Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל אני לא חושבת שיש מקום בכלל להתחיל לשפוט אנשים שמחנים בחניית נכים אפילו שהם לא הנכים באמת.

אני מופתע לרעה מקריאת ההודעה שלך. כשאת חונה בחנייה הזו; למרות שיש לך תו נכה; שכן שלי שאיבד את שתי רגליו בלבנון צריך לחפש חניה מרוחקת. אם את מסיעה נכה, את יכולה לחנות היכן שאת רוצה, ואם לא תמצאי חניה, אז אני הייתי מפנה לך את שלי. כשאת לבד ברכב ומחנה בחניית נכה, למרות שיש לרכב תו, את לא שונה מכלל האנשים הרעים שתועדו בסרטונים שנהג לילה העלה. ועוד ממישהי שיש לה אחות נכה, הייתי מצפה ליותר הבנה. תתארי לך, שבגלל שאת חנית בחניה הזו, יש אדם נכה שלא יכול להחנות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

החוצפה ממשיכה. היום הייתי במתחם הקניות של רמי לוי בעכו בשעה 1:30 בערך בצהריים. גבר ואישה, צעירים בשנות השלושים המאוחרות שלהם, חונים עם מיני וואן שחור, מעמיסים קניות מכל טוב, מעמיסים את הילדים שלהם ברכב וקושרים אותי בכסאות שלהם. הרכב כאמור בחניית נכה עם תו של נכה. הזוג לעומת זאת היו נכים כמו שאני אצן למרחקים ארוכים באולימפיאדה. צילמתי את הרכב, צילמתי את הנכה שפתאום בדרך מופלאה התחיל פתאום ללכת. לא רציתי לצלם יותר מזה כי פעם שעברה כמעט והיו חילופי מהלומות. אני אעלה תמונה בקרוב.

לבחור שרשם שאבא שלו בקושי הולך ומסרב להתנייד בכסא גלגלים, אתה צריך לכעוס יותר ממני. בגלל אנשים חוצפנים שמנצלים את התו לרעה אנשים כמו אביך סובלים.

בקשר לפקחים שסירבו לתת לנכים ללא כסא לחנות בחניית נכים קרובה אני מצדיק אותם. בגלל "עבריינים" שמנצלים את התו אנשים אחרים צריכים לסבול.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אל תדאג, אני מתעצבן מספיק, אנשים כאלה מאוד מאוד מעצבנים אותי ואני תמיד נכנס איתם לעימות (אם הם גוררים את זה לשם, אני לא זז עד שהם זזים מהחניה, ואני בחור די גדול).

האמת שבשרשור הזה יותר עצבן אותי הסיפור עם הפקחים כי נגדם אי אפשר לעשות כלום בעצם, הם החליטו שאסור אז אסור, נגד מישהו שהוא לא נכה ומחנה בחניית נכה אתה עוד יכול לעשות משהו.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
עידן, בדוק שוב את הגדרת התמרור. הוא מוגדר כמקום חנייה לנכה משותק רגליים ולא כמקום חנייה לנכה. שים לב טוב להגדרה שמותק רגליים. לא כל נכה בגלל רגליים הוא משותק רגליים.

אני לא מסכים עם ההגדרות האלה אבל מה לעשות שזו ההגדרה שהמחוקק קבע.

הגדרת תמרור 437: חנייה בלעדית לרכב של

נכה בעל תווית כבתמרור

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מופתע לרעה מקריאת ההודעה שלך. כשאת חונה בחנייה הזו; למרות שיש לך תו נכה; שכן שלי שאיבד את שתי רגליו בלבנון צריך לחפש חניה מרוחקת. אם את מסיעה נכה, את יכולה לחנות היכן שאת רוצה, ואם לא תמצאי חניה, אז אני הייתי מפנה לך את שלי. כשאת לבד ברכב ומחנה בחניית נכה, למרות שיש לרכב תו, את לא שונה מכלל האנשים הרעים שתועדו בסרטונים שנהג לילה העלה. ועוד ממישהי שיש לה אחות נכה, הייתי מצפה ליותר הבנה. תתארי לך, שבגלל שאת חנית בחניה הזו, יש אדם נכה שלא יכול להחנות.

יותר מזה,

ממישהי שאמורה להכיר את הדבר הזה שנקרא "נכות" ונתקלת בו אולי כל יום, את הראשונה שצריכה להנחות בראשון לציון וללכת למגדלי עזריאלי שעתיים ברגל, רק לא לחנות בחניית נכה. רק מהמחשבה שאולי יש איזה מישהו שבאמת צריך את החניה הזו ולא יכול להשתמש בה.

