור, ביצועים והתנהגות, תהיה לא זולה.

את הרכב שלך תסדר בכל מקרה, גם אם תחליט להחליף - זה יעזור לך במכירה.

תמתין כמה שבועות/חודשים, תגבש את הדרישות שלך מהמכונית הבאה שלך (ואת התקציב) ותחזור לקבל ייעוץ ספציפי יותר בעניין.

פורסם

אני גם בעלים של אחת כזאת, בכלל כדאי מאוד לסדר את הרכב 100% כי הווא נותן תמורה מצויינת למחיר שלו, הוא פשוט מדהים.

לגבי בידוד רעשים אני ביצעתי בידוד בגלל התקנת מערכת והחלפתי את הגומיות בדלתות, אני יכול להגיד שלא שומעים מנוע ברכב בכלל.

בידדתי את הדלתות וחלק מהרכב זה אמנם עלה קצת יקר, אבל בכל מקרה אני מתכוון להחזיק את הרכב ואני גם סטודנט.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

היום אין תחליף למכוניות "הישנות", החדשות לא באמת יותר טובות ואני מדבר מנסיון ממעבר מZX 1.4 ידנית לC4 2008. גם כאשר עברתי מרכב של העבודה בסוף היום לאוטו שלי הרגשתי יותר בבית. במעבר לרכב "חדש" יש הרבה גורמים: שיפור בצריכת הדלק, אמינות מיכאנית, "שופוני" וכמובן התאמה לצרכים (כמובן אפשר להוסיף), תעשה את החשבון.

פורסם

אני חושב שאין מה להשקיע ב-206, גם אם היא תיראה כאילו יצאה מהחברה היא עדיין תהיה סה"כ 206 ישנה.

כוח שלא נגמר אף פעם? סע ב-S8 החדשה וה-TT תרגיש לך כמו הפג'ו. הכל יחסי.

מה יש לשפץ 206? מה זה יתן לך? תמיד עדיף חדש ומפנק אלא אם כן יש לך רכב ממש אבל ממש מיוחד.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני מבין אותך גם כן, וגם אני מרגיש כך מדי פעם.

גם לי בא קצת רכב בוגר יותר, כזה שיהיה מפנק קצת יותר, חזק יותר, שקט יותר, חדש יותר, יותר יותר ויותר...

הבעיה היא למצוא מחליפה ראויה לרכב הזה. בשביל לשמור על הקסם של 206 ולהוסיף לו את הדברים שחסרים לך, צריך להוסיף הרבה $$$.

מצד שני, לא משנה כמה תשקיע באוטו שלך, אם נדבקת כבר בשדרגת, זה רק עניין של זמן עד שהיא תחזור שוב, וכל טיפול כזה או אחר שתעשה לרכב שלך, רק יטפל זמנית בסימפטומים ולא במחלה עצמה.

אני כן תומך ברעיון של להביא את הרכב שלך למצב תקין, כי כל הדברים שתיארת אכן פוגעים בהנאה שבנהיגה. תכניס את הרכב לבדיקה במוסך, אולי התחושה של רכב מוצק שכל כך חסרה לך מסתכמת בכמה גומיות שעלותם לא גדולה כפי שאתה חושב?

אני במקומך הייתי דואג לפתיחת תוכנית חיסכון לטובת רכישת המחליפה. :-)

פורסם
מעולם לא דובר על מאזדה 3 או משפחתומטית. קצת פרופורציה - ה 206 XS אחת החזקות, המהנות והנוחות בקטגוריה\שנתון שלה. אני לא מתכוון לעבור לרכב של אנשים בלי שמחת חיים (סדאן 1.6 אוטומט :-P ) - אם ההחלטה תהיה להחליף, היא תהיה להחליף לרכב עם ביצועים והתנהגות כמו שלה ומעלה, ידני, ומהנה.

מה שהיה הטריגר לא היה ההנאה מהנהיגה בTT אלא ההבנה שאני באמת נהנה מהפינוקים הקטנים - בקרת אקלים, הגה מתכוונן ליותר מכיוון אחד, מושבים מתחממים, מערכת built in, בקרת שיוט וכו', ומהשלמות שמרגישים ברכב חדש - לא משנה כמה אני אשפץ את הרכב שלי בגבול הסביר זה לא יפתור את הפלסטיקים המרשרשים והתחושה הזולה שלהם, לא יוסיף עוד כריות אוויר, וכו'. כמו שאמרת בעצמך.

אז האם יש רכב שכן יתן לי את הדברים האלה, בלי להתפשר על הנאת הנהיגה שלה אני רגיל מהXS, ולא יעלה לי יד ורגל? אני לא מוצא כזה כרגע, אולי לפני שאני ניגש לעשות שיעורי בית אני צריך להיות נוכח בהרצאה. :roll:

כבר כתבתי לך פעם אחת ואכתוב לך שוב:

ב.מ.וו סדרה 3, בין אם e36 או e46 אתה הולך לקבל את מבוקשך, רכב עם איכות הרכבה\חומרים עדיפה בהרבה מה-206, כל עוד תלך על מנוע ״נכון״ (קרי 6 טורי) תהנה מביצועים עדיפים, התנהגות שלא צריך להכביר במילים ולא תצטרך להפרד מאיברים חיוניים בגוף כדי לגרום לזה לקרות.

מכיוון שאתה רוצה קצת יותר איבזור אז e46 מתאימה לך יותר עם מערכת מובנית, בקרת שיוט, מושבי עור חשמליים, תאורה אוטומטית, בידוד רעשים מצויין וכן הלאה.

שוב אכתוב לך, המפתח הוא לחפש את הרכב שעונה לרצונו שלך בצורה מיטבית, אחרי זה תסתכל על השנתון.

כשרציתי להחליף את ה-e46 2002 שלי גם רציתי להתחדש אבל לא מצאתי רכב שיתן לי חבילה שלמה- רכב מרווח יותר, חזק יותר, מודרני יותר, מאובזר יותר, נוח יותר ו״הכי חשוב״- חדש יותר.

בשניה שהחלטתי להתפשר על השנתון התיישבתי לחתום על חוזה רכישה, ״התחדשתי״ ברכב חדש יותר, עליתי לשנת 2003....

לא מתחרט על כך לרגע.

תיהיה עם ראש פתוח.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
כבר כתבתי לך פעם אחת ואכתוב לך שוב:

ב.מ.וו סדרה 3

אני איתך, רכב הנאה אחורית זה משהו שאני לגמרי חייב לעצמי מתישהו.

הבעיה היא, שסדרה 3 ידניות בשנתונים האלה יש ביד 2 מעט מאוד, כולן כולן ללא יוצא מן הכלל עם מעל 200 אלף ק"מ נסועה, יד 6 או 8 או 15, וכמעט כולן נמצאות בכפרים בצפון הארץ אצל חבר'ה שיודעים להעריך רכב טוב אבל גם לא בדיוק נוהגים בו בזהירות.

לא יודע אם אני מוכן לעבור לאוטומט. לא יודע אם אני מוכן לקחת סיכון עם רכב מצוין במקור שעבר 6 ידיים של נהגים שקרעו אותו כי זה בימר וזה "רכב מירוץ", ולא יודע אם אני יכול להתמודד עם עלויות התחזוקה. לצערי, לא מכיר אף אחד שהוא בעלים של אחת - אשמח לשמוע ממך (גם בפרטי) קצת על איך זה להחזיק בארץ בימר בת 10+.

• תוכן חדש...