Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

פעם ראשונה בפורום המקסים הזה

מחפש רכב לאישתי, רכב שני, קטן וזול לאחזקה. לי יש רכב ליסינג מהעבודה כבר שנים רבות ואני קצת מנותק מהשוק:-)

הסזווקי אלטו מצאה חן בעיני בפשטותה ובעלות האחזקה הנוחה, אך התקציב שלי אינו מאפשר רכישה של רכב מפרטי.

במקור התחלתי בתקציב של עד 30 אלף, -חיפשתי גטס או סיריון אך בשביל הסוזוקי, לשנתון 2010 מוכן לעלות עד 40 במקסימום.

במחיר הזה ניסיתי למצוא אותה בשדות הליסינג ושם ראיתי שיש מחסור בה והצלחתי למצוא רק מהשכרה.

נתקלתי דרך טרייד מובייל בכזו כ 60,000 קילומטר, אוטו' ,במחיר של עד 40.

כדאי ללכת עליה למרות שמהשכרה? חושש פסיכולוגית רק מהמילה הזו. כמובן אם הבדיקות מהמכון יהיו תקינות.

מחפש לשמוע דברים מרגיעים אך גם אמת קשה :-)

ללא קשר נתקלתי בגטס 2008 יד ראשונה 80,000 קילומטר- הדגם הנורמלי gls מחיר 35. האם במחיר כזה +הורדה מסויימת לכיוון ה 32עדיף ללכת אליה? או שבמחיר כזה יש אופציות עדיפות

תודה לכל העוזרים מראש ויום נעים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דעתי האישית שמבוססת על מה שראיתי (ראיתי הרבה מכוניות שכורות)- לא כדאי. בחברות ההשכרה יש ק"מ מסויים מותר לך לעשות ביום ובחלק מהחברות זה הופך לבלתי מוגבל אחרי מספר ימים. כלומר שהנהג מנצל את הרכב עד תום, נוסע איתו לזרוק את הזבל :-)

וזה עוד בלי להתייחס לאופי הנהיגה במכוניות שכורות. אלטו זה רכב זול להשכרה וסביר להניח שרוב הנהגים היו צעירים.

לא צריך להיות גאון כדי להבין מה מתקבל משילוב של בחור צעיר ונמרץ + רכב קטן וחלש כמו האלטו:wink:

כמובן שיש יוצאים מן הכלל ואפשר ליפול על "מציאה" שהיתה בהשכרה. אישית, לא הייתי מכניס את עצמי לזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בניגוד למה שנכתב כאן רוב אם לא כל ההשכרות בארץ מוגבלות קילומטראז׳ ואף אחד לא נוסע לזרוק את הזבל עם הרכב השכור שלו מסיבה פשוטה - בניגוד לליסינג בהשכרה משלמים על הדלק.

לדעתי לא כדאי לקנות אלטו בכלל ולא כדאי לקנות אלטו מהשכרה מטרייד מוביל בפרט. האלטו מיושנת ולא בטיחותית, מצחיק שאתה מדבר על ״הדגם הנורמלי״ בגטס אבל שוכח את ציון הריסוק הנמוך של האלטו. חוץ מזה, טרייד מוביל אינה חברת השכרה אלא סוכנות טרייד אין. מה עושה אצלה אלטו מהשכרה? או שהיא יד שנייה מהשכרה (כלומר אתה תהיה יד שלישית) וזה לא סימן טוב שהרכב החליף כל כך הרבה ידיים בזמן קצר, או שהם קנו את הרכב מחברת השכרה שלא הצליחה למכור אותו לבד וגם זה חשוד.

ב-40 אלף ₪ אתה קונה יופי של סיריון 2008-9. זאת אופציה הרבה יותר טובה לדעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני רק הערה.

הגטס קיבלה 4 כוכבים ב2004, בעוד האלטו קיבלה 3 ב2009. כידוע מבחני הריסוק עולים בדרגות הקושי כל כמה שנים, ואפילו שאי אפשר להשוות באופן ישיר תוצאות מ2004 לכאלה מ2009, אפשר להניח שרמת הבטיחות די זהה בשני הרכבים.

אופציה נוספת היא פיאט גרנדה פונטו, בעלת 5 כוכבי בטיחות (2005), חסכונית, זולה לתחזוקה, ואפשר לקבל שנתון די גבוה ביחס למחיר שלה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מה שפיק אומר הוא שמהאלטו קשה להם להיפטר.

אוסיף שהיא מכונית בסיסית כחדשה ושהיא מושכרת בתעריף המינימלי בין היתר לצעירי נהיגה וצעירים בכלל על כל המשתמע מכך.

פורסם

תודה חברים

עזרתם לי מאד, ארד מהאלטו מהשכרה כנראה שחששותי היו מוצדקים

ואם היא היתה מליסינג, אז כדאי במחיר כזה, של 40?

בכל אופן בשביל גטס 2008 לא נראה לי שאשלם יותר מ 30-32 גם אם היא יד ראשונה מפרטי ו 80K בקילומטראז.

הסיריון אופציה מעניינת אך יחסית יקרה במידה ומוצאים רכב נורמלי שאינו "חרוש" ולא עבר יותר מדי ידיים.

פורסם
בניגוד למה שנכתב כאן רוב אם לא כל ההשכרות בארץ מוגבלות קילומטראז׳ ואף אחד לא נוסע לזרוק את הזבל עם הרכב השכור שלו מסיבה פשוטה - בניגוד לליסינג בהשכרה משלמים על הדלק.