חתיכת חוצפנית, גועל נפש של אנשים מסתובבים בינינו, ואת ביניהם.

אני בשנה שעברה ביליתי שבועיים על כיסא גלגלים, מיון ומה לא, והרגשתי את זה על עצמי, את הבושה להסתובב על כיסא בזמן שכולם מדלגים, את הקושי לרדת ולעלות לאוטו מבלי ליפול, את התמיכה הרבה בקרובים.

אני לא בא לכאן להצטדק, הנקודה היא שאני יודע עוד מגיל קטן את ההבדל בין חניה רגילה לחניית נכים, וכמה הנכים צריכים את זה.

התירוץ הגדול שהחל בתחילת ההודעה של מעיין בזה שאחותה נכה , לא מוצא בי טיפ טיפה של סימפטיה לכותבת ההודעה , אלא הרבה להפך, באמת שפיזית בא לי להקיא כשאני קורא את זה. עדיף שאני אעצור כאן לפני שאני אקבל עוד אזהרה ממנהל הפורום.

אבל אתם יכולים כבר להבין מה אני מאחל למי שעושה דברים כאלה, כי לעשות את זה , זה כמו שאומרים ממש "ללכת עם ה*ין בחוץ" , ולא להתחשב בסביבה.

מה הצעד הבא, לעשות על האש במוזאון יד ושם ביום השואה עם מוזיקת טראנס ברקע?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

מקיוסי, על איזו בושה אתה מדבר?

אני הייתי כמה חודשים בכיסא גלגלים ועוד מספר חודשים עם קביים ומ ש לא הרגשתי בושה. קושי כן, חוסר יכולת לעבור כי איזה חרא חסם את המדרכה כן, עצבים על זה שבחר לחסום לא רק את חניית הנכים אלא גם את המעבר לפיזיותרפיה כן אבל בטח לא בושה. מי שצריך להתבייש הוא זה שחוסם ולא מתחשב ולא זה שהפך בעל כרחו למוגבל ושקוף בעיני הציבור הבריא בגופו אבל לא בטוח שבנפשו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בגדול זה המון רגשות שליליים שמתערבבים להם יחד,

בנוגע לבושה?

זה לא בושה מהכלל, כמו הבושה מעצמך שביום אחד אתה פשוט לא עומד על הרגליים ואתה נתמך באחרים.

כשמפנים לך ולתומך שלך את הדרך למעלית, כשאתה רגיל להיות על גג העולם, ופתאום אתה יושב על כיסא ולא עצמאי.

אני יכול לומר שבתור גבר בן 26, עצמאי לחלוטין ומרגיש שהוא יכול לעשות הכל רק אם יירצה, החוויה הזאת שעברתי השאירה בי טראומה נוראית.

הדבר היחידי שאני גאה בו בנושא הזה, הוא שזה לא גרם לי לפנות אחרת אל נכים, תמיד אבל תמיד ידעתי לכבד אותם ולתת להם עדיפות, לעזור להרים משאות או לפנות דרכים אם צריך. 

אחרי חוויה כזאת, אתה לומד להעריך את הבריאות, לא סתם אומרים שראשי תיבות של עשיר הם = עיניים, שיניים, ידיים , רגליים. ממש כך.

אם כבר בושה , אז בושה בחברה שלנו, שעוד איכשהו, "מילא" ואנשים לא מודעים לכמה זה חמור לחנות בחניית נכים, אני רואה אנשים שמהקרבה הראשונה שלהם עוברים את התהליכים האלה, חלקם אפילו באופן יומיומי אולי עד סוף חייהם, והם בעצמם שמים *ין על נכים אחרים. מעניין אותי אם איפשהו בפנים זה גורם להם תחושה של "דפקתי את המערכת, מגיע לי , אחי\אחותי סובלים מספיק"/

!Shame on you

בכל שנה אני מאמין יותר, שצריך להשקיע קודם כל במערכת החינוך, כשבונים תקציב.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אין ספק שזו בומבה רצינית שנותנת פרספקטיבה שונה לחלוטין על החיים. בחיים לא הרגשתי כזה אושר כמו שהתיישבתי לראשונה אחרי 3 שבועות של שכיבה על הגב או השמחה של לעשות את הצעד הראשון עם הליכון אבל לרגע לא ריחמתי על עצמי ולא הסכמתי שיעזרו לי מעבר להכרחי (אפילו שמישהו ישב לידי בלילה כשהייתי מרותק לחלוטין למיטה לא הסכמתי ולא ויתרתי לעצמי בכלום). ברגע שהייתי מוותר לעצמי או מרשה למושהו לעשות בזבילי משהו שאני יכול לעשות לבד אפילו אם זה כרוך במאמץ אז באמת הייתי מרגיש רע מאוד.

