Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני קצת יותר משנה, ממש עם קבלת הרישיון שלי נרשמתי לקארספורום, למען האמת לפורום הזה לא נכנסתי, אבל היה לנו אוטו חדש וכן רציתי שהוא יהיה יפה, אז קניתי ג'ילדה (כמו פעם בשטיפות שלי עם אבא שלי) וחשבתי שכול מה שאני יעשה זה לשמור על האוטו ולשטוף אותו פעם בשבוע, ווקסים לא ענינו אותי, נרכשה ג'ילדה, בפעם הראשונה שטפתי את האוטו רק עם מים (עוד לא הגיע הסבון ולי כידוע, אין סבלנות) ודלי אחד :oops: התהליך: טבילה של הג'ילדה, ניגוב, סחיטה וניגוב שוב לייבש; רע מאוד (מאוד מאוד).

באיזשהו שלב נכנסתי לזה יותר התחלתי לקנות ווקסים, לקרוא יותר ולהיכנס לפורום יותר, היום יש לי בארון ציוד בשווי כמעט 3000 ש"ח.

עד היום לא עשיתי פוליש (מלבד חלק קטן במכסה במנוע בצורה ידנית) כי א. האוטו היה חדש (המאזדה זצ"ל) ולא היה צורך. וב. פחדתי. עכשיו הגיע הרנו שהמצב שלה לא טוב וצריכה די הרבה תיקוני צבע.

לפני כמה ימים אמא שלי הפילה פצצה "אני רוצה לקנות לך מכונת פוליש ליום הולדת 18 (עוד חודשיים, תודה) (למען הסר ספק, מעולם לא ביקשתי דבר כזה), אני נדלקתי על הרעיון אמא שלי פחות אחרי שהיא שמעה את המחיר (1200, מגווירס GV220).

לא חובה לקרוא אבל ייתן עוד רקע

קצת עלי, אורי בן 18 (את זה אתם כבר יודעים) הפעם הראשונה שעבדתי (יותר נכון עזרתי) הייתה בערך בגיל 14, סבא שלי נהג משאית חלוקה היה קם כל יום בשעה 3:30 ויוצא לעבודה (הביתה אגב חוזרים בסביבות 6 בערב), נוסעים מסופר לסופר ומורידים ומסדרים דברים (אוכל מוכן, ניר עציון), ככה עד גיל 17 (חשוב לציין שמבחינתי זה היה חופשת קיץ, לא ביקשתי כסף ונהניתי), בגיל 15 כבר ביקשתי כסף, הבוס שלו התחיל לעשות בעיות (אני קטן מידי ואי אפשר לשלם לי בכלל) ואני כבר התחלתי להשתעמם שם, עברתי לענף אחר בקיבוץ (של סבא וסבתא שלי, אני גר בחיפה) גד"ש (גידולי שדה) העברתי שם את השעות של המחויבות אישית (צריך 20, אני עשיתי יותר לכיוון 200) העבודה יותר קלה מתחילים ב6:00 אבל העבודה בחום ובחוץ, גם פה נהניתי, הענף הזה לצערי גוסס לאט לאט כסף שם אין עזבתי, העבודה שלי עד אז הייתה עבודה במרחבים ודברים שאהבתי, התחלתי לחפש עבודה קונבנציונאלית בעיר מצאתי, שוטף כלים, עמדתי כל היום (המשמרת) על משטח קטן ומכניס כלים למדיח, ברחתי משם אחרי המשמרת הראשונה ומאז אני לא מוצא עבודה.

מידי פעם אני עושה חלטורות, בפסח לפני שנה עבדתי 3 ימים על המשאית (לא של סבא, הוא בפנסיה), לפני יומיים נסעתי לת"א לעזור לדוד שלי (חלוקת נעליים אבל העבודה הייתה בעצם נסיעה מחנות לחנות וסחיבת ארגזים), עבודות קשות, פיזיות אבל עם מרחב ויש קשר למכניות (בכלל זה המכנה המשותף בכול העבדות שלי).

