Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברחוב בו אני גר אין מדרכות אלא חול בצידי הכביש בו אנשים נוהגים להחנות את רכבם.

אני מודע לעובדה שהחלקה מול ביתי אינה החנייה שלי בטאבו, אך שאלתי היא כזאת:

אמנם מותר לכל אשר חפץ לחנות לי מול הבית, אך האם מול לחנות ישירות מול שער הכניסה לבית?

לא רק שעושים זאת כל הזמן, אלא לעיתים אף עושים זאת כאשר אחד הצמיגים יושב לי על המדרגה הראשונה של הכניסה (יש שלוש מדרגות קטנות שמובילות לשער הקטן של הכניסה לחצר ביתי)

בתודה מראש

כבר חתמתי...

פורסם

אין לי מושג איך זה בנוגע לשער עבור הולכי רגל, אבל אני יודע שאם זה שער כניסה לחנייה אז מסמנים על הקטע כביש שמול השער מעטפה (איקס על הכביש).

נראה לי שבמקרה שלך זה גם הפתרון..

פנה לעירייה בבקשה לסימון בטענה כי רכבים שחונים חוסמים את הכניסה לבית ולא מאפשרים לך לצאת ולהיכנס.

מניסיוני, תצטרך לחפור להם הרבה (אני התקשרתי כל יום עד שלבסוף הגיעו לסמן את החנייה)

אם תצלם תמונה של המקום יהיה יותר ברור

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

כשאתה נוסע ברכבך, ומחנה אותו במרכז עיר, כשאתה הולך לקניות / סידורים - גם אתה מחנה מול בית של מישהו.

כמו שלך מותר לחנות מול בתים של אחרים, גם לאחרים מותר לחנות מול הבית שלך.

(בתנאי שלא מדובר בחניה פרטית / רשומה / מסומנת / חסימה וכו׳).

לגבי שער הכניסה - לרוב הוא ממוקם ב״גבול מגרש קדמי״ ובינו לבין ה״דרך״ לרכב אמור להיות מעבר הולכי רגל.

אם אנשים מחנים בצמוד לגדר - הם מפריעים למעבר הולכי הרגל, אבל היות ואין סימון מדרכה לא נראה לי שקל לאכוף את זה.

אם הם חוסמים את השער - קל מאוד לאכוף את זה. חייג למשטרה, הם בדכ יצרו קשר טלפוני עם בעל הרכב ואם הוא לא יפנה את רכבו יגיעו ויתנו לו דו״ח.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בהנחה ושער הכניסה לבית הוא "חוקי" - כלומר מאושר ועל פי תוכניות - אסור בעיקרון לחסום אותך.

תפנה לעירייה בבקשה לסמן את השטח מול שער הכניסה ולמשטרה אם לא ניתן לצאת ולהיכנס מהבית.

אם זה ממש מערב פרוע - תרכוש ותשים פטריית בטון או 2 וסה-טו.

פורסם
אין לי מושג איך זה בנוגע לשער עבור הולכי רגל, אבל אני יודע שאם זה שער כניסה לחנייה אז מסמנים על הקטע כביש שמול השער מעטפה (איקס על הכביש).

נראה לי שבמקרה שלך זה גם הפתרון..

פנה לעירייה בבקשה לסימון בטענה כי רכבים שחונים חוסמים את הכניסה לבית ולא מאפשרים לך לצאת ולהיכנס.

מניסיוני, תצטרך לחפור להם הרבה (אני התקשרתי כל יום עד שלבסוף הגיעו לסמן את החנייה)

אם תצלם תמונה של המקום יהיה יותר ברור

לא ניתן לסמן כי אין מדרכה, רק חול.

אני אנסה להעלות תמונה בלילה כשאשוב.

כשאתה נוסע ברכבך, ומחנה אותו במרכז עיר, כשאתה הולך לקניות / סידורים - גם אתה מחנה מול בית של מישהו.

כמו שלך מותר לחנות מול בתים של אחרים, גם לאחרים מותר לחנות מול הבית שלך.

