Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול שוטף לסקודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

תחילה רציתי לשתף אתכם בחוויה שעברתי במוסך סקודה בחיפה.

לפני מספר ימים לקחתי את הסקודה סופרב, בפעם הראשונה, לטיפול במוסך היבואן בחיפה (בצ'ק פוסט).

קיבלו אותי באדיבות ושאלו לשלומי (למרות שלא מכירים אותי בכלל). יועץ השרות לקח את המפתח ברר במחשב איזה טיפול ואם צריך לבצע עדכון גרסה בתוכנת הרכב. במקביל ברר את עלות הטיפול.

לאחר מספר דקות מסר לי בגאווה את עלות הטיפול - כ-750 ש"ח.

המתנתי בסבלנות כ- 40 דקות שלאחריהם מגיח הבוחן קורא לי ומוסר "הברקסים בסדר, ביצענו רק את הטיפול".

אני מקבל את החשבונית בידי. אני נידהם לגלות כי עלי לשלם 800 ש"ח (כולל מע"מ) על החלפת שמן ופילטר שמן.

אני מנסה לפענח את הפירוט ורואה כי עלות העבודה הינה 240 ש"ח + מע"מ על טיפול של החלפת שמן ופילטר שמן שערך כ-40 דקות.

כאשר ניסיתי לברר את מהות הענין נציג השרות משך בכתפיו ואמר "ככה זה, מסרנו לך מראש ה"הצעת מחיר". ציינתי לפניו כי בעבר בסוגי רכב אחרים שילמתי על טיפולים דומים כמעט מחצית הסכום.

כמובן נסעתי מהמקום מוכה תדהמה על העלויות הבלתי הגיוניות של הטיפול. לא רציתי לתאר לעצמי כמה היה עולה לי הטיפול לו היה צריך להחליף גם ברקסים.

הבנתי מקריאה בפורום זה כי לכל מוסך עלויות עבודה שונות.

אני מבקש את עזרת הפורום באיתור מוסך מורשה לסקודה, באזור חיפה, בו העליות של הטיפולים סבירות יותר.

תודה מראש.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסה לברר בטלפון במוסך המספנות.

ממוקם במפרץ חיפה

מורשה סקודה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• ספונסר פורום
פורסם

זה פחות או יותר המחיר לטיפול קטן אצל כל המוסכים מורשי היבואן, לא רק בסקודה אלא אצל כל היבואנים. יכול להיות שבעבר שילמת פחות, אולי כי טיפלת במוסך שאינו מורשה יבואן.

פורסם

אצלי ברומסטר, המחיר לטיפול קטן הוא כ-600 ש"ח (ללא הנחות). אולי על הסופרב תעריף העבודה גבוה יותר כפונקציה של מיצוב המכונית :roll:

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
זה פחות או יותר המחיר לטיפול קטן אצל כל המוסכים מורשי היבואן, לא רק בסקודה אלא אצל כל היבואנים. יכול להיות שבעבר שילמת פחות, אולי כי טיפלת במוסך שאינו מורשה יבואן.

עד היום בכל הרכבים שהיו לי טיפלתי רק במוסכים מורשי יבואן. ידוע לי כי במוסכי היבואן התעריפים מעט גבוהים יותר. לכן אני מנסה לברר, עבור סקודה, היכן יש מוסכים שהם מורשי יבואן.

פורסם
אצלי ברומסטר, המחיר לטיפול קטן הוא כ-600 ש"ח (ללא הנחות). אולי על הסופרב תעריף העבודה גבוה יותר כפונקציה של מיצוב המכונית :roll:

עד כמה שידוע לי התעריף הוא לשעת עבודה, ללא תלות בסוג הרכב.

פורסם

התבונן בחשבון שוב ובדוק, האם יש שם דברים חריגים שחוייבו ללא אישורך/ידיעתך/בדיקתך כמו תוסף לדלק/מסיר פיח,נוזל שמשות.

אלו תוספות שבד"כ בסופו של דבר מוסיפות נפח של עוד 30% לטיפול.

חזור לעדכן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
התבונן בחשבון שוב ובדוק, האם יש שם דברים חריגים שחוייבו ללא אישורך/ידיעתך/בדיקתך כמו תוסף לדלק/מסיר פיח,נוזל שמשות.

אלו תוספות שבד"כ בסופו של דבר מוסיפות נפח של עוד 30% לטיפול.

חזור לעדכן.

החשבון מאוד פשוט וכולל סה"כ 3 מרכיבים:

- שמן מנוע

- פילטר שמן

- עבודה

זהו.

בדקתי את החשבון כמה וכמה פעמים לפני התשלום.

טיפול בסיסי ביותר, בלי הרבה חוכמות. אני כנראה אחד מאותם פריירים שמתחלפים. מה שעוד מדהים אותי שכל הלקוחות שלהם מקבלים את הכל בשלוות נפש מבלי אפילו להתמרמר.

פורסם

[q. מה שעוד מדהים אותי שכל הלקוחות שלהם מקבלים את הכל בשלוות נפש מבלי אפילו להתמרמר.

