Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמתי לב שכאשר אני נוסע ללא מזגן מחוג חום המנוע נמצא קצת אחרי החצי,

לאחר הפעלת המזגן, כעבור דקות אחדות הוא צונח לאט לאט לרבע.

האם מצב זה הגיוני והמחוג מראה לי חום מנוע אמיתי?

תודה רבה! :)

פורסם

כאשר אין מזגן המאוורר עובד רק שצריך - כשהמנוע ממש חם

כשיש מזגן, המאוורר עובד כל הזמן (אחרת המזגן לא יקרר) והמנוע נהנה מהרוח והטמפרטורה שלו יורדת

פורסם

כאשר אתה מדליק את המזגן המאוורר באמת עובד קבוע, אבל המחוג לא אמור לרדת מתחת לחצי, טמפרטורת עבודה אמור להישמר בלי קשר למתי המזגן עובד או לא .

יש לי גם פיאסטה 2002 הדבר הזה לא קורה אצלי, גם כאשר בימים קרים אני מדליק קירור כדי להוריד את האדים מהחלון הקדמי, אולי הטרמוסטט שלך נתפס פתוח וכאשר אתה מדליק את המזגן הוא מקרר ללא הפסקה.

אצלי ברכב גם הייתה פעם בעיה דומה, ללא קשר למזגן, הטמפרטורה של המנוע הייתה על ה-רבע במד חום, עד שהתברר לי ששמו לי טרמוסטט שנפתח ב-82 מעלות, שזה לא לפי הוראות היצרן. בפיאסטה 2002 למיטב ידיעתי הטרמוסטט הוא של 92 מעלות.

האם התעסקת עם אחד מהרכיבים האלה לאחרונה??

פורסם

אלמוג פיאסטה צודק!

יש חשד לתרמוסטט תפוס אצלך, וכניסת המאוור החשמלי לעתים אפילו שנים, מורידים את הטמפרטורה בעת הפעלת מזגן, והתרמוסטט לא נסגר בתאם, תקלה שיש לסדרה, על ידי בדחקה מקדימה, והחלפת תרמוסטט, לפי הצורך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני מכיר את התקלה הזאת

למאוורר יש שתי מהירויות. מהירות איטית האמורה לקרר את המנוע בסדיר, ומהירות גבוהה לכאשר המזגן עובד.

מי ששולט על המהירות (בין היתר) זה הנגד של המאוורר. דרך נגד זה מתקבל האות מחיישן המנוע.

עקב תנאים החמים בארץ + הנדסה תת רמה של פורד, הנגד הזה נאכל עם השנים. ייתכן שאצלך נפגעה מהירות הנמוכה של המאוורר.

אם תחליף את הנגד, תגלה שפתאום המאוורר עובד גם לאט.

נגד כזה חדש עולה (תחזיק חזק) 400 ש"ח. אני מצאתי מפירוק בחו"ל וזה עובד יופי.

פורסם
אני מכיר את התקלה הזאת

למאוורר יש שתי מהירויות. מהירות איטית האמורה לקרר את המנוע בסדיר, ומהירות גבוהה לכאשר המזגן עובד.

מי ששולט על המהירות (בין היתר) זה הנגד של המאוורר. דרך נגד זה מתקבל האות מחיישן המנוע.

עקב תנאים החמים בארץ + הנדסה תת רמה של פורד, הנגד הזה נאכל עם השנים. ייתכן שאצלך נפגעה מהירות הנמוכה של המאוורר.

אם תחליף את הנגד, תגלה שפתאום המאוורר עובד גם לאט.

נגד כזה חדש עולה (תחזיק חזק) 400 ש"ח. אני מצאתי מפירוק בחו"ל וזה עובד יופי.

גם אם המאורר עובד רק על מהירות 1 או רק על מהירות 2 זה לא אמור להשפיע על חום מנוע, עלה רק על לחץ הגז במעבה

פורסם
גם אם המאורר עובד רק על מהירות 1 או רק על מהירות 2 זה לא אמור להשפיע על חום מנוע, עלה רק על לחץ הגז במעבה

בוא נגיד שאם לא נכנסים לדקויות של מעלות בודדות זה נכון.

אם כן יורדים לרמה של מעלות בודדות, אז כשהמזגן עובד ומאוורר פועל קבוע, טמפרטורת מנוע יורדת לאיזור נקוודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט. נניח 85 מעלות, סתם זורק מספר.

כשהמזגן כבוי, טמפרטורת מנוע במצב עמידה או תנועה איטית תהיה בין נקודת CUT IN של המאוורר (נניח 95 מעלות) לבין נקודת CUT OUT של המאורר (נניח 92 מעלות).

כשהרכב בנסיעה וללא עומס מיוחד, הטמפ תרד לאיזור נק' תחילת פתיחה של הטרמוסטט, כלומר 85 מעלות.

פורסם

שאלה קטנה, בניסאן לרגו אחרי שהייתי נוסע בעליה ארוכה המנוע היה מתחמם למצב לפני הקו האדום והמזגן מפסיק לקרר - האם הוא משתמש במזגן כדי לקרר את עצמו או שהוא מבטל את המדחס בשביל להוריד בעומס?

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

קצת מבולבל,

אם המאוורר מתחיל לעבוד בצורה מופרזת ולקרר את המנוע על יתר המידה זה משהו שרצוי לטפל בו מידית(יכול לגרום לנזק כלשהו?) או שאפשר למשוך את זה עד לעונה הבאה?

(תיכף החורף מגיע ולא יהיה שימוש במזגן תיכף...)

תודה רבה :}

פורסם

אני לא יודע לגבי נזק ממשי שיכול להיגרם, אבל מנוע שעובד בטמפרטורה שהיא לא טמפרטורת העבודה שלו, יעבוד בצורה לא ראויה, זה היגיון פשוט. אחת הבעיות למיטב ידעתי למנוע שלא עובד בטמפרטורה נכונה היא צריכת דלק גבוה מעט מהרגיל לדוגמא, ואני בטוח שיש עוד מגוון דברים שיכולים לקרות.

זה נכון שימי הקיץ החמים נגמרו, אבל אותם מחליפים ימים קרים, והרדיאטור שלך מתקרר גם מהאוויר שבא איתו במגע בזמן הנסיעה, והאוויר הזה מקרר אפילו טוב יותר מהמאוורר של המזגן שהיה דולק קבוע, אם אני לא טועה. המסקנה היא שאולי המאוורר לא ידלק כי אין מזגן, אבל האוויר מבחוץ יעשה עבודה יותר טובה בקירור המנוע.

הטיפול לא אמור להיות בעייתי מדי. אם יש לך מעט זמן ואתה יודע להתעסק קצת במנוע של הרכב פשוט תחליף תרמוסטט לבד, יחסוך לך הרבה כסף, אם לא כנס למוסך (לא מורשה!!) שיחליפו לך את החלק, עניין של 200-250 ש"ח בהגזמה !!

חבל להיכנס למורשה, פשוט ישחטו אותך במחיר, זה חלק שאפשר להתפשר עליו בהחלפה במוסך פרטי.

• תוכן חדש...