Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זליגה ביונדאי אקסנט 96

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי זליגה כבר תקופה של חודשיים, כרגע בכל מצב של חניה ארוכה אני מנתק את המצבר מהרכב.

אין לי כסף להוציא כרגע על התיקון וגם אין לי אפשרות להשאיר את הרכב במוסך ליום שלם (ככה החשמלאי מבקש, כי הוא לא יודע כמה זמן יקח לו למצוא את מקור הזליגה)

השאלה שלי היא כזו :

א. מה הוא הטווח מחירים על תיקון של זליגה?

ב. כמה זמן באמת לוקח למצוא ולתקן בעיה כזו?

האם יש מישהו בפורום שמתמחה בנושא ויוכל לעזור לי?

פורסם

למצוא זליגה זה לא תמיד כזה מסובך כמו שזה נישמע ובתור התחלה מה שאני ממליץ זה בעת הבדיקה עצמה שהמד מראה שקיימת זליגה פשוט להתחיל להוציא פיוז אחרי פיוז מתיבת הפיוזים וייתכן מאוד שבפיוז מסויים שייצא הזליגה תרד וכך יהיה גם ניתן לדעת איזה צרכן לוקח את הזרם גם כשהאוטו כבוי. את זה גם אתה יכול לבצע בעצמך באופן עצמאי עם מד זרם פשוט.

פורסם

אם תעשה כדברי קודמי, אז לפני שאתה מוציא את הפיוז השני, החזר את הראשון למקומו וכן הלאה.

ביונדאי משנה כמו שלך, למצוא זליגה אמור לגזול לאיש מקצוע מיומן מאוד - מספר דקות עד עשרות דקות ספורות מקסימום שזה כולל פירוקים למצוא את הנקודה המסויימת, סידור, וסגירת פלסטיקה וכו מחדש, ככל שבכלל צריך להגיע עד לשם.

יש לקחת בחשבון שחייבים לבדוק שהמצבר שלך תקין.

יש לבדוק שמכשיר הרדיו כבה עת שאתה מוציא את המפתח מהסוויץ',

יש לוודא שאין דיבורית מחוברת ואשר מח לא תקין שלה עלול לגרום לתופעה הנל"\

יש לוודא שאין סוללת גיבוי של אזעקה או מערכת מיגון מסוג כזה שיש לה סוללה, ואשר הסוללה תקולה ועלולה לגרום לזליגה או אף תקלה במע' אזעקה ללא סוללה.

יש לבדוק שאין בעיה של אור פנימי שנשאר דולק בתוך הרכב - בתא הנוסעים,

ובנוסף,

יש לוודא שאין אור דולק וממשיך לדלוק ולא כבה בתא המטען, ככל שיש אור בתא המטען אשר אמור לדלוק רק עת פותחים אותו ולהכבות עת סוגרים את תא המטען. לא בטוח שברכב שלך יש אור כזה.

אם יש מגברים ברכב למערכת סאונד, יש לוודא שפיקוד למגבר מחובר למתח אחרי סוויץ' ולא למתח קבוע.

אם כל השלבים האלה מראים על מצב תקין, יש לבצע בדיקה מקצועית יותר.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אם תעשה כדברי קודמי, אז לפני שאתה מוציא את הפיוז השני, החזר את הראשון למקומו וכן הלאה.

ביונדאי משנה כמו שלך, למצוא זליגה אמור לגזול לאיש מקצוע מיומן מאוד - מספר דקות עד עשרות דקות ספורות מקסימום שזה כולל פירוקים למצוא את הנקודה המסויימת, סידור, וסגירת פלסטיקה וכו מחדש, ככל שבכלל צריך להגיע עד לשם.

יש לקחת בחשבון שחייבים לבדוק שהמצבר שלך תקין.

יש לבדוק שמכשיר הרדיו כבה עת שאתה מוציא את המפתח מהסוויץ',

יש לוודא שאין דיבורית מחוברת ואשר מח לא תקין שלה עלול לגרום לתופעה הנל"\

יש לוודא שאין סוללת גיבוי של אזעקה או מערכת מיגון מסוג כזה שיש לה סוללה, ואשר הסוללה תקולה ועלולה לגרום לזליגה או אף תקלה במע' אזעקה ללא סוללה.