מפה אפשר להמשיך לקרוא

בקיצור, החופש הגדול הולך להסתיים (לא לי, אני סיימתי ללמוד) ולא יהיה לי מה לעשות כל היום, אז אני מחפש עבודה (וגם נגמר לי הכסף על ציוד דיטיילינג) עבודה שמתאימה לי אני לא מוצא (אלא אם כן מישהו גר בקיבוץ שצריך עובד גד"ש עם רישיון טרקטור כמובן) הדבר שחשבתי עליו הוא להיות דיטיילר, פעם בכמה זמן עולה פה מישהו שצריך עזרה, האחרון היה הבחור עם הסקוץ' (היו שניים השני היה מחיפה) ובנוסף אני באזור שלי (שכונה אחרת אבל די קרובה אלי) יש את שכונת העשירים, דניה, כל פרחה עם האוודי או הBMW שלה, האבות עם פורש, פרארי, מזראטי בקיצור מסוג האנשים שאוהבים לשפוך כסף על שופוני (ואיזה שופני יש יותר ממזראטי גראן טוריסמו בכחול כהה בוהקת, או מרצדס CLS 63 AMG שחורה בוהקת (שתיהן אגב נשמעות מצויין) בקיצור, כדי להיות דיטיילר (או לפחות להתקרב לשם) צריך מכונת פוליש לפחות (הידע פחות חשוב :lol:) אז אם אני רוצה באמת להתקדם אני צריך מכונת פוליש (ככה לפחות אני רואה את זה).

אז פה חברים אתם נכנסים לתמונה, מה לעשות אני באמת לא יודע, האם זה יהיה בזבוז כסף או שזאת השקעה כדאית, אין באזור שלי אף מכונה שאני יכול להשכיר (במקום לקנות) ואף דיטיילר בעל שם עולמי שעושה עבודה כאלה (או לפחות אני לא שמעתי על אף אחד).

קיצור שורה תחתונה, ללכת לשטוף כלים ולחלום על פוליש בלילות או לעשות ?

תודה, אורי.

נ.ב. מי פתח את הקבוצה בפייסבוק ? (אני מהמר על אורן הדיטיילינגר).

עריכה: בעצם לא אורן, זה דימה (תמונת פרופיל יפה יש לך עזרא :wink:)

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל, זה שאתה מחיפה זה כבר טוב. אין מקומות של דיטיילינג נורמליים באזור חיפה והקריות חוץ מדורשיין וגם הם לא מה שהיו פעם.

הכי קרוב שאני מכיר בצפון זה בכרמיאל (מחלקה קוסמטית) אבל זה עדיין רחוק.

אם תפרסם את עצמך ועבודות שעשית יכול בהחלט להיות שיפנו אליך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברור לך שאם תעבוד על רכב יקר, וחס וחלילה תשרוף את הצבע זה יעלה לך הרבה מאוד כסף(יותר ממכונה זה בטוח).

עצתי היא התחל בקטן, הצע עבודות ללא פוליש לדוגמא פלסטלינה אוטם ווקס, נקיון פנימי+ מנוע (החומרים לא יקרים ויש לך מרווח לעשות טעויות בלי לעשות נזק) בכל עבודה תשקיע את הנשמה, פרסם את העבודות במדיה ונסה לבנות חוג לקחות, תחשוב אולי להגיע לאנשים הביתה, ובהתחלה תן מחיר חדירה נמוך כדי שלפחות אנשים ינסו אותך, אם תתן את הכל ותשקיע אני מאמין שתצליח אבל זה דורש עבודה קשה כמעט בלי רווח בהתחלה (אבל עם כל העבר שלך, לא נראה לי שזה משהו שמפחיד אותך)

שיהיה המון בהצלחה

פורסם

יש לי מספיק קבוצות לנהל בפייסבוק ואין לי קשר לעסק הזה.

לגבי ההתלבטות שלך זכור שהעולם אינו ורוד. הייתי ממליץ לך למצוא איש מקצוע אמתי באזורך ולהיות לו לעזר, מן שוליה.

