Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי ביוני האחרון טויוטה קורולה ממגרש טרייד אין. שילמתי עליו מחיר הוגן ביחס לרכב מליסינג.

כבר אז המוכרת במגרש אמרה כי זה ליסינג מימוני ( אני לא התייחסתי חשבתי לעצמי עוד טריק שיווקי)

היום להפתעתי הנעימה קיבלתי רישיון רכב לחדש לדצמבר הקרוב (רכב עלה לכביש 12/09)

ולא מופיע ברישיון שום תיעוד ליסינג אלא מופיע כאילו הרכב פרטי.

האם זכיתי מן ההפקר ואוכל בפעם הבאה למכור את רכבי כמו פרטי?

המדהים בכל הקטע שרכשתי את הרכב בידיעה שזה ליסינג שתואם גם לק״מ ולמצב הרכב ( תיקוני פחחות שאופיינים לליסינג) וגם קיבלתי תדפיס טיפולים על דף עם לוגו של חברת הליסינג.

היות וזה סוחר מורשה היה תו סוחר ולמעשה קניתי את הרכב מחברת פסיפיק בעוד הרכב היה בשירות חברת הגר.

מישהו מודע לתופעה? זה בסדר להינות מזה.. ?

פורסם

תן לי להבין את השאלה - אתה באמת שואל כאן האם זה בסדר לא להגיד לאדם שאתה מוכר לו את האוטו שהרכב היה פרטי לגמרי??

זאת אומרת - אתה כותב פה שאתה עומד לשקר לאדם שיבוא לקנות ממך את הרכב.

אז מה השאלה? אם זה בסדר?? אז לא.

ולעצם השאלה - העניין ידוע (לפחות לי) וזה המצב כרגע. האם לנצל את זה?

עופר

פורסם

אני מניח שזה מסיבה פשוטה: ליסינג מימוני אינו ליסינג, אלא שיטת מימון - הרכב נרכש על ידי לקוח פרטי אשר מקבל הלואה מחברת מימון או מחברת ליסיג. כנראה שהרכב נרשם על שם בעליו הראשון (הפרטי) בדיוק כפי שהיה קורה אילו המימון היה מבוצע על ידי בנק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מניח שזה מסיבה פשוטה: ליסינג מימוני אינו ליסינג, אלא שיטת מימון - הרכב נרכש על ידי לקוח פרטי אשר מקבל הלואה מחברת מימון או מחברת ליסיג. כנראה שהרכב נרשם על שם בעליו הראשון (הפרטי) בדיוק כפי שהיה קורה אילו המימון היה מבוצע על ידי בנק.

לא מדויק.

זה נכון שליסינג מימוני הוא שיטת קניה עם מימון (הלוואה), ולמעשה הרכב פרטי לגמרי (בדיוק כמו רכב שנרכש יד-1 0 ק"מ מליסינג).

מה שלא נכון הוא שהרכב לא צריך להירשם על שם הרוכש בכדי שלא יופיע ברישיון הרכב שום אזכור לליסינג.

לצורך העניין, אני רכשתי את הרכב שלי כשהיה בן שלוש.

הרכב היה ליסינג מימוני ונרשם על שם חברת הליסינג.

אם לא היו אומרים לי בסוכנות שהרכב היה ליסינג מימוני כנראה שאף פעם לא הייתי יודע מאחר וברישיון הרכב זה לא רשום, אך אם הייתי בודק במשרד הרישוי הם היו מדווחים לי כי הרכב היה ליסינג מימוני.

הסוכנות מסרה לי את שם בעלי הרכב הקודם ובדקתי היסטוריית טיפולים במוסך שלו, וכל הטיפולים נעשו על שמו (כלומר אכן ליסינג מימוני כשורה).

מה שמוזר אצל הבחור כאן הוא שהטיפולים בוצעו תחת חברת הליסינג, במקרה זה לדעתי זה ליסינג תפעולי לכל דבר עם כל המשתמע מזה (טיפולי איכות של ליסינג).

פורסם

בהזדמנות {לא דחוף כי כבר קנית} , גש למשרד הרישוי עם ת"ז ורישיון רכב על שמך ותבקש שידפיסו את הרישיון רכב ה"מקורי".

במידה ומופיעה שם של בן אדם עם ת"ז , ובסעיף "בעלים קודמים " מופיע הספרה "0" . אז הרווחת ! כשתמכור לא יבקשו ממך הפחתת מחיר בגין ליסינג .

אבל באם יהיה רשום לדגמא " דן רכב ותחבורה" וכדומה , אז היד ראשונה הייתה ליסינג , ואתה יד שניה ,

פורסם

אלון - בליסינג מימוני הרכב יכול להרשם על שם חברת הליסינג, והוא יכול להרשם על שם הרוכש הפרטי עם שעבוד לטובת נותן ההלואה. במקרה הראשון המקוריות תהיה של הליסינג, במקרה השני המקוריות תהיה פרטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מתכוון לשקר אני לא כזה אבל שאלתי היא איך זה שהרכב היה ליסינג ולא מופיע ברישיון?

רכבי הקודם גם כן היה בליסינג תפעולי ועל הרישיון הופיע השכרה/החכר ופה מופיע כאילו זה פרטי.

כפי שציינתי רכשתי את הרכב במודע כליסינג.

האם בכל זאת אתם אומרים שאם נלך למשרד הרישוי נראה כי המקוריות הייתה ליסינג למרות שלא מצויין ברישיון?

פורסם

ליסינג מימוני מהווה הלוואה לכל דבר ועיניין, ולמעשה מדובר במכונית פרטית לכל דבר ועיניין.

ברישין הרכב הבעלים הראשון יהיו חברת המימון, הגר לצורך העיניין.

המכונית הזו אינה מיועדת להשכרה או החכר, ולכן נחשבת למכונית פרטית לחלוטין.

הבעלות הראשונה אינה רלוונטית, וזה כלל לא משנה אם זו הגר או שושנה ארבלי-אלמוזלינו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אין צורך לגשת למשרד הרישוי שכן רכשתי את הרכב דרך סוחר מורשה כך שלמעשה העברת הבעלות בוצע מפסיפיק רכב (חברת הליסינג) אלי אני מופי כבעלים יד שניה ולפני 01 ושוב מה שמקומם שהרישיון מופיע כפרטי

פורסם

ברישיון הרכב מופיע כפרטי מאחר והוא לא נקנה לצורכי החכר\השכרה.

במידה ומסיבה כלשהיא לא יכולת לעמוד בתשלומים, לדוגמא, הם היו חייבים למכור את המכונית.

הם לא יכלו "לגלגל" אותה ללקוח אחר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...