Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפתח פלאגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש 16 מ''מ 21 מ''מ עם מאריך/רצ'ר/בלי. מה הבדל ביניהם? ו*ה*שאלה איזה מפתח אני צריך בשביל להוציא פלאגים מהרכב שלי, והאם אפשר גם בלי? תודה.

פורסם

שלום רב, שנה טובה וחג שמח.

ברכבך מסוג לנטיס, אתה זקוק לבוקסה פלגים,עמוקה,16 מ"מ, מאריך קצר ,ורצאט.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אי אפשר עם בוקסה רגילה.

צריך בוקסה עמוקה.

בוקסה רגילה לא "מתלבשת" על הפלג, אפילו שהמידה שלה נכונה.

פשוט אין בה מספיק מקום כדי להכיל את החלק העליון של הפלג.

פורסם

כן חבר אמר גם שיש שם מגנט כזה והפלאג המשוחרר פשוט נדבר אליו ויוצא בקלות, זה נכון? בכל זאת כנראה אקנה את המפתח המדובר.

פורסם

שלום רב !

אין שם מגנט, יש בבוקסה פלגים, גומיה החובקת את הפלג באזור החרסינה שלו, וכך הפלג מקובע לבוקסת הפלגים, וכך נמנעת נפילתו, ותפקידו למנוע מגרימת סדק לחרסינת הפלג בעת ניסיון פתיחת הפלגף או בעת סגירתו, כאשר אתה מפעיל באותו רגע, מומנט רב ואתה עלול להחזיק את הבוקסה עקום, וכך תגרום לסדק בחרסינת הפלג.

בברכה

צביקה החרד לשפה העברית, שרמת ההקפדה עליה, נשחקת עם השנים, (ובעיקר אצל צעירים),וההקפדה בכתיבה ,ללא שגיאות כתיב, הקפדה על סימני פיסוק, והקפדה על שפה נאותה בכתב, ולא כמו בצאטים, מתורצת על ידי אנשים בשל דיסלקטיות.

למזלי היא נאכפת על ידי מנהלי הפורום, והיא חלק מכללי הפורום.

בברכה

ובהבנה

צביקה המתנשא.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת. אני חדש בפורום ולא בא לי ליצור אווירה לא נעימה, אז פשוט אסכים איתך ונסיים בזה.

לילה טוב

פורסם

קניתי את הסט מפתח-פלאגים.. משום מה 2 מהפלאגים לא נתפסו במפתח ופשוט נפלו לחור חזרה... בקושי הוצאתי אותם...

ראיתי שבאותם 2 שלא נתפסו במפתח אין גומיה, וב2 שכן נתפסו יש, וכנראה הגומיה זאת שנתפסת, זה נכון?

ובעניין החיזוק(הברגה) של הפלאגים, באיזה כח צריך לסגור? אני השתמשתי בכח סביר, טיפה חזק.. לא בטוח אם זה נכון או שהיה צריך לנעול חזק.. או ההפך ברכות...

פורסם

בספר תחזוקה יש הוראות מדוייקות שאומרות באיזה מומנט צריך להדק את הפלגים.

אבל אני מניח שאין לך לא את הספר ולא את המפתח מומנט.

אפשר להסתדר בלעדיהם. למשל על אריזות של NGK יש תרשים שמסביר כמה צריך להדק.

פלג עם קונוס - להבריג בכוח היד "עד שנעצר" + 1/16 סיבוב עם מפתח.

פלג עם טבעת אטימה שטוחה - להבריג בכוח היד "עד שנעצר" + 1/2 עד 2/3 סיבוב עם מפתח.

אם קנית מפתח פלגים יעודי, הידית שלו אמורה להיות יחסית קצרה, על מנת לא לאפשר לך להפעיל כוח רב ולא לגרום להידוק מופרז.

פורסם

אם כבר מדברים על כוח הידוק לפלאגים, הנה סיפור קטן.

עשינו טיפול ביחד לרכב שלי ושל חבר, אצל החבר החלפנו את הפלאגים.

יש לציין שהפלאגים היו סגורים *מאוד* חזק והיינו צריכים להפעיל הרבה כוח עם ידית ארוכה כדי לפתוח אותם.

סגרנו אותם בכוח היד וחיזקנו בעוד סיבוב אחד או שניים (שלפי מה שאתם אומרים זה הרבה יותר מדי).

לאחר כשבוע וחצי הוא מתקשר אלי מאמצע הדרך - נתקע. מספר לי שהרכב גמגם לפני שנעצר ושמע בום בשלב כלשהוא.

פתח את מכסה המנוע, ומה מגלה? פלאג אחד השתחרר ועף החוצה..

היה לו מזל שכל הכלים היו אצלי בבית והוא נתקע לא רחוק ממני, קפצתי לעזור לו, על הדרך כבר שמנו פלאג חדש (היה לו ספייר) וחיזקנו את השאר.

כנראה שמי שטיפל ברכב בעבר (מוסכניקים) שחקו את ההברגה ע"י הידוק חזק מידי, ועכשיו אין ברירה אלא לסגור חזק.

אם יש סיבה אחרת, אשמח לשמוע :lol:

פורסם
קניתי את הסט מפתח-פלאגים.. משום מה 2 מהפלאגים לא נתפסו במפתח ופשוט נפלו לחור חזרה... בקושי הוצאתי אותם...

ראיתי שבאותם 2 שלא נתפסו במפתח אין גומיה, וב2 שכן נתפסו יש, וכנראה הגומיה זאת שנתפסת, זה נכון?