יש לבדוק שאין בעיה של אור פנימי שנשאר דולק בתוך הרכב - בתא הנוסעים,

ובנוסף,

יש לוודא שאין אור דולק וממשיך לדלוק ולא כבה בתא המטען, ככל שיש אור בתא המטען אשר אמור לדלוק רק עת פותחים אותו ולהכבות עת סוגרים את תא המטען. לא בטוח שברכב שלך יש אור כזה.

אם יש מגברים ברכב למערכת סאונד, יש לוודא שפיקוד למגבר מחובר למתח אחרי סוויץ' ולא למתח קבוע.

אם כל השלבים האלה מראים על מצב תקין, יש לבצע בדיקה מקצועית יותר.

בברכה.

תודה על התגובה המפורטת

לפי הסדר -

המצבר נגמר בגלל הזליגה, החלפתי אותו בחדש (עברו 5 חודשים מהקניה אז השתמשתי באחריות) , והוא בסדר גמור, הבעיה היא בזליגה.

הרדיו כבה בסיבוב הסוויץ.

הדיבורית מחוברת תמיד , נדלקת בסיבוב הסוויץ' כמובן, אני די חושד בה בכל אופן.

אין מערכת אזעקה ברכב.

לגבי האור - קראתי כמה דברים כאלו ברשת וישר בדקתי, לא היה שום אור אז כנראה הבעיה לא משם.

אין מגבר מחובר.

מהם יתר הבדיקות? ניתוק הפיוזים?

פורסם
תודה על התגובה המפורטת

לפי הסדר -

המצבר נגמר בגלל הזליגה, החלפתי אותו בחדש (עברו 5 חודשים מהקניה אז השתמשתי באחריות) , והוא בסדר גמור, הבעיה היא בזליגה.

הרדיו כבה בסיבוב הסוויץ.

הדיבורית מחוברת תמיד , נדלקת בסיבוב הסוויץ' כמובן, אני די חושד בה בכל אופן.

אין מערכת אזעקה ברכב.

לגבי האור - קראתי כמה דברים כאלו ברשת וישר בדקתי, לא היה שום אור אז כנראה הבעיה לא משם.

אין מגבר מחובר.

מהם יתר הבדיקות? ניתוק הפיוזים?

ניתוק הפיוזים בזה אחר זה כלומר הוצאה של אחד והחזרתו והוצאה של הבא אחריו והחזרתו וכך הלאה אבל במקביל מישהו צריך לעמוד עם מד זרם בתא המנוע על המצבר ולראות באיזה פיוז הזליגה יורדת.

פורסם
ניתוק הפיוזים בזה אחר זה כלומר הוצאה של אחד והחזרתו והוצאה של הבא אחריו והחזרתו וכך הלאה אבל במקביל מישהו צריך לעמוד עם מד זרם בתא המנוע על המצבר ולראות באיזה פיוז הזליגה יורדת.

תודה. עכשיו כל מה שאני זקוק לו זה אמפרמטר

פורסם
יש ברכב נעילה מרכזית?

לא

רק אם אני מוריד או נועל את דלת הנהג אז הדלת של המושב ליד הנהג גם תנעל.. יש לפעמים בעיות עם המרים עצמו אבל זה כבר מזמן

פורסם
אם היית גר באיזור חדרה הייתי משאיל לך או בודק איתך ביחד...

אשמח אם תשאיר לי מספר טלפון בפרטי למקרה שכן אהיה באיזור :)

פורסם
ברכבים ישנים כאלו אפשר להסתפק במנורת קצר כדי למצוא זליגה וזה מה שהיינו פעם עושים שלא היה לנו אמפרמטר

נורת ביקורת גם תעשה את העבודה.

בקשר לפיוזים, תתחיל מהפיוזים שבתא המנוע.

אפשר הסבר איך אני משתמש בנורת ביקורת?

• תוכן חדש...