Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתכון לאורז (פרסי) למתקדמים (אבל לא הכי מסובך, אם כי דורש יותר זמן) :

לשפוך 3-4 כוסות של אורז (לפי הנדרש) בסמטי (לדעתי - הכי טוב, מנסיון) לסיר.

לשטוף האורז בסיר עם הרבה מים (מספר רב של פעמים - לצקת מים על האורז ולערבב ביד. המים יהיו לבנים - לשפוך ולחזור על התהליך 10 פעמים).

לבסוף - להציב את הסיר על הגאז, ובו האורז והמים (הסיר מלא עד כ- 80% ממנו עם המים). להוסיף כף מלח ולערבב.

להביא לרתיחה (מספיק אש "בינונית") ולערבב מעת לעת (כל זה ללא מכסה).

עכשיו מגיע הרגע הקריטי - את הסיר יש להוריד מהאש כשהאורז כמעט מוכן (ע"י טעימה שלו. שלא יהיה קשה ולא רך מדיי. ממש מס' דקות לפני שהוא מתרכך לגמריי - כי אז פספסנו את הפואנטה). עם הזמן יבוא הנסיון (אורז שבושל יותר מדיי - יהייה בסיום כל הבישול - דייסתי. זה שבושל פחות מדיי - קצת קשה).

לסנן את האורז הרותח (בזהירות!!!) לתוך מסננת (מספיק גדולה) מעל הכיור ולשטוף את האורז הרותח שבמסננת במי ברז כחצי דקה.

לתת לאורז להיות לפחות חצי שעה במסננת ולהגיר (אפשר גם יותר זמן ולא ייגרם כל נזק. האורז כבר ספג את המים בהרתחה הראשונה).

להעמיד סיר על להבה גדולה שיתחמם (אני אישית - ממשיך עם אותו סיר לאחר ניקויו).

כשהסיר חם - לצקת מעט שמן (שיכסה את התחתית). ***לאחר שהשמן חם להוסיף את האורז. "לנקב" בו באצבע 4-5 "ארובות" ולהזליף מעט שמן על האורז. מכסים את הסיר (המהדרין מוסיפים מגבת, כפי שמישהו כבר ציין פה, העוטפת את פנים מכסה הסיר לספיגת עודפי אדים ומים).

אחרי כ- 5 דקות - להנמיך את הלהבה.

יש לבשל עד שעולים אדים מהסיר, וניתן לראות (מותר לפתוח את המכסה מעת לעת) שהגרגרים הם "אחד אחד" (זה תלוי גם בסוג האורז ובמידת הנסיון שיש בהרתחה הראשונית) והאורז מוכן.

*** ניתן להוסיף (לפני החזרת האורז לסיר לבישול השני) עיגולי תפוחי אדמה דקים (נקרא בפרסית BEN-KAR או TADIG) הצמודים לתחתית הסיר (אחרי שהשמן חם) ומעליהם את האורז. המשך בישול - כפי שפורט בהמשך.

כמובן - ניתן להוסיף צנוברים או צימוקים (עדיף כאלה שטוגנו קודם) לסיר, לאחר החזרת האורז לבישול שני.

אני מעדיף אותו לבן ובסיסי.

בהצלחה!

alfa 156 2.5.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וזו התוצאה

5042.JPG

כמה שזה קל וטעים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לגבי אורז - היום גיליתי שאפשר להכין גם במיקרו. כוס וחצי מים רותחים על כוס אורז, טיפה שמן, בכלי עם מכסה שמתאים למיקרו. דקה על חום גבוה ועוד 14 על חום נמוך.

איך גיליתי? כי שתי הלהבות של הגז היו תפוסות (הכנתי דאל עדשים מצויין) אז החלטתי לנסות. עובד.

כאן טמון השיעור הכי חשוב בבישול - אל תפחד לנסות. מקסימום תזרוק.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

כמה פרסים יש בפורום הזה?

אז כמה תיקונים

את האורז צריך להשרות במים וקצת מלח כמה שעות, המדקדקים מהלילה הקודם.

בערך חצי כוס לאדם

מחממים סיר עם מים כמו שעושים פסטה (כבר הסבירו קודם) עד שהמים רותחים (מבעבעים)

את האורז שופכים בלי המים שהשרו בהם וסוגרים את המכסה.

אחרי כ 7 דקות האורז מתחיל לעלות למעלה, לפני שהוא גולש החוצה מורידים מהאש ומסננים את המים למסננת....

רוצים הסברים לרורמה סבזי?

מתכון לאורז (פרסי) למתקדמים (אבל לא הכי מסובך, אם כי דורש יותר זמן) :

לשפוך 3-4 כוסות של אורז (לפי הנדרש) בסמטי (לדעתי - הכי טוב, מנסיון) לסיר.