כניראה שלא חיכיתה עד הסוף לראות את פרצופם הזועם לאחר שעיינו בחשבונית..

מחיר מופקע לדעתי..

פורסם
[q. מה שעוד מדהים אותי שכל הלקוחות שלהם מקבלים את הכל בשלוות נפש מבלי אפילו להתמרמר.

כניראה שלא חיכיתה עד הסוף לראות את פרצופם הזועם לאחר שעיינו בחשבונית..

מחיר מופקע לדעתי..

פשוט מדהים התנהגות העדר......

החלטתי שאני לא נכנס לשם !!!

בררתי עם אנשים נוספים ומתברר שהם מאוד עיקביים במחירים המופקעים.

בהתאם לעצה של אחד החברים בפורום, בפעם הבאה אני אלך למוסך אחר (מוסך המספנות).

פורסם

גם אני מטפל שם.

כל עוד אתה משלם (והרבה), השירות טוב. ברגע שאתה מבקש להחליף חלק במסגרת אחריות, הבלאגן מתחיל (עד שיודעים מי אתה).

לפאביות 2008 היתה בעיית ייצור, במסגרת הבעיה עפות הגומיות החיצוניות על הקורות A. בכל העולם וגם בארץ מחליפים את החלק הזה (בזמנו) ללא תוספת תשלום, במוסך הנ"ל החליטו לגזור קופון.

אי שם בסביבות שנת 2009 הייתי במוסך בשקט וברוגע, הצגתי את הבעיה, היועץ שירות צילם והבטיח לבדוק עם צ'מפיון תל אביב ולעדכן אותי בטלפון. אחרי שבועיים הגיע הטלפון, בו התבשרתי מפי היועץ שירות שצ'מפיון לא אישרו ושעליי לרכוש את החלק מכספי.

מכיוון שהייתי בסופר 5 דקות מהמוסך, לקחתי את השקיות, שמתי בתא המטען ותוך 5 דקות התייצבתי במוסך. בהתחלה התווכחתי בנחישות אך בשקט עם היועץ שירות, בשלב מסוים הוא התחיל לדבר בזלזול תוך זריקת משפטים של "זה לא כלול באחריות", "אתה חונה בשמש" וחטף צעקות במשך 10-15 דקות באמצע המוסך, בצורה כזאת שכל העובדים עזבו הכל לראות מה קרה. "אדוני הרכב חונה מתחת לכיסוי, הנה הכיסוי, בוא לראות. אתה רוצה שאני אכסה פה את האוטו?"

הודעתי לו שאם הוא לא מחליף את זה חינם הוא וצ'מפיון חוטפים תביעה בתביעות קטנות על עלות החלק + הוצאות משפט ודמי עוגמת נפש, ויש לי הוכחות מודפסות של מקרים כאלה בכל העולם. אמא שלי היתה איתי ונכנסה להלם מרוב מה שעשיתי לו שם. מי שמכיר אותי יודע שאני טיפוס שקט, אבל עד כאן.

לאחר דקות ארוכות של צעקות (כבר הייתי צרוד) לאחר מופע הצעקות שהרמתי שם, הוא הבטיח לבדוק שוב. יום למחרת הגיע הטלפון, בו התבשרתי שצ'מפיון הסכימה "כמחווה של רצון טוב" להחליף את החלק הפגום (שהם לא ידעו לתכנן מלכתחילה. אגב, מעניין מה הוא אמר להנהלה עליי)... החליפו את החלק, דרשתי לקבל מסמך עם כל זה רשום (החלפת קורות A בחינם) ותייקתי בקלסר.

מאז אותו המקרה השירות היה ממש טוב, כל פעם שבאתי לטיפול קיבלו אותי כמו מלך: "מה תרצה לשתות?", "להכין לך קפה?", וכ'.

כמה חודשים אח"כ החגורה של הנוסע החליטה לא לחזור חזרה (נדפק הקפיץ), ניגשתי שוב למוסך ואותו אחד החליף בלי להתווכח בכלל: "הרכב באחריות, זו לא שאלה בכלל" (וואלה?!)

בטיפול האחרון באוקטובר עשיתי שם טיפול גדול, קיבלתי חשבונית ע"ס 1700 ומשהו שקל, ניגשתי אל היועץ שירות ושאלתי אותו מה זה המחירים האלה, האם החלקים שהרכיב ברכב מצופים זהב, ואם כן בכמה קראט מדובר? בסוף קיבלתי 10% הנחה...

מה שמדהים זה שכל פעם אחרי טיפול הם מתקשרים לשאול "איך היה", כל פעם אני אומר להם שהמחירים יקרים, וכל פעם המחירים מתייקרים יותר בכמה שקלים. אז למה אתם מתקשרים?

בשורה התחתונה היה נעים מאוד, הרכב כבר התיישן ובטיפול הבא עוד מעט אני אמצא לי מוסך אחר.

* לגבי היועץ שירות לא יודע אם זה אותו אחד, לא הייתי שם כבר כמעט שנה. אולי יש מישהו חדש.