ובעניין החיזוק(הברגה) של הפלאגים, באיזה כח צריך לסגור? אני השתמשתי בכח סביר, טיפה חזק.. לא בטוח אם זה נכון או שהיה צריך לנעול חזק.. או ההפך ברכות...

לא צריך שום בוקסה עם גומייה לשליפת הפלאג. פשוט מאוד, לאחר שהברגת אחוצה את הפלאג והוא עדיין בחור קח את חוט הההצתה ששלפת ממנו ותצמיד אותו שוב אליו ושלוף אותו שוב ביחד עם הפלאג. את הפלאג שיצא תפריד מהחוט וזה הכל. אם אתה רוצה אתה יכול גם לקנות אנטנת מגנט שגם תעשה את העבודה גם בהוצאה של הישן וגם בהכנסה של החדש. לגבי הסגירה צריך לסגור חזק אבל עם רגש. קרו מיקרים שמכונאים לא סגרו חזק מספיק והפלאג עף לא מהראש מנוע כמו טיל בליסטי.

פורסם

אחד הדברים שמאוד מדכאים זה כאשר טוחנים את ההברגה של הפלאג. אפשר לתקן אבל זה כאב ראש (במלוא מובן המילה) מאוד לא קטן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ראיתי שמשתמשים גם בצינור ע"מ להכניס את הפלאג החדש למנוע ואז סוגרים את הפלאג עם הבוקסה.

האם יש חסרון בפעולה זו? אני מדבר על המגע של הבוקסה בפלאג אחרי הוצאת הצינור.

פורסם

ראיתי שבאותם 2 שלא נתפסו במפתח אין גומיה, וב2 שכן נתפסו יש, וכנראה הגומיה זאת שנתפסת, זה נכון? כן!

מילת המפתח, והיא מכוונת למכונאי בעל וותק, רגש, או במפתח מומנט, שלא נמצא אצל כל בעל רכב !

בספר תחזוקה יש הוראות מדוייקות שאומרות באיזה מומנט צריך להדק את הפלגים.

אבל אני מניח שאין לך לא את הספר ולא את המפתח מומנט.

אפשר להסתדר בלעדיהם. למשל על אריזות של NGK יש תרשים שמסביר כמה צריך להדק.

פלג עם קונוס - להבריג בכוח היד "עד שנעצר" + 1/16 סיבוב עם מפתח.

פלג עם טבעת אטימה שטוחה - להבריג בכוח היד "עד שנעצר" + 1/2 עד 2/3 סיבוב עם מפתח.

אם קנית מפתח פלגים יעודי, הידית שלו אמורה להיות יחסית קצרה, על מנת לא לאפשר לך להפעיל כוח רב ולא לגרום להידוק מופרז.

אם כבר מדברים על כוח הידוק לפלאגים, הנה סיפור קטן.

עשינו טיפול ביחד לרכב שלי ושל חבר, אצל החבר החלפנו את הפלאגים.

יש לציין שהפלאגים היו סגורים *מאוד* חזק והיינו צריכים להפעיל הרבה כוח עם ידית ארוכה כדי לפתוח אותם.

סגרנו אותם בכוח היד וחיזקנו בעוד סיבוב אחד או שניים (שלפי מה שאתם אומרים זה הרבה יותר מדי).

אכן זהו חזק מדי, ומכאן נגרם כנראה הכשל, שגרם לכך ששברגה נתלשה, וגרמה לפלג לעוף החוצה !

לאחר כשבוע וחצי הוא מתקשר אלי מאמצע הדרך - נתקע. מספר לי שהרכב גמגם לפני שנעצר ושמע בום בשלב כלשהוא.

פתח את מכסה המנוע, ומה מגלה? פלאג אחד השתחרר ועף החוצה..

היה לו מזל שכל הכלים היו אצלי בבית והוא נתקע לא רחוק ממני, קפצתי לעזור לו, על הדרך כבר שמנו פלאג חדש (היה לו ספייר) וחיזקנו את השאר.

כנראה שמי שטיפל ברכב בעבר (מוסכניקים) שחקו את ההברגה ע"י הידוק חזק מידי, ועכשיו אין ברירה אלא לסגור חזק.

אם יש סיבה אחרת, אשמח לשמוע :lol:

אם המכונאים טעו, עליך לא לחזור על טעותם !!

לא צריך שום בוקסה עם גומייה לשליפת הפלאג. פשוט מאוד, לאחר שהברגת אחוצה את הפלאג והוא עדיין בחור קח את חוט הההצתה ששלפת ממנו ותצמיד אותו שוב אליו ושלוף אותו שוב ביחד עם הפלאג. את הפלאג שיצא תפריד מהחוט וזה הכל. אם אתה רוצה אתה יכול גם לקנות אנטנת מגנט שגם תעשה את העבודה גם בהוצאה של הישן וגם בהכנסה של החדש. לגבי הסגירה צריך לסגור חזק אבל עם רגש. קרו מיקרים שמכונאים לא סגרו חזק מספיק והפלאג עף לא מהראש מנוע כמו טיל בליסטי.

כל מילה של מאור, במשפטים שסומנו על ידי בכחול, היא מילה בסלע, נכונים ואין לי מה להוסיף ,מלבד ,מאשר לפרגן על התשובה המקצועית, כמו תמיד !

אחד הדברים שמאוד מדכאים זה כאשר טוחנים את ההברגה של הפלאג. אפשר לתקן אבל זה כאב ראש (במלוא מובן המילה) מאוד לא קטן.

החוכמה היא לא להגיע למצב טחינת הברגת פלג !

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...