ללמוד ממנו ועל הדרך לנצל את הידע שלו ואת העובדה שיש ברשותו הציוד המתאים.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אתה יכול לנסות, אבל לא תמיד יש אפשרות לעשות מזה כסף, זה שיש אזור של עשירים לא אומר שבאמת אכפת להם איך הרכב שלהם ניראה.

לדוגמא: שכן שלי, אודי Q5 חדשה לחלוטין! בת 4-5 חודשים, צבע שחור - שוטף במכונות שטיפה אם הוא כבר מואיל בטובו לשטוף, כול הרכב מטונף, שריטות פה ושם - ותאמין לי שיש לו מספיק כסף לקנות עוד 2 כאלה, אבל פשוט לא מדגדג לו את קצה הציפורן איך הרכב ניראה.

והוא לא היחיד, דווקא כי הם מפוצצים בכסף, אז אנשים כאלה גם ככה מחליפים רכב כול שנה-שנתיים לרוב, אז לא מזיז להם יותר מידיי מזה שהאוטו יהיה מלוכלך או "לא שמור".

אני מצטרף לשאלה - איזו קבוצה בפייסבוק?

פורסם
קודם כל, זה שאתה מחיפה זה כבר טוב. אין מקומות של דיטיילינג נורמליים באזור חיפה והקריות חוץ מדורשיין וגם הם לא מה שהיו פעם.

הכי קרוב שאני מכיר בצפון זה בכרמיאל (מחלקה קוסמטית) אבל זה עדיין רחוק.

אם תפרסם את עצמך ועבודות שעשית יכול בהחלט להיות שיפנו אליך.

איפה בכרמיאל?

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חפש "המחלקה הקוסמטית" בכרמיאל. לא יודע איפה בדיוק כי עוד לא הייתי שם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין שום מבחן הסמכה לקבלת תואר "דיטיילר".

אין ספק שהשם הזה בהרבה יותר סקסי מסתם "שוטף מכוניות".

בתאוריה יש הרבה חכמים ואפילו מעשית יש לא מעט חבר'ה עם ציוד וחומרים באלפי ש"ח או דולר.

האם זה עושה אותם דיטיילרים.

התשובה היא כן - כי ככה הם החליטו ואין שום הוכחה שהם לא עברו מבחן מחייב כלשהו.

לעומת זאת, מי שיש לו כבוד לאיכות וידע, ובוודאי ניסיון, יתייחס בהרבה יותר יראת כבוד לתואר הזה.

יש פה הרבה חברה בפורום שהם חובבנים-מקצוענים, יש פה בודדים מאוד שהם באמת ראויים לתואר הזה.

אבל שוב, זה עניין מאוד אישי. ככה אני רואה את זה.

ולשאלתך rupni, מזוית אישית שלי בלבד, אתה לא יכול להחליט שאתה דיטיילר מחר ושזה מה שיקרה באותו רגע, אתה צריך להרוויח את זה בהרבה ניסיון...(הכותרת שלך עם הסוגריים - מלמדת שאתה מבין את זה. )

בהצלחה!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מכיר את התחושה שלך הייתי שם. מאחל לך בהצלחה. לדעתי הכל עניין של חוש טכני ואהבה לפרטים הקטנים. המון חושבים שפרטים הללו זניחים ולכן לא מתעכבים עליהם אם יש לך את שתי אלה תוסיף לזה רצון והתמדה וקיבלת אדם בדרך נכונה. קח בחשבון שתמיד יהיו עליות וירידות לפעמים תוצאות מפגיזות ולפעמים קצת פחות.

עלה והצלח!

השנקל שדירבן ומוביל אותי עד היום אולי ימצא חן גם בעיניך,

״הפחד הוא לא לכוון גבוה ולפספס, אלא לכוון נמוך ולפגוע״

פורסם

תודה לכולם.

SlowRide סיבה אחת שחשבתי שבגללה זה יכול להצליח.

liran22 אם אני הולך על זה, את הטיפול על הרכב שלי אני לא אעשה לבד (כנראה לא אעשה אותו לבד גם ככה) אלא עם אדם עם ניסיון, כדי ללמוד את ה"מקצוע" ואת המכונה.