(בתנאי שלא מדובר בחניה פרטית / רשומה / מסומנת / חסימה וכו׳).

לגבי שער הכניסה - לרוב הוא ממוקם ב״גבול מגרש קדמי״ ובינו לבין ה״דרך״ לרכב אמור להיות מעבר הולכי רגל.

אם אנשים מחנים בצמוד לגדר - הם מפריעים למעבר הולכי הרגל, אבל היות ואין סימון מדרכה לא נראה לי שקל לאכוף את זה.

אם הם חוסמים את השער - קל מאוד לאכוף את זה. חייג למשטרה, הם בדכ יצרו קשר טלפוני עם בעל הרכב ואם הוא לא יפנה את רכבו יגיעו ויתנו לו דו״ח.

זה עלול להפתיע אותך, כי אחרי הכל גם אני ישראלי, אבל להבדיל מהרוב, אני אשכרה מתעניין בסביבה שלי ודואג לא לחסום ולא לקחת לאף אחד את החנייה שלו, תמיד אחפש חלקה שאין בית מולה, לרוב בתחילת או בסוף הרחוב.

כשאני בתל אביב, אני מטריח את חבר שלי לרדת ולפתוח עבורי את החניון של הבניין שלו ולהרים את הרכב (במתקן החניה מתחת לבניין) בכדי שאחנה תחתיו ולא מחנה איפה שבא לי.

כשאני אצל ההורים, אני נכנס לתוך הבית בידיעה שעד שאחרון האורחים לא יעזוב אני כלוא, העיקר לא להחנות לשכנים מול הבית שלהם.

אני שייך לקומץ השפויים שבאמת מתחשבים בסביבה שלהם ולא רק מרוכזים בעצמם.

אם אני מבין אותך נכון, רק אם הם ממש צמודים לשער שלי אז הם עוברים על החוק?

הכוונה שלי ב"חוסמים את שער הכניסה" לכך שכשאני פותח את השער - מולי יש רכב ולא חצי מטר חול ואז כביש, כלומר הוא ממש חוסם את הקו הישר משער הכניסה לכביש עצמו.

בהנחה ושער הכניסה לבית הוא "חוקי" - כלומר מאושר ועל פי תוכניות - אסור בעיקרון לחסום אותך.

תפנה לעירייה בבקשה לסמן את השטח מול שער הכניסה ולמשטרה אם לא ניתן לצאת ולהיכנס מהבית.

אם זה ממש מערב פרוע - תרכוש ותשים פטריית בטון או 2 וסה-טו.

שער הבית חוקי וכך היה תמיד ב50-60 שנים האחרונות.

שוב, לא ניתן לסמן כיוון שאין מדרכה אלא רק כמטר וקצת חול מצידי הכביש.

אני מבין שתמונה תקל על ההסבר שלי ואנסה להעלות אחת כמה שיותר מהר

תודה לכם :)

כבר חתמתי...

פורסם

רוב המקומות שאני מכיר ואין בהם מדרכות אלא חול בצידי הכביש הם או במושבים או באיזורים "פיראטיים" בעיר שהרשות המקומית לא דואגת לפיתוח סביבתי.

אני מחזק את ההצעה שלי על רכישת פטריות בטון והצבתן מול השער כניסה לבית.

פורסם

צילמתי את הפרונט של הבית,

ניתן לראות את הטווינגו שלי מככבת בימין 8)

השער המדובר במרכז התמונה והשאלה היא כזאת:

ברור לי שעל פי חוק מותר לחנות מימין ומשמאל לשער הנ"ל, אבל האם מותר לחנות בצורה כזאת שמזווית הצילום הנוכחית (עומד במרכז הכביש) לא תראו את השער כי רכב יסתיר אותו, כלומר חונה מול השער?

ניתן לראות כי מצד ימין יש יציקת בטון שמחזיקה את הפח ולא ניתן לראות כי כל החול בתמונה נמצא בשיפוע (מדרון) לכיוון הכביש ולכן אם חוסמים לי את השער, היציאה לרחוב היא לא כל כך כייפית

חניה.jpg

כבר חתמתי...

