Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מעוניין לקנות רכב מיני חדש, גיר ידני, ולאחר צמצום האפשרויות נותרתי עם 2:

1. קיה פיקנטו - ידני 1.0 ל', כ-64,000 ש"ח

2. שברולט ספארק - ידני 1.0 ל', כ-55,000 ש"ח

אני גר יחסית קרוב למקום העבודה ו1-2 פעמים בשבוע נוסע נסיעה בינעירונית של שעה כל כיוון. לרוב לכל היותר 2 נוסעים ברכב, לעתים רחוקות 4-5 נוסעים. מדובר על רכב ל-3-5 שנים.

נסיעת מבחן על שתיהן שאבצע בקרוב תעזור לי להחליט, אבל מעבר לכך הייתי שמח לשמוע איזה רכב עדיף ואיפה התועלת ביחס לעלות גבוהה יותר.

תודה!

פורסם

שברולט:

א.6 כריות אויר

ב.מנוע 4 צלינדרים

חסרון :

א.חלון חשמל אחד

ב.אבזור פחות איכותי מהקיה

אם כבר עדיף או סיאט מי או אחותה מבית סקודה

פורסם
שברולט:

א.6 כריות אויר

ב.מנוע 4 צלינדרים

חסרון :

א.חלון חשמל אחד

ב.אבזור פחות איכותי מהקיה

אם כבר עדיף או סיאט מי או אחותה מבית סקודה

לפיקנטו יש 6 כריות אוויר ואני די בטוח בזה שהיא בטוחה יותר מהספארק.

לך על הפיקנטו לדעתי היא איכותית יותר בכל המובנים מהספארק.

אם אתה הולך להסיע 5 אנשים לפעמים אז אולי עדיף את הפיקנטו ספורט עם המנוע 1250 , אבל היא יקרה יותר .

האמת שאני גם חושב שהפיקנטו עדיפה על הסיאט והסקודה במיוחד בגרסת 60 כ"ס חוץ מתא המטען שעדיף בצמד הזה

חסרים דברים שלדעתי משמעותיים באבזור.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

יש בניהם הפרש לא קטן,ומבחינת איבזור אז יש חלון נוסע ידני,הייתי בודק איך תנוחת הנהיגה בשבילך כי אין כיוונון מושב לגובה,אם זה מתאים היא אופציה לא רעה,בכול זאת מדובר על כמעט 10K הבדל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה הקטע הדבילי הזה בספארק, לשים את החלון החשמלי{הבודד} דווקא אצל הנהג? הרי הרבה יותר קשה לסגור את החלון של הנוסע מהצד של הנהג, כשהוא ידני.

סתם עוד חיסכון ללא הגיון. אם כבר שיוותרו על החלון הבודד. זה מגוחך. לפחות יש גלגל רזרבי?

פורסם

אמנם התפרסם בזמנו כי לספארק המוזלת וצנומת הנפח ישנו חלון חשמלי בודד רק לנהג אך משיחה עם מנהל המותג של שברולט היצרן הפתיע אותם וצייד את הרכב ב2 חלונות חשמל (הקדמיים).

לכן כדאי לבדוק זאת .

פורסם

טוב... נניח... בכל אופן כרגע מופיע בכל קטלוג אפשרי וגם באתר שלהם, חלון בודד. עד שלא יהיה משהו כתוב או הכרזה של החברה בישראל כדאי להטיל ספק בדיבורים כאלה, מאנשי מכירות שונים. לפחות שזה יהיה כתוב במפורש בהזמנה.

בלי שום קשר המומנט של הרכב מתקבל בטורים אסטרונומיים {קרוב ל-5000 RPM!}, כך יוצא שכדי לקבל את מעט הכוח שיש לרכב הזה, צריך למשוך הילוכים... לא בדיוק המתכון הנכון לחיסכון בדלק.

יש צורך במבחן דרכים השוואתי בינה לבין האלטו.

פורסם

5 אלף?? לא צריך להגזים,הרכב אוהב סלד אבל לא כזה,גם מול האלטו הוא עדיף,מבחינת בטיחות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
5 אלף?? לא צריך להגזים,הרכב אוהב סלד אבל לא כזה,גם מול האלטו הוא עדיף,מבחינת בטיחות.

המומנט בספארק אכן מתקבל ב-4800 RPM {שזה קרוב ל-5000}. וזאת עובדה. זה אפילו מופיע בקטלוג שלהם .

פורסם

זה נתון יבש,כשאני נסעתי עליה,אמנם על ה 1.2 ולא ה 1.0 לא היה צורך להגיע לכזה סלד,אולי ה 1.0 אחרת,אבל ניראה מאוד מוזר,כי בכזה סלד הצריכה צריכה להיות גבוהה ורעש רציני.

פורסם

אתם מתעלמים מהנתון המרכזי! הספארק זולה ב-10 אלף ש"ח מהפיקנטו וב-15 אלף מהסיאט מי! לפי החשיבה הזו אז האיביזה עדיפה על המי והליאון על האביזה וכו... במחיר כזה העסקה משתלמת. נקודה. גם עם חלון אחד חשמלי...

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

לא בטוח שכדאי להשקיע עוד כ 10K בשביל הפיקנטו. סך הכל אלה שתי מכוניות מיני בסיסיות עם המנוע הכי בסיסי. אל תחפש חוויות נהיגה במכוניות בסגמנט הזה, הן עושות את העבודה מצוין בעיר (בעיקר בזכות הגודל) ומחוץ לעיר זה לא כיף גדול אבל גם לא נורא. עם מנוע קצת גדול יותר, זה כבר משהו אחר אבל גם מעלה לך את המחיר בלא מעט.

פורסם

אני נוסע על פיקנטו ידנית מזה 9-10 חודשים ו 10.5 אלף ק"מ

הרכב מאובזר ונעים ואני מאוד מרוצה

כשמורידים את הכסאות האחוריים תתפלא כמה שטח יש

:-)

• תוכן חדש...