Kenworth אין באזור אף אחד, דורשיין הוא לא ממש דיטיילר וקאר ווש זה מכון שטיפה "משודרג".

m.l מדובר על השכונה היוקרתית ביותר בחיפה, האנשים פה קונים אוטו נטו בשביל השופוני המראה של הרכב חשוב להם לא פחות ואם אפשר לתת להם מראה שלאף אחד אין, מה טוב.

shayy מסכים איתך בהחלט, תודה.

car4fun רצית לפתח את התחביב (הזה) לקרירה ? מה קרה בסוף ?, תודה.

הקבוצה בפייסבוק נקראת detail lsreal

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

היי

תראה לפי דעתי , אתה צריך המון ניסיון מעשי , אני מאמין שתצבור אותו , ותגיע לשם!

אבל תזכור זה לא מקצוע,

זה לא הכסף הגדול, שאתה תצטרך שתגדל.

כיום הפופולריות קצת גדלה של תחום detailing .

אתה צריך להבין שאנשים מחפשים "זול וטוב" ,אתה תעבוד בחומרים איכותיים ,אנשים לא מעניין אותם,

זה לא משנה שתגיד להם "זול וטוב ניתן למצוא באגדות" ,זה גם לא ישנה שאנשים ידעו שתעבוד ברמה גבוה,

יש מספר מסוים מצומצם של אנשים , שכן אוהבים את רכבם וישלמו לך מה שתדרוש,

אני מציע לך לקחת את זה בתור תחביב/עבודה , שזה אומר תעשה עבודות על רכבים של משפחה פה ושם תלמד קצת ,

ואז תעלה עבודות שלך לפורום , לפייסבוק , סרטונים מדרכים ליוטיוב , אתר נחמד , מחירים בהתחלה "זולים" (לא מחירי הפסד, אבל מחירים עם רווח נמוך) ואז שיהיה לך ידע ותלמד להוציא רכב במצב תצוגה, כולל שלייף סבון , עדיין יהיה לך פה ושם עבודה נגיד פעמיים בשבוע , אבל עדיין זה בתור תחביב.

האנשים שאתה רואה שיש להם כסף לא בהכרח נדיבים, אלא קמצנים ,להפך אדם שאין לא , הוא זה שיוציא כסף לפעמים

לגבי מצבך הכלכלי.

אין לי מושג באיזה סטטוס נמצאים ההורים שלך במערבות הכלכלית שלך ,

אין לי גם מושג מה מצב ההשכלה שלך, או איזה תחום אחר יש לך עניין וכשרון,

אין לי מושג מתי אתה מתגייס/לא מתגייס,

אבל מה שאני כן יכול להגיד לך על סמך ניסיוני, חוכמתי, דעתי,

אתה חייב ללמוד מקצוע , שאיך שהוא יהיה לך פחות או יותר נחמד ,ונעים לעבוד בו ,זה הזמן שלך למצוא את המקום שלך לעבוד בעבודה קבועה וטובה שתחזיק בה מעמד כמעט כל חייך, שתוכל לפרנס את משפחתך שתהיה לך בכבוד,

אני יודע מה אתה חושה שאתה קורא ,

לכן אני חייב לענות לך על השאלה,

דור שלם שהולך ללמוד את מה שלא מעניין אותו כדי שיוכל להתקבל לעבודה

שמשעממת אותו כדי שיהיה לו כסף לקנות מה שבא לו .

זה המציאות

הבאתי לך מי נקודת מבט שלי איך אני רואה את ה detailing

ברגע שתעבוד ויהיה לך כסף , תוכל לשלב בין השתיים ,זה יהיה נהדר

עם אתה לא יודע מה אתה אוהב/מה תסתדר אתו , לכן קיים "הכוונה מקצועית" /יעוץ תעסוקתי.

