Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו מבין בטלסקופים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות לאחיינית שלי טלסקופ (בת 9, זה מה שהיא ביקשה..), ואין לי שמץ של מושג בזה.

מן הסתם אני אזמין מחו"ל. תקציב - רצוי מתחת ל-75$ כדי להמנע ממיסים, אבל אם אין ברירה אפשר לחרוג ל-100$.

אני צריך את זה תוך שבועיים אז כנראה שאני אאלץ להזמין דרך BUY2USA.

חיפשתי באיביי ובאמזון אבל אני לא ממש מבין איך להשוות את הפרמטרים, מה חשוב ומה לא וכו'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

יש כל מיני ערכות שמיועדות לילדים ועולות כמה מאות ש"ח בחנויות הצעצועים. כך גם ערכות המיקרוסקופ (יש גם ערכות הכוללות את שני המכשירים) מנסיוני - לא שוות את מחיר קרטון האריזה. אני גם מסופק אם מכשיר ב-$75 כולל משלוח יהיה שווה משהו - אופטיקה סבירה היא עניין יקר.

אם הילדה מגלה עניין בטבע ונוף אני מציע לך לפנות לכיוון מעט שונה - משקפת שדה שתעלה בארץ סכום דומה למה שאתה מוכן להוציא או מעט יותר, ותוכל לשמש אותה בטיולים.

בכל מקרה יש מישהו שמפרסם טור אסטרונומיה ב-YNET והוא בעל חנות לטלסקופים. נסה למצוא את האתר שלו כדי לקבל מושגים על סדרי הגודל של העלויות. אני מניח שזה מתחיל בפי 10 מתקציבך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה. בארץ אין מצב שאני קונה - המחיר יותר מכפול.

סתם לשם השוואה מצאתי משהו בתקציב שנמכר גם בארץ (260 ש"ח באמזון, החל מ-650 בארץ):

http://www.amazon.com/Meade-20218-Altazimuth-Refractor-Telescope/dp/B001WMC9K4/ref=sr_1_24?s=electronics&ie=UTF8&qid=1380016289&sr=1-24&keywords=telescope

http://www.cosmos.co.il/wfile/bundle/NG70-bundle.htm

ברור שאין צורך במשהו מקצועי לאסטרונומים, אלא משהו שיספיק לילדה להתלהב ממה שהיא רואה, אבל מצד שני לא צעצוע

שמוכרים לילדים קטנים. זה הכיוון, רק שאני צריך קצת הכוונה יותר מדוייקת למה לשים לבד מבחינת עדשות, הגדלות וכו'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בכל הנוגע לטלסקופים, אני מצטער להגיד שב 100$ כל מה שאפשר לקבל זה צעצוע לילדים.

דבר ראשון אתה צריך להיות סגור על מה אתם הולכים לנסות לראות עם הטלסקופ, ולהבין שזה כנראה לא הולך להיראות ממש כמו שדמיינתם

סתם לדוגמה, הרבה אנשים מדמיינים שאם יכוונו את הטלסקופ לעבר צדק, הם יראו כדור ענק מלא חגורות עננים ואת הכתם האדום בקלות. בפועל, רואים כדור די קטן עם טיפל'ה צבעים עליו בטלסקופים לא מאוד גדולים.

וכך הלאה והלאה.

כוכבים לא רואים גדול יותר, הם עדיין יראו כמו נקודות קטנות. מה שכן- בכל נקודה בה אתה רואה מספר מסוים של כוכבים, דרך טלסקופ תראו הרבה יותר.

השאלה הבסיסית והחשובה ביותר למעשה היא- האם זה הולך להיות יותר טלסקופ נוף או טלסקופ לצפיה בשמיים? זו נקודה מאוד קריטית בהחלטה לאיזה כיוון לפנות.

פורסם

גם אני ממליץ לקנות לגברת משקפת שדה איכותית, 10X50 תעשה את יותר מכל טלסקופ זול.

מזל טוב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חברים, הילדה רוצה טלסקופ, וזה מה שהיא תקבל :) לא מתווכחים עם ילדה דעתנית בת 9.

אין לי ממש מושג מה היא רוצה לראות, קצת שמיים וקצת נוף ולהציץ לשכנים בטח..

כמה דוגמאות שמצאתי, בתקציב כולל משלוח, זה לא ממש צעצוע, אלא יותר 'רמת כניסה' בסיסית.

מהדוגמיות של תמונות שרואים שם, מצליחים לראות את המכתשים של הירח בקלות, וזה נראה לי מספק מאד.

