Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שלט משולב מפתח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מפתח מקורי של פולקסוואגן גולף שנת 2000 עם צ'יפ. בנוסף, שלט 2 כפתורים.

התעניינתי לגבי שלט "פליפ" משולב מפתח כזה -

http://www.ebay.com/itm/Remote-Key-Case-Fob-Shell-3-Buttons-Flip-Blade-for-VW-Jetta-Beetle-/390642624776?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item5af41d6908&vxp=mtr

האם זה אפשרי להחליף את השלט עצמו (למרות שלא מדובר באותו סוג של שלט)?

האם מנעולן יצליח להכניס את הצ'יפ לתוך הדבר הזה?

איפה מומלץ לעשות את זה באיזור המרכז?

תודה!

פורסם

לי יש בורה שנת 2000 וגם אני רציתי לעשות את זה.

צריך לבדוק קודם דבר אחד.

מתחת להגה, מאחורי הפלסטיקים, צריך להיות רכיב שנקרא Comfort Control Module, או בקיצור CCM.

לרכיב הזה צריכים להיות 2 קונקטורים. אחד בעל 23 פינים והשני בעל 15 פינים.

ברכב שלי למשל יש רק קונקטור אחד, בעל 23 פינים.

מה ההבדל?

הקונקטור 23 פינים זה מה שמתחבר לרכב ושולט בעצם על כל הנעילה המרכזית, החלונות וכו'.

הקונקטור 15 פינים זה מה שמתחבר ליחידת השליטה מרחוק.

אז אם הCCM שלך הוא בעל 2 קונקטורים עם מספר הפינים הנכון, אתה יכול להתקדם.

אם הCCM שלך הוא בעל קונקטור אחד אז תיאלץ קודם כל להחליף אותו לCCM עם2 קונקטורים.

לדעתי ברכב שלך אתה תראה מתחת להגה איזהשהו "מוח" בשביל השלט שכבר יש לך, אבל לא נראה לי שזה יהיה מקורי של פולקסוואגן.

תצטרך לרכוש CCM אחר, אפשר מeBay, או מפירוקייה. קח בחשבון שהכי טוב זה לקנות CCM מרכב שהוא אותו דגם כמו שלך! למה? כי אם זה לא מאותו דגם, תצטרך לתכנת מחדש את הרכיב.

למשל במקרה שלי, לא מצאתי רכיב כזה מבורה, רק מגולף. אם הייתי קונה את זה של הגולף, הייתי צריך לתכנת אותו מחדש. דיברתי עם כמה אנשים מחו"ל ומקרה אחד שזכור לי הוא מישהו עם בורה דיזל סטיישן שהביא כזה רכיב מבורה סדאן. כשהוא לחץ בשלט על נעילת דלתות, החלונות היו נפתחים. כשהוא היה לוחץ על פתיחה, הבגאז' היה נפתח. אחרי תכנות, הכל הסתדר.

צירפתי תמונה שאמורה להמחיש איפה הרכיב המדובר נמצא. תסתכל בחלק העליון של התמונה, רואים איזה פלאח מתכת עם בורג פיליפס, אז זה הבורג שמחזיק את הCCM במקום.

אם מצאת אחד כזה מפירוקייה, תבדוק אם יש למוכר גם את המפתחות של הרכב. זה מאוד מאוד יעזור לך.

יש עוד כמה שלבים לתהליך הזה אבל לאט לאט.

IMG_0694.jpg

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

עם קצת רצון והרבה מזל, תוכל להעביר את האלקטרוניקה מתוך שלט תקין לתוך שלט משולב מפתח מתקפל.

הרעיון הוא שתיקח את המוח מהשלט הקיים שפועל (הבנתי מהודעתך שיש אחד כזה), ותעביר אותו אל השלט החדש. כך לא תצטרך כלל לנגוע ברכב.

תמקם את שני הכפתורים של המוח, בדיוק מאחורי שני הכפתורים של השלט החדש.

בשביל זה צריך כמובן שהמרחקים בין הכפתורים יתאימו, ושיהיה לך מקום בתוך הפלסטיק של השלט.

במקרה הכינותי מראש, ויש לי שלט כזה חדש, שלושה כפתורים, ללא בית סוללה בפנים (תברר שאצל המוכר זה אותו דבר)

המרחק בין שני הכפתורים הוא 11 מ"מ.

בפנים יש שטח "נקי" בגודל 31*22 מ"מ. ובגובה 8 מ"מ.

תבדוק אם זה עלול להתאים לך.

כמובן שזה לא מספיק, כי צריך לדעת מה המרחק של הכפתורים מהקצוות.

וסביר להניח שיהיה צורך לעשות כמה התאמות קטנות.

במידה וכל הנ"ל הצליח לך. תצטרך לשכפל מפתח וצ'יפ.

ואחרי זה תוכל להדביק סמל של מרצדס וללכת להרשים בחורות בהנחת המפתחות על השולחן.

בהצלחה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...