פורסם
גם אני מטפל שם.

כל עוד אתה משלם (והרבה), השירות טוב. ברגע שאתה מבקש להחליף חלק במסגרת אחריות, הבלאגן מתחיל (עד שיודעים מי אתה).

לפאביות 2008 היתה בעיית ייצור, במסגרת הבעיה עפות הגומיות החיצוניות על הקורות A. בכל העולם וגם בארץ מחליפים את החלק הזה (בזמנו) ללא תוספת תשלום, במוסך הנ"ל החליטו לגזור קופון.

אי שם בסביבות שנת 2009 הייתי במוסך בשקט וברוגע, הצגתי את הבעיה, היועץ שירות צילם והבטיח לבדוק עם צ'מפיון תל אביב ולעדכן אותי בטלפון. אחרי שבועיים הגיע הטלפון, בו התבשרתי מפי היועץ שירות שצ'מפיון לא אישרו ושעליי לרכוש את החלק מכספי.

מכיוון שהייתי בסופר 5 דקות מהמוסך, לקחתי את השקיות, שמתי בתא המטען ותוך 5 דקות התייצבתי במוסך. בהתחלה התווכחתי בנחישות אך בשקט עם היועץ שירות, בשלב מסוים הוא התחיל לדבר בזלזול תוך זריקת משפטים של "זה לא כלול באחריות", "אתה חונה בשמש" וחטף צעקות במשך 10-15 דקות באמצע המוסך, בצורה כזאת שכל העובדים עזבו הכל לראות מה קרה. "אדוני הרכב חונה מתחת לכיסוי, הנה הכיסוי, בוא לראות. אתה רוצה שאני אכסה פה את האוטו?"

הודעתי לו שאם הוא לא מחליף את זה חינם הוא וצ'מפיון חוטפים תביעה בתביעות קטנות על עלות החלק + הוצאות משפט ודמי עוגמת נפש, ויש לי הוכחות מודפסות של מקרים כאלה בכל העולם. אמא שלי היתה איתי ונכנסה להלם מרוב מה שעשיתי לו שם. מי שמכיר אותי יודע שאני טיפוס שקט, אבל עד כאן.

לאחר דקות ארוכות של צעקות (כבר הייתי צרוד) לאחר מופע הצעקות שהרמתי שם, הוא הבטיח לבדוק שוב. יום למחרת הגיע הטלפון, בו התבשרתי שצ'מפיון הסכימה "כמחווה של רצון טוב" להחליף את החלק הפגום (שהם לא ידעו לתכנן מלכתחילה. אגב, מעניין מה הוא אמר להנהלה עליי)... החליפו את החלק, דרשתי לקבל מסמך עם כל זה רשום (החלפת קורות A בחינם) ותייקתי בקלסר.

מאז אותו המקרה השירות היה ממש טוב, כל פעם שבאתי לטיפול קיבלו אותי כמו מלך: "מה תרצה לשתות?", "להכין לך קפה?", וכ'.

כמה חודשים אח"כ החגורה של הנוסע החליטה לא לחזור חזרה (נדפק הקפיץ), ניגשתי שוב למוסך ואותו אחד החליף בלי להתווכח בכלל: "הרכב באחריות, זו לא שאלה בכלל" (וואלה?!)

בטיפול האחרון באוקטובר עשיתי שם טיפול גדול, קיבלתי חשבונית ע"ס 1700 ומשהו שקל, ניגשתי אל היועץ שירות ושאלתי אותו מה זה המחירים האלה, האם החלקים שהרכיב ברכב מצופים זהב, ואם כן בכמה קראט מדובר? בסוף קיבלתי 10% הנחה...

מה שמדהים זה שכל פעם אחרי טיפול הם מתקשרים לשאול "איך היה", כל פעם אני אומר להם שהמחירים יקרים, וכל פעם המחירים מתייקרים יותר בכמה שקלים. אז למה אתם מתקשרים?

בשורה התחתונה היה נעים מאוד, הרכב כבר התיישן ובטיפול הבא עוד מעט אני אמצא לי מוסך אחר.

* לגבי היועץ שירות לא יודע אם זה אותו אחד, לא הייתי שם כבר כמעט שנה. אולי יש מישהו חדש.

בשרשור למעלה כתב אחד מהחברים לבדוק את מוסך המספנות ברחוב יוליוס סימון.

אני אבדוק אותם.

תשקול גם אתה לעבור לשם.

פורסם

זה פשוט מקומם! 800 ש״ח על כזה טיפול???

אני מניח שהפילטר שמן והשמן לא עולים למוסך יותר מ 200 ש״ח...

קבל הצעת מחיר על טיפול גדול ובכלל תקבל חום... שים לב שע״פ הוראות משרד התחבורה אתה יכול לטפל בכל מוסך ״מורשה משרד התחבורה״ לפי הוראות היצרן והאוטו עדיין יהיה באחריות. סוג של לקחת סיכון מחושב אבל לחסוך לא מעט כסף!

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

• תוכן חדש...