גם היום אני חי בשלום עם המגבלות, לא מסתכל על מה שאני כבר לא יכול לעשות אלא מתמקד במה שיש ואיך מפיקים את המקסימום ממנו. גם תו נכה לא הלכתי להוציא כי כל עוד אני יכול ללכת אחנה רחוק ואלך.

פורסם

Cerebral cortex, לפני שאתה פותח פה על אנשים, קרא את החוק והתקנות המלוות ובחן מי זכאי לתו נכה.

אגלה לך, גם ילדים המאובחנים בבעיות התפתחויות (פיגור/אוטיזם וכיוב) מזכים את הוריהם בתו נכה.

יכול להיות שאחד הילדים היה אוטיסט ולא שמת לב? תתבייש.

פורסם

אני כותב לכם את ההודעה הזאת לצערי בתור נכה, אני לא חושב שחניית נכים צריכה להתאים רק למי שמתנייד בכיסא גלגלים אלא גם לאנשים שמוגבלים בניידות שלהם, מה שאותי מרתיח זה שכל אחד יכול היום לקבל תו נכה, אני מכיר חברים שלי שהם פוסט טראומתים ואין לי מושג למה הם צריכים תו נכה, אותו דבר עם חברים שפגועי ידיים (אצבע קטועה) למה גם הם צריכים תו נכה? אני חושב שהגיע הזמן שהמדינה תתחיל לתת את התו באמת רק למ שמגיע לו!!!

ואפרופו הבושה להתנייד בכיסא גלגלים, מנסיון הדבר בכלל לא נעים והמבטים שכל הזמן אתה מקבל גם הם לא תורמים לדבר, אבל אלו הם החיים.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

זוזוט, אני לא התייחסתי כלל למבטים.

מסכים איתך לגבי תו הנכה. צריכים להיות קריטריונים ברורים של ניידות שיקבעו מי זכאי ומי לא.

פורסם

רגע שאלה, על איזה תו מדברים עכשיו ?

לאבא שלי יש שניים אחד לבן עם כיתוב כחול של משרד הרווחה אני חושב שכתוב שם שהוא נכה (לפי מה שהבנתי זה נותן לו נסיעות באוטובוס בהנחה או בחינם למשל) ועוד אחד שהוא תו חניה לנכה, עם מספר של הרכב בצד אחד ופרטים של אבא שלי בצד שני, האם כל נכה מקבל את התו השני ?

לפי מה שאני מבין רק מי שיש לו את התו השני יכול לחנות בחניית נכה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
אני כותב לכם את ההודעה הזאת לצערי בתור נכה, אני לא חושב שחניית נכים צריכה להתאים רק למי שמתנייד בכיסא גלגלים אלא גם לאנשים שמוגבלים בניידות שלהם, מה שאותי מרתיח זה שכל אחד יכול היום לקבל תו נכה, אני מכיר חברים שלי שהם פוסט טראומתים ואין לי מושג למה הם צריכים תו נכה, אותו דבר עם חברים שפגועי ידיים (אצבע קטועה) למה גם הם צריכים תו נכה? אני חושב שהגיע הזמן שהמדינה תתחיל לתת את התו באמת רק למ שמגיע לו!!!

ואפרופו הבושה להתנייד בכיסא גלגלים, מנסיון הדבר בכלל לא נעים והמבטים שכל הזמן אתה מקבל גם הם לא תורמים לדבר, אבל אלו הם החיים.

דווקא לאחרונה (מרץ 2013) החוקים הפכו להיות נוקשים הרבה יותר. אנחנו מתחננים למקום חניה ליד הבית. אומנם אני גר בבית שמש וחניה זאת לא בעיה כ"כ רצינית אצלנו אבל עדיין אין שום סיבה שאדם נכה ילך המון ברגל (רגל אחת - בדיחה שחורה)

מצד שני, לשכן שלי אין יד והוא מקבל חניה ליד הבית

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
דווקא לאחרונה (מרץ 2013) החוקים הפכו להיות נוקשים הרבה יותר. אנחנו מתחננים למקום חניה ליד הבית. אומנם אני גר בבית שמש וחניה זאת לא בעיה כ"כ רצינית אצלנו אבל עדיין אין שום סיבה שאדם נכה ילך המון ברגל (רגל אחת - בדיחה שחורה)

מצד שני, לשכן שלי אין יד והוא מקבל חניה ליד הבית

זאת, בגלל שאינו יכול להרים יד לטרמפ (בדיחה שחורה)...

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...