לדעתי לא כדאי לקנות אלטו בכלל ולא כדאי לקנות אלטו מהשכרה מטרייד מוביל בפרט. האלטו מיושנת ולא בטיחותית, מצחיק שאתה מדבר על ״הדגם הנורמלי״ בגטס אבל שוכח את ציון הריסוק הנמוך של האלטו. חוץ מזה, טרייד מוביל אינה חברת השכרה אלא סוכנות טרייד אין. מה עושה אצלה אלטו מהשכרה? או שהיא יד שנייה מהשכרה (כלומר אתה תהיה יד שלישית) וזה לא סימן טוב שהרכב החליף כל כך הרבה ידיים בזמן קצר, או שהם קנו את הרכב מחברת השכרה שלא הצליחה למכור אותו לבד וגם זה חשוד.

ב-40 אלף ₪ אתה קונה יופי של סיריון 2008-9. זאת אופציה הרבה יותר טובה לדעתי.

הערות בונות ומצוינות

תודה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשאתה שוכר רכב ליותר מ3 ימים בחלק מהחברות אתה לא מוגבל בק"מ. זה קיים בליס פור יו, בלו סקאי ובעוד כמה סוכנויות. אני יודע שבעבר זה היה גם באוויס ובוטל. נוצר מצב שאנשים נוסעים לכל מקום אפשרי כדי לנצל את תקופת ההשכרה הארוכה. נסיעות בין עירוניות לא צורכות הרבה דלק ואנשים ירגישו חופשי יותר לנצל את ההזדמנות ולנסוע עם כל המשפחה מחיפה לבקר את הסבתא בירושלים כשהם לא צריכים להתטרטר בתחבורה הציבורית או לנסוע ברכב הפרטי שלהם. בכל רכבי ההשכרה שראיתי הק"מ היה גבוה יותר מהממוצע- משהו כמו 30K בשנה. זה בערך הק"מ הממוצע ברכבי ליסינג כך שבמבחן המציאות עלות הדלק פחות משפיעה על השוכרים.

פורסם

אני שוכר הרבה רכבים ותמיד הגבילו אותי בקילומטרים. כתבת על ליס4יו? הנה צילום מסך מתוך אתר האינטרנט שלהם:

attachment.php?attachmentid=358484&stc=1&d=1382617422

כתוב מפורשות שיש הגבלת קילומטרים גם להשכרה של שבוע או חודש.

זה נכון שרכב השכרה נוסע הרבה, אל תשכח שכל יום שרכב כזה עומד זה הפסד נטו לחברת ההשכרה. כך שכדי שהחברה תרוויח הרכב חייב להיות בהשכרה כל יום, אבל זה לא אומר שהוא נוסע כל היום. גם אני שוכר רכבים בימים בהם יש לי נסיעות ארוכות או סתם הרבה נסיעות, זה לא אומר כלום על רכבי ההשכרה.

Capture.JPG

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צודק, טעיתי בשם החברה. מדובר במבצע של קל אוטו. יש גם מבצעים כאלה בסופי שבוע בעוד חברות השכרה.

בכל זאת, הק"מ ברכבי השכרה גבוה וזה מוכיח שהרכב נוסע המון ביחס לרכב פרטי. בנוסף העובדה שנסעו בו המון אנשים, חלקם בשיטת "להשתמש ולזרוק" לא הופכת אותו לאטרקטיבי לרכישה, לפחות בעיניי.

פורסם

מה שהופך רכבי השכרה לאטרקטיביים זו הנחה של 20% לרכב בן שנתיים ו-25-30% לרכב בן 3.

לפעמים יש רכבים שמורים להפליא, פנימית וחיצונית. יש גם סטוקים של זבל. לכל דבר בחיים יש מחיר.

פורסם

אם כבר אתה הולך על האופציה של הליסניג ואתה כזה גמיש עם המחיר, אתה יכול לנסות את הרעיון של המכירות הפומביות. אמנם עדיין לא כולם מכירים את זה , אבל יש אנשים שחוסכים אלפי שקלים על רכבים 0 ק"מ/כמעט חדשים/ מ2010 שיכולים להגיע אפילו לחצי מחיר מחירון (היו מקרים). החברה היחידה שאני מכיר שעושה את זה זו אלבר, תבדוק איתם .יכול להיות שיש עוד, אין לי מושג..

פורסם

מחזק את ההמלצה על הגרנדה פונטו. היא חסכונית, בטיחותית ביותר, מרווחת יחסית, עם תא מטען נורמאלי אך עדיין עונה להגדרות של "רכב קטן", זולה לתחזוקה (טיפול כל 30000 או שנתיים וגם במוסכי היבואן המחיר לא "שוחט" כמו שאתה מצפה שיהיה), נוחה ויפה.

כמו כן ב40000 תוכל לקנות משנתון 08-09, פרטי ודגם דיינמיק. (אקטיב זהו הדגם הפשוט ביותר, בדיינמיק לרוב השוני הוא באיבזור קוסמטי ורדיו דיסק MP3 אינטגרלי, יש כאלו מאובזרות מאוד- אך כנראה שלא נכנסות לך בתקציב).

בנוגע לגיר הרובוטי, אתה צריך לנסוע בעצמך (או יותר נכון אישתך) בכדי להרגיש. מניסיון שלי, של חברים ומשפחה, אחרי מקס' שבוע, מתרגלים ומלכתחילה זה לא כזה משמעותי (שוב עניין אינדיבידואלי). בנוגע לאמינות: הפיאט לא נופלת מאף רכב בקטגורייה ובשנתון והגיר יכול אכן לעשות בעיות- מקלאץ שזה בלאי טבעי, ועד משאבות וחיישנים אך בסכ"ה החישוב הכללי גם אם נפלת בבעיה כזו, הרכב הזה עדיין משתלם ונותן תמורה מלאה לכסף, בטח בהשוואה לסיריון "קופסתית" במובן הרחב של המילה: לא נוחה, בלי תא מטען וספרטנית באופן כללי, או אלטו, לא עלינו.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...