ברור לי שהיא לא תצליח לגלות גלקסיות חדשות..

http://www.aliexpress.com/item/Sirius-refracting-telescope-d-50t-hd/894401625.html

http://www.aliexpress.com/item/High-quality-120-times-350-50-mm-jiehe-and-monocular-space-telescopes-free-shipping-and-portable/878032278.html

http://www.aliexpress.com/item/Baby-small-telescope-mystery/808222288.html

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אתר שמציג טלסקופ רפרקציה כרפלקטיבי אינו רציני. באחד המוצרים יש גם פידבק שלילי. המוצרים נראים חשודים.

אני חייב לומר - בילדותי היה אחד מחברי טלסקופ מחזיר בקוטר דומה (איני זוכר את הפרטים). עם כל ההגדלה השימוש היחיד בו היה לצפות מהכרמל לעבר אניות בקרבת חופי חיפה, וגם זאת בערך באיכות של משקפת שדה. האיכות שתתקבל ממכשיר ברמה המדוברת תשיג רק מטרה אחת - הילדה תאבד עניין באסטרונומיה (ובתקווה שלא במדעים בכלל).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בחיים לא לקנות טלסקופ מסין מאליאקספרסס ושאר הירקות. במקרה הטוב אלו עדשות זכוכית לא מצופות, במקרה הרע- עדשות פלסטיק.

מדובר בזבל חסר שימוש.

בתקציב של 100 דולר אי אפשר לעשות הרבה, אבל הנה ציוד באמת איכותי-

אל תהיה תמים, ברור שהתמונות המסופקות מזויפות. הירח קרוב בהיר ומסנוור, גם עם פילטר ירח רואים אותו בהיר בהרבה- ועם קצת פחות פרטי שטח.

בנוגע לרכישה- בחיים אל תרכוש טלסקופ no name מסין. מדובר בחרא אופטיקה עם עדשות לא מצופות כהלכה, במקרה הטוב זה יעבוד ואתה תראה עיוות של שבירת אור, במקרה הגרוע אתה פשוט לא תראה שום דבר.

אם התקציב שלך עומד על בערך 100 דולר מחו"ל, לך על זה-

http://www.amazon.com/Orion-10012-SkyScanner-Reflector-Telescope/dp/B00D05BIIU/ref=sr_1_17?s=electronics&ie=UTF8&qid=1380018860&sr=1-17&keywords=telescope

יהיה טוב לצפיה בירח ובפלנטות, אולי גם קצת צבירי כוכבים. ציוד של חברה טובה עם אופטיקה טובה. החיסרון היחיד- טלסקופי מראות הופכים תמונה. אם יש כוונות להשתמש בו כטלסקופ נוף, תצטרך לקנות עינית erect optics

פורסם

אפשר הסבר קצר על ההבדל בין רפרקציה לרפלקטיבי ?

וסינים כרגיל מחרטטים חופשי בדף המוצר, בגלל זה צריך מישהו שמבין קצת כדי למצוא משהו סביר.

הבנתי את הנקודה שאיכות מדהימה לא תהיה פה, אבל תוכל במסגרת המגבלות למצוא לי את הדגם שהוא

'הרע במיעוטו' למרות הכל ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

רפרקטור - כלומר שובר אור - טלסקופ המבוסס על עדשות בלבד.

רפלקטור - כלומר מחזיר אור - טלסקופ המבוסס על מראה (או יותר מאחת) לריכוז האור.

בדגמים שהבאת התצפית היא מבסיס הטלסקופ - אז או שהוא רפקרטור (מכיל עדשות) ואין מראה כפי שמצויין במפרט או שיש מראה אבל יש בה פתח גדול, כלומר שטח המראה די קטן וכושר איסוף האור נפגע.

בכל מקרה - כמו בכל מכשיר אופטי -אל תצפה ליותר מדי ממכשירי No name. עדיף לרכוש משהו מיצרן מוכר ולשלם בהתאם, או לוותר כליל על הטלסקופ. אני עדיין עומד בדעתי כי משקפת שדה תסב לילדה (ולמשפחתה) הרבה יותר הנאה משך הרבה יותר שנים, כיון שמדובר במכשיר נייד שישמש אותם בכל טיול נוף.

פורסם

טלסקופ שובר אור הוא טלסקופ המשתמש בעדשות כדי לשבור את מסלול האור מספר פעמים עד למוצא האור דרך העינית, וכך בעצם ליצור הגדלה זויתית. תחשוב על כמה זכוכיות מגדלת, שכל אחת מהן קטנה במעט מהקודמת, ככה שבסופו של דבר האחרונה היא בגודל המאפשר לעין לקבל את כל התמונה שרואים בזכוכית הראשונה "הגדולה" בבת אחת.