לשטוף האורז בסיר עם הרבה מים (מספר רב של פעמים - לצקת מים על האורז ולערבב ביד. המים יהיו לבנים - לשפוך ולחזור על התהליך 10 פעמים).

לבסוף - להציב את הסיר על הגאז, ובו האורז והמים (הסיר מלא עד כ- 80% ממנו עם המים). להוסיף כף מלח ולערבב.

להביא לרתיחה (מספיק אש "בינונית") ולערבב מעת לעת (כל זה ללא מכסה).

עכשיו מגיע הרגע הקריטי - את הסיר יש להוריד מהאש כשהאורז כמעט מוכן (ע"י טעימה שלו. שלא יהיה קשה ולא רך מדיי. ממש מס' דקות לפני שהוא מתרכך לגמריי - כי אז פספסנו את הפואנטה). עם הזמן יבוא הנסיון (אורז שבושל יותר מדיי - יהייה בסיום כל הבישול - דייסתי. זה שבושל פחות מדיי - קצת קשה).

לסנן את האורז הרותח (בזהירות!!!) לתוך מסננת (מספיק גדולה) מעל הכיור ולשטוף את האורז הרותח שבמסננת במי ברז כחצי דקה.

לתת לאורז להיות לפחות חצי שעה במסננת ולהגיר (אפשר גם יותר זמן ולא ייגרם כל נזק. האורז כבר ספג את המים בהרתחה הראשונה).

להעמיד סיר על להבה גדולה שיתחמם (אני אישית - ממשיך עם אותו סיר לאחר ניקויו).

כשהסיר חם - לצקת מעט שמן (שיכסה את התחתית). ***לאחר שהשמן חם להוסיף את האורז. "לנקב" בו באצבע 4-5 "ארובות" ולהזליף מעט שמן על האורז. מכסים את הסיר (המהדרין מוסיפים מגבת, כפי שמישהו כבר ציין פה, העוטפת את פנים מכסה הסיר לספיגת עודפי אדים ומים).

אחרי כ- 5 דקות - להנמיך את הלהבה.

יש לבשל עד שעולים אדים מהסיר, וניתן לראות (מותר לפתוח את המכסה מעת לעת) שהגרגרים הם "אחד אחד" (זה תלוי גם בסוג האורז ובמידת הנסיון שיש בהרתחה הראשונית) והאורז מוכן.

*** ניתן להוסיף (לפני החזרת האורז לסיר לבישול השני) עיגולי תפוחי אדמה דקים (נקרא בפרסית BEN-KAR או TADIG) הצמודים לתחתית הסיר (אחרי שהשמן חם) ומעליהם את האורז. המשך בישול - כפי שפורט בהמשך.

כמובן - ניתן להוסיף צנוברים או צימוקים (עדיף כאלה שטוגנו קודם) לסיר, לאחר החזרת האורז לבישול שני.

אני מעדיף אותו לבן ובסיסי.

בהצלחה!

אייל

פורסם

למדתי מחמתי

מניסיוני אין שום הבדל אם משרים את האורז לפני או לא

פשוט לא ניתן לחוש בהבדל

קבל תיקון מחמתי: אומרים גורמה סבזי כי אין את ההטיה ״גרורמה״ בעברית

פורסם

פשוט לא ניתן לחוש בהבדל

אכן, זה וואחד סיפור סבתא / אגדה אורבנית / בובע מייסעס מהקשים למיגור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
למדתי מחמתי

פשוט לא ניתן לחוש בהבדל

קבל תיקון מחמתי: אומרים גורמה סבזי כי אין את ההטיה ״גרורמה״ בעברית

יותר נכון לכתוב חורשט סבזי - חורשט בפרסית זה מרק וסבזי זה ירק, וזה ממש לא מתכון למתחילים.

אין על האוכל הפרסי, פשוט אין .

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
אם אתם רוצים אוכל פרסי הספר הזה פשוט וקל.

גונדי זה חזה עוף טחון, בצל וחומוס טחון.

התערובת תצליח לפי החוש

17278978c.gif

ועם זאת עדיין יש כאלו שיוציאו תחת ידם גונדי ברמת קושי של אבן צור וכאלה שפשוט תתענג עליהם.

מזל שהשבת אני אצל ההורים...

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

הסוד הוא להכין עוד מנה לגיבוי

פורסם

למי שמתמחה בריברס אנג׳נירינג, טרי מעכשיו

98DEA181-6F5E-4298-85A3-D226C0604604-4588-00000529D66BC4E3_zps0e08b790.jpg

הניחוחות אכלו אותי ולא יכולתי להתאפק לפני הצילום היית חייב לחטוף חצי גונדי וטעימה מהעוף

• תוכן חדש...