פורסם

שכן שלי שם על דעת עצמו שני עמודים מאחר ותמיד היו חוסמים להם את הכניסה לבית, מדובר ברחוב ראשי מאוד בירושלים (מתחת לעירייה).

עם הזמן העירייה קיבלה את זה (מעולם לא עשו לו בעיות) ואפילו סימנה את העמודים בצבע וסימנה אדום לבן על הכביש (בעבר לא היה מסומן כלום).

כמו כן החליטו לסמן גם את הכניסה לבית שלנו ומאז הכל בסדר.

כנראה שזה הפתרון בשבילך, תתקע שני עמודים עם בטון, קשה לי להאמין שמישהו יבוא אליך בטענות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

תודה על הרעיון, אבל אני מתעניין בצד החוקי של הסוגייה, האם מותר להם לחסום או לא

פשוט ביקשתי מהשכנים כמה פעמים להשאיר לי את המקום הקטן מימין פנוי והם מתעקשים שלא להתחשב.

לעומתם, אני לא חוסם להם או לאחרים את החניה אלא מחנה בסוף הרחוב ומתחיל להימאס לי מזה :mad2:

כבר חתמתי...

פורסם

תשמע, מראש אתה בבעיה - כי במצב נורמלי אמורה להיות מדרכה לפני הכניסה לבית וככה כל העניין ייפתר.

כמו שכבר אמרתי לך - אני לא מכיר רשות עירונית שמשאירה מצב כזה במשך 50 שנה, לכן סביר להניח שאתה גר ב"שטח הפקר" כלשהו - לטוב ולרע.

פורסם

ברוך הבא לפרדס חנה :roll:

כפי שאמרתי, אני מתעניין בסוגיה החוקית שכן ממנה יבוא הפתרון, אז אם יש מישהו שמתמצא התחום, אשמח לשמוע על הפן החוקי.

תודה

כבר חתמתי...

פורסם

אני הייתי מתחיל בעירייה.

גש לשם ובדוק מה באמת אמור להיות שם במקום החול. האם זו אמורה להיות מדרכה? חניה כביש? אולי בכלל זה שטח שלכם ומסיבות היסטוריות זה נשאר ככה?

אני מצטרף לדיעה שמכשול כלשהוא ימנע מאנשים לחנות בדיוק מול השער. אפילו מכשול "זמני", כמו 2 אבנים גדולות, אחת מכל צד של השער.

פורסם

החול נמצא שם מאז שהמקום הוקם באזור ה50 שנים אחרונית, אני בספק שהם בכלל תכננו מדרכה לזמן הקרוב או הרחוק אפילו.

הבעיה במכשול שאציב היא, שגם אני עלול להיתקל בו, גם חברים שלי ואולי איזה ילד שחולף שם, ברגע שמישהו ייפצע, האצבע המאשימה תופנה אליי ולכן אני מעדיף להימנע מהפתרון הזה.

אם יהיה לי חוק שאוכל לנפנף לשכנים מול העיניים מצורף לאיום בגרירה אם יחסמו - זה יעשה את העבודה בצורה מצויינת ולכן אני מחפש מידע על הסוגיה החוקית של הנושא

כבר חתמתי...

פורסם

אתה חייב להבין משהו - חוקים חלים כאשר יש משהו מוסדר ולא פיראטי. וזה מה שאני מנסה לפמפם לך פה מתחילת השרשור.

בתיאוריה על פי חוקי התכנון של העיר אמורה להיות שם מדרכה שתאפשר יציאה מהבית אליה ולרכ אסור לחנות על מדרכה - וכאן נפתרה הבעיה.

במקרה שלך אין מדרכה - שום דבר שם לא מוסדר - יש לך שמה שביל עפר לא מוסדר - במקרים כאלו אתה צריך להיות בעל הבית.

תקנה 2 פטריות בטון תציב מול הכניסה וזהו.

חבל לטחון מים

• תוכן חדש...