Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לובי לנפגעי פורד פוקוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פוקוס סטיישן 1.6 2012 מליסינג מזה כ-16 חודשים עם 50000 ק"מ.

להלן ריכוז התקלות:

שבועיים לאחר שקבילתי את הרכב נשמעו נקישות מטרידות במהלך הנסיעה מאזור הבולם/מתלה קדמי.

בפעם השלישית שבוחן בכיר בניר צבי בדק את הרכב, נמצא כי "כבל ההגה" היה משוחרר ובא לציון גואל.

על הדרך טיפלו בנזילת שמן שלדברי איש הליסינג נפוצה ברכב זה (להזכיריכם, רכב בן שבועיים).

לאחר 45000 ק"מ הגיר עבר עדכון תוכנה שלא הואיל (שיהוקים בתחילת נסיעה ומחלת ים לפרקים בפקקים).

לפני יומיים הגומיות בשתי דלתות נפלו, מבט זריז בתחתית הדלת גילה שהדבק התייבש.

הציפוי על ההגה מתחיל להתקלף.

בסה"כ מרוצה מהרכב, אולם אין סיכוי שהייתי רוכש אותו באופן פרטי...

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בסה"כ מרוצה מהרכב, אולם אין סיכוי שהייתי רוכש אותו באופן פרטי...

זו הסיבה שגם אין "בלגאן" בתקשורת (זו, ואולי גם RS לא נתקל עדיין בבעיות ;-) ). תראו איזה בלגאן נהיה מה- DSG7, בגלל שרוב הרוכשים פרטיים. בכל מקרה, טוב שיש פורום כזה, שלפחות מי שמתעניין יכול ללמוד על הבעיות הללו. בלי ברקסים - MY GOD.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לגבי בעיית הבלמים לכאורה - נראה לכם הגיוני ?

אז נכון שבארץ רוב הרכבים שייכים לליסינג, אך בבריטניה למשל הפוקוס והמונדאו נמכרים כמו לחמניות

נראה לי שאם באמת הייתה בעיית בלמים - כבר מזמן היו שומעים על כך באמצעי התקשורת.

ייתכן ו"בעיית" הבלמים מופיעה בתחילת נסיעה ? כי אם כן אז מובן שכשהמנוע קר קשה יותר לעצור את הרכב

עד כמה שאני יודע - מכאן ועד אין בלמים בכלל....

פורסם

ממבט קצר על צי הפוקוסים דור נוכחי סטיישן/סדאן בחניון של החברה בה אני עובד , כמעט לכולם יש בעיה עם גומיות הדלתות.

מדהים !

הבנתי שלא מעט אנשים התלוננו על נושא הגיר. לדעתי רוב התלונות כי אינם רגילים לתפקוד של גיר רובוטי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ממבט קצר על צי הפוקוסים דור נוכחי סטיישן/סדאן בחניון של החברה בה אני עובד , כמעט לכולם יש בעיה עם גומיות הדלתות.

מדהים !

מישהו יכול להעלות תמונה - אני פשוט לא יודע על איזו גומיה מדובר.

נשמע לי דבר פעוט ביותר - אפשר פשוט להדביק למקום, לא ?

יש לזכור שלא מדובר באיזה רכב יוקרה, בסך הכל פוקוס.

פורסם

אין לי פוקוס ואני לא מכיר את "בעיית" הגומיות.

אבל זה נשמע כמו דבר פעוט ושולי שבינו לבין כדאיות/עדיפות המכונית ביחס לאלטרנטיבות המשקל הוא אפס.

זה אולי מרגיז ומאוד בולט, אבל לתקן דבר כזה זה כל כך קל וללא שום השפעה על ערך הרכב או תפקודו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

קונסור רפורטס בדקו את המונדאו החדשה והתלהבו מהאוטו דינמית.

אבל הם ממליצים לחכות לפחות שנה לפני קניה. למה ?

הם מזמן לא נתקלו באוטו חדש עם איכות בניה כול כך נמוכה...

פורסם

התלבטתי המון לגבי הרכב הזה בזמנו והפחיד אותי הגיר הרובוטי (מישהו אמר מחלת ים...) אבל פסלתי אותו בגלל המרווח הלא מוצלח שלו ואחרי זה הרגשתי קצת מבואס בגלל כל השכלולים "שהפסדתי" אבל בדיעבד מי שהזהיר אותי עוד אז מהגיר ידע על מה הוא מדבר ומכאן שלמרות שזה ניראה כאילו זה בא בהפתעה זה לא ממש בא בהפתעה, המוסכניקים ידעו שהולך להיות בלאגן...

מצד שני, לקח קטן בעניין לכל אלו שקיבלו בזמנו את הליסינג והיללו את הרכב הנהדר הזה ו"ירדו" על כל אופציה אחרת שהיא לא שווה, לא מגיעה לרמה וכיו"ב. קחו בחשבון לפעם הבאה שלכל רכב צריך לתת את הזמן שלו ולפסול אופציות אחרות על סמך שכלולים כאלה או אחרים זה פשוט לא נכון כשאתה מתחיל לבזבז זמן על ביקורים במוסך או השארת הרכב אצל קצין הרכב אתה חושב פעמים אם זה כזה משתלם.

פורסם

להזכירכם גם הקורולה הרובוטית לא התקבלה בפנים יפות בארצנו , נהגים שלמדו ליסוע עם הגיר לא היו מוכנים לרדת מהרכב .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

אז ככה, הרגע חזרתי מהמוסך המרכזי (ניר צבי).

התופעות:

1. גומייה מדלת אחורית ימנית (זו שהשימוש בה מועט ביותר) יצאה ממקומה.