כל שלב בחיים צופן בחובו הפתעות וקשיים ,אף אחד לא קיבל הבטחה שלא תגיע לכל מכשול ובעיה

אך -אם תדע שמאחורי כל קושי, הישג מסתתר,ובכוחות שבך תמיד תזכור אם תבטח בעצמך ותבטח באלוהיך

תהיה ההצלחה תמיד בעקבותיך .

אל תשכח ,לעולם אל תאמר נפלתי ,לעולם אל תאמר אפול כי כל מה שהיה רק אמש,נגמר ונחתם אתמול

תביט קדימה אל המחר יש עתיד, זה לא נגמר.

אני מאחל לך הצלחה רבה .

רק שתדע שאני דיטיילינגר

דיטיילינג + דיטיילר = דיטיילינגר :vamp:

פורסם

אני רואה את עניין הפוליש כתקרת הזכוכית, זה מה שמבדיל בין דיטיילינג לבין סתם שטיפה וניקיון (לא רק זה אבל זה בהחלט צעד משמעותי מאוד), כדי לעשות את הפוליש צריך מכונה, אין מה לעשות פוליש ידני זה לא מעשי (בטח שלא אם אני רוצה לעסוק בזה כמקצוע).

בשביל לצבור ניסיון אני צריך לעבוד, בשביל לעבוד אני צריך ניסיון, אז הניסיון הראשון שלי יהיה האוטו שלי מוסכם על כולם ? כמובן שמעבר לזה אני אשיג פח של רכב להתנסות עליו (מה שאומר בין השאר לשרוף את הצבע בכוונה כדי לראות מה קורה, לעשות פוליש בשמש, לעשות פוליש עדין מידי, להתנסות בסוגי פדים שונים עם חומרים שונים).

כרגע אני לפני צבא ואחרי בית ספר, אני מתגייס במרץ (וזה עוד לא התאריך הסופי) אז יש לי כמעט חצי שנה, בשנה הזאת אני לא אלמד מקצוע (יש מספיק זמן אחרי הצבא) אבל אם אני אוכל להיכנס לתוך עולם הדיטיילינג זה בהחלט יוכל לעזור לי לפתח את זה למקצוע אחרי הצבא (כי יהיה לי ניסיון, יהיה קהל לקוחות אולי).

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
אני רואה את עניין הפוליש כתקרת הזכוכית, זה מה שמבדיל בין דיטיילינג לבין סתם שטיפה וניקיון (לא רק זה אבל זה בהחלט צעד משמעותי מאוד), כדי לעשות את הפוליש צריך מכונה, אין מה לעשות פוליש ידני זה לא מעשי (בטח שלא אם אני רוצה לעסוק בזה כמקצוע).

בשביל לצבור ניסיון אני צריך לעבוד, בשביל לעבוד אני צריך ניסיון, אז הניסיון הראשון שלי יהיה האוטו שלי מוסכם על כולם ? כמובן שמעבר לזה אני אשיג פח של רכב להתנסות עליו (מה שאומר בין השאר לשרוף את הצבע בכוונה כדי לראות מה קורה, לעשות פוליש בשמש, לעשות פוליש עדין מידי, להתנסות בסוגי פדים שונים עם חומרים שונים).

כרגע אני לפני צבא ואחרי בית ספר, אני מתגייס במרץ (וזה עוד לא התאריך הסופי) אז יש לי כמעט חצי שנה, בשנה הזאת אני לא אלמד מקצוע (יש מספיק זמן אחרי הצבא) אבל אם אני אוכל להיכנס לתוך עולם הדיטיילינג זה בהחלט יוכל לעזור לי לפתח את זה למקצוע אחרי הצבא (כי יהיה לי ניסיון, יהיה קהל לקוחות אולי).

תצטרך לעבוד אצל מישהו, אפילו בשביל כמה פרוטות ,וגם קצת ללמוד פחחות וצבע .

ברור שאתה חייב מכונה ופדים, וכן כל הציוד הדרוש

רק שתדע שאני דיטיילינגר

דיטיילינג + דיטיילר = דיטיילינגר :vamp:

• תוכן חדש...