Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה לפני שבוע הלך לי המצבר אחרי 4 שנים, החלפתי אותו לחדש, ומאז אני מרגיש שהצריכת דלק השתנתה לטובה.

יש לי מאזדה 3 שככה אני רואה את הקילומטרים שנשאר.

השאלה היא אם אני מדמיין, או שזה יכול ליהות קשור ?

פורסם

אין קשר, אגב מה הצריכה שלך? ואיך אתה בודק? .

גם בבעלותי מאזדה 3 שנתון 2006 .

אני אף פעם לא מגיע למצב שהמכל ממש ריק תמיד משאיר רבע.

הצריכה שלי 441 ק"מ ל - 39 ליטרים ( 294 ש"ח ) .

441/39 = 11.3 .

אצלי תדלוק כזה מחזיק שבועיים , אולי יום יומיים יותר.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

הרבה אנשים שואלים אותי "לכמה זמן הדלק יספיק?" וזה משגע אותי.

צריכת הדלק לחלוטין לא קשורה לפסק זמן, אז אין לקשר את זה עם זמן!

זה קשור לזמן אם אתה נוסע מרחק קבוע כל יום, אבל זה רק בשבילך, לדעת כל כמה זמן תצטרך לתדלק, במידה ולא היה לך חופשת מחלה, או לחילופין חופשת טיול עם נסיעות.

ולעצם השאלה: גם לי לא נשמע הגיוני שיהיה שינוי מורגש - אבל יכול להיות צריכת דלק מסויימת כתוצאה ממצבר שלא מצליח להיטען, ומעמיס על האלטרנטור. אבל נראה לי שיחסית לצריכת הדלק על הנסיעה, זה לא יכול להיות הרבה.

חוץ מהעניין הזה, אז אין למצבר השפעה אחרת על צריכת הדלק.

פורסם
המצבר מיועד להתנעה ראשונית ולא משפיע על צריכת הדלק.

בעקיפין משפיע,אך באחוז מזערי, והסיבה...

לאלטרנטור יהיה יותר קשה להטעין מצבר חלש שהמתח הראשוני שלו נמוך יותר ודרוש יותר זרם להטעינו.

לפיכך הוא יעמיס את המנוע ביתר שאת(כמו שקורה בהדלקת אורות למשל).

העומס הנוסף יגרום לעליה בצריכת הדלק.

פורסם
אין קשר, אגב מה הצריכה שלך? ואיך אתה בודק? .

גם בבעלותי מאזדה 3 שנתון 2006 .

אני אף פעם לא מגיע למצב שהמכל ממש ריק תמיד משאיר רבע.

הצריכה שלי 441 ק"מ ל - 39 ליטרים ( 294 ש"ח ) .

441/39 = 11.3 .

המיכל של המאזדה הוא 55 ליטר , לא תוכל אף פעם לדעת ע"י ניחוש או נסיון לחשב לפי הקווים המורים על כמות הדלק ולהחליט שזה 39 ליטר אמיתיים כיוון שהמיכל לא שווה בצורתו (קונוס/זוויות), זו הסיבה שתמיד ב"פול" המחט לא זזה גם בנסיעה מושקעת .

אם אתה רוצה להיות יותר מדויק תדלק את הרכב כאשר הנורה נדלקת- זה אומר שנשאר לך 12 ליטר לערך .

חשב לפי 55-12 = 43 ל' וחשב לפי הק"מ שנסעת. ואם בא לך להיות עוד יותר מדויק הורד טיפה וחשב לפי 10-11 ליטר

אגב, גם אם קיבלת נתון טוב בוא נאמר של 1:11 או יותר , אתה צריך להתחשב בתנאי הדרך.

כמה ק"מ את הנוסע ליום? מישור? עליות? הדרך היא עירונית או בין עירונית? צורת נהיגה- האם אתה נהג רגוע המשייט על 80 או נהג ממהר יותר? כמו כן, עליך להתחשב בימים בהם לא נעשה שימוש ברכב, שבתות, חגים, חופשות וכו'.

לכן צריכת דלק משתנה מנהג לנהג בלי שום קשר לזמן.

פורסם
המיכל של המאזדה הוא 55 ליטר , לא תוכל אף פעם לדעת ע"י ניחוש או נסיון לחשב לפי הקווים המורים על כמות הדלק ולהחליט שזה 39 ליטר אמיתיים כיוון שהמיכל לא שווה בצורתו (קונוס/זוויות), זו הסיבה שתמיד ב"פול" המחט לא זזה גם בנסיעה מושקעת .

אם אתה רוצה להיות יותר מדויק תדלק את הרכב כאשר הנורה נדלקת- זה אומר שנשאר לך 12 ליטר לערך .

חשב לפי 55-12 = 43 ל' וחשב לפי הק"מ שנסעת. ואם בא לך להיות עוד יותר מדויק הורד טיפה וחשב לפי 10-11 ליטר

אגב, גם אם קיבלת נתון טוב בוא נאמר של 1:11 או יותר , אתה צריך להתחשב בתנאי הדרך.

כמה ק"מ את הנוסע ליום? מישור? עליות? הדרך היא עירונית או בין עירונית? צורת נהיגה- האם אתה נהג רגוע המשייט על 80 או נהג ממהר יותר? כמו כן, עליך להתחשב בימים בהם לא נעשה שימוש ברכב, שבתות, חגים, חופשות וכו'.

לכן צריכת דלק משתנה מנהג לנהג בלי שום קשר לזמן.

בגלל זה כתבתי אצלי , ואני באמת מתדלק כל 14 יום .

אני מסכים איתכם שאין לחשב את זמן התדלוק כי זה משתנה מהרבה סיבות .

את הצריכת דלק שלי אני מודד בצורה שנשאר לי רבע מכל בדיוק בכל תדלוק, ומתדלק את הליטרים הנוספים שזה כמעט תמיד 41 ליטרים.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

יש קשר בין עייפות המצבר לביצועי הרכב, דיברנו על זה בקורס של BOSCH.

מלבד עניין ההתנעה למצבר יש חשיבות גם לשמירה על מתח עבודה תקין ויציב של הרכיבים החשמליים, בכללם המתח, המהירות והתזמון בהם נפתחים האינג'קטורים לדוגמה.

אם מישהו זוכר את ההסבר המדוייק אשמח אם יעלה אותו לכאן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...