Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאץ' למגאן 2 DCI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידני 2007.

עם החלפת הגיר אני כנראה גם אחליף קלאץ'.

ישנם כמה סוגים למיטב הבנתי:

MAPA טורקי שהוא הכי זול

LUK

VALEO

הבנתי שגם לחברות יש כמה סוגי קלאץ'.

אני זקוק להמלצה לקלאץ' איכותי וכמה שיותר זול.

תודה.

פורסם

mapa 450

luk 550

valeo 650-800

יש כמה סוגים לוולאו וללוק שנעים במחירים שונים

אני גם הבנתי שלא משנה איזה קלאץ נשים הכל יהיה רך בגלל שיש הידראוליקה בקלאץ

פורסם

Luk ו-Valeo חברות טובות. אני לא הייתי מפחד להרכיב אחד מהם. על החברה הטורקית לא שמעתי.

שאלה עקרונית, כמה חסכת בעלויות הנסועה מאז שרכשת את המגאן (לפני שהלך הגיר) וכמה עולה לך ההחלפה של הגיר כולל קלאץ'?

בדיעבד זה משתלם?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

במרווח זמן כ"כ קצר, לא בודקים כמה הרכב משתלם.

ע"מ לקבל אינדיקציה נכונה, דבר כזה בודקים לאורך כמה שנים ולא חודשיים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נסעתי בחודשיים 5500 ק״מ בצריכה של 1-18 ממוצעת על פי המחשב.

עם הגיר(ותוספת חישוב הקלאץ׳) והיישור קו(וטסט לפני שבועיים) יוצא שהשקעתי בטיפולים עד עכשיו כ5000₪, כולל אגרה.

עברתי מרכבים שצרכו 1-12 מחוץ לעיר ו1-8 בעיר, רוב הנסיעות היו בעיר.

בחודשיים עשיתי חצי מהנסועה השנתית שהייתה לי עם הרכבים הקודמים. הרכב משתלם לי מאוד.

הגיר כולל עבודה עולה 2000₪, הקלאץ עוד לא הוחלט אם נחליף, המכונאי קודם מפרק ואז אומר מה מצב הנוכחי.

פורסם

איציק, אני רק מחפש לקבל אינדיקציה כללית על הרכב. במשך כמה חודשים הוא יחסוך הרבה כסף, אבל יכולות לבוא עוד תקלות שקשורות בבלאי (חס וחלילה). גם אני משתעשע במחשבה של רכב שני בבית עם מנוע דיזל.

בנוגע לקלאץ', אני (וזה רק אני) הייתי משתדל להחליף חלקים שמועדים לפורענות. אם זה משאבת קלאץ' או מחזיר שמן בין מנוע לגיר וכו'.

הרעיון למזער נזקים ולמנוע פירוק מכלול שוב בגלל תקלה קטנה.

אלעד

פורסם

שוב, אתה חייב להסתכל על התמונה הרחבה: אם נניח אתה מחזיק את הרכב 5 שנים, אבל שנה ראשונה היו לך מלא תיקונים וכל יתר השנים לא היו ? אז זה נכון להסתכל רק על השנה הראשונה ?

צריך להסתכל X שנים ולראות:

כמה נסעתי, כמה דלק חסכתי (בשקלים), כמה הוצאתי - והאם זה היה שווה את זה ?

במקביל, לא לשכוח הוצאות שהן MUST בכל רכב שאתה מחזיק 3-4 שנים (צמיגים פעם אחת לפחות, מצבר פעם אחת לפחות - ואפשר להתייחס באופן זניח להפרשי אגרות רישוי וכד').

אם קנית רכב ידני - מה הסיכוי שתחליף קלאץ' ? עניין של מזל.

מה הסיכוי שתחליף גיר ידני ? נדיר יחסית.

בגלל זה אני תמיד אומר - את הקופון האמיתי על אחזקה קפדנית אתה גוזר יום אחרי יום שהרכב משרת אותך וללא בעיות מיוחדות. ככל שתשאיר את הרכב אצלך יותר ותמשיך לשמור על אחזקה קפדנית, ככה תמשיך לגזור קופון גדול יותר כל פעם.

בוא לא נשכח נתון חשוב מאוד נוסף - והוא מחיר הקניה ביחס לאופציות הקיימות בשוק:

המגאן היא מכונית שנסחרת במחירים זנותיים. לכן, אם האופציות לקניית רכב הן מגאן ב 15K מודל 2007 או (סתם כדוגמא) איביזה או גולף TDI ב 30K, צריך להבין שההפרש של ה 15K הוא קופון הפרש שתוכל לגזור רק אחרי כמה שנים, בהנחה שלא היו לך תקלות (לא בלאי, תקלות !) שהגיעו או עברו את ההפרש הזה.

הבעיה היא שבדיזלים במודלים האלו ובק"מ האלו, אנשים נוטים לפרש בלאי כתקלה - לכן, לפעמים, צריך לשים דברים על דיוקם.

אם יש פה מישהו שחושב בטעות לקנות כל מכונית עם מנוע דיזל בגרוש ורבע (10-20K שח) ולהתחיל מייד לחסוך - הוא טועה. בתקציב הזה רוב המכוניות עברו את ה 200-250 אלף ק"מ (לפחות !) וכמו לכל דבר, גם להן יש בלאי - ויש בד"כ לא מעט דברים שצריך לסדר או לתקן. את רוב הדברים האנשים הממוצעים לא מתקנים - פרט לתקלות שמעמידות את הרכב במקום (גיר, מנוע, מע' דלק, מע' הגה וכד')

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

משאבת סולר ומזרקים, נכון שיוגדרו כבלאי, אבל ברגע שהם לא עובדים כראוי זו תקלה.

עקרונית, כל הוצאה שהיא לא - רישוי, צמיגים, טיפול שוטף שכולל החלפות טיימינג לדעתי צריך להגדיר כתקלה בלי קשר אם זה רכב בנזין או דיזל.

חלקים מתבלים הינם צמיגים, פילטרים למינהם, בולמי זעזועים, רצועות ומותחנים, וישרים וכו' ..

אפשר לחסוך, אבל לפי מה שאתה אומר לרכוש רכב חדש או חדש יחסית ולהחזיק לתקופה לא קצרה (עד 250K), זו ההנוסחה המנצחת.

אגב איציק, לאן נעלמה הפרטנר מהחתימה שלך?

אלעד

פורסם
משאבת סולר ומזרקים, נכון שיוגדרו כבלאי, אבל ברגע שהם לא עובדים כראוי זו תקלה.

אם זה קורה אחרי 100K ק"מ, זו תקלה.

אם זה קורה אחרי 250K-300K ק"מ, זה בלאי. לחלקים של מערכת הסולר בלחץ גבוה יש בלאי. למערכות בנזין יש פחות בלאי (בעיקר משאבת דלק שמתקלקלת באיזשהו שלב) כי הן עובדות בלחצים משמעותית נמוכים יותר. בנוסף, עם השתכללות הטכנולוגיה בשנים האחרונות, יש לא מעט דגמים של מנועי בנזין המוזנים באמצעות מערכות הזרקה בלחץ גבוה (הזרקה ישירה !) ואתה תראה שגם שם, אחרי פרק זמן מסויים, יהיו תקלות במשאבות לחץ גבוה ובמזרקים, זה לא יהיה כמו שזה היום (BULLET PROOF).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...