2. הר"ד (SONY) התחיל לעשות לי צרות בקריאת USB למיניהם, בעיקר של 16GB ומעלה.

3. בהתקנת הקודנית (קוברה) כנראה שנפל בורג או קליפס למעמקי הדשבורד, מה שגורם לזמזום מציק ביותר.

4. נגנב לה כיסוי הבורג של המגב האחורי (ניסו גם לגנוב את המגב עצמו, אך הוריי הגיעו אל הרכב והחבר'ה נמלטו רק עם הכיסוי).

הטיפול בהן:

1. הורכבה גומייה חדשה, שונה לחלוטין, עם דבק משופר. ימים יגידו אם אכן היא עמידה כפי שנטען, כך שאאלץ לעדכן בהמשך.

2. בוצע עידכון תוכנתי לר"ד והובהר לי כי אינו מסוגל לקרוא DOK שגדול מ-16GB. מעט הזוי בהתחשב בעובדה שעבר כן קרא (מאוד לאט) כזה של 32GB כשבתוכו היו 20GB "תפוסים". נו שויין, לא כזה קריטי, כן מעט מעצבן (ב-VAG קורא 32GB בקלות).

3. הדשבורד פורק כמעט לחלוטין, נמצאו מספר ברגים מיותרים מההתקנה, אך הרעש עדיין קיים - מנהל הטכני של המוסך פנה אלי ואמר לי כי שמע את הזמזום המדובר ולדעתו הוא הבין מהיכן הוא. אני סירבתי להשאיר את הרכב במוסך ללילה, לכן סוכם כשזה יבוצע עם הטיפול הראשון (עוד 3 חודשים).

4. הורכב כיסוי חדש ובוצעה הנחה עליו ועל העבודה (הנחה די מהותית).

זאת לא הפעם הראשונה (פעם קודמת גם על הזמזום, מרכוז הגה ועל צבע - אחרי שחבטו לי באוטו וברחו) בה אני מבקר במוסך המדובר, עד כה השירות בהחלט אדיב ונעים - החבר'ה נותנים הרגשה הרבה יותר מקצועית ועניינית מאשר במוסכי צ'מפיון. היועץ, הבוחן והמנהל הטכני ישבו עימי, שאלו לגבי הרעש (למה הוא דומה בדיוק :lol:), פתחו, בדקו וניסו למצוא פתרונות - ולא לנפנף אותי לדרכי. בשיחה עם יועץ השירות, התברר שהוא אחד מאיתנו - התגורר בארה"ב תקופה לא קצרה, היה בעליה של M3 E46 ויש לו עבר נאה עם דו"ג.

לגבי הגומיות, היו במוסך לפחות 10 פוקוס ליסינג - לכולן הגומיות נושרות וחברות הליסינג לא טורחות לדרוש החלפתן. כנראה שזה ממש לא מפריע או מעניין את בעלי הרכבים... מעבר למעט יותר רעש שחדר אל הרכב, זה גם מכוער ומציק בעין :?

לגבי הגיר, הטענה שלהם היא שימוש לא נכון בתיבה - הגורם לפריצת מחזיר שמן, משם הדרך אל הקלאצ'ים היא קצרה מאוד. כן מבצעים עידכוני תיבה ואכן ישנם קלאצ'ים עדכניים, אך הבעיות עדיין קיימות. כפי שאמרתי, לטענתם החבר'ה הטכניים - אך ורק משימוש לא נכון של הנהג.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
קונסור רפורטס בדקו את המונדאו החדשה והתלהבו מהאוטו דינמית.

אבל הם ממליצים לחכות לפחות שנה לפני קניה. למה ?

הם מזמן לא נתקלו באוטו חדש עם איכות בניה כול כך נמוכה...

אכן, הפיוז'ן (הכינוי למונדיאו באירופה) מרגישה זולה משהו. אחי שקל לרכוש כזאת, אני לא התלהבתי מתא הנוסעים וכרגע האופציה המועדפת שלו היא האקסייפ (קוגה) בוורסיה של ה-2.0EB (אוטומטית. לא רובוטית). חבל שאצלנו לא מוכרים אותה :twisted:

שווה לחכות למונדיאו האירופאית, אולי בה יהיה שיפור ביחס לזה של האמריקאית. לפחות ככה אני מקווה - אחרת הנוכחית עדיפה מהותית על פני החדשה באספקט הזה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

איך בדיוק שימוש לא נכון בתיבה גורם לפריצת מחזיר שמן ? זה קשקוש של מוסכניקים. הבעיה הזאת קיימת בצורה נרחבת גם בחו"ל,

ובלי שום קורלציה לצורת שימוש (ממה שקראתי בפורום האמריקאי). יש בעיה חוזרת במחזיר השמן הזה, והחלפה שלו יחד

עם הקלאצ'ים אמורה לפתור את הבעיה. אצלי זה היה ככה, ואכן הכל בסדר עכשיו. כנ"ל אצל אח שלי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שלומי, אני שאלתי מתוך סקרנות וזאת התשובה שקיבלתי - באם נאמין לה או לא :-)

לא נכנסתי לתוך הסברים טכניים - לאור העובדה כי הייתה עבודה רבה היום במוסך, אבל אולי אעשה זאת בפעם הבאה, אם יהיו כאן המעוניינים לדעת את הקשר בין הדברים שנאמרו.

בסופו של דבר, כולם צחקו ואמרו שהבחירה הידנית היא המוצלחת יותר :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
איך בדיוק שימוש לא נכון בתיבה גורם לפריצת מחזיר שמן ? זה קשקוש של מוסכניקים.

+1

זה לא רק "קשקוש", זה גם עלבון לאינטליגנציה של השומע.

• תוכן חדש...