ניתן להחליף עיניות, אבל העיקרון זהה, קרן האור שיוצאת לפוקוסר כבר נמצאת בהגדלה מסוימת.

טלסקופ מחזיר אור- מדובר בטלסקופ בעל 2 מראות, אחת או כדורית או פרבולית, מראה "ראשית", שמכוונת לשמים ואוספת אור, אותו היא מחזירה אל עבר המראה המשנית, שהיא מראה ישרה או פרבולית גם כן וממוקמת באלכסון. האור מוחזר מהמראה המשנית אל עבר הפוקוסר, שבתוכו שמים עינית. העינית נותנת לך שדה ראיה ישיר ולא רואים את השתקפות מראה אחת באחרת או הפרעות כאלו ואחרות.

לכל סוג יתרונות וחסרונות על השני, אבל זה די זניח בגדלים ותקציבים כאלו. בעיקרון בתקציב נמוך טלסקופ מחזיר אור יהיה עדיף, הקוטר גדול יותר כך שיש יותר איסוף אור, ועדשות הן סיפור מאוד יקר, בניגוד למראות שהן קצת פחות.

אני חוזר על ההמלצה-

http://www.amazon.com/Orion-10012-SkyScanner-Reflector-Telescope/dp/B00D05BIIU/ref=sr_1_17?s=electronics&ie=UTF8&qid=1380018860&sr=1-17&keywords=telescope

זה יהיה יעיל בהרבה ממשקפת שדה, ויאפשר לראות כמה דברים נחמדים באמת. המכשיר גם לא כולל חצובה גדולה ויקרה אלא מעמבד דובסוני קטן, שחוסך כסף שהיה מתבזבז על חצובה, ובמקום מאפשר רמת אופטיקה גבוהה יותר.

בנוסף, מעמדים דובסוניים כאלו הם הקלים ביותר לשימוש.

פורסם

תודה על ההסבר, ברור יותר עכשיו.

לגבי ההמלצה שלך - קצת בעייתי כי זה כבר יוצא מאד יקר עם המשלוח והמיסים דרך BUY2USA, וגם כי זה מוגבל רק

לצפייה בשמיים. אני אנסה להבין ממנה מה בדיוק היא רוצה ואני אחליט לפי זה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

זה יהיה יעיל בהרבה ממשקפת שדה,

המשקפת והטלסקופ אינם מוצרים חלופיים. הגוף האסטרונומי היחיד שהמשקפת תוסיף לתצפית בו (וגם זאת במידה מוגבלת, בגלל רעיודות הידיים הנושאות אותה) הוא הירח. מצד שני - גם טלסקופים ב-$75 לא יהיו הרבה יותר טובים. והמשקפת תוכל לשמש את הילדה (והמשפחה) להרבה מטרות אחרות.

הכרתי טלסקופים מהסוג הנמכר לילדים וגם קצת יותר טוב מזה (פירטתי קודם) - אין להם שום ערך לתצפית על מטרה שנמצאת במרחק יותר מכמה מאות מטרים, מכסימום קילומטרים, וגם זה בקושי. רוצה לגדל אסטרונום צעיר - שלח אותו לחוג מתאים במסגרת "נוער שוחר מדע" או איך שזה נקרא היום.

פורסם

זה פשוט לא נכון. כל עוד בטלסקופ אופטיקה איכותית, אפשר בכיף לתצפת איתו על גופים קרובים (ירח, פלנטות), ואם לא מצפים ליותר מדי- גם על צבירים ומערכים.

אני מדבר ספציפית בנוגע לצפיה בשמים. טלסקופ כמו זה שבלינק יהיה יעיל בהרבה ממשקפת שדה, אתה אומר אותו דבר בעצמך.

היה לי רפלקטור עם מראת 114 מ"מ. די קטן, אבל יותר ממספיק כדי להינות איתו. אין דבר שאפשר לראות בטלסקופ 114 שאי אפשר לראות בטלסקופ 100 מ"מ

זה לא צעצוע.

תודה על ההסבר, ברור יותר עכשיו.

לגבי ההמלצה שלך - קצת בעייתי כי זה כבר יוצא מאד יקר עם המשלוח והמיסים דרך BUY2USA, וגם כי זה מוגבל רק

לצפייה בשמיים. אני אנסה להבין ממנה מה בדיוק היא רוצה ואני אחליט לפי זה.

זה כלל וכלל לא מוגבל רק לצפיה בשמים, זה פשוט שבשביל צפיה בנוף תצטרך לקנות עינית מיישרת או מנסרה. אחרת התמונה הפוכה.

• תוכן חדש...