Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מהו טווח תקין של טמפרטורות של נוזל קירור ?

בנסיעה בפקקים או ברמזורים השעון נוטה להיות בין אמצע לשלב אחד מעל האמצע, סורק מראה חום בין 95 ל-103 מעלות. בנסיעה מהירה בכביש השעון יורד בערך בשלב אחד, כלומר מתחת לאמצע, וקריאת הסורק נעה בין 78 ל-86 מעלות, עם צלילות מאוד קצרות ל-73-76.

התופעה קוראית גם כשהחום בחוץ 30 וגם כשהחום 15.

חשוב לציין שכל זה קורה בנסיעה בלי מזגן. בנסיעה עם מזגן השעון מתייצב על האמצע ולא זז משם לא משנה האם ואיך אני נוסע, הסורק מראה טמפרטורה למופת 90 מעלות.

האם הטווח בלי מזגן הוא תקין? תחושת בטן שלי אומרת שלא כל כך, אבל קטונתי. האם למישהו יש ראיון למה יש כזה הבדל קיצוני, 80 עד 100 מעלות?

אוסיף גם שלא מזמן הוחלף קיט טיימינג, כולל משאבה ונוזל קירור, באותה הזדמנות ביקשתי גם להחליף תרמוסטט. התופעה שתיארתי היתה גם לפני ההחלפה והיא נשארה אחרי ההחלפה. ההחלפה נעשתה במוסך של רנו (לא לובינסקי), כל החלקים מקוריים.

אין בריחת נוזל נראית לעין, הכמות היא אותה כמות המילאו לי והרכב נסע מאז איזה 10 אלף. השמן נקי ואין בו סימני מים או קצף או טחינה.

יש עוד נתון, לא יודע אם רלוונטי למקרה: הסל"ד בסרק בלי מזגן אינו יציב לגמרי, השעון טיפה "רוקד", והסורק מראה בין 725 ל-780, כאשר בספרות ראיתי שסל"ד סרק במנוע הזה (K4M700) אמור להיות בסביבות 760. האם התנודות האלה תקינות? ניקוי של מנוע צעדים בספריי קרבורטורים לא עזר.

פורסם

אני לא בטוח לגבי הטמפרטורות המדוייקות ברנו, ולכן אענה באופן כללי.

כשהמזגן כבוי והרכב בעמידה או תנועה איטית, טמפרטורת מנוע נמצאת בטווח שבין כניסת מהירות מאוורר ראשונה לפעולה לבין הפסקת פעולת המאוורר.

נדמה לי שבמנוע K4M המהירות הראשונה מופעלת ב 100 מעלות ומופסקת ב 95/97.

כשהרכב בתנועה המאוורר לא "משחק תפקיד" והרדיאטור מתקרר על על ידי האוויר החיצוני הזורם דרכו, וזה יעיל בהרבה מהמאוורר.

ולכן בנסיעה קלילה ללא עומס הטמפרטורה יורדת לאיזור תחילת פתיחה של הטרומוסס, שזה יכול להיות סביב 85-89 מעלות, שוב - לא יודע בדיוק מה יש בדגם הזה.

כשהמזגן פועל, המאוורר פועל כל הזמן ומדמה מצב של רכב בתנועה כל הזמן מהבחינה הזו. ולכן הטמפ' נשארת פחות או יותר קבועה באיזור הערך התחתון שציינתי.

אם כי הרבה מתחת לנק' תחחילת פתיחה של הטרמוסטט זה לא אמור לרדת ולכן מס' של 73 מעלות לא נראה לי תקין. מה הטמפ' בירידה ארוכה, האם נשארת סביב 80-85 או יורדת מתחת לזה?

פורסם

תודה על ההגובה.

הצלילות לאזור של 73 היו בדיוק בירידה קלה במהירות של 110-120 (כביש החוף בין רישפון לוינגייט מי שמכיר), בלי מזגן כמובן. בישורת הטמפ' יותר באזור 80-86, כלומר עדיין מתחת לפתיחת תרמוסטט.

הטמפ' של פתיחת תרמוסטט לפי הספרות היא 89 מעלות, לא זוכר בדיוק מה טמפ' של הפעלה ראשונה של המאוורר, זה איפשהו באזור 90 פלוס.

מעניין איך המזגן מייצב את התנודות של חום מנוע, גם כלפי מעלה וגם כלפי מטה

פורסם

מגאן 2 2005 מתנהג אותו דבר מבחינת הטמפרטורה - למרות שלא הצלחתי להוריד אותו מתחת ל77 מעלות בנסיעה

ההבדל הוא שאצלי המחוג בין 80 ל100 לא זז מילימטר

לא נראה לי שיש בעיה כלשהיא

פורסם
מגאן 2 2005 מתנהג אותו דבר מבחינת הטמפרטורה - למרות שלא הצלחתי להוריד אותו מתחת ל77 מעלות בנסיעה

ההבדל הוא שאצלי המחוג בין 80 ל100 לא זז מילימטר

לא נראה לי שיש בעיה כלשהיא

תודה. גם אצלך המזגן מסדר את הטמפ' באזור 90 פלוס-מינוס מעלה אחת?

ומה קורה אצלך בנושא יציבות סל"ד סרק?

פורסם
אני בעל רנו מגאן קופה 2001 ידנית . וגם אצלי ההיתנהגות היא דומה ואפילו זהה , לא מזמן פתחתי נושא בעניין .

t=498247 - כאן ? (סליחה, המערכת לא נותנת לפרסם קישור מלא)

איכשהו פספסתי. לא ממש מצאתי התייחסות לקירור יתר של המנוע כמו במקרה אצלי, מדובר בכמעט שלב אחד מתחת לאמצע.

האם יצא לך להתחבר למחשב לקבל קריאה מדוייקת מהחיישן? האם סידרת את המזגן?

ומה לגבי סל"ד סרק, גם אצלך זה רוקד?

פורסם

בדיוק כך , כשאני בעיר בפקק , או סתם בנסיעה עירונית החום הוא מעל חצי קצת . כל זה בלי מזגן מכיוון שהוא לא פעיל אצלי , כאשר המהירות עולה לפעמים המד יורד מתחת לחצי , וכעבור כמה זמן חוזר לחצי . וככה זה משחק .

לגבי הסל"ד , מהניסיון שלי אם האוטו כשאני מתניע אותו אחרי לילה ובניוטרל הטורים היציבים הם 5K , ולפעמים הוא נותן קפיצה ממש קטנה כלפי מעלה וחוזר . מחשב עדיין לא חיברתי , אך בשבוע הבאה אני עושה טיפול ואחבר , שמור על קשר נתעדכן.

פורסם
הטורים היציבים הם 5K , ולפעמים הוא נותן קפיצה ממש קטנה כלפי מעלה וחוזר

5K? ז"א 5000 סל"ד? זה מנוע טורבו-סילוני או שטעית בהקלדה?

